-
ARKADAŞLAR BU DÖNEM ASKERE GİDECEĞİM ,MUAYENE İÇİN ASKERİ HASTANEYE GÖNDERİLDİM VE ESANSİYEL HİPER TANSİYONUM OLDUĞUN BELİRTTİM.HASTAHANEDE TANSİYONUM 17-10 ÇIKTI VE HASTAHANEDE BELLİ BİR SÜRE KALMAM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ VE TETKİKLER YAPILACAĞI SÖYLENDİ.FAKAT BENİM ÜNİVERSİTE HASTAHANESİNDEN VERİLMİŞ HİPER TANSİYON HASTASI OLDUĞUMA DAİR RAPORUM VAR BU RAPORUN BİR GEÇERLİLİĞİ VARMI VE BUNUN SONUCUNDA NE GİBİ BİR KARAR VERLİYOR BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.
-
Sayın firstt;
öncelikle üniversite hastanesinden aldığınız rapor elbette geçerli. ancak her hipertansiyon hastası çürük alamıyor belli komplikasyonların gelişmiş olması lazım muhtemelen onları inceleyeceklerdir. ilğili maddeniz:
42/B/F1: 40 yaşına kadar bazal şartlarda 150/95 mm.Hg. 40 yaşından sonra 160/100 mm.Hg. dan daha yüksek olan ve belirli bir süre istirahatten sonra yüksek olarak devam eden komplikasyon yapmamış veya 42 nci Maddenin (D) diliminin (1) numaralı fıkrasında ifade edilen komplikasyonlardan başka komplikasyon yapmış (grade I ve II retinopati vb.) hipertansiyon olguları.
Yada;
42/B/F1: 40 yaşına kadar (40 yaş dahil) 150/95 mm.Hg., 40 yaşından sonra 160/100 mm.Hg dan daha yüksek olan renal, serebral, göz dibinde çok ve yaygın kanama yapan eksuda odakları, papilla ödemi bulunan kalpte EKG, radyolojik ya da fizik muayenelerle komplikasyon yaptığı saptanan hipertansiyonlar.
Bu maddelerde yer alan komplikasyonlardan herhangi biri var ise çürüğe ayrılabilirsiniz.
-
sayın yavuz
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.bende grade 1 durumu bulunmaktadır.
-
selam arkadaşlar
benim diz kapağımda 2 platin var,yürüme normal ama dizimi tam olarak bükemiyorum ve diz üstünde duramıyorum
çevremdeki büyükler çürük raporu alacağımı söylüyorlar fakat mevzuatta konuyla ilgili madde bulamadım
bu konuda tecrübesi,bilgisi veya yorumu olan varsa şimdiden teşekkürler
-
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
-
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
-
Merhaba arkadaşlar.Ben üniversite mezunuyum aralıkta askere gidecem inşallah. Yalnız benim tek sorunum kilo. Kilom 44 boyumda 1,64. Forumda baktım hep kilosu fazla olanlar soru sormuşlar rapor verirlermi bana diye bende zayıflıktan bu soruyu soruyorum. Acaba bu kilo ve boy askerlik için elverişli mi ?. Askere gittiğimde oradan bana bi sorun çıkarırlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim .
Saygılar...
-
merhabalar durumumla ilgili cevaplar ararken bu siteyi buldum yapanların ellerı dert gormesın.
benım sorum su bende gece körlüğü var ve bu d kapsamında seferlıkte bıle cagrılmayacaklar listesinde olan bir hastalik.
ama bana askerlige elverişlidir diye kagit verdiler.
hastanede muayene olurken bırı ıle tanısdır askermıs ve aksam gece nobetlerınde zorluk cekıyormus gıderkende sorun yapmamıs.
doktorun verdıgı kagıtda tahlillere tutarli cevap vermediginden elverislidir diyor.ben zaten gitmek istiyordum ısın bu trafı baska konuda sirf yalancı durumuna dusmus oldugumdan dolayı bu doktorun verdigi elverislidir raporuna itiraz etmek istiyorum.
sanırım bu mumkun fakatbunun ıcın bayagı bır brokrası oldugunu duydum. benım sorum su ben bu islemleri yabanci subede yaptirdim.sımdı aynı ıslemlerı sankı hıc yaptırmamısım gıbı kendı memleketıme gıdıp sıfırdan baslatarak baska bır hastanede muayene olabılırmıyım.?
-
MERHABA ARKADAŞLAR;
BENİM SORMAK İSTEDİĞİM,ASKERİ HASTAHANEDEKİ MUAYENEM SONUCU HİPER TANSİYON VE KARACİĞER ENZİM YÜKSELİĞİ TESPİT EDİLDİ , KARARDA 42/C VE 45/C MADDELERİNDEN 1 YIL ERTELEME VERİLDİ.BU BİR YILLIK SÜREÇ SONUNDA NE GİBİ BİR KARAR ALINIR.BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ TEŞEKKÜR EDERİM .SAYGILARIMLA.
-
2) Askerliğe elverişli olmayan yedek subay adayları:
(A) Sağlık yeteneği bakımından hastalık ve arızaları bu Yönetmeliğin Hastalık ve Arızalar Listesinin 1 ve 2 numaralı sınıflandırma çizelgelerinin A dilimlerinde her sınıfta eksi (-) işaretli olanlar ile B ve D dilimlerinde gösterilen hastalık ve arızaları bulunan yedek subay adayları, askerliğe elverişli değildir. Bunlardan okula girmiş olanlar çıkarılır, subay nasbedilmiş olanlar terhis edilir.
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Me...od=3.5.8611092