-
Cevap: Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
Alıntı:
440 rumuzlu üyeden alıntı
selamlar bende de 3 adet çift taraflı fıtık var.ameliyat olmadım olmak da istemiyorum.nisan ayında muayanem var.sizi muaf tuttular mı.teşekkürler
- - - Updated - - -
merhabalar size bir sorum olacak.bende de 3 adet çift taraflı fıtık var ameliyat olmadım.siz askerden muaf tutuldunuz mu?nisan celbinde tecilim bitiyor.bu durumda askeri hastaneye gidersem muafiyet durumum ne olur?teşekkürler
- - - Updated - - -
selamlar yaşım 29.belimde 3 adet çift yönlü fıtık var.ameliyat olmadım.askerlikten muaf tutulur muyum bu durumda.
Ameliyat edilmemiş bel ve boyun fıtkları olanlar komando olamaz karar ile askere alınırlar. Omurga rahatsuzlıklar ile ilgili madde 63 tür
- - - Updated - - -
Ocak 2013 te yapılan değişiklik ile TSK sağlık yeteneği yön. Hstalık ve arızalar da 46 madde A fıkrası 3. bendi " sekelsiz yada solunum fonksiyonlarını bozmayan, radyolojik olarak tespit edilmiş minimal fibröz sekel, band ve benzeri lezyonlarla iyileşmiş akciğer v/veya mediasten tüberkülozuolguları" şeklindedir. Bu nedenle önceden askere alınmayan bi çok olgu artık askere alınmaktadır
- - - Updated - - -
Ocak 2013 te yapılan değişiklik ile TSK sağlık yeteneği yön. Hstalık ve arızalar da 46 madde A fıkrası 3. bendi " sekelsiz yada solunum fonksiyonlarını bozmayan, radyolojik olarak tespit edilmiş minimal fibröz sekel, band ve benzeri lezyonlarla iyileşmiş akciğer v/veya mediasten tüberkülozuolguları" şeklindedir. Bu nedenle önceden askere alınmayan bi çok olgu artık askere alınmaktadır
-
Merhabalar,
Ben 5 Yıl dan beri Hipertansiyon hastasıyım günde 4 adet anti hipertansif ilaç kullanmaktayım.Ayrıca Kolestrol ilacı ve insülün hormonu fazlalığı nedeniyle GLİFOR kullanmaktayım.Daha öncede Cushing Hastalığı tedavisi gördüm.Bunları kanıtlamam için askerlik şubesine giderken hangi belgeleri götürmem lazım .İlaç rapolarını felanmı götürmem lazım.Yoksa Endokrinoloji doktorumdan Hastalıklarımı yazacağı bir epikriz tarzı bir rapor mu istemem lazım.Yani askerlik şubesine hangi belgelerle gitmemiz lazım.
Birde Bu rahatsızlıklar 'dan dolayı muafiyet alınırmı yoksa erteleme raporu'mu çıkar acaba .Hastaneye sevkmi gerçekleşir.Şu anda tecilliyim okul tarafından fakat tecilimi bozdurup askerlik için başvuru yapacağım.
Durum hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler
-
İlaç raporlarınızla birlikte şubeye gidin eski raporlarıda götürün. Götürmesenizde hastalıklarınızı söyledinizmi sizi askeri hastaneye sevk ederler orada tahlilleriniz yapılır ve heyete girersiniz. Büyük bir ihtimal askerliğe elverişsiz raporu verirler.
Size sizin gibi süreçlerden geçmiş birinin yazdıklarını aktarıyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamanlardır stresi yaşadıgım ve önce'sindede çok araştırdıgım konu hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum.
Şeker Hastaları (Tip1) askerlik yaparmı ?
Askeri hastanenin yapacagı muane sonucunda gitmiyorsunuz tabiki değerleriniz istenilen gibi cıkarsa muaf alıyorsunuz. Şimdi size aşama aşama yaşadıgım süreci anlatacagım. İlk olarak bu işlemlere başlamanız için tecil’inizin olmaması ve askere gidis sürecinizin başlaması gerekiyor.
Askerlik şubesine gittinizde, Size 1 Adet form verıyorlar o formda “Askerlik Şubesi Tarafından Hastane Sevkimi istiyorum” diyeceksınız. Sonrasında sizi uzun bir sürec bekliyor eger calısıyorsanız 1 veya 2 hafta izin kullanın çünkü benim işlemlerim yaklasık 11 gün sürdü.
Askerlik Şubesine gitmeden önce ;
1 adet En son mezun oldugunuz okulun diploması
5 adet nufus cüzdani fotokopisi
14 adet fotoraf
1 adet şeker hastası olduguna dahil rapor kopyası ve orjinali
Bu evraklar ile askerlik şubesi sizi en yakın hastaneye sevk ediyor. Eger gittiniz o askeri hastane donanımlı ise sizi muaneye alıyor benim gittigimde yoktu ve bu yuzden baska bir hastaneye sevk ettiler ( Gümüş Suyu ).
