Cevap: Mahkeme olmadan avukata verilen ücret geri alınabilir mi
merhaba.eşimin ilk karısı canı sıkıldıkça dava açıyor.en son nafaka yükseltme davası açıldı.o bayanın tuuttuğu avukatın ucretını bizmi ödemek zorundayız.o davayı kazanıyor avukatlık ücreti bize kalıyor.bu ucreti temyiz ettirebilirmiyiz yada nasıl karşı çıkabiliriz.eşimin artık maaş hacizlerinden bişey kalmıyor bize
- - - Updated - - -
eşimin ilk karısı sürekli dava açıyor eşime ve tüm sabıkalrına ve uyuşturucu kullanmasına rağmen velayet dahil herşeyi kazanıyor.peki onon tuuttuğu avukatın ücretini sürekli bizmi ödemek zorundayız.kaldı ki eşim artık maaş alamıyor icra hacizlerri sırada maaşı kesintide.biz bu avukatlık ücretine nasıl karşı çıkabiliriz.sonuçta avukatı o tutuyor tabi davayıda o kazanıyor
- - - Updated - - -
hayır kadını tüm karakol polisleri tanıyor.ama nasıl birşey bilmiyorum nasıl kazanıyor velayeti nafaka yükseltme davasını icra yolluyor
Eşinizin eski eşi sürekli nafaka yükseltme davası açıyorsa eşiniz de nafakanın TEFE / TÜFE enflasyon oranlarına endekslenmesi için dava açacak.
Mahkeme nafaka arttırım miktarını TEFE / TÜFE ye endeksleyecek. Böylece eşinizin eski eşi aklına estikçe nafaka arttırım davası açamayacak, eşinizde eski eşinin avukatına vekalet ücreti ödemeyecek.
Bunun için bir avukatla görüşmenizde fayda var. Bu konuda Yargıtay Kararları da mevcut.
Geçmiş olsun.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.ceceli,
kelle alınmaktan kastınız, üyenin siteden uzaklaştırılması ise,
o işi yapan benim,
benimde avukatlık mesleğiyle hiçbir ilgim yok,
üyenin de uzaklaştırılma sebebi vermezük demesi değil,
bir önceki mesajımda da belirttim sebebin ne olduğunu.
Burada işletilen hukuk değil,
site kurallarıydı.
Sn Kırcalı
Sizin attığınızı ve sizinde avukat olmadığınızı biliyorum. Ben atılan üyenin görüşlerine katılmıyorum. ama atılmasını gerektirecek bir yazı yazdığını da düşünmüyorum. İş yapmamış bir avukattan parasını alması gerektiğini düşünen bir üye var bunu düşünüp usülünü öğrenmeye çalışırken alamayacağı konusunda yazılar yazdık. ve üyeyi yazdıklarımızla tahrik ettik. Bende zaman zaman tahrik olup yazmamam gereken ama yazdıktan sonra pişmanlık duyduğum kelimeler kullanmışlığım var. Herkesin olduğu gibi.
Avukatlık saçma bir meslek diyen bir üyeyi atmayı hangi site kuralına dayandıracaksınız merak ediyorum. Zira bu bir eleştiri. En fazla eleştiriyi hazmedemeyip silinmesi gereken bir ileti olabilir.(Site kuralları bu tür eylemin bu şekilde çözüleceğini belirtiyor)
Yönetici olan sizsiniz attım derseniz atarsınız.
Attım.......
Çünkü o düşüncedeki birinin burada yeri olmadığını düşünüyorum.
Geçen günlerden birinde de polislik mesleğine hakaret eden bir başka üyeyi , aynı düşünceyle uzaklaştırmıştım.
ben bu bayanı tehdit yüzünden bakanlığa şikayet ettim bana çağrı üzerine koruma verdiler.bu bile dosyalarda olmasına rağmen nasıl kazanabiliyor velayeti falan bilmiyorum.ayrıca öyle bir kuruttu ki bizi eşim artık maaaş alamıyor hacizlerden.dolayısıyla avukat tutamıyor ve başına gelen her şeyi kabulleniyor.en son gelen birbucuk milyar avukatlık ücreti karşı tarafın avukat ücreti yani.peki devlet bu durumdaki birine avukat verebiliyomu.adli yardım denen şey sanırım.başvurabiliyormuyuz acaba
- - - Updated - - -
ayrıca nafaka ikiyuzden tefe tufeye gore 350ye çıktı .bayanın kızı için yani
Ben de tam dava surecinde avukatimi degistirmek icin baska bir avukata vekalet vermeden ilk gorusmede besbin tl verdim.biraz gaza geldim.karsi taraf eline ayağına düşecek dedi.bir kac gun sonra hastalandıgini yakin zamanda ilgilenemeyecegini söyledi .bende geçmiş olsun dileklerimle durumun acil olduğunu henüz işlem yapmamış iken paramin iadesini istedim.tamam dedi fakat oyaliyor. Bana verdiği vaatten başka hiçbir işlem yok.zaten dava açılmış dosya mevcuttu.dosyayi bile incelemeden vazgeçmiş olduk karşılıklı. Şimdi benim parayi isteme hakkı m yok mu?vermezse yanarım bişey yapamam.makbuz yok vekalet yok
Ama sahitler var.Başka ne yapabilirim? Avukatların gerekliliğine ve cok onemli vazifeleri olduğuna inanan ve saygı duyan biriyim.hatta çoğu zaman bi psikolog veya şefkatli bir baba rolü verdiğimiz bütün iyi avukatlara saygı duyuyorum
Akıllı bir rakibin ilk işi kişinin avukatı ile arasını bozmaktır :)