Re: Aldatılan Kocaya Telekulak İzni (Yargıtay kararı)
Alıntı:
decussatio rumuzlu üyeden alıntı
17.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 sayılı Yasa.
Birde 5467 sayılı yasanın 'hukuki mercilere bildirin biz iddialarınızın gerçek mi değil mi olduğunu araştırırız, haklıysanız mahkemede delildir' kısmını gözden kaçırmasak? Hakkı gaspedilen elbet bunu ıspat etmeye çalışsın AMA YASAL YOLDAN. Hukuka müracaat edip ' aldatılıyorum ve felanca numaralı telefonun dinlemeye alınmasını talep ediyorum' demek çok zor olmasa gerek. Aldatan hep aldatıyor. 1 görüşmesini kaçırırsınız 2'ncisi kayıt altına alınır.
Siz sanırım TR de yaşamıyorsunuz. medeni hukukta böyle bir dinleme isteği sözkonusu değil.. Eşinize ait telefon trafiği kayıtlarını mahkeme kanalı ile bile getirtemezken.. Savcılığa gidip suç duyuruzunda bulunacaksınız. Dinleme yaptıracaksınız.. Bana bir tane buna dair örnek verecek birisi varmı? Bence muhalif olmak yerine insanların umtularını yerle bir etmeye çalışmak yerine Yargıtayın bu kararına destek olun. Olurda bir gün sizinde başınıza gelirse bu karar sizede fayda sağlar..
Sayın dardayım üyemize öncelikle saygılar.
Az önce internette araştırma yaparken adalet bakanlığının bu karar ile ilgili bilgilerine ulaştım.
Hem linki ekliyorum hemde dosya numaralarını da ekliyorum.
Umarım işine yarayacak üyelerimiz varsa bilgilenmiş olurlar.
Daire:2
Tarih:2008
Esas No:2007/17220
Karar No:2008/13614
Kaynak:PENDİK AİLE MAHKEMESİ DOSYASI
İlgili Maddeler:
İlgili Kavramlar:YASAYA AYKIRI DELİL
http://www.adalet.org/obekran.php?id=3075
Bu konuda bir ayrım yapmak lazım,ev kişinin özel alanıdır, ancak aile birliğinin genel alanıdır(birey açısından kamuya açık alan gibi)
Bir eş kendi evinde eşini aldatıyorsa tabiki eve yerleştirilen kamera,ses kayıt aleti gibi cihazlarla elde edilen kayıtlar yasal olarak alınmış delil olarak kabul edilmelidir ki Yargıtay da isabetle öyle kabul etmiştir.
Eğer bu tür bir düzenek başkasının evine yerleştirildiyse ve bu yolla kayıt alındıysa bu yasaya aykırı delil olur.
Bir de kamuya açık alanda çekilen görüntüler de(pastanede,sokakta,metroda,otobüste) yasal delil kapsamına girerler.