Hastane süreci en uzun ve sıkıntılı aşama ben ilk gittigimde dahiliye bölümüne sevk etti. Dahiliye bölümündeki albay 3 gun boyunca igneleri yapmayıp her sabah gelip Aclık ve Tokluk kanı vermemi istedi.
Burada size tavsiyem sabah en gec 8:30da orada olun laboratuar acıldıgı gibide hemen şeker hastası oldugunuzu söyleyin eger bekle derlersede numara isteyin yoksa ac karnına cok beklersiniz...
3 gün boyunca kan verdıkten sonra evrak süreciniz başlıyor. Oradaki çalışanlar sizleri yönlendiriyorlar oraya git buraya git diye. Kesinlikle sormaktan cekinmeyin hemşireler yogunluktan cevap vermekte zorlanır ama siz yinede sorun J
Sonuclarınızı aldıktan sonra dahiliye sizi evraklarınızı yazıcak ve kurula gönderecek. Bu arada kurul haftada 3 gun vardır Ptesi, Çarşamba , Cuma günleridir. 6 Kişilik kurula girdiginizde sizi karsılarına alıp raporunuzu okurlar ve şu kadar saat sonra sonucu alıcaksın derler.
Muafınızı aldıktan sonra askerlik subesine tekrar gidip evrakınızı bırakıyorsunuz ve artık askerlik ile bir baglantınız kalmıyor. Buarada merak edilen şey ben muaf olabilirmiyim ? Şeker degerleriniz istenilen gibi cıkarsa muaf alırsınız tahminimce (Bu kesin bir bilgi degildir ) örn:
Açlık : 200
Tokluk : 400
Eger sizinde sormak istediginiz bir konu olursa bu sürecten edindigim deneyimden faydalanarak bilgi verebilirim.
Önemle söyleyeyim bu süreci kafanıza takmayın saolsun askeri subedekiler olsun hastanedekiler olsun iyi davranıyorlar ve yardımcı oluyorlar. Sorularınız için rafet@arslanyilmaz.com adresine mail atabilirsiniz.
İyi Günler.
-
Değerli ve bilgi arkadaşlarım,
Durum biraz karışık özenle okursanız sevinirim. Site içi arama yaptım hatta tüm internet aleminde arama yaptım fakat konu ile ilgili bişey bulamadım. Bu arada konumuz kronik küme tipi baş ağrısı. Baş ağrısı deyip te baştan hafife alacak arkadaşlar var ise yorum yapmadan önce bir küçük araştırmalarını tavsiye ederim. Diğer bir adı intihar tipi baş ağrısı zaten. 2005 yılından beri çekiyorum. 360 günün 300 günü ağrı geliyordu. 2011 den beri ilaçlarla sadece gün sayısını azalttık. İlaçlar çok ağır kortizolu var kalp yoranı var düşünmeni engelleyeni var.. Var da var... Kalçamdan iğne yemeyi unuttum zaten ya kafatasımın hemen altından yada ensemde. Bu ağrı yüzünden intihar edenler var, bir annenin çocuğunu pencereden atlayarak annesiz bıraktığını düşünün. Sağlık boyutunu merak eden varsa ciddi anlatırım.
Benim problemim; benim için 2 senedir uğraşan bu işin ehli Prof Dr… un fikri "sen askerlik yapamazsın haftalık atakların engel olur". Ki doktorum doktorlardan duyduğum kadarı ile onların hocasıymış zamanında. Ama ben bu raporla hayd.Gata'ya gidiyorum. Ve bana denilen tek şey "senin madden yok muaf edemem" sanki benim aklımda askerlikten yırtmak(!) var. Maalesef gördüğüm tavır da kötüydü. -Ben bilirim Küme'yi. - Acısını da bilirim diyor doktor. Tamamen komedi. Normal doğum sancısından daha şiddetli bir ağrıyı çekmeyen nasıl bilebilir? Tuhaf. Sonunda bana A12/F1 Aaskerliğe elverişlidir ama komando olamaz raporu verildi fakat daha şubeye teslim etmedim. İtiraz hakkım varmış ama nereye kadar düşünüyorum? Madden yok diyip duracaklar. Neyse çok kısa açıklamaya çalıştım.
1-) sağlık yönetmeliğinde olmayan ama benim gibi kronik literatürde sebebi ve tedavisi belli olmayan sağlık bozukluklarına ne yapılıyor ne yapılmalı? En azından ben ne yapmalıyım?
2-) BİMER e mi yazayım madde ile ilgilenmeleri için uygun bir dilde. Doktorlar bilmiyor bırakın sokaktaki insanı. Migrenin bir çeşidi dedi geçen bir doktor. Güldüm be migren 10 üzeri 2 ise küme 10 üzeri 10 dur doktor dedim. Sonra ama sen anla diye söyledim diyor. Durum vahim anlayacağınız. Belki sizlerde ilk defa duyacaksınız.
