-
Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Yazınızı bölüyorum fakat şunu anlamadım ,türbanla örten kişi daha dindar olsa ne olur ? Diğer bir deyişle velev ki daha dindar olsun.Daha dindar ya da en dindar olunca ne olmuş oluyor onu anlamadım ?
Bu bir vicdani husus, mukayesesi gereken bir konu değil.
Sayın Selin bana soruyorsanız ;
Açık ve net umrumda değil hangisinin daha dindar olduğu. Ama bildiğim şudur ki bilinende bu konuda tek ölçücü tek taktir edici vardır oda Allah tır. Onun taktir haklarına girenlere ben biraz dinci derim. Türban dinin ölçü birimi değildir . Öyle sananlar yanılıyor gibi geliyor bana.
Örneğin '' dindar bir CB seçeceğiz'' deyip getirip Gül'ü oraya oturtmak Dincilikten başka bir şey değildir. Çünkü Gül ün kendisinden öncekilerden dindar olduğunu kim bilebilir ? Bu söz aslında büyük hakaret olduğu gibi dine saygısızlık gaflet delalet içinde bulunanların edebileceği bir laftır. Sanki Allha tan vahiy aldılar '' Ey kullarım bundan öncekiler dindar değildi Gül kulum dindardır.'' Var mı böyle bir şey ? Gerçi bunlar şeyhler müritlerle dolaşıyorlar İştiarede akıllarına gelmiştir. Daha öncekilerin dindar olmadığını ima ederek böyle bir laf etmek bilemiyorum artık.
Din kişinin tertemiz vicdanındadır. Bir metrelik bez parçasıyla ne dindar olunur ne dinden çıkılır. Neyse biraz daha yazarsam 301 e direk gireceğim...
-
Alıntı:
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın commodore1tr;
Ben sizi bilmemekle suçlamıyorum ve yadırgamıyorum.Bilmemmek ayıp değildir ama öğrenmek için de biraz çaba lütfen....
Osmanlı peygamberin övgüsüne mazhar olmuştur:
Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz :
“Kostantiniyye (İstanbul) elbette feth edilecektir. O’nu feth eden kumandan, ne güzel kumandandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir!” buyurmuşlardır.
Bu hadis-i şerif, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin mucizelerinden bir mucizedir. İstanbul, asr-ı saadette Kostantiniyye ismi ile bilindiği için, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz de hadis-i şeriflerinde bu isimle anmışlardır.
Bu büyük müjde, sahabeleri de heyecanlandırmış, İstanbul seferinde bulunmayı arzu etmişlerdi. Bu yüzden, 668 yılında Emevilerin yaptığı İstanbul seferine pek çok sahabe katılmıştı. Emeviler, bu kuşatmada İstanbul’u alamadılar ama, başta Ebû Eyyûb el-Ensarî (R.A.) olmak üzere, İstanbul önlerinde sahabelerden 400 kadar şehit bıraktılar.
Özellikle, ALLAH Resûlü (S.A.V.)’in sancaktarı ve yüce Resul (S.A.V.)i yedi ay evinde misafir eden 96 yaşındaki Ebû Eyyûb el-Ensarî (R.A.)’nun İstanbul önlerinde şehit düşmesi, sahabedeki fetih özlemini göstermesi bakımından oldukça anlamlıdır.
Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz’in bu hadis-i şeriflerinde övülen kişiler olabilmek için; ilki Hz. Osman (R.A.)nun hilafeti zamanında, Şam Valisi bulunan Hz. Muaviye (R.A.) tarafından olmak üzere, Hicri 32. senesinden itibaren pek çok İslâm komutanı ve İslâm ordusu İstanbul’u defalarca, tam 29 kerre kuşatmıştır. Fakat, İstanbul’u fethetmek, askeri dehası bugün de herkesçe kabul edilen 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmed’e nasip olmuştur....
Ha siz hadisleri de kabül etmiyorsanız bilemem.Dilerseniz kimlerden aktarıldığını da yazbilirim....
Osmanlı ile Osmanlı İmparatorluğu nu ben değil asıl siz karıştırıyorsunuz.Benim ne demek istediğimi herkes anladı.Tüküm demek için soyadımın Türk olması veya soyadı Türk olan bir aileden gelmem mi gerekir?
Osman gazi 1258 de TÜRK doğmasına rağmen 1299 a kadar Osmanlı denen birşey yoktu.Osman gazi de TÜRK dü ben de bir TÜRKÜM ve gurur duyuyorum.Geçmişte Türk devletlerinin isimleri farklı farklı olmuştur.Onları saymama gerek yorktur herhalde...
