Benimde 03.07.2008 tarihinde aynı şikayetten dolayı savcılığa bir dilekçem var. Karakoldan ifadem alındı sadece hala bir ses yok. Acaba sizin davanız ne kadar sürdü. Bilgi alabilirmiyim sakıncası yoksa.
Printable View
Benimde 03.07.2008 tarihinde aynı şikayetten dolayı savcılığa bir dilekçem var. Karakoldan ifadem alındı sadece hala bir ses yok. Acaba sizin davanız ne kadar sürdü. Bilgi alabilirmiyim sakıncası yoksa.
Ben karakola gitmedim bulunduğum ildeki (adliyeye) gidip cumhuriyet savcılığına müracaat ettim.Orda bir memura olayı anlattım dilekçe yazdım;akabinde beni çağırdılar ve savcı ifademi aldı.Ev telefonları geçmişe yönelik ayrıntı çakarmıyormuş,bunun için bir yere talimat verildi sanırım telekom.. diğer cep telefonum için arandığım tarihten geçmişe,sonraki aranma olmak üzere ileriye diye ayrıntı istendi bunların hepsi yaklaşık 1 ay sürdü.
Sonuç olarak;beni adliyeden bir ay sonra bir daha çağırdılar...Gittim ayrıntılar gelmiş numaraları tanıyıp tanımadığım soruldu numaraların karşısında kişi bilgileri adresleri vardı zaten arama saatlerinden savcı bey işaretlemişti gece 12 de başlayan sabah 6 ya kadar tek numara hem ev hem cepten aramış.Tekrar ifadem alındı bu numarayı kullanan kişiye dava açtım dediğim gibi aşırı sinkaflı sözler ve tehdit vardı bir zaman sonrada yaklaşık 1 ay kadar sonrada mahkemeye çağırıldım.Sizin sanırım biraz fazla uzamış bu kadar sürmüyor...
bağlı olduğunuz kolluk kuvvetine yada cumhuriyet savcısına müracatızı yaptırın
Evet Banu hanım uzun sürdü ama bende hakaret tehtid falan yoktu. Sadecebirkaç kez aramalar vardı. Belkide takipsizlik geldi kimbilir. Cevap verdiğiniz için teşekkürler..
daha öncede yazdım.. tarafları mahkemede genelde karşı karşıya getirmiyorlar.. Sonradan bir husumet olupta kendi aralarında bir hesaplaşma yaşamasınlar diye.. Almıştır para cezasını düşünüyordur..
Tabii bu arada bilinmesi gereken şey şu aramalar tacizler hala devam ediyormu.. ediyorsa ya akıllanmamış, yada yasal olarak birşey yapılmamıştır, yada fanatik bir hayranınızdır vazgeçmiyordur.. Ancak kesilmişse aramalar ve tacizler amacınıza ulaştığınızın resmidir.
Ben kurtuldum yüz yüze gelme sebebimiz hakim bey önce beni çağırdı ben mesleğimi,işim gereği sürekli dışarıda olduğumu,gittiğim bölgelerde otelde kaldığımı,eğer kendi evimde isemde tek yaşadığımı ve ben kişinin tehditini ciddiye aldığımda endişe duyduğumu belirttim.O tarihete de tesadüf aracım ön tarafı traktör boyası ile turuncu boyanmıştı onuda bildirdim hakim bey yüz yüze görüşmek istermisin? dedi evet dedim gördüm hiç tanımadığım biri zaten kendiside benim onu tanımadığımı belirtmiş.
Aramalar kesildi artık aramıyor. Cumhuriyet başsavcılığı şikayetimi kovuşturmak istemiyo sanırım. Gerçekten bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordum bende en fazla 1-2 ay sürer demiştim. Sonun ne olursa olsun mutlaka bana tebligat gelirmi. Üzerinden zamanda geçmiş olsa. Ayrıca herkese teşekkür ederim. Cevaplarınız için.
Sizi ve karşı tarafı mahkeme salonunda karşıkarşıya getirmemiş olabilirler. Savcılıkça alınıp uyarılıp (kulağı çekilip) bırakılmışolabilir. Başka suçlardan dolayıda hakkında suç duyurusu vardır hakkında dosya tanzim ediliyordur. Yaşı küçüktür uyarı ile gönderilmiş olabilir. İfadesinde yanlış aramaydı deyip kurtarmış olabilir.. Sizden başkalarınada yapmıştır hazırlık soruşturması vardır. Belki adamı /kadını bulamadılar hala arıyorlar..
ama siz içinizi ferah tutun.. zannımca bu işbitmiş..