meraklısı varsa bende devredebilirim.Alım satım masraflarını karşılamaya hazırım. Nakliyeside benden olsun.
Printable View
Sn:Mines70 görüşme detayını ve banka adı ile subesini burada yazacakmısınız acaba.bize de emsal olur hic olmazsa.yok yazamam diyorsanız nasıl temasa geceriz sizinle.
Ben et derdinde falan değilim, kaybetmeyi hazmedemiyosan bir daha riske girme, sağlam oyna. Unutmaki kazanç beklediğin her yerde risk vardır. Kendi yaptığın hatayı yada seçimi başkalarına mal etme, saldırganlığın alemi yok, bizde zamanında paramızı çok kaptırdık ama efendi gibi kabuğumuza çekilmeyide bildik. Burası forum herkese açık, sadece sana ait değil unutma.
Sn:Seyfu
gecen hafta sordugunuz soruyu okuyunca bende dalga gectiginizi düşündüm.Bu forumun tüm sayfalarını dikkatlice okursanız döviz ile kredi alanların canının nasıl yandıgını göreceksiniz.Siz riskten bahsediyorsunuz.Eger bu riskin sizde farkındaysanız o zaman alın yen ile kredi neden soruyorsunuz ki.?Siz sağlam oynayın ve TL de kalın bence.Biz saglam oynamyı akıl edemedik.
Buraya yorum insanlar cözümü nasıl bulacaklarını paylasırken birde boyle atısmalara gerek yok.Bizlerin canı yanmıs durumda lütfen anlayıslı olun.Hatta bize cözüm bulmak icin sizde arastırmaya girin.Buradaki forum herkese acık ama su an döviz ile canı yananlar daha cok yorumlarda.
Seyfu arkadaşım
Hala karar veremedinmi allahşakına. Benim yen borcu bitecek sen hala alayımmı almayayımdamısın :)
dowjonesla,qwerty ye sorsana :)
Ben bu seviyeden kesinlikle alırdımm.
Sevgili Arkadaşlar merhaba;
Foruma yeni üye olum ve ilk mesajım. Benimde 6. taksidi ödenmiş japon yeni kredim var ve bir bankacıyım. Yazılanları dikkatlice takip ediyorum. Bu aşamada yorumlarda bulunan ödemesini yapamayacak hale gelmiş arkadaşlara allah kolaylık ve yardım etsin diliyorum. Mesleğim gereği kişisel görüşlerim jpy kurlarına ve kredilerine yönelik yorumlarım şöyledir;
- Global kriz özellikle ülkemizde dip olduğunu destekleyici göstergelere geliyor. Önemli olan bu seviyenin ne kadar süreceğidir? Genel itibari ile bu yılın 3. çeyreğinden itibaren umuyorum ve bekliyorum piyasalarda hareketlenme başlayacaktır.
- JPY /USD 96 parite seviyelerinden 100 seviyesine gelmesi önemlidir ki beklenti bu yıl içinde 109-112 seviyeleridir ki bu bizi rahatlatacaktır.
- Yabancı yatırımcı seçim sonuçlarına çok hassas bakacak ve hükümetin ciddi oy kaybında hızlı bir kaçış olabilecektir ( Yab. Yatırımcı kim olursa parti isterse TİP ister SP farketmez tek başına bir iktidar olsun yeterlidir. Siyasi istikrarsızlık gördüğü yerden kaçar ) Bu da kurların yukarı gidebileceği anlamına gelir.
- Diğer bir konu IMF anlaşmasıdır. Secimde güc kaybetmeye iktidar eğer anlaşmayı imzalar ise kurlarda aşağı yönde bir hareket olabilir.
- Bankalarda imzalanan sözleşmeler gereği bu sorunun çözümü yargı ile değil bankalar ile ödeme niyetini belirtip ( özellikle gecikmeli duruma düşmüş arkadaşlara aramalar yapılıyordur arayan kişilerden yetkili birimlerin tel no istenebilir. Gecikmede olmayanlar ise ilgili şubenin yöneticisi ile görüşerek yapılandırma taleplerini iletebilirler) yapılandırma talebi ile çözülür kanımca.