Anneannenizin hafız olması sizin dini konularda Fetva verebileceğiniz anlamına gelmediği gibi büyük dedenizin Atatürk'ün yanında olması da Atatürk'ü anladığınız anlamına gelmez.
Geçmişe bakacak olursak hemen herkesin ailesinden Kurtuluş savaşına katılmış, Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gibi yerlerde savaşmış ve şehit olmuş birilerini bulabilirsiniz. Merak ediyorsanız bizim ailede daha da fazlası var. Çanakkale, Sarıkamış, Kore, Kıbrıs va hala Güneydoğuda iki Aslan var.. Merak ederseniz mail adresinize teker teker isimlerini gönderebilirim.
Sayın commodore1tr sizin söylediğiniz gibi bizim ailemiz bir garip değildir ve bu savaşlara da ne tesadüftür ki diye katılmamışlardır.Sadece bildiklerimle değil tüm Şehit ve Gazilerimizle de guru duyuyoruz.
Belki Atatürk'ün yanında oturamamışlardır ama emirlerini yerine getirdiklerine eminim.
Şimdi 2 ihtimal var istanbul fethedilir ya da edilmez şimdi bunun nesi mucize,İslamda cihat diye bi kavram var ve o devirlerde hatta 2. dünya savaşına kadar dünyada sürekli savaşlar var,İstanbul da her zaman dünyanın gözde yerlerinden biri olmuştur müslüman bi topluluğun istanbulu fethetmeye çalışacağı açıktı zaten ki defalarca fetih denendi ve en sonunda başarıldı.Ona bakarsak nostradamusun gerçekleşmiş yüzlerce kehaneti var,bu bir mucizemidir acaba.
-
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi 2 ihtimal var istanbul fethedilir ya da edilmez şimdi bunun nesi mucize,İslamda cihat diye bi kavram var ve o devirlerde hatta 2. dünya savaşına kadar dünyada sürekli savaşlar var,İstanbul da her zaman dünyanın gözde yerlerinden biri olmuştur müslüman bi topluluğun istanbulu fethetmeye çalışacağı açıktı zaten ki defalarca fetih denendi ve en sonunda başarıldı.Ona bakarsak nostradamusun gerçekleşmiş yüzlerce kehaneti var,bu bir mucizemidir acaba.
Sayın unbelievable;
bu cevabı yazmadan önce neden İstanbul diye bir düşünseydiniz keşke.Biraz da tarih okusaydınız fena olmazdı... Neredeyse bu zamandan 1400 yıl önce ve fethedilmeden 800 küsür yıl önce... Siz 2 ihtimal vardı diyorsunuz. İstanbul un bu kadar değerli olacağını bilebilmek... Neden, o zamanki isimlerini bilemeyeceğim ama, Viyana veya Roma değilde İstanbul...
Sizin inancınıza göre bu Mücize olmayabilir veya nostradamusun kehanetleri mücize olabilir.
-
Sayın unbelievable ;
Her nekadar yanıt vermiş olsanızda siz biraz tarih okuyun biraz da düşünün. Pardon neden İstanbul diye düşünün !! Düşünün çok genel oldu ne düşünmeniz gerektiğini saptamak lazım. Hani olur ya ''O kadar açık yazımı nasıl anlamaz'' diye düşünürsünüz olmaz !!!
İstanbul un o zamanki ismini bilip Viyana veya Roma nın kini günümüzde bilemeyen birisi 1400 yıl önce bilinmesini istiyor.
Çok büyük olasılıkla İslam peygamberi İstanbul adını çok sıklıkla duyuyordu. O zamanki tarih ve kültür beşiği idi. Büyük olasılıkla Viyana ve Roma diyeye bir yerler olduğunu ölene kadar bilmiyordu. Bu sorunun yanıtı bu kadar basit.
İstanbul M:Ö den beri önüne gelenin canı sıkılanın kuşattığı hep istenen bir şehir olmuş. En meşhur bilinen. 1453 ten sonrada bizlerden almak için uğraşıldı duruldu. 1920 li yıllarda neredeyse oluyordu ama Allah tan Mustafa Kemal ATATÜRk çıktı bizde kaldı. Halen daha İstabnbul emperyalistler için idealdir...
Avrupada sorun Viyana mı istanbul mu diye Bu kadar rezil ettiğimiz halde hala İstanbul erler.