Maddelere ben baktım kapasitem yettiğince havada kalıyor tanımı yok. Tanımı yoksa sağlam demek gibi de tuhaf bir şey var ortada. Belki ağrıyı bilen çıkar, ben mücadele edicem ama sonuçlanmayacak onuda biliyorum. Bir küme baş ağrısı olan kişi normal hayatını düzenli yaşayamıyorken nasıl askerlik yapsın. Orda atak gelince nolacak?
Dikkatle okuduğunuz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Soruma cevap verirseniz sevinirim. Sizinde sorularınız olursa cevaplamaktan memnun olurum.
-
İtiraz edebilirsiniz. Sizin başka hastaneden alınmış bir heyet raporu varmı? Yoksa doktorunuzun olduğu hastaneden heyet raporu alın. Özürlülük oran çizelgesinde size verilecek oranlar var.
Nörolojik ağrıların çoğunun nedeni bilinmez ama dumunuz ölçülebilir ve oran verilebilir.
Bu raporla itiraz edebilirsiniz. Olmadı dava açarsınız.
Sizi askere alsalar bile önce hava değişimi sonra çürük raporu verirler zaten.
- - - Updated - - -
Şimdi internette gördüm Radyo frekansları ile ağrıya neden olan sinir uçlarını yakma yöntemi varmış.
-
Benim doktorumun özel muayenehanesi var kendisi zaten Çapa da görev yapmış. Doktoruma gidene kadar İstanbul'daki çoğu devlet hastahanesine gittim kimi bilmiyor kimi elimden gelen bu dedi bişey yapamadı. Son gittiğim eğitim araştırma hastahanesindeki doktor zaten bana önerdi "ben sana bişey yapamam ancak bizim hocamız var M. Ertaş. ona git o bu işi biliyor" diye. Sonucu kendisine söylediğim zaman o da şaşırdı nasıl olur diye.
Kısaca illaki elimde hastahane raporu mu olması lazım? Özel doktor yetmez mi?Bir de merak ettiğim, maddeler içinde yok ise küme baş ağrısı vb beni kapsayacak bir madde kesin askere alınma durumu mu söz konusu?
2 kez blok tedavi gördüm yanıt vermedi o yüzden inatçı kronik oluyor olur benimki belki ömür boyu kortizon içicem. Hatta bi tedavi var kesinliği belli değil kalıcı oksipital sinir stimülasyonu. Kafanızın arkasından iki tane kablo sokuyorlar beyne doğru, sinirlere devamlı ağrı yok komutu veriyor. Fakat o kablolar aynı zamanda kafanızdan aşağı sarkıyo omuzunuza doğru kumandalı sistem, aç-kapat var. Bunlar bilinmiyor. Gata'daki doktorlarda bilmiyor eminim.
-
Özel doktor raporları olmaz.
Bunu araştırın bence;
Şimdi internette gördüm Radyo frekansları ile ağrıya neden olan sinir uçlarını yakma yöntemi varmış.
-
Radyofrekans yöntemini biliyorum. Bana yapılan iki blok tedavi zaten direkt olarak o sinirlerin köküne yani o sinirleri uyaran bölgelere yapıldı be cevap vermedi. Radyofrekans hafif kalıyor desem kısaca daha anlaşılır olur. Sizden mümkünse cevaplamanızı istediğim.
Maddelerde yok ise, devlet hastahanesinden kuruldan durumumu bildiren bir rapor almak suretiyle itiraz etsem karara süreç ne olur yada yönetmelikte madde var da ben mi göremedim. Benzer bir durum gördünüz mü ?
Haftada 2 3 hatta günde bazen 2kez ataklar geliyor. Belki askeri birliğe gittiğim gün atak gelecek sonra uğraş dur. Geleceği görmek için kahin olmaya gerek yok.
Teşekkürler ilginiz için.
-
Siz bence direkt itiraz edin başka hastaneye yada Gata ya sevk etsinler çünkü Türk silahlı kuvvetlerinin ayrı sağlık yönetmeliği var. Tabi elinizde başka bir hastaneden alınmış rapor olursa ikna etmek daha kolay olur diye düşünüyorum.
Fakat yönetmelikte karşılığı yok diye rapor vermemek ayrıca vahamet. Kümeden veremiyorsan bunun neden olduğu ruhsal bozukluklardan verirsin olur biter.
(e) (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Ruhsal durum:
(I) Psikotik ve Bipolar bozukluklar bulunmamalıdır.
(II) Mental Retardasyon bulunmamalıdır.
(III) Madde kötüye kullanımı ve bağımlılığı bulunmamalıdır.
(IV) Organik ruhsal bozukluklar bulunmamalıdır.
(V) Antisosyal kişilik bulunmamalıdır.
(f) Sinir sistemi:
(I) Santral sinir sisteminin hastalık, arıza ve sekelleri bulunmamalıdır.