Şimdilik son olarak her inişin bir çıkışı vardır. Bu krizinde çıkışı çok uzakta değildir. Ülkemizde zaten iyi günde bile herşey kötüymüş gibi anlatılırken bugün yaşanılanlar için yapılan yorumlar Felaketten çok öteymiş gibi anlatılırken Türkiyenin %5-6 gibi küçüleceğini fakat dünya devi JAPONYA nın % 12 -14 küçülmesi G.korenin %20 lerde küçüleceğini bilmekte fayda var. Eğer beklentileri hep felaket yönünde yaparsak bu krizden erken çıkacağımız var ise bile çıkamayacağımızı ve o felaket senaryolarında boğulacağımızı bilmemiz gerekiyor. Lütfen herkes moralini yüksek tutmaya çalışsın ve çok zor da olsa bugünlerin çok uzun sürmeyeceği yönünde beklentilerinizi hem kendimize hemde çevremizdekilere aktarsın.
saygılarımla
Peki arkadaşlar heralde yanlış foruma gelmişim, ben o zaman sadece sizlerin yorumlarını okuyumda başıma neler gelebilir ona göre hareket edeyim, evet bach kardeş halen alamadım, iyikide öyle yapmışım, özellikle mağdur arkadaşları görünce daha çok seviniyorum başkalarının gazına gelmeden hareket ettiğime.
banka adı ve şube ismi vermeden yazacağım.Çünkü ,bankalar kişinin durumuna özel yapılandırmalarla geliyor karşınıza yani onlar öyle diyorlar.Yaklaşık bir saatlik görüşme sonunda bize sundukları tek şey vade uzatma dışında birşey olmadı.120 ay olan vadeyi bizim rahat ödeyebileceğimiz seviyelere kadar çekebilmek için 180 aya kadar uzatabileceklerini söylediler.şunu da belirteyim biz hiç aksatmadan geciktirmeden ödemelerimizi yapıyoruz, müşterinin ödemelerini aksatmaları halinde farklı yollara başvuruyorlar.
biz şunu talep ettik ;bizim yaptığımız sözleşmede bir alt limit vardı yani aldığımız günün kuru alt limit olarak kabul ediliyordu bunun altına düşse bile biz bu kurdan ödüyorduk,banka kendini garantiye alıyor tabii.Bir üst limit olsun en azından bir süre için kriz dönemini atlatana kadar ,bunu da şöyle blirleyelim gelirimiz oranında ödeyebilirliğimize göre belirlenip bir sözleşme yapalım dedik bankalar yasalaşmadan kendileri böyle birşey yapamaz deyip bunada yanaşmadılar.biz 1.12 den almıştık krediyi 1.55 ten bir seviye olsun nasıl bazı şirketler mallarını satmak için kur sabitleme yoluna gidiyor onun gibi birşey talep ettik şube banka bunu yapmaz yasal değil dedi .aslına bakarsanız şirketler satamadıkları mallar için sabitleme yluna gidiyor tabi bankanın böyle bir sıkıntısı yok satmış olmuş bitmiş öde kardeşim sadece vade uzatırız diyor ,vade uzatmanın da bize aylık bazda çok rahatlama getirmeyeceği gibitoplam ödemede ise 50 000 ytl gibi bir fark oluşturduğunu gördük .yalnız görüşme sırasında sık sık genel müdürlük şubeden görüşmeyle ilgili bilgi almak için aradı durdu, niye olduğunu anlayamadık fakat biraz üstlerine gitmek faydalı olcak gibi geldi bize bir tedirginlik hissettik.ayrıca kredilerin geri dönüşlerinde çok fazla sıkıntı var dediler özellikle dört aydır..banka evinizi almak yerine parasını almayı tercih ediyor belki bir noktada inatları kırılacak bilemiyorum .Biz yeniden yapılandırma sunabilecekleri tüm ödeme planlarını faiz ve toplamda oluşacak farklar vs.ile detaylı önerilerini maille istedik görüşmeyi sonlandırdık .Şimdi bekliyoruz üzerinde çalışacaklar biz de yeni planlar üreteceğiz, bu paşlaşma ne kadar sürecek bilmiyorum ama sadece vade uzatma yendeki yükseliş devam ederse hiç bir işe yaramaz onu biliyorum ..
tüm görüşmeleri detayları ile paylaşmaya devam edeceğim Arkadaşlar sizin de fikir ve yardım önerilerinizi bekliyorum.
