Re: "Ermenilerden özür diliyorum"
"Ermenilerden özür diliyorum''a karşı bildiri
Aralarında eski Dışişleri müsteşarlarından Şükrü Elekdağ, Korkmaz Haktanır ve Onur Öymen gibi isimlerin de bulunduğu yaklaşık 50 emekli diplomatın imzaladığı bildiride, "Özür diliyorum" girişimi, "haksız, yanlış ve ulusal çıkarlarımız açısından sakıncalı" olarak nitelendirildi.
Bildiride, "Ermeni tehciri acı sonuçlar vermişse de Türk insanının Ermeni isyanları ve terör eylemlerinde uğradığı acılar Ermeni kayıplarından daha az değildir" denildi.
Emekli büyükelçilerden, "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasına karşı bildiri... Bir grup Türk akademisyen ve gazetecinin, 1915'teki tehcir için Ermenilerden özür dileme kampanyası başlatmasına, emekli büyükelçiler bir bildiriyle yanıt verdi.
Haberin Devamı: http://www.cnnturk.com/2008/turkiye/...5.0/index.html
Ermenilerden özür: Türklere hainlik!
ALTEMUR KILIÇ 16-12-2008 Yeni ÇağÖğretim üyesi ve gazetecilerden oluşan “sözde” aydın, fakat “özde”, açıkça “vatan, millet haini, tarih kalpazanı” bir güruh, 1915’teki Ermeni tehciriyle ilgili olarak yılbaşında internette “Ermenilerden özür diliyorum” kampanyasını imzaya açacaklarmış! Bu “kampanyanın” öncüleri, her zamanki malûmlar, Prof. Ahmet İnsel, Prof. Baskın Oran, Dr. Cengiz Aktar ve Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu! Bir Halil Berktay, her nedense, eksik! “Hınk deyiciler” de çok. Mesela kendi dedesi Cemal Paşa, Ermeniler tarafından Tiflis’te şehit edilen Hasan Cemal, “yıldızların ötesinden” yazarken şimdi, ihanetine, içerideki “Taraf”ta devam eden, Kandil Dağı’nda PKK elebaşlarıyla geceleyen Yasemin Çongar! Hepsi, içeride, dışarıda aynı kanalizasyonda buluşuyor!
“İşgal-mütareke” dönemi, henüz açıkça daha başlamadı, ama “Etniki Eterya-Taşnak yaranı komitecileri”, “Ali Kemaller” faaliyette!
HABERİN DEVAMI
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_...hp?hityaz=6365
:o :o :o :o Şerf varlığı mevcut olmadığı taktirde akla gelen şeylerdendir.
Bu yüzden varlığını tespit etmek her zaman kolay değildir. Ama yokluğu çok kolay görülüp hissedilir. Alıntı
Bazı şerefsizler de önlerine çıkan her insana saldırark kendi Şerfsizliğini gizlemeye çalışır. Alıntı
Osmanlı döneminde bizi sırtımızdan vuran, devlet adamlarımızı ve diplomatlarımızı Şehit eden insanlardan özür dileyenler,aslında geçmişte oynanan oyunun aynısıyla bizi sırtımızdan vurmaya çalışıyorlar.
Şu ana kadar 8231 kişi özür diliyormuş.Kimden, ne diye, kim özür diliyor? Olsa olsa Hrant Dink yürüyüşündeki pankartlara kendini kaptırmış zavallılardır. Kendilerini hala ''hepimiz ermeniyiz'' zannediyorlar.
Eğer ecdadımız geçmişte bizi sırtımızdan vuranlara gerekli dersi vermişlerse ruhları şad olsun derim. Her zamanda kendileriyle gurur duyuyorum. Gururla ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' diyorum.
Damarlarında muhtaç oldukları asil kanı bulamayanlar varsın özür dilesinler.....
Alıntı:
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Osmanlı döneminde bizi sırtımızdan vuran, devlet adamlarımızı ve diplomatlarımızı Şehit eden insanlardan özür dileyenler,aslında geçmişte oynanan oyunun aynısıyla bizi sırtımızdan vurmaya çalışıyorlar.