Ve son bir not herkese yanıt vermek zorunda değilsiniz konuyu saptırıyorsunuz.
-
Alıntı:
1- Biraz da tarih okusaydınız fena olmazdı...
2- Yarınki dersinize iyi çalışmanız gerekecek.
3- Lütfen insanların inançlarına saygılı olalım.
4- Bundan önceki yazımın da yayınlanması ümidiyle...
1 - Hangi tarihi? Dersimiz tarih mi?
2 - Olur... Başüstüne hocam, emriniz olur!
3 - Nasıl? Sizin gibi mi?
4 - Kesin o yazınız üstü örtülü hakaret doluydu!
Tekerleme gibi aynı şeyleri araya sokuşturup duruyorsunuz!
Kimsenin vaaz dinlemeye ihtiyacı yok bence, konu sıkıcı olmaya başladı, sabır da bir yere kadardır!
Saygılar Sayın erdem53.
-
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Sizin gibi netten arayarak iki çift söz bulmaz peş peşe sıralar ve genelde onun yazısı sitemizde yayımlandıktan sonra arama motorlarında bir biz çıkarız belirli süre sonra sağ olsun internet hırsızları .
Alıntı:
Sayın Erdem 53 ;
Söylenenleri anlamadığınız yada yanlış anladığınız ortada. Bizim dediklerimizle sizin dediklerinizin ilgisi yok. Bu işi uzatmanında ilgisi yok.
İletiniz şimdi girdi ve bizzat tarafımdan onaylandı.
Ben Rize yi severim onu bile yanlış anlamışsınız.
İnternet hırsızlığı ile sizin ne ilginiz var ? Öyle bir şey mi demişim. Commodore1tr 'ın Atatürk le ilgili yazdıkları öncelikle bizim sitede olur çünkü internette bulamazdınız ama sonra internet hırsızları kendi sitelerine taşır bunu demişim ben .Siz ne diyorsunuz.
Lütfen bu iletiye yanıt vermeyiniz.
Yanıt vermeyeyim diyorum ama sizin yazınızın çalınıp benim de o siteden alıntı yaptığımı kastediyorsunuz herhalde. Haliyle de cevap verme zorunluluğu hissediyorum.
Yazdıklarım doğru ise bu sayın commodore1tr nin yazılarından alıntı olduğu anlamına gelmez herhalde. Konu Atatürk olunca commodore1tr den veya sizden başkasının birşey bilme hakkı yokmudur acaba merak ettim.
İnanın üzülerek yanıt veriyorum.
-
Alıntı:
Yanıt vermeyeyim diyorum ama sizin yazınızın çalınıp benim de o siteden alıntı yaptığımı kastediyorsunuz herhalde. Haliyle de cevap verme zorunluluğu hissediyorum.
Yazdıklarım doğru ise bu sayın commodore1tr nin yazılarından alıntı olduğu anlamına gelmez herhalde. Konu Atatürk olunca commodore1tr den veya sizden başkasının birşey bilme hakkı yokmudur acaba merak ettim.
İnanın üzülerek yanıt veriyorum.
Öyle bir şey demiyorum. Commodore1tr Atatürk ile ilgili bir şey yazarken İnternetten arama yapmaz oturur kendisi yazar. Verdiği bilgiler İnternete İlk bizden düşer. AMA DAHA SONRA BAZILARI COMMODORE1TR IN YAZISINI ALIP KENDİ SİTELERİNE KOYARLAR. Bu bağlamda ATATÜRK le ilgili İnternetten bir kaç sözcük yazarak bulacağınız bilgilere dayanarak Commodore1tr la tartışmaya girmeyin. Daha açık nasıl yazayım.
Konu ATATÜRK olunca gönül isterki herkes çok iyi bilsin. Anlasın yorumlarını içine sindirmiş olsun.. Ama görüyoruz ki heyhat tam tersi. ABD nin ATATÜRK ü yok etme çabalarına tam destek veren ve travmadan kurtulamamış bir iktidar partisinin bulunduğu ülkede yaşıyoruz. Buna rağmen ATATÜRK ü çok iyi bilen ve yaşayanların olduğuna inanıyorum. Ve ümit ederim ki sizde öylesinizdir. Ben yanılmaya emin olun bu konuda bin kere razıyım.
Saygı ve sevgilerimle.
-
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
1 - Hangi tarihi? Dersimiz tarih mi?
