-
Merhaba,
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre TİP 2 diyabeti olan üniversite mezunları askerden elverişsizlik raporumu alıyorlar?
İyi günler
-
arkadaslar herkese selamlar daha onceden de yazmistim ama cevap alamadim soruma eger bilgisi olan arkadaslarim varsa lutfen beni bilgilendirirmisiniz tesekkur ederim simdiden ....
sorum ; benim sol kulagimda total isitme kaybi var sag kulagim normal sinirlarda isitmesi var acaba ben curuk raporu alabilirmiyim yoksa geri hizmetemi cekilirim saglik yonetmeliginde okudum ama pek anlamadim
ikinci bir sorum ise ben kamu isyerinde calisiyorum curuk raporu almam durumunda bu isyerimi etkilermi yani bir isten cikarma veya sakat kadrosuna alama gibi bi durum soz konusu olabilirmi bunu sormak istiyorum
simdiden tesekkurler.
-
aRKADAŞLAR ÖNCELİKLE VERDİĞİNİZ YARARLI BİLGİLE İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...
KISACA SORUNUMU ANLATMAK İSTOYORUM.309.DÖNEM YEDESKUBAY ÖĞRENCİ OLARAK BAŞLADIĞIM VATANİ GÖREVİMDE SAĞ DİZİMDE(TİBİA PLATO)STREES KIRIĞI MESYDANA GELD(5 HAFTA KIRIK DİZLE EĞİTİME ÇIKDIM GATA DA FALAN KIRIK OLDUĞU ANLAŞILMADI EN SONUNDA MR CEKDİRDİK DIŞARDA KIRIK ORTAYA ÇIKDI)fgATA OROPEDİDEN 1.5 AYLIK HAVA DEĞİŞİMİ ALARAK DÖNEM KAYBETTİM...DAHA SONRA 2.KONTROLLERDE YÜKSEK KIRIK RİSKLİ OSTEOPOROZ TESPİT EDİLDİ(GATA DA RAPORU BENDE MEVCUT) BU SEFER KIRIKDA GEÇMMDEDİĞ İÇİN STRESS KIRĞI+OSTEOPOROZ DAN 2 AY HAVA DEĞİŞİMİ VERİLDİ.
3.KONTROLLERDE ÇOSTEOPOROZUN NEDENİ KONUSUNDA ÇEŞİTLİ TESTLER YAPILD AMA KAN TESTLERİ TEMİZ ÇIKDI...KIRIKDA KAYNADIĞI İÇİN GATA ORTOPEDİNİN HOCASI(SAĞLIK KURULUNA ÇIKARILMAMI İSTEDİ ANCAK KENDİ BÖLÜMLERİNİN TEKLİFİNİ A TİPİ SINIF GÖREVİ YAPAR OLARAK YAZDI)KENDİSİNE AĞRILARIMIN SÜRDÜĞÜNÜ 200-300 METRE BİLE YÜRÜDÜĞÜMDE AĞRILARIMIN CİDDİ ORANDA ARTTIĞINI BU ŞEKİLDE NASIL PİYADE YEDEKSUBAY OLARAK GÖREV YAPACAĞIMI SORDUM??O DA KIRIK KAYNAMIŞ KAN TESTLERİN TEMİZ ELİNDEKİ OSTEOPOROZUN OLDUĞUNA İLŞKİN KEMİK YOĞUNLUK ÖLÇÜM RAPORUN BİR İŞE YARAMAZ DEDİ.(BU ARDA AYNI SERVİDEKİ UZMAN ASTEĞMEN ''YİNE KIRILIR ÇÜNKÜ OSTEOPOROZUN VAR ÖNCEKİ KIRIK DA ONDAN OLMUŞ''DEMİŞDİ....
Arkadaşlar sağlığım gerçekden iyi değil tuzlada piyade asteğmen öğrenci eğitimin ne kadar ağır olduğunu bilen bilir...ama bu doktorlar benim sağlıklı olduğumu iddia ediyorlar...aslında bende biliyorum hiç bir şeklide ilgilenmeyip kısa yolu seçiyorlar....pazartesi günü sağlık kuruluna çıkıcam.
ARKADAŞLAR SORUM ŞU:
1-OSTEOPORZ OLDUĞUNA YÖNELİK GATANIN YAPDIĞI KEMİK ÖLÇÜM RAPORU BENİM ASKERLİĞİME ENGELLİYETİ VAR MI VEYA EN AZINDAN SINIF DEĞİŞTİRMEME SEBEBP OLABİLİRMİ(SINIFIM PİYADE)
2-SAĞLIK KURULU RAPORUNA KARŞI KAÇ GÜN İÇERSİNDE NASIL İTTİRAZ EDEBİLİR.
3-elinde tsk sınıfLANDIRMA cizelgesi olan bana gönderebilirmi veya burdan paylaşabilir mi lütfen?
MORALİM ACAYİP BOZUK 5 HAFTALIMK YAPDIĞIM ASKERLİKDE YANDI(DÖNEM KAYBUI OLDUĞUM İÇİN)TEKRAR SİL BAŞDAN BAŞLAMAM GEREKİYOR AMA BU ŞEKİLDE BİRLİĞE KATILDIKDAN SONRA 4-5 GÜN İÇERSİNDE BEN YİNE HASTANELİK OLURUM:((
-
Öncelikle geçmiş olsun . ben sürekli tsk saglık yetenegi yönetmeliğiyle ugraşıyorum. bilğilerimi paylaşayım umarım yardımcı olurum.