Şu ana kadar 8231 kişi özür diliyormuş.Kimden, ne diye, kim özür diliyor? Olsa olsa Hrant Dink yürüyüşündeki pankartlara kendini kaptırmış zavallılardır. Kendilerini hala ''hepimiz ermeniyiz'' zannediyorlar.
Eğer ecdadımız geçmişte bizi sırtımızdan vuranlara gerekli dersi vermişlerse ruhları şad olsun derim. Her zamanda kendileriyle gurur duyuyorum. Gururla ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' diyorum.
Damarlarında muhtaç oldukları asil kanı bulamayanlar varsın özür dilesinler.....
bu yazıyı ayakta alkışlarım ellerine yüreğine sağlık :iyi:
.....''14 şubat'ta Erzincan'ı aldık.Ermeniler pek az karşı koydular.Güzel yapılar ve kışlalar yakılmıştı.İçi cesetlerle dolu kuyular çoktu.Müfrezem 22 Şubat'ta Mamahatun'u (Tercan'ı) işgal etti.Burada sağ kalan kimse bulunamadı.Ermeniler bütün ahalisini öldürüp büyük çukura doldurmuşlardı.Her taraf yanıyordu.Aşkale ve Yeniköy'de de aynı manzara vardı.20 Şubat'ta Bayburt'a geldik.Buradaki cenazeler insanın aklını oynatacak kadar çoktu.Bütün çocuklar süngülenmiş,yaşlılar ve kadınlar samanlıklara doldurulup yakılmış,gençler baltalarla parçalanmıştı.Çivilere asılmış ciğer ve kalpler görülüyordu.Bunları görünce Erzurum'daki kardeşlerimizin imdadına koştuk.11-12 Mart'ta Ilıca ve Erzurum'u aldık.Erzurum'da öyle acıklı manzaralar gördük ki insanı,insanlıktan iğrendiriyordu.Halk gözyaşı ile şuraya buraya koşuyor,kimi babasını,kimi oğlunu süngülenmiş veya yakılmış buluyordu.Birçok sokaklarda hiç hayat görülmüyordu.Yerlerde çocuk,kadın,yaşlı kanlar içinde yatıyorlardı.İstasyon sanki bir mezarlık,ölülerini dışarıya fırlatmıştı.
Kazım Karabekir''
Gökhan Balcı'nın ''Türkler Soykırım Yaptı mı?'' kitabından alıntıdır...
O siteye girip olayları araştırma gereği bile duymadan özür dileyenler nasıl bir zihniyete sahiptir?Nasıl bir vurdumduymazlık,nasıl bir adamcılıktır??
Osmanlı'da birlik beraberlik ve barış içinde yaşayıp gayrimüslimlerin en tutulan tabakasına sahip olan Ermeniler değil mi?Kendilerine diğer halklara bile tanınmayan özgürlükler verilen onlar değil mi?Karşılığında ticaretten sanata bir çok konuda kendilerini bizim vatandaşımız bilen,bizlere katkıda bulunan onlar değil mi?Ve yine bir gün Rusya'nın ve İngiltere'nin piyonu durumunda olmayı kabüllenip bizlere zulum eden,hamile atalarımızın karınlarındaki çocukları deşen,askerlerimizi birbirlerine bağlayıp yakan,kalp ve ciğerleri oyan,insanlarımızı baltalarla parçalara ayıran onlar değil mi????
Ne özürü,ne dilemesi..Birisi artık şu kavalı çalmayı durdursun,bu sürüyü önce uyandırsın sonra da biliçlendirsin!
Malesef tarih tekerrürden ibarettir. Ve malesef yine aynı oyunlar hep tekrar etmektedir.
Meşhur bir Osmanlı Paşa'sının ihanet arkadaşı İngiliz generale etti bir laf vardır:
"Ne büyük bir devlettir ki Osmanlı, siz dışardan, biz içerden çökertemedik"
Her Türk Devleti bu makus talihi yaşar malesef. Birileri içerden birileri dışardan oyun oynar dururlar.
