Cevap: Re: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)
tesekkürler. 2008 agustosun da yasalar degismis, istenilen maas siniri yükselmis, tek sorun maasim oldu yani, bir yil öncesinden olsaymis, hic sorun cikarmazlarmis. bunun üzerine bir de görevli memurun degismesi ve caylak birinin gelmesi eklenince, uzadikca uzadi... :) vize daha dün cikti, pazar günü esime kavusuyorum. deli gibi calismaktan dünyadan uzaklastim.. öyle mutluyum ki simdi.. :)
Cevap: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)
Hayırlı olsun. Asil is bundan sonra basliyor aslinda. Almanyaya uyum saglamak, is bulmak.. Cok zor bir dönem. Volkshochschule'ye bir an önce kayıt yaptirmakta fayda var. Bulunmaz hint kumasi gibi kurslar; hem ender, hem de hemen doluyor...
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun. Asil is bundan sonra basliyor aslinda. Almanyaya uyum saglamak, is bulmak.. Cok zor bir dönem. Volkshochschule'ye bir an önce kayıt yaptirmakta fayda var. Bulunmaz hint kumasi gibi kurslar; hem ender, hem de hemen doluyor...
Evet. Mesela ben vaktim ve sive ögreten bir dil kursu olsa katilmayi düsünürdüm... :) Yüksek Almanca Almanya'nin sadece kuzeybatisinda konusuluyor ne de olsa...
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
tesekkürler.
zaten vhs´e kayit yapmayi düsünüyoruz, baska bir yer sözkonusu degil. pazartesi günü halledicez herseyi. önce yabancilar dairesin´de vize oturuma dönüsecek, sonra kursa kayit, sonra saglik sigoratasina kayit vb.
önemli olan bir arada olmak, bundan sonra ki zorluklarin farkindayim, fakat üstesinden gelinmeyecek seyler degil, beraber oldukca hersey halolur diye düsünüyorum... zor ama basarmasi imkansiz degil :)
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Evet. Mesela ben vaktim ve sive ögreten bir dil kursu olsa katilmayi düsünürdüm... :) Yüksek Almanca Almanya'nin sadece kuzeybatisinda konusuluyor ne de olsa...
eh biz de bayvera da, hatta "schwaben" de oldugumuza göre, hochdeutsch cok gereksiz oluyor... daha cok, bayrisch ve schwäbisch kurslari gerekli :)
Alıntı:
TheLife rumuzlu üyeden alıntı
eh biz de bayvera da, hatta "schwaben" de oldugumuza göre, hochdeutsch cok gereksiz oluyor... daha cok, bayrisch ve schwäbisch kurslari gerekli :)
Aynen öyle. Dogu Baden Württemberg'de konusulan Schwäbisch'i duymanizi hele hic tavsiye etmem. Anlayabilen insan sayisi cok degil... :)
vay bea adamlar kimse vatandaşlarımızla evlenmesin diye neler yaptırıyorlar...
Alıntı:
TheLife rumuzlu üyeden alıntı
tesekkürler.
zaten vhs´e kayit yapmayi düsünüyoruz, baska bir yer sözkonusu degil.
Merhaba tekrar,
VHS'den baska bir yer söz konusu degil derken neyi kastettiniz anlamadim ama size yabancilar dairesinden bir liste verecekler. Bu listede dil kurslarinin isimleri ve adresleri var. Hepsinde ucretlendirme ayni. Ama benim yasadigim deneyimlere gore en iyisi VHS. Belki bana denk gelmedi ama denemek icin 1 gunluk katildigim kurslarin hic birini begenmemistim. Bir tanesine kayit olmustum ve oradan da lanet okuyarak ayrildim. VHS'nin hocalari belli, sistem belli... Digerleri riziko. Önüne gelen dil kursu acmis...
Salpyilmaz, sanirim hochdeutsch asil Hannover taraflarinda konusuluyor. Gerci Düsseldorf'taki aksan cok kaba ve bozuk degil ama yine de anlamsiz bir şşş aksani var. Zibsişş, iş hab' gibi.
Alıntı:
lazurat rumuzlu üyeden alıntı
vay bea adamlar kimse vatandaşlarımızla evlenmesin diye neler yaptırıyorlar...
Merhaba,
Aslinda buraya gelip gözlem yapma sansiniz olsa, asil biz onlara neler yapmisiz ve yapiyoruz görebilirdiniz:)
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Aynen öyle. Dogu Baden Württemberg'de konusulan Schwäbisch'i duymanizi hele hic tavsiye etmem. Anlayabilen insan sayisi cok degil... :)
evet :))
isyerin´de günde bi cok insanla konusuyorum, yani belgesel tadinda bi is aslinda, dogu almanyadan arayanlar, güney´den, kuzey´den, bati´dan arayanlar.. farkli siveler, farkli aksanlar.. ilk kelimesinden rus göcmeni oldugu anlasilan insanlar, amerikan oldugu "r" lerinden farkedilenler vs. vs... almanca her sekilde, fakat bi tek olmasi gerektigi gibi konusulmuyor.. :))
sizin almancaniz ne kadar ilerledi? kursunuz bitti mi? kursa a1 sevisinden baslayinca ne kadar sürüyor kurs? esim 2009 nisan´da girmisti sinava, bi cok seyi unuttu bu arada.. tekrar da yapamadik vize stresinden. o yüzden belki de a1 den baslamasi en sagliklisi olur diye düsünüyorum..