bu arada yendeki duraksama düşüş yönünde hareketlenece benziyor banaknın fikride bu yönde...
son paragrafta yazdıklarınıza katılıyorum en azından öyle olacağı yönünde güçlü sezgilerim var, sizin teknik anlamda bilgili olmanız da ayrıca rahatlatıyor teşekkür etmek isterim moral verdiğiniz için buraya yazanların didişmeye değil buna ihtiyacı var gerçekten
Öncelikle herkese ve her kesime selamlar.Hayırlı akşamlar.Ben yaklaşık olarak konut kredisi kullanalı 10 ay oldu.Bu siteyle tanışmam ve yazışıp dertlerimi paylaşmam 2 ay oldu.Bu süreçte tabi çok zor günler geçirdik. ve halada bu sıkıntılı günlerimizi atlatmış değiliz.Bu anlamda birbirimizi daha düne kadar tanımıyorduk.Bu vesileyle en zor günlerimizi, ortak olan sorunlarımızı paylaşarak,çözümler arayarak,bildiklerimizi,duyduklarımızı paylaşarak bir şekilde sanal dostluklarda kurduk ,bazende karşı ,karşıya gelip anlamsız tartışmalara girdik.Bazı zaman yöneticiyle dahi kaçınılmaz bir tartışma ortamına girdik.Şunu anladımki kendi sorunumla bir başkasının ne alakası var.Neden başkalarını kıralım ,incitelim fakat buraları okuyanlarda bize elbet hak verirler.Amacımız kimseyi üzmek yada kırmak değil bu içine düştügümüz illetten bir an önce kurtulmak; kendi adıma konuşayım ister istemez bazen agresif duruma düşüp karşımdakini telafisi mümkün olmayan bir şekilde kırdım.O yüzden bu son yazım .Çünkü maddiyat değil maneviyat daha ağır basıyor.Tüm dövizzede arkadaşlarıma bir an önce çözüm bulunur ve gene eskisi gibi hayata kaldığımız yerden mutlu olarak devam ederiz.
23 Mart 2009 Pazartesi
Uzman Forex > Pariteler > USD/JPY
USDJPY Günün Yorumu
Yen Değer Kaybetmeli
Son haftalarda Japonya’dan açıklanan hiçbir ekonomik veri Yen olumsuz olmaktan öteye gidemedi. Diğer yandan ekonomik durgunluğun devam ediyor olması Japonya’nın ekonomik statüsünün de bozulmaya başlamasını gündeme getirecek. Çünkü yıllardır, 16-17 seneden beri durgunlukta olan Japon ekonomisinde faiz indirimleri zaten olamaz, diğer yandan vergi indirimleri yapılacak olsaydı bugüne kadar yapılırdı ve devlet haricinde para harcamaya meyilli kimse yok. Bu nedenle Dolar’ın olumsuz etkilendiği zamanlarda özellikle Yen en olumsuz etkilenen para birimlerinden bir olmaya başladı. Aslında bu durum Japon ekonomisi açısından olumlu çünkü Yen güçlü olduğu zamanlarda Japon
ekonomisinin ihracat kabiliyeti hepten azalınca o zaman ekonomi durma noktasına gelir. Bu nedenle paritenin yükselme dönemleri kapıda bekliyor.
ANATOLIA CAPITAL
İyi geceler,
Bugün gun sonuna dogru Amerika'da ekonomik paket detayları sonrası DOW J. %6.12 şu anda artıda ve parite 97 üzerine çıktı. Yarın muhtemelen USD düşük başlayacak güne ve JPY ise 0.0169 seviyeleri ile açılabilir ve USD satım gelirse daha aşağı da devam edebilir. Nakit durumu uygun olanlar bu seviyelerden taksidini yatırabilir. Belki bikaç gün için kar realizasyonu amaçlı alım gelmezse tekrar düşüş yapabilir. Hava bu hafta güzel başladı umuyorum bu hatayı böyle tamamlarız. Moralleri yüksek tutup iyi düşünmeye devam!
