Re: Jinekomasti Hastasi Askere Gider Mi
jinekomasti için hayır muaf olamazsınız ama dirsek problemi için GATA ya başvurmanız gerekli..muayne tarihiniz geldiğinde ve şubeye gittiğinizde bu durumdan bahsederseniz sizi otamatik olarak GATA ya refere ederler zaten
saygılarımla
Re: Jinekomasti Hastasi Askere Gider Mi
Merhaba,
Teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Re: Panik atak ve gilbert sendromu
merhabalar..tıp ogrencisiyim bildiklerii paylaşmak istedim..
gilbert sendromu tıkanma sarılıkları adı altında gecen bir grup hastalıgın en iyi huylu olanıdır..aslında biz bunu hastalık olarak da tanımlamayız ama boyle bir senrom tanımlanmıs..
burada yorgunluk ve ruhsal stres ile gelen karacigerdeki indirekt bilirubini direkt bilirubine ceviren glukoronil transferaz dedigimiz enzimde bir fonksiyon azalması olur.bu da karşımıza indirekt bilirubin artışı ile gelir..ciltte kaşıntı...gozlerde sararma..halsizlik...mide bulantısı gibi semptomları vardır..
buna tedavi verilemez...askelige engel olmaz diye dusunuyorum..ama komutanlar iyi olursa belki fazla yuk yuklemeybilirler...
panik atakta da yine engel olacak bi durum yoktur..ama atşeli silah kullanamaz bölümüne mutlaka alınırsınız..
Re: ÇÜrÜk Raporu İle İlgİlİ
Buna askeri hastahanede görevli doktorlar karar verecek.Bizi aşan bir soru.
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
sekel kaldığı için elverişsiz raporu aldım..
dediğiniz doğruymuş..
tüberküloz geciren hastaların sekel kalmış olanları askere alınmıyor.
Re: Çürük Raporu İle İlgili
İyi günler ben 3 hafta önce askerliten elverişsiz raporu aldım beni geri cagırıp inceleme yapılacakmı?
Çürük alma sebebi:Psikoseksüel bozukluk.Tedavisiz iki gün yattım (Erzurum 600 Yataklı Askeri Hastanesi) ve kurul önüne çıkarılıp askerliğe elverişsiz raporu verildi. Cevap verirseniz sevinirim...
Re: Çürük Raporu İle İlgili
Bir şikayet veya şüphe olmazsa tekrar muayeneye sevk yapılmaz.
Alıntı:
Bravery rumuzlu üyeden alıntı
sekel kaldığı için elverişsiz raporu aldım..
dediğiniz doğruymuş..
tüberküloz geciren hastaların sekel kalmış olanları askere alınmıyor.
Geçmiş olsunda yalan borcu mu vardı ? Anlamadım ki... Kısa bir teşekkür yeterdi oysa...