(II) (Mülga: 16/6/2008-2008/13831 K.)
(III) Periferik sinir sisteminin araç kullanmaya engel felçleri bulunmamalıdır.
(IV) Araç kullanmaya engel olan kas hastalıkları olmamalıdır.
–––––––––––––
(1) 14/1/2013 tarihli ve 2013/4240 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 7 nci maddesiyle, bu bentte yer alan “165” ibaresi “160”
şeklinde değiştirilmiştir.YÖNETMELİKLER, NİSAN 2011 (Ek-78)
2334
(V) Her türlü konvülsiyonlu veya konvülsiyonsuz epileptik nöbetleri olmamalıdır.
(VI) Otonom sinir sistemi arızası olmamalıdır.
-
askerlikte alınan raporlar için sivilde tekrar kontrole gidip "özürlü" raporu cıkartabilirmiyiz?
- - - Updated - - -
askerlikte alınan raporlar için sivilde tekrar kontrole gidip "özürlü" raporu cıkartabilirmiyiz?
-
Arkadaşlar yaklaşık 6 senedir belirlenemeyen bi karaciğer rahatsızlığı çekiyorum.Hastalık hepatit b gibi ama hiç bir kan testinde hiç bir hastalık gözükmüyor.Dermanım takatim yok,çok güçsüz hissediyorum kendimi ve çok çabuk yoruluyorum.
kan değerlerim;
alt:330
ast:180
ggt:463
total kolestrol:300
trigliserit:430
ldl:187
rf:250
genel olarak burusella-hcv rna-hbv dna ve diğer bütün hepatit tetsleri negatif çıkıyor.Biyopsi sonucu ise hafif kronik hepatit çıktı.Günde 5 adet ursofalk adlı haptan atıyorum tam 6 senedir ve değerler aşşa yukarı hep aynı.
Birde üstüne sol dizim koşarken sendelemem sonucu döndü ve sol diz ön çapraz bağım koptu.Bir senedir iyileşmedi ameliyatta olmadım.Kesinlikle koşamıyorum,düzgün yürüyemiyorum ve 15dk dan fazla ayakta duramıyorum.
Sizce çürük raporu alabilirmiyim?
-
Merhaba,
Benim mitral kapak ve triküspit kapak rahatsızlıklarım mevcut. 1. Derecede Mitral Yetersizlik ve 1. Derecede Triküspit yetersizliği.(GATA raporumda mevcut) TSK Sağlık Yönetmeliği'ne göz attım bunlar tek başına askerliğe elverişsiz nedenler değil ancak benim dizlerim de kıkırdak problemi var. Dizlerimi bükmem yasak, eğer bükmeye devam edersem dizlerdeki kıkırdaklar dağılıyor. Hastalığın adı patellar kondomalazi ama TSK sağlık yönetmeliğinde de bulamadım.
Benim sormak istediğim hastalıklar tek başlarına çürük sebebi olmasalar dahi arızaların toplamı çürüğe neden olabiliyormuş. Bütün rahatsızlıklarım hem istirahatte hem de eforda beni ciddi anlamda zorluyor. Askerliğe elverişsiz alabilir miyim acaba?
-
Arkadaşlar herkese merhaba;
25 yaşındayım ve yeni çift taraflı bel fıtığı ameliyatı oldum. Doktor raporunda yazan tıbbi ifadesi şu şekilde: "Lomber Diskektomi Tek Seviye Bilateral". Yapılan işlemler içinde de şunlar yazıyor: "L5' e bilateral hemiparsiyel laminektomi, bilateral L5-S1 diskektomi ve bilateral S1 foraminotomi yapıldı" ifadeleri yer almaktadır epikrizde.
Bugün TSK Sağlık Yönetmeliği' ni de okudum ve orda ise rahatsızlığımla ilgili şu ifade geçmektedir: "Radyolojik olarak kanıtlanmış, aynı seviyeden bilateral veya iki ayrı seviyeden tek taraflı açılarak yapılmış disk hernisi ameliyatları, semptomatik, nörolojik defisit yapmış veya ameliyat sonrası nörolojik defisitleri düzelmiş veya devam eden en az iki seviyeli hemilaminektomi ile (diskektomi yapılmamış olsa bile) tedavi edilmiş, radyolojik olarak kanıtlanmış spinal stenozlar, reoperasyona rağmen düzelme göstermeyen yetersiz spinal cerrahî."
Benim ameliyat raporumu ve sağlık yönetmeliğini karşılaştırdığımızda muaf olma şansım nedir acaba? Kendimce alakalı gördüğüm yerleri koyulaştırdım. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
Alıntı:
demonade rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim mitral kapak ve triküspit kapak rahatsızlıklarım mevcut. 1. Derecede Mitral Yetersizlik ve 1. Derecede Triküspit yetersizliği.(GATA raporumda mevcut) TSK Sağlık Yönetmeliği'ne göz attım bunlar tek başına askerliğe elverişsiz nedenler değil ancak benim dizlerim de kıkırdak problemi var. Dizlerimi bükmem yasak, eğer bükmeye devam edersem dizlerdeki kıkırdaklar dağılıyor. Hastalığın adı patellar kondomalazi ama TSK sağlık yönetmeliğinde de bulamadım.