Bunun için kullandıkları maşalar vardır. Ve her dönemde bunların başında sözüm ona aydınlar gelir. Rahmetli Necip Fazıl'ın deyimiyle Çeyrek aydınlar. Yada kaba tabirle KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER dir bunlar. Sırtlarında bilginin ağırlığını taşırlar ama bırakın o bilginin geriğini yerine getirmeyi bir de tersine kullanırlar. Türkiye de bir çok insanımız da bu ilişkileri belirsiz, yürekleri karanlık, isimleri aydın bu adamların söylediklerine genellikle itibar ediverirler. Zira Türkiye üzerinde aynı zamanda ciddi bir dezenformasyon çalışması vardır ve bu çalışma GÜÇLÜ (!) medyamız tarafından yapılır.
Bunun son örneklerinden birini yaşıyoruz: Bir grup sözümona aydın (Gerçek isimleri için bk. yukarıya) sözümona ermeni iddialarına destek verdiler ve özürdiliyoruz kampanyası başlattılar. O kadar çok kabahatleri varki bu arkadaşların Türk milletinden bir değil bin özür dileseler affettiremezler kendilerini... Bunu bildikleri için bizden umudu kestiler Millet Düşmanlarından özür diliyorlar. Görevlerini eksik yaptıkları için. Bu anlamda da Şerefli(!) sayılırlar.
Bir namuslu Türk Evladı da çıkmış ve buna karşı bir site kurmuş ve karşı özürdileme kampanyası başlatmış. Yüreğine sağlık.
http://www.ozurbekliyorum.com
Daha önce başlattığımız bir kampany ile You tube dana Atatürkle ilgili iftirayı kalrdırttık bir günde. Şimdi de bir kaç dakikamızı ayıralım ve siteye tıklayarak TÜRK MİLLETİ ne , bütün dünya onları dışlarken Yahudilere, Ermenile kucak açmış bir millete hakaret etmeye devam eden bu kendini bilmezlerden özür isteyelim. Biz asil bir milletiz. Özrü kabul ederiz. Unutur gideriz sonra da. Onlar gibi kendi yalanlarını tarihi bir kine dönüştürmeyiz.
http://www.ozurbekliyorum.com
Tıklayın ve özür bekliyorum kısmında formu doldurun. Site yeni, sayı çok az. Hadi gücünüzü, hassasiyetinizi gösterin. Site de Ermeni Tehciri ile ilgili Genel Kurmay arşiv bilgileri var.
Bu konu bana mail geldi burda paylaşmak istedim..
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Bu "Ermenilerden özür diliyorum" imza kampanyasına(ki imzaların "net" üzerinden ne kadar gerçeği yansıtacağına dair cevap belli),karşıt fikirde bir imza kampanyası mı düzenlense .....?
http://www.ozurdilemiyoruz.com/
Üzgünüm! Özür dileyemeyeceğim için özür dilerim!
:rolleyes:
''...
O tasmasızlara insan demekte ma'zurum.
Vatan muhabbeti,millet yolunda bezl-i hayat;
Hülasa,aile hissiyle cümle hissiyat;
Mukaddesatı için çırpınan yürekte olur.
İçinde leş taşıyan sineden ne hayr umulur?
Vatan felakete düşmüş... Onun hamiyyeti cüş
Eder mi zannediyorsun? Herif: vatan-ber-duş!
Bulunca kendine bir yer, doyunca kör boğazı,
Kapandı, gitti, bakarsın ki, nekbetin ağzı.
Fakat sen öyle değilsin:Senin yanar ciğerin:
<<Vatan!>> deyip öleceksin semada olsa yerin.
Nasıl tahammül eder hür olan esaretine?
Kör olsun ağlamayan, ey vatan, felaketine!
...''
Mehmet Akif Ersoy
Safahat, Dördüncü kitap.