1- yanlız başına osteoporoz askere alınma engel teşkil etmiyor, ancak organik bir sebebi varsa engel teşkil edebilir. [ 2. Osteoporoza neden olmuş doğumsal veya edinsel metabolik veya endokrin bozukluklara bağlı kemik hastalıkları (Osteogenezis İmperfekta, Paget Hastalığı ve benzeri)]. dolayısıyla neden osteoporoz gelişti bukadar genç yaşta öncelikle onu bulmalısın. mutlaka bir anormallik olmalı önerim bir üniversite hastanesine dahiliye bölümüne başvur tahlillerini orda yaptır. ordan alacagın raporu kabulketmek zorunda kalacaklardır.
2- saglık kurulu raporuna 30 gün içinde itiraz etmelisin bunuda baglı bulundugun birliğe yapıyorsun sanırım. onlarda seni başka bir hastaneye sevk ediyorlar. ancak burdada aynı teşhis konulursa yapacagın birşey yok. itiraz hakkın kalmıyor. farklı bir teşhis koyarlarsa tekrar 3. bir hakem hastaneye sevk ediyorlar. oranın verecegi karara göre ya çürüge çıkıyorsun yada son karar merci olan gata profesörler kuruluna sevk ediyorlar.
sana tavsiyem itiraz etmeden önce kendin bir üniversite hastanesine git tetkiklerini orda tekrarlat. ordan alacagın raporu kabul etmek zorunda kalıyorlar.
-
ARKADAŞLAR BU GÜN ASKERİ HASTANEYE GİTTİM VE ESANSİYEL HİPER TANSİYONUM OLDUĞUN BELİRTTİM.HASTAHANEDE TANSİYONUM 17-10 ÇIKTI VE HASTAHANEDE BELLİ BİR SÜRE KALMAM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ VE TETKİKLER YAPILACAĞI SÖYLENDİ.FAKAT BENİM ÜNİVERSİTE HASTAHANESİNDEN VERİLMİŞ HİPER TANSİYON HASTASI OLDUĞUMA DAİR RAPORUM VAR BU RAPORUN BİR GEÇERLİLİĞİ VARMI VE BUNUN SONUCUNDA NE GİBİ BİR KARAR VERLİYOR BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.
-
Herkese merhaba arkadaşlar.Forumda yeniyim hatam olursa affedin lütfen.Askerlikle ilgili birçok konu üzerinde tartışmışsınız.Arama yaptım sağlıkla ilgili yönetmeliği okudum ama yazılanlardan tam olarak birşey anlayamadım.
Ben sizlere durumumu anlatayım müsade ederseniz.
1 sene içinde üniversiteden mezun olucam.Askerlik görevimi nasıl yapıcam diye merak etmeye başladım doğal olarak.Çünkü crohn hastasıyım.Yönetmelikte sindirim sistemi hastalıkları arasında B ve D maddelerinde karşıma çıktı hastalığın ismi.Şu an aktif hastalık taşıyorum ve sürekli ilaç kullanıyorum.Uludağ üniversitesi tıp fakültesi nden raporum var ve 1 ay hastanede yattım hastalık yüzünden.3 senedir ilaç kullanmaktayım ve daha uzun süre kullanıcağımı hastalığın baskılandığını ama tam olarak geçmeyeceğini söylüyor doktorum.Sonuç olarak arkadaşlar yönetmelikten çıkardığım benim askerliğe elverişli olmadığım tabi kesin olarak siz de bunun cevabını vermezsiniz ama sizce durumum nedir? Ve rica edersem askerlikle ilgili işlemleri yapmam gerektiğinde elimdeki raporun geçerliliğini bana anlatabilir misiniz? Şimdiden sabrınıza ve ilginize teşekkür ederim.
-
Öncelikle geçmiş olsun.
crohn hastaları remisyonda dahi olsalar askerlikten muaf tutuluyorlar. bununla ilğili madde sindirim sistemi hastalıkları:
45/B/F8 8. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/43. mad) Komplikasyon yapmamış kronik iltihabî bağırsak hastalıklarının (Crohn Hastalığı, Kolitis Ülseroza ve benzeri) remisyonları, konjenital ve akkiz megakolon, altı aylık tedaviye rağmen iyileşmeyen veya nüks eden soliter rektal ülser.
u.ü.t.f den aldığın rapor geçerli aksini idda edemezler .Ancak askeri hastanede gıcık bir gastro uzmanına denk gelirsen seni uğraştırmak için gata ya sevk edebilir ama yinede sonuç degişmez seni askere alamazlar.
-
Yavuz bey ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim insan yinede inanamıyor tabi gidip de raporu almadan yinede çok ama çok aydınlattınız beni teşekkür ederim yeniden.İyi çalışmalar,iyi günler.
-
Önemli değil umarım herşey istediğin gibi olur. Askerlikten önce kendi saglığını düşün
-
Sayın tuna_25
tek taraflı total işitme kaybı askerliğe elverişsiz raporu alır. ilğili madde:
19/B/F3 Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
Çürük raporu almanız işinize engel değildir, sadece askerlik hizmeti ile ilğili bir kavramdır. özellikle kamuda problem çıkarmaz size.