Benim sormak istediğim hastalıklar tek başlarına çürük sebebi olmasalar dahi arızaların toplamı çürüğe neden olabiliyormuş. Bütün rahatsızlıklarım hem istirahatte hem de eforda beni ciddi anlamda zorluyor. Askerliğe elverişsiz alabilir miyim acaba?
Bir kişinin askerlik yapıp yapamayacağı konusu, bir kişinin tüm bedeni ve beden sağlığı kontrol edilerek değerlendirilmektedir. Bu hukuki bir konu olmayıp tıp bilimini ilgilendirmektedir. Elbette ki bir rahatsızlık bunu belirleyebileceği gibi birden fazla rahatsızlık veya vücut yapısının bir özelliği de askerlik yapmaya elverişli olup olunmamasında belirleyici olabilir.
-
Alıntı:
muratdem rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese merhaba;
25 yaşındayım ve yeni çift taraflı bel fıtığı ameliyatı oldum. Doktor raporunda yazan tıbbi ifadesi şu şekilde: "Lomber Diskektomi Tek Seviye Bilateral". Yapılan işlemler içinde de şunlar yazıyor: "L5' e bilateral hemiparsiyel laminektomi, bilateral L5-S1 diskektomi ve bilateral S1 foraminotomi yapıldı" ifadeleri yer almaktadır epikrizde.
Bugün TSK Sağlık Yönetmeliği' ni de okudum ve orda ise rahatsızlığımla ilgili şu ifade geçmektedir: "Radyolojik olarak kanıtlanmış, aynı seviyeden bilateral veya iki ayrı seviyeden tek taraflı açılarak yapılmış disk hernisi ameliyatları, semptomatik, nörolojik defisit yapmış veya ameliyat sonrası nörolojik defisitleri düzelmiş veya devam eden en az iki seviyeli hemilaminektomi ile (diskektomi yapılmamış olsa bile) tedavi edilmiş, radyolojik olarak kanıtlanmış spinal stenozlar, reoperasyona rağmen düzelme göstermeyen yetersiz spinal cerrahî."
Benim ameliyat raporumu ve sağlık yönetmeliğini karşılaştırdığımızda muaf olma şansım nedir acaba? Kendimce alakalı gördüğüm yerleri koyulaştırdım. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bunlar tıbbi terimler, ancak bir hekim size bu konuda bilgi verebilir diye düşünüyorum.
-
2008'den beri asker kaçağı olduğumu tahmin ediyorum. 150 kiloyum. Her zaman n'asolsa almayacaklar diye ihmal ettim askerlik şubesine gitmeyi. Şimdi de cezadan korkuyorum fena halde.
1. Soru: Gittiğimde bana çürük raporu verseler, yine de ceza öder miyim?
2. Soru: Ceza kesilirse, sağlık sebeplerini gerekçe gösterip itiraz edebilir miyim? İtiraz olumlu sonuçlanır mı?
Askere gidebilsem hemen giderdim. Şirketten tazminatımı alır cezayı da öderdim. Ama öyle bir ihtimal de yok. Ne önerirsiniz?
-
merhaba.
ben 22.05.2012 sevk tarihim ile askere başladım ve 17.05.2013 tarihinde askeri hast. den 17.05.2013 tarihli 7/B/4 e göre çürük raporu aldım. ve şuan 1(01.12.2013) ay içinde çalışma arkadaşlarımdan öğrendiğim tsk ya tazminat davası acıp maddi manevi (askerlik süresinde yaşadığım olaylar (firar kavga hakaret küfür darp, 12 ay)) olarak tazminat almak.
muaf rapor göz hast. alınmıştır. çocukluğumdan beri kullandığım dereceli hipermetrop,astigmatizma gözlüğüm mevcut.
göğüs kafesimin sağ tarafındaki kemiklerin 4-5 tanesi ileri doğru çıkık. sol taraf normal
pskyatri olarak sivil hayatta 2008den beri tedavi görmekteyim farklı tanılar ile. depresyon, kisilik bozuklugu,davranıs bozuklugu vs.
sonuc olarak ilk askerlik yoklama muyanesinde yapılan işlem şu şekilde.