Herkese iyi çalışmalar
svg
Selam arkadaşlar;2 aydır ödeyemediğim konut ve nakit kredi taksitlerim için açmış olduğum İzmir 1nci Tüketici mahkemesi 30 nisan'da,ancak banka beni arayarak hiç olmazsa 1 taksidi yatırırsam yeniden yapılandırma sağlayacağını bir kaç sene en düşük veya faizsiz ödeme yada kurun bir yerde sabitlenerek sabit TL'ye çevirebileceğini söylüyor.Aylardır kaç defa aradım hiç yapılandırmadılar şimdi kendileri arıyorlar çünkü baktılar hakikaten ödenemeyen kredi adetleri fazlalaştı.
Benim sormak istediğim;acaba yeniden yapılandırırsam önceki haklarımı kaybedermiyim?Çünkü hesaplama yapan avukatlar bankacılar özellikle nakit kredideki KKDF ve BSMV hesaplamalarında hata olabileceğini fazlanın geri yatırılabileceğini söylediler.
sinen78 kullanıcısına bizde eylül 2008 de 5 yıl vadeli japon yeni çektik bahsettiğiniz bankadan. bize en fazla 8 yıla kadar vade uzatması yapabileceklerini ve faiz oranının 0,53 olabileceğini söyledileri. müşteri temsilcisi 1-2 daha sabredin. belki birşeyler olabilir dediler ama detayda vermediler
arkadaslar bugun 5. paket acıklanıyor. Daha once yanılmıyor isem buradaki arkadaslardan bi tanesi 5. paketin bizimle alakalı oalacağını söylemişti. İysallah bizimle alakalıdır. Ama yasa cıkmadanda nasıl olur. Onu bilmiyorumç. Hadi hayırlısı...
Arkadaşlar;
YENinden yapılandırma ile ilgili olarak tüm bankalarda çalışmalar yapılıyor ki bazıları çeşitli şartlar doğrultusunda hayata geçirmiş durumda. Kısa zamanda (1 -2 ay içerisinde) ödemesi geciken kredilerde yapılandırma talepleri bankalardan gelecektir. Gecikme olmayanlar da ise bu konu ile ilgili birimlerin telefonlarını şb. lerden talep edebilirsiniz.
saygılarımla
Sn sinem78 Banka Fortis şimdi yapılandırıyorlar hemde 300 aya kadar hatta ilk 3 yıl daha az faizli ve düşük ödemeler sonraki yıllar yükselerek ödenmesini sağlıyorlar yada tl'ye çevirip uzun vadede sabit ödeme olanağı sunuyorlar ama ben tl 'yi hesaplatmadım mahkememin sonçlanması ya da bi sonuç elde edersem daha avantajlı görürsem bankayla iletişime geçeceğim.
evet doğrudur
Benim zaten iki çeşit kredim var biri konut kredisi o ipotekli,bu evin ipotek değerini yakalamalrı için diğer bir evimide ipoteğe bağlı nakit kredi olarak ipoteklediler .Zaten ipoteğe bağlı nakit kredi 650 öderken 2284 e kadar çıktı sayfa 50 de ödemelerimi yazdım.Herşeyimi ipoteklediler daha ne isteyecekler bilmiyorum.Ama ben zaten ipoteğe bağlı nakit kredimi ve konut kredimi ev satılınca ödeyecektim ne ev satıldı ne jpy yerinde durdu üstelik evim tam değerinde değil zararına satıyorum alan yok.Anlayacağın ev satılsa problemimin büyük kısmı kalkacak ama 9 aydır bu kurları ödemeye çalışıyorum 3 aydır maaş alamıyorum ne olacak sa bu nisanın 30unda mahkemede olacak onu bekliyorum 2nci duruşmam olacak buradan herkesi bilgilendireceğim.