2 - Olur... Başüstüne hocam, emriniz olur!
3 - Nasıl? Sizin gibi mi?
4 - Kesin o yazınız üstü örtülü hakaret doluydu!
Tekerleme gibi aynı şeyleri araya sokuşturup duruyorsunuz!
Kimsenin vaaz dinlemeye ihtiyacı yok bence, konu sıkıcı olmaya başladı, sabır da bir yere kadardır!
Saygılar Sayın erdem53.
Sayın deniz02;
1- 600-1400 lü yılları biraz tarih olarak algıladığım için.
2- Sayın commodore1tr nin bana tavsiyesi ne cevaben:
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Sayın erdem 53 ;
Bu kadar din dersi yeter size bu günlük yarına iyi çalışıp gelin çünkü konumuz ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜK... Ben size göstereceğim başka komutanda çıkardıyı...
yarınki derse iyi çalışılıp gelinmesi kendi tavsiyeleriydi.Okuma zahmetine katlansaydınız anlardınız.
3- İnsanların inançlarına saygılı olunması yanında sizin; görüşlere de saygı göstermenizi rica edeceğim. Ayrıca hoca olmadığımı da belirteyim.
4- Siz öyle dedikten sonra mutlaka öyledir....
Asıl siz araya sokuşturma yapacağınıza, fikrinizi beyen etseydiniz belki konuyu sıkıcı olmaktan çıkarırdınız.
Biz sabırla izlemeye devam ediyoruz.
Saygılar sunarım.
-
Alıntı:
Öyle bir şey demiyorum. Commodore1tr Atatürk ile ilgili bir şey yazarken İnternetten arama yapmaz oturur kendisi yazar. Verdiği bilgiler İnternete İlk bizden düşer. AMA DAHA SONRA BAZILARI COMMODORE1TR IN YAZISINI ALIP KENDİ SİTELERİNE KOYARLAR. Bu bağlamda ATATÜRK le ilgili İnternetten bir kaç sözcük yazarak bulacağınız bilgilere dayanarak Commodore1tr la tartışmaya girmeyin. Daha açık nasıl yazayım.
Konu ATATÜRK olunca gönül isterki herkes çok iyi bilsin. Anlasın yorumlarını içine sindirmiş olsun.. Ama görüyoruz ki heyhat tam tersi. ABD nin ATATÜRK ü yok etme çabalarına tam destek veren ve travmadan kurtulamamış bir iktidar partisinin bulunduğu ülkede yaşıyoruz. Buna rağmen ATATÜRK ü çok iyi bilen ve yaşayanların olduğuna inanıyorum. Ve ümit ederim ki sizde öylesinizdir. Ben yanılmaya emin olun bu konuda bin kere razıyım.
Saygı ve sevgilerimle.
Sayın Tangör Evren;
öncelikle açıklamanız için teşekkür ederim. Benim rahatsız olduğum nokta AKP nin başörtüsünü siyasi simge olarak kabüllenerek kendi tekeline alması gibi bazı kişilerinde Atatürk'ü kendi tekellerinde görmesi. Bir kişinin Atatürk'le ilgili herşeyi bilmesi; o kişinin Atatürk'ün fikirlerini benimsediği ve ya kendi amaçları doğrultusunda işine geldiğince kullanmadığı anlamına gelmez.Şunu da belirteyim ki bunu da kimseyi kasdederek yazmıyorum.
İnanınız ki internetten bilgi kopyalamak gibi bir alışkanlığım yoktur.Kendi fikirlerimi yansıtabileceğimi düşünüyorum. Ancak Kuran-ı Kerim ayetlerini yazarken, Peygamberimiz (S.A.V.) in hadislerini yazarken veya Atatürk'ün sözlerini yazarken hataya düşmemmek ve aynı zamanda yeni bir tartışmaya mahal vermemek endişesiyle internetten kopyalama yoluna başvurduğum doğrudur.İnternet olmazsa kaynak araştırıp oradan da aynı şeyleri yazacaktım herhalde.