çorlu asker hast. aile hekimligine gittim. bir sorunum hastalıgım olup olmadıgını sordu. doktor bir binbaşı ve göğüs kafesimin dışarı doğru çıkık olduğunu söyledim. tsortümü cıkartıp ne derece etkilediğine baktı göz kararı ile ve başka hastlıgımı sordu. pskyatriden tedavi gördügümü ve son aldıgım raporu gösterdim pskyatriye sevk etti. pskyatride görünüş olarak baktı askerlik yapmak isteyip istemedigimi sordu bende yapmak istemedigimi söyledim ve bana 5dk dışarı cık ben seni cagırıp sonucu verecegim dedi. ve beni cagırıp askerliğin zorunlu olduğunu bunu herkesin yapacağını söyleyerek rapor ile beni aile hekime gönderdi. ve son olarak gözlerimin bozuk olduğunu söylediğimde elime bir kagıt vererek bunu askerlik şubesine götürüceksin dedi.
ek olarak : 21.11.2013 tarihinde çorlu devlet hast. %44 ile engelli raporu almış bulunmaktayım.(%25pskyatri ,%25göğüs hast.)
-
mrb siteye az once uye oldum, 1980 dogumluyum ve 27 aralik 2013 e kadar yoklamami yaptirmamistim, cocukluktan gelen miyop hastaligim var, askeri hast. ye gitmeden once devlet hast. den goz muayenesi oldum ve doktor sol gozumun 8,75 miyop,sag gozumun de 8,50 miyop oldugunu soyledi, ayrica her 2 gozde de 1,50 astigmatim varmis, bu gozlerle askerlikten muaf olacagimi ama son kararin askeri doktor ve kurulun verecegini soyledi, askeri hastaneye gittim ve erleri muayene eden doktor beni muayene etti ama hayatimda hic bu kadar kisa muayene olmadim, 2 defa yazi okuttu ve 1 resim gosterdi, sol gozum 6,50 sag gozum 6,75 miyop, 1,25 her 2 gozde astigmat sonucu cikti ( sol gozum v sag gozumun miyopu 2 numara dusuk cikti devlet hast. se gore, astigmatlarda 0,25 dusuk cikti ) odasindan cikmadan 3 er defa her 2 gozumede goz damlasi damlatti ( 3-5 dak aralar ile ) sonra 1 saat sonra muayene edecegini soyledi tekrardan, 1 saat sonraki muayenede numaralarim iyicene dustu, sol gozum ve sag gozum 6 numara miyop, astigmatlarda sol 1 sag 0,75 oldu, damla gozlerimi hipermetrop yapmisti ( yakini gorememek ) goz bebeklerini buyutuyormus bu damla, beni mahvetti, onumu goremez olmustum ve basim felaket donuyordu 2. muayeneye kadar, benim ogrenmek istedigim bu durumu nereye kime sikayet etmeliyim, miyoplarim tam 5,25 dusuruldu, boyle bir seye imkan yok, doktor farki, kullanilan tibbi aletleri fasrki vs. 5,25 degisiklik olamaz diye dusunuyorum, 13 yillik yoklama kacagiyim diye bana adil davranmadigi dusunuyorum, miyop yada hipermetroplarin toplam numarasi ( iki hastaligin birlikte olmasi da dahil ) 14 den yuksek olmali muaf olmak icin ( en azindan askeri kurula girmek ve onlarin tekrar muayene etmesi icin ) ama bu art niyetli ustegmen doktor ne yapti etti beni 14 numaradan assagi yapti, 7 sene onceki goz numaralarim bir goz 7,50 digeri daha yuksekti ( receteye her zaman daha dusuk numaralar yazilir, sanirim hastanin goz sagligini dusundukleri ve birden yuklenmemek icin ) 7 seneki goz numaralarim sol 6,50 sag 6 miyop ( recete degerleri ) az once dedigim gibi receteye daha azini yazarlar cunku recete ile gozluk camalrini aliriz / degistiririz, 7 sene onceki recetem 12,50 miyop toplamindan bahsediyor, ama ben 14.50 diye hatirliyorum ( recetesiz yani gercek numaralar ) belki daha yuksek, simdi bu yaslarda niyoplarimda gerileme olmayacagina gore ( en iyi ihtimal buyumesi durur ) ben cokr rahat askeri kurula girer ve bir kez daha muayene sansini yakalardim ( en kotu ihtimal ) ama askeri doktor bana damlasiz muayenede bile 7 sene onceki numaralarimdan daha dusugunu verdi, lutfen yol gosterin, kimi avukat tut diyolar, kimi savciya git suc duyurusunda bulun diyolar, askerlik subesindeki ast subay ( rutbesinden emin degilim ) durumumu anlattigimdan sonra '' bimer '' e sikayet edebilecegimi, bu sartlarda askerlige elverisli olduguma dair onay belgesini gosterdi, ayni hastaneden ( askeri hast. ) bu defa sivil olarak muayene olucam ( 1 baska doktora ve bu sefer docent doktor falan secebiliyormusuz istersek ) eger miyop numaralarim ustegmenin verdigi numaralarin cok ustunde cikarsa ( yani devlet hast. verdigi numaralar duzeyinde ) o zaman ne yapmaliyim, nereye basvurmaliyim? cok uzun yazdigim icin afedersiniz, derdimi nasil anlatacagimi bilemedim, lutfen hukucu ve hukukcu olmayan beyler ve hanimefendiler en kisa zamanda yardimci olsun bana, tesekkurler
-
Cevap: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
selamlar arkadaslar
ben gecen salı hipertansyon nedeni ile 1 sene erteleme aldim lakin 6-7 ay sonra ya askerlige gitmek veya durumum kotu ise curuk almak istiyorum.
cunku calisan ve evli bir insan olarak onumu gormek istiyorum.
acaba 1 yildan once basvurma sansim var mi?
