Cevap: Kiralık araçla kaza yapmak
Eğer nakden senedi usülunce doldurtup imzalattılarsa senet ortadayken ben hizmet almadım ki, ben kaza yapmadım ki, ben para almadım ki sözlerinizin hukuken bir anlamı olmayacağı gibi icra durumunda bunu dinleyecek bir merci de bulamayacaksınız(icra müdürlüğü, adli tıp, icraya gelen memurlar vs.).İtiraz edebileceğiniz tek şey imza olur oda size ait çıkarsa inkar tazminatı ve masraflarla borç katlanır.
Şu haliyle banane kazayı ben yapmadım ki, üzerime zaten mal mülk yok ki tavrınız (illaki bir gün sigortalı çalışacaksınız, yada miras yoluyla da olsa üzerinize mal geçecek) ilerde çok daha büyük kayıplara yol açabilir.Biz üyelerimizin doğru bilgilenmesini amaçladığımız için bunların altını çizmek zorundayız.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Eğer nakden senedi usülunce doldurtup imzalattılarsa
Boş senet üzerinde nakden / malen ifadeleri varsa, biri çiziliyor. Hiç biri çizlmedi ise ya da nakden olan çizilip malen olan kaldı ise ya da .... olan yere nakden değil de malen yazldı ise durum ne oluyor?
Bu durum için bu merdiven altı çalışan arkadaşların nakden yazdığını tahmin etmek/ön görmenin daha akla yakın olduğunu düşünüyorum Şenol bey.
Maasima el koyma gibi bi durum varmi. Sonucta bankanin insiyatifinde degil maas hesabi ?
Kazayı ben yapmadım, üzerime mal mülk yok neyimi alacaklar, ıspatlasınlar senedi bizim imzaladığımızı gibi fantastik düşünceleriniz ne yazık ki sizi kurtarmaz daha önceki yanıtlarda da belirtildiği üzere.
Bir araç kiralama sözleşmesi imzalamışsınız, kefil olan arkadaşınızın ehliyeti olmadığına göre, kiralayan olarak sorumluluk sizde yani.
Sözleşmede kaskosuz olarak kiralandığının belirtildiğinden bahsetmişsiniz, yani bir kiralama olduğu açık, yasal çalışmaması olsa olsa fatura düzenlememe , vergi kaçırma durumlarıyla ilgili bir sıkıntı yaratacaktır karşı tarafta, fatura düzenlememiş olması sizi kazadan doğan maddi zararın tazmininden kurtaramayacak.
Senet olayın 2. boyutu, ilk boyutunda kaza yapmış olan kiraladığınız aracı kiralayanın siz olması.
Anlaşabilir öderseniz seneti kullanmadan alabilme şansınız olacaktır, aksi halde imzalamış olduğunuz senede istinaden icra takibi başlatılabilir, takibe itirazınız imzanız bulunan senet nedeniyle sadece ödeyecek olduğunuz rakamı yükseltecekir, borçtan kurtarmayacaktır.
İcra takibinde, evet çalışıyorsanız maaşınıza haciz uygulanabilir, 1/4 i kesilir. Maaş haczinde bankanın bir işlevi yoktur, maaş haczi yazısı işyerinize gönderilir, işyeriniz maaşınızın 1/4 i kesip icra dosyasına yatırır, kalanı banka hesabınıza yatırır.
Kayıtlı olan ikamet adresinize ev eşyası haczi için gelinebilir, haczi mümkün olan eşya size ait olmasa bile, bir başkası kendine ait olduğunu belgeleriyle ıspatlayamazsa haczedilebilir.
Peki tesekkur ederim yardimlariniz icin
Alıntı:
Dogan52 rumuzlu üyeden alıntı
Ben hukukcu yada hukuk ogrencisi degilim zaten fikirlerinizden yararlanmak icin buradayim. Bir magduriyetim var bunu zararsiz halletmek istiyorum. Yapmadigim bir hasarin faturasini neden odeyeyim. Sonucta senete imza atmis olsamda bir hizmet karsiligi attim kayitlarda gorunuyo. Ne bana bir nakit para veriyo yerine ne baska birsey. Bunun gecerliligi yokmu.
Cok basit bir mantıkla bakiyorsunuz olaya! Burada bir maduriyet varsa arabasi haszar goren sirketin maduriyetidir! Adxam guvenip size kiraya vermis bu demek ki sizden başkası kullanmayacak bu arabayi! Ehliyeti olsa da olmasadxa kullanmayacak! Sorumluluk sizin, maasiniza, evinizr haciz gelince anlarsiniz isin ciddiyetini!
Peki kazayi yapan arkadasla 2 tarafli yazili sozlesme yapsak senetten ve sozlesmeden dogacak zarardan ben sorumluyum gibi yazsa imzalayip noter onayi grrektirirmi
Olmzsa olmaz şart değil ama bu sözleşme de sizi ödeme sorumluluğunun önce sizde olduğu gerçeğini değiştirmez,
sözleşmede taraf olan kişi sizsiniz.
Ben masraflari karsiladim ettim senedide aldum rucu davasi ile alinamazmi? Imzalastigimiz kagit ve kazayi yapmis olmasiyla bana verdigi zarar neticesinde