Muhteşem bir tespit..Alıntı:
Kanimca asil vahim olan da sazanlarin ya da suzanlarin varligi degil, bir hukukcunun bu referanduma evet demesidir
Printable View
Muhteşem bir tespit..Alıntı:
Kanimca asil vahim olan da sazanlarin ya da suzanlarin varligi degil, bir hukukcunun bu referanduma evet demesidir
Sayın Noter; referandumda bu yoğurdu sarmısaklasak da mı saklasak oylanmadı tüm içeriği ile yeni Anayasa yürürlüğe girsin mi girmesin mi oylandı. Kimse yeni anayasanın bütünüyle kötü olduğunu iddia etmedi genel olarak Anayasa Mahkemesi ve HSYK nın yapısında yapılan değişikliğe itiraz edildi. 1982 anayasasımı yeni anayasamı diye sorulsa yeni anayasa elbette eskisinden daha güncel yaşanan sorunlara daha güncel çözümler içeriyor ama uygulamada iyi mi olur kötümü olur yaşayıp göreceğiz.
Hukukçu evet de der hayır da, hukuk matematik değildir birbirine zıt verilmiş binlerce mahkeme ve yüksek yargı kararları yokmudur?
Sanatçıların bu şekilde baskı altına alınmaya çalışması totaliter rejimlerde çok görülür. Faşist ve komünist totaliterizmde bunların çok örnekleri var. Ama bu baskılar sanatın gücünü kısamaz. Sanat ve sanatçı baskıya rağmen yaşamaya devam eder.
Sezen Aksu'nun ismini sokaktan silmeye çalışan totaliter zihniyet, bilmiyor ki o isim zaten sokağa sığmıyor.
Derya Sazak da Milliyet'te konuya değinmiş;
http://www.milliyet.com.tr/sezen-aks...80/default.htm
Demek ki sanatçının siyasete bulaşması halkın hoşuna gitmiyor. Çünkü bir tarafta yandaşı olduğu düşüncedekileri sevindirirken diğerlerini kızdırabiliyor. Topluma malolduysan onun ağırlığı ile üstünde demeyeyim ama ayrı bir yerde duracaksın... Ancak kanımca bu kadar büyütülecek bir konu değil. Ama konuya biraz renk getirmesi için;
Yeni Türkü 'den Yeşilmişik şarkısını Sezen Aksu'ya adıyorum
Bir çift yaprakmış dalında yumuşacık
Tutmuşum tutmuşum ellerinden senin
Düşmüşüz yavaşça bir sakin derenin
İçindeymişik yeşilmişik sazmışık
Balıklar gibiymiş sessiz ve karanlık
Yüzermiş saçların yüzermiş nefesin
Susarmışız öyle bir sakin derenin
İçindeymişik yeşilmişik sazmışık
Söz: Can Yücel
Müzik: Derya Köroğlu
http://www.dailymotion.com/video/xbs...yilmiyik_music
Not: Yeni Türkü'nün Yeşilmişik videosunu youtube yasağı nedeniyle ekleyemedim. Bu nedenle dailymotiondan bir sanatçıyı ekledim. Yeşilmişik şarkısını özleyenler http://www.mp3lerim.org/Yeni_Turku/Yesilmisik.htm linkinden izleyebilir. (Umarım site yasaldır ve gerekli telif haklarını ödemişlerdir).
İkinci Bahar diye muhteşem bir dizi vardı Türkan Şoray ve Şener Şen'in başrolünü oynadığı Nurgül Yeşilçay ı Ozan Güven i de Türk sinemasına hediye eden dizidir aynı zamanda. Bu dizinin bir bölümünde Sezen Aksu'da vardı ve ikinci bahar şarkısını söyledi... Bu şarkıdan önce bir diyalogta ''Benim adım Sezen Sazan değil değil mi?'' diye sormuştu... Sanırım bu Sezan Sazan söylemi oradan kalma bizlere... Ama Süheyl hocaya yakışmadı bu saçma diyaloğun içine girmek zaten oda anında özür diledi...
Bu arada sitede bir garip olmuş ilginç demeden geçmeyeyim.. Bir boş bıraktık vay vay vay...