-
İyi günler arkadaşlar. 22 yaşındayım miyopum . Miyopluk derecem sağ sol 9 astiğmat 0.75 acaba bu durumda askerlikten muaf olabilir miyim? Birde üniversite okuduğum için tecilliyim şuanda herhangi bir askeri muayene için tecili bozdurmam mı gerek yoksa okulun bitmesini mi beklemem lazım?
-
Merhaba Arkadaşlar.
Kolum 3 yaşında geçirdiğim bir kaza neticesinde yamuk olarak kaynadı. Bunun neticesinde yıllar içerisinde çeşitli sorunlarla karşılaştım. Bilgisayarla ilgili bir işim olduğu için kolumun işlevinin azlığını hiç hissetmedim. Ama son zamanlarda 2 saat bilgisayarda oturduğum zaman elimi hissedemez noktaya geliyorum. Bu güne kadar spor gibi bir merakım olmadığı için bu sorunu fark edemedim. Ancak vakit geldi çattı.
Aşağıda sizlere kolumun fotoğraflarını paylaşıyorum. Acaba bu kol ile bana askerlik yaptırırlar mı?
http://i.hizliresim.com/KlEDGk.jpg
http://i.hizliresim.com/xVE7nV.jpg
http://i.hizliresim.com/KnED6g.jpg
http://i.hizliresim.com/wvZD2R.jpg
-
merhaba arkadaşlar.
şöyle bir sorum olacak, başka bir konu altında yazmıştım fakat buraya yazmayı daha uygun gördüm.
Ben akciğer ve karaciğerimden kist hidatik ameliyatı oldum. Ve doku kaybıda var. Yönetmelikteki 45. maddenin B) kısmında;
"11. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Karaciğer ve dalakta ameliyat sonrası nüksettiği görüntüleme ve parazitolojik veya histopatolojik
yöntemlerle kanıtlanmış kist hidatikler; birden fazla organda yerleşimli veya birden fazla cerrahi girişim geçirmiş kist hidatikler ve safra yolu fistülü
ile seyreden karaciğer abseleri ve bunların ameliyatları; laboratuvar bulguları ile doğrulanan komplikasyonlu karaciğer hemanjiomları; karaciğer
rezeksiyonları (birden fazla düzenli segmentektomi veya lobektomiler ile ateşli silah ve travmalarla, delici ve kesici aletlerle yaralanmalar sonucu
birden fazla segmentte doku kayıpları); nüks veya rezidü intrahepatik safra yolu taşları ve yapılmış biliodigestif anastomozları; karaciğerde
fonksiyonel, komşu organlarda ise anatomik ve fonksiyonel bozukluklara yol açmış komplikasyonlu karaciğer rüptür ameliyatları; safra yollarının
Alanso-Lej sınıflandırmasına göre Tip-II’nin dışında kalan kistleri ve bunların ameliyatları."
Şöyle bir şık var. Altını çizdiğim yer benim geçirdiğim ameliyatları kapsıyor sanırım. Buna benzer durumu olan oldu mu? Yahut bu maddede benim anladığım gibi askerliğe elverişli olmuyor muyum?
-
cürük almak için kaç kilodan fazla olmak gerekiyor
-
merhaba arkadaslar ben diyarbakırda askerligimi yaparken yasadıgım bazı sıkıntılardan dolayı askeri cezaevine girdim sivildede farklı suclardan cezaevine girdim askerligin basında saglam olarak bitirmeyi planlıyordum son 4 ay rdmye cıktım daha sonra son 2 ay kala psikiyatri bölümünden çürük verdiler yaptıgım askerligin tazminatını veya askeri cezaevinde yattıgım sürenin tazminatını alabilirmiyim cok farklı söylentiler var ama konu hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa simdiden cok tesekkür ederim
-
boya göre standart ağirlik çizelgesi
boy ağırlık ağırlık
ayakkabısız üst sınır alt sınır
cm. kg. kg.