sn fişek 35;
önce Allah kolaylık versin diyorum.Bizde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz .Aynı bankadan kredi almışız fakat size farklı seçenekler sunulmuş bizde diğer ödemeleri askıya alıp konut kredisini ödemeye çalışıyoruz dilerim en kısa zamanda bu sıkıntıdan hep birlikte kurtuluruz paylaştıklarınız için teşekür etmek istedim kendi adıma .umarım mahkeme sonucu iyi olur size ve eşinize sabırlar diliyorum
bu sitede hiç yapılandırmaya başvurupta bir sonuç alan oldumu. iyi yönde pazartesi bankaya gidip görüşeceğim. Elle tutulur bir örnekle karşılarına çıkmak istiyorum. İlk görüşmemde Finans bank banka olarak bir çözüm aradıklarını söylemişlerdi. Bulamamışlarasa en zaından ben yardımcı olmaya çalışırım.:rolleyes: :mahcup:
Gözümüz aydın arkadaşlar yen uzun süredir görmediği seviyeye geldi umarım bu kış normal seviyesine dönecek :)))
Banka yapılandırma talep ettiğinizde size yeni bir anlaşma öneriyor..2 yıl boyunca ödeyebileceğiniz rakamı yen olarak sabitleyip kalan farkı 2 yıl sonra kalacak olan aylara ekliyor..Tabii bu iyiliğin! karşılığında sizden çektiğiniz zamanki faizden daha yüksek bir faiz alıyor,çünkü siz artık yeni bir sözleşme yapmış oluyorsunuz ve biliyoruz ki şu anda yen kredisi faizleri geçen yaza göre hayli yüksek..Tabii bu müthiş! öneri karşısında benim aklıma 2 soru gelmişti..
1) 2 sene sonra jpy kuru şimdikinden daha düşük,ama benim gelirim daha yüksek olacağı kesinmi??
2) Bir koyundan İKİ post çıkarmaya çalışan bankalar acaba durumumuzun hakikatten farkındamı???
Evet arkadaşlar ve nihayet dolar yen paritesi 100 seviyesini gördü bu artık herşey normale dönüyor demek. 2 ay evvel söylediklerim gercekleşti.
Çekilen günkü kur üzerinden hesaplanan TL taksidiniz (yani ödeyebileceğiniz rakam,örnek 1500TL=1350 JPY),şimdiki kura bölerek bulunan yeni aylık taksit miktarınız oluyor.(elbette ki yen üzerinden,örnek 1500 TL=900 JPY) Arada kalan fark (örnek 450 JPY x 24 ay) yine yen üzerinden,2 yıl sonra kalacak olan taksitlerinize bölünüyor..Böylelikle 2 yıl düşük jpy taksidine sahip olup nefes almanızı sağlıyor ama karşılığında da yeni bir faiz oranı ile kalan taksitlerinizi ödüyorsunuz..
Yapılandırmaya gidiyorum. Salı veya Çarşamba kesin sonuç alacağım. Sanırım iyi birşeyler olacak.
ben teminat vermedim. 83000 yen ödüyordum aylık. bunu 24 ay boyunca 48000 yene indirdiler.bunun 32000 yeni faiz geri kalanı ana para. yani benden ilk önce ödemem gereken normal şartlar altındaki faizi alıyorlar. ana para geri kalan taksitlere eşit olarak bölünüyor. 24 ay sonra ödemem 96000 yen civarı.
yeni bir sözleşme yok. yeni bir teminat yok. yeni bir faiz oranı yok. Hatta ve hatta sıkı bir pazarlık sonucu yeni ödeme planı için masrafda yok.
bizden istediler senin gecikmen varmıydı gösterdiğin maaşın ne kadar biz 3100 maaş gösterdik bir ay 10 gün geç ödedik diye zora sokuyor bizim fortis artı yeni kurdan hesaplancakmış bizim tekrar yapılanmada ama bizdende istemediler yapılandırmak için masraf ama teminat için ekspertis için 500 istediler okadar
benim şu ana kadar hiç geçikmem olmadı. Toplam gelir olarak 2600 göstermiştik.Kur riski Tl ye çevirmedikçe hep var.Şuan benim yapılandırmamdada var. ben sadece şu an için ödemem gereken tutarı 2 yıllığına yarıya indirdim. bu tutarın%80 nine yakın kısmı zaten normal şartlarda ödemem gereken faizdi. geri kalan ana aradan düşüyor. 2 yıllık ana parayıda 24 ay sonraki taksitlese eşit şekilde bölündü. Dedeğim gibi kur riski TL ye dönmedikçe devam edecek. (TL ye dönüşü kesinlikle tavsiye etmiyorum hesaplattım aylık olarak 1950 TL denk geliyor.Yen 1,88 gördünde ben bu kadar kredi ödemeştim)
yukarıdakiler 3 aşağı 5 yukarı tam kalemler değil.