Fikir ve yorumlarım kesinlikle bana aittir.Herkesin fikrine ve inancına saygı duyduğum gibi benim fikir ve inançlarıma da saygı duyulmasını isterim.Tabii ki saygıyı tektaraflı görenlerden ve anlamıyanlardan böyle bir beklentim de olmadığını belirtmeliyim.Kimseyi kastetmediğimi de tekraren belirteyim.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
. O da benim düşünceme saygı duyacak. Tek taraflı saygı yok.
işte ayrıldığımız nokta burası sayın commodore1tr,
tek taraflı saygı var.
olmaz ise ne olur ?
bugünkü türkiye olur. çatışma olur, kargaşa olur?
kıssasa kısas, bana saygı göstermeyene bende göstermem düşüncesi ile hiç bir sorunu çözemeyiz.
belki toplumun genel çoğunluğunun benim dediğim hassasiyetde olması biraz zor gibi gözüksede,
en azından toplum nezninde saygı gören, belli bir kariyer ve mevki sahibi insanların bu şekilde hareket etmeleri gerekmektedir. yazılarınızdan okuduğum kadarı ile sizinde bilgi birikimlerinizi ve düşünceleriniz ışığın toplumda belli bir yeriniz var. dolayısı ile sizin gibiler bu düşüncede olursa toplumu nasıl barıştırcağız ? nasıl biribirine saygı göstermeyi öğreteceğiz ?
maneviyat, felsefe , buda , uzak doğunun mistik düşünceleri , islam ve benzeri değerlerin içerisinde ki karşılıksız saygı ve iyilik yapma düşüncelerinin sebebi nedir ? diye hiç düşündünüz mü ?
bence tek sebebi toplumun mutluluğu...
daha mutlu ve daha huzurlu bir toplum yaratmak.
günümüzün lafı ile , akil insanlarımız bu şekilde davranırsa belki toplumda bundan etkilenir ve daha uyumlu , biribirine saygı duyabilen bir toplum haline gelebiliriz.
taçlı(türbanlı) kız mini etekli kıza seviyesizce bazı laflar ettikten sonra ;
mini etekli kızın
"ben senin türbanına ve yaşamına saygı duyuyorsam seninde benim mini eteğime saygı duyman gerekir"
diyebildiği zaman
bu tip sataşmalardan rahatsız olmadığı zaman
kendine güveninin tam olduğu zaman
toplumumuzda yaşanan bu tip olaylar yavaş yavaş yok olacaktır. farklı her düşünce birbirine daha saygılı olacaktır.
neden diye sorarsanız?
buda bir toplum bilimi, etki-tepki meselesi yani...
o ona şunu dedi , karşılığında o şunu yaptı. bu şekilde biribilerini saygısızca rahatsız eden iki farklı grup , hep bir çatışma içinde olacaktır.
ancak ne zamanki bir grup, bu satışmalara cevap vermeyip üslubunu bozmamaya başlayacak, karşısındaki her ne yaparsa yapsın ona saygıda kusur etmeyecek, ne zaman bu sataşmalardan rahatsız olmayacak,
işte o zaman bu sataşmaları yapan insanlar bu sataşmaların boş olduğunu karşılarından bir tepki gelmediğini , boşuna bu tip sataşmalar yaptığını anlayacak.
anlamaz ise kendi yanlışları ile başbaşa kalacak. toplumun geri kalanı onun bu hareketlerini tasvip etmeyecek. saygısız olan grup kendine hiç bir zaman taraftar bulamayacak, kendi grubunun sayısını arttıramayacak.
siz eğer kendinize güveniyorsanız, kendinizi kuvvetli hissediyorsanız , size yapılan her türlü sataşma ve saldırı karşısında daha rahat ve tepkisiz olabilirsiniz.
büyüklük , her türlü tepki ve saldırıya karşı , kendini üslubunu bozmamaktır.
dün gece show tvdeki açık oturumda "salya-sümük" muhabbetini dile getiren katılımcıya bu söylem toplum nezninde ne gibi artılar getirir, ona ne kazandırır ? ne kaybettirir ?
savunduğu fikirlere ne gibi faydası olur ? ne gibi zararları olur ?
bence şu anki yaşadığımız en önemli sorun bu, laikçi kesimin dindar kesime yaptığı saygısız ve kısıtlayıcı yaklaşımlar, toplum tarafından yadırganıyor ve eleştiri alıyor. haksızlığa uğrayan veya uğruyormuş gibi görünen kesim mağdur gözüktüğü için sempati kazanıyor. akp kurulduğu ilk günden beri bu durumu kendi çıkarları için çok iyi kullanıyor. ama akp ye kızamıyorum. siyaset bu.
kendini çağdaş gören, modern gören, insan haklarına saygılı gören , laik devlet düzenine inanan , kadın haklarına inanan tüm akil insanlara sağ duyu ve karşılıksız saygı öneriyorum.