Sezen Aksu'nun ''evet/hayır'' demesinin bunu şhow a dönüştürülmesinin pek doğru olmadığını düşündüğümüde belirtmeliyim. Oy kişinin kendi demokratik seçimidir. Elbette Sezen hanımında bu yönde bir tercihi olacaktır. Ama unutulmamalıdır ki halk Sezen Aksu'yu besteci yorumcu bir sanatçı olarak seviyor siyasi bir kişilik olarak değil.. Tıpkı Futbolcu olan Emre ve Hakan Şükür gibi...
Basın yayın organlarının başka niteliklerinden sevilen kişilerin çok büyük kamu oyu yapıcıları gibi sunulmasının en basit dieyimiyle ahlaksızlık olduğunu belirtmekte yarar var. Süheyl hocanın hatasını söylerken bu kepazeliği pas geçmekte nedense bize uygun bir ''liberal demokrasi'' anlayışı olsa gerek. Gönül isterdiki Emre/Hakan ikilisinden farklı bir avukatlık görüşü olsun..
Ben bu görüşe katılmıyorum. Orhan Gencebay ve Cengiz Kurtoğlu hayranıyım. Bu sanatçılar benim fikrime göre benim oy vermediğim partiye,benim fikirlerin zıttı beyanlar verse bile onları dinlemekten vaz geçmem. Esas onlara sataşıpta onu küçük görmeye kalkanlar kendilerini küçük düşürmüşlerdir. Şimdi Orhan Baba diyecek ben Chp liyim veya vekil adayı olacağını açıklayacak bende ona cephe alacam,çok komik,her ortamda yorumlar ile savaşırım Gencebay için.Ben onu sesi ve müziği için seviyorum.Siyasi ve inancı ne olursa olsun.Bu böyle ve böyle kalacak. Diğer fikri saygım var ama benim öyle düşünmek söz konusu olamaz.
Sezen Aksu da bir vatandaş değil mi, sormuşlar o da evet diyeceğini belirtmiş , bundan daha doğal ne var ki..
Neden Sezen'in "evet"i bu kadar tepki alıyor da , "hayır" diyen sanatçılara çıt yok?
Tek nedeni isminin sokağa verilmiş olması m? Hiç sanmıyorum!
Çünkü o "evet" demiş. O yüzden de al sana ceza denildi de noldu, hiçç..
Çıkıp da kimseye bir cevap verdi mi?
Peki bu durumda nasıl oluyorda bir evet demiş olmakla siyasete karışmış sayılıyor?
Metin Akpınar mesela, TV de ve hatta sert bir dille "hayır" dediğini defalarca dile getirmedi mi, neden "hayır" dediğine dair açıklamalar yapmadı mı? Yaptı..
Ayrıca Sezen mi adını o sokağa verdirtmiş ? Hayır..
İster kaldır ister kaldırma arkadaş o senin kendi kendine verip de geri almayı aklına koyduğun isme sahip çıkan binleri görünce neden geri veriyorsun tekrar? İşte buyurunuz çelişkiler diyarına..
Neyse..
Sokağa isminin geri verilip verilmediği hiç önemli değil ama özürün dilenmiş olması güzel bir harekettir diyebiliriz ki kendi kendilerine başka şans da bırakmadılar zaten.
Bu vesile ile SEZEN AKSU sokakları çoğalmış oldu :ok
"Sezen Aksu, Gaziantep'te yeniden doğdu
Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Sokağa isim verirken de, sanat ve sanatçıya olan saygımızdan ötürü 'Sezen Aksu' isminde karar kıldık ve meclisimiz de bu doğrultuda karar verdi. Bunun altında başka şeyler aramamak lazım" dedi." Milliyet
"Sezen Aksu sokakları çoğalıyor
12 Eylül’de yapılan halk oylamasında Türkiye birinci olan Ağrı’da büyük sevinç yaşanırken, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, referandumda "Evet" oyu kullandığı için İzmir’de eleştirilen sanatçı Sezen Aksuya sahip çıktı." Milliyet
Şimdilik..