Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
okan arkadaşım ben 15 gün sonra askerim,belfıtığım var, bana 28.madde a grubu arızalı ve komando olamaz verdiler , 63. maddeye bakacaksın bel fıtığı için, benim de sol bacağımda sürekli kasılmalar uyuşmalar var ama a grubuna dahil oldum ,bakalım hayırlısı...
Bu kararı alanlar yedeksubay olurlar ve yönetmelğin arkasında bulunan 1 ve 2 nolu çizelgelerde + işareti olan sıflarda görev yaparlar.Mesela Kara Kuvvetlerinde Levazım sınıfında.
Verem tüberküloz ve askerlik
Merhaba,
Ben 2004 Kasım-Aralık aylarında toplam 30 gün Heybeliadası Göğüs Hast.Hastanesinde AKC TBC (akciğer tüberküloz) teşisi ile tedavi gördüm.
Sonra Hastaneden çıktıktan sonra 6ay ilaç tedavisine deva ettim.
Şuan bu hastalıkla ilgili hiç bir tedavi ve şikayetim yok.
Benim sormak istediğim bu hastalığı geçirenler askerliğe alınıyor mu?
Kimse bana bu konuda net birşey söylemiyor.
Umarım bu sitede bana yardımcı olucak birileri çıkar.
Şimdiden çok teşekkürler..
Saygılarımla Bravery
yld19sm cevabını kimin için yazdın anlamadım...
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 46/A maddesine göre tedavi sonrası bir sekel kalmamış ise askerliğe elverişlidir kişi.
Çürük raporu sorusu (biraz detaylı)
Herkese merhaba,
Size askerlikle ilgili durumumu yazmak istiyorum ve sabredip sonuna kadar okursanız ve konu hakkında bilgi sahibiyseniz cevaplarınızı bekliyorum.
1980 doğumlu üniversite mezunuyum. Kronik Hepatit B hastasıyım ve 6 yıldır tedavi görüyorum. 1,5 sene önce askerlik muayenemde bütün sağlık raporlarımı eksiksiz götürmem rağmen askerliğe elverişlidir kararı verdiler. İşlermlerimi tamamlayıp Aralık ayında askere gittim. Katılış muayenemde doktora durumumu arz ettim beni bulunduğum şehirdeki askeri hastaneye sevk etti. Hem birliğimdeki hem de hastanedeki doktorlar askerde olmamam gerektiğini söylediler ve çürük raporu almam için Ankara GATA'ya sevkettiler. Daha önce biyopsi olduğum için GATA tekrar biyopsi yapmak istemedi ve o belgeleri sivil hastaneden istetip beni birliğime geri yolladı. Tam 3 ay haber bekledim onlardan. Sonunda askerliğimin bitimine 45 gün kala beni çağırıp çürük raporu verdiler.
Madem çürük raporu verilen bir durum, neden bana ilk muayenemden vermediler? Bulaşıcı bir hastalığım olmasına rağmen bana neden 4 ay askerlik yaptırdılar gibi sorular takılıyor kafama. Analayacağınız hayatımın 4 ayını yediler. Bu durumda sizce hukuki yollara başvurmalı mıyım? Ortada yapılan bariz bir hata var. Dava açmamı tavsiye eder misiniz?
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Çürük raporu sorusu (biraz detaylı)
Olay anlattığınız gibiyse dava açma hakkınız vardır. Süresi içerisinde dava açabilirsiniz.
Jinekomasti Hastasi Askere Gider Mi
Merhaba,
Bende ileri dercede Jinekomasti var. Yani şekil bozukluğu seviyesinde göğüs büyümesi. Bu beni oldukça rahatsız ediyor.
Ayrıca sol kolum, dirseğimden kırılmıştı ve mevzuatta 1/4 oranında hareket kabiliyetinde azalma olanların B maddesine dahil oldukları yazılıydı.
Benim bu iki problemimi belirterek askerlikten muaf olma hakkım var mıdır?
Bu hastalıklarımın kanıtlanması için askeri hastaneye gideceksem ne yapmalıyım. İlk adım ne olmalı.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada yedek subay adayıyım