150 55 43
151 56
152 56 45
153 57 45
154 57 46
155 58 46
156 59 47
157 60 48
158 61 48
159 61 49
160 61 50
161 62 50
162 63 51
163 64 51
164 64 52
165 65 53
166 66 53
167 67 54
168 68 54
169 68 55
170 69 55
171 70 57
172 71 58
173 71 58
174 72 58
175 72 59
176 73 60
177 75 61
178 75 61
179 76 62
180 77 63
181 78 64
182 79 65
183 80 66
184 81 66
185 82 67
186 83 68
187 84 69
188 85 69
189 86 70
190 87 71
191 88 72
192 89 73
193 90 74
194 91 75
195 92 76
196 93 77
197 94 78
198 95 79
199 96 80
200 97 81
201 98 82
202 99 83
203 100 84
204 101 85
205 102 86
206 103 87
207 104 88
208 105 89
209 106 90
210 107 91
Sayın Muammer Yoldaş, yukarıdaki çizelge boyunuza göre kilonuzun alt ve üst sınırını vermektedir. İlgili yönetmeliğe göre kilo üst sınırından 31 kilo üstünde olanlar B fıkrasından, 41 kilo üstünde olanlar D fıkrasından askerliğe elverişli değildir raporu alır.
Yaşınızı boyunuzu ve kilonuz yazarsanız daha ayrıntılı bilgi verebilirim.
madde 32 - a) (değişik: 2002/3627 - 7.1.2002 / m.33) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, boya göre standart ağırlık çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 10 kg. (dahil)'a kadar eksiklik (daha önce geçirilmiş hastalığa bağlı olsun veya olmasın).
2. boyu 210 cm.'den fazla olup vücut kitle indeksleri (vücut ağırlığı kg./boy uzunluğunun karesi m2) 19-35 kg/m2 arasında olanlar.
b) (değişik: 93/4398 - 4.5.1993) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, boya göre standart ağırlık çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 11-20 kg. (dahil) arasında eksiklik.
not: bu fıkra subay ve astsubaylarda 6 aylık bir rejimden sonra, yükümlülülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
2. 20 yaşına girenlerde boy'un 152 (dahil) santimetreden kısalığı.
not: bu fıkra yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
b) (değişik: 2002/3627 - 7.1.2002 / m.33) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, boya göre standart ağırlık çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 11 ila 20 kg. (dahil) arasında eksiklik.
açiklama: bu fıkra subay, astsubay, erbaş ve erlere 6 aylık bir rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
2. kemik yaşı 19 ve üzerinde olanlarda boy'un 152 (dahil) santimetreden kısa olması.
açiklama: bu fıkra yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
3. boyu 210 cm.'den fazla olup vücut kitle indeksleri (vücut ağırlığı kg./boy uzunluğunun karesi m2) 19 kg/m2 (dahil) altında olanlar ve 35 kg/m2 (dahil)'den yukarı olanlar.
c) 32. maddenin a, b, d dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
d) 1. hiç bir askerlik görevini yapamayacak derecede düşkün ihtiyarlık.
2. (değişik: 93/4398 - 4.5.1993) konjetinal ya da kronik besleme yetersizliğine bağlı beden gelişmesinin ileri derecede geriliği, boya göre ağırlığın, boya göre standart ağırlık çizelgesinde gösterilen alt sınırdan 21 kg. ve daha fazla eksiklik.
not: 2 nci ve 3 üncü fıkralar en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
3. 20 yaşını bitirdiği halde boy'un 150 (dahil) cm.den kısalığı.
madde 33 - (değişik: 97/9106 - 30.1.1997) a) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, boya göre standart ağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.
b) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, boya göre standartağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.
not: bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
c) 33 üncü maddenin a, b ve d dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
d) 1. boya göre standart ağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg. (dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.
not: bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.
-
2012 AĞUSTOS AYINDA KORONER DAMAR AMELİYATI OLDUM BANA KONULAN TANI ŞU :KORONER DAMARLARIN MALFORMASYONU
SAĞ KORONER SİNÜSTEN ÇIKAN LMCA
KARDİOPULMONER BYPASS + SOL VENTRİKÜL İSKEMİ
göğüs kafesimde ameliyat izi var göğüs kemiği kesildi
benim durumum ne olur ? yardımcı olurmusunuz
-
arkadaşlar 187 boyunda 105 kiloyum ve uyku apnesi problemim var ilşk olarak çürük raporu alabilmek için ne yapmalıyım
-
Boy ve kiolnuza göre obez değilsiniz. bundan dolayı çürük vereceklerini sanmam. Uyku apnesi ile ilgili raporunuz var ise askerlik şubesine götürün. Muhtemelen askeri hastaneye gönderilirsiniz. Uyku apnesi indeksiniz kaç?
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Boy ve kiolnuza göre obez değilsiniz. bundan dolayı çürük vereceklerini sanmam. Uyku apnesi ile ilgili raporunuz var ise askerlik şubesine götürün. Muhtemelen askeri hastaneye gönderilirsiniz. Uyku apnesi indeksiniz kaç?
uyku apnesi konusunda sınır nedir . henüz ölçtürmedim ancak sınırın ne olduğunu tam olarak biliyorsanız paylaşabilirmisiniz
kocaeli web tasarım
bağlama büyüsü
-
Arkadaşlar aranızda kulağında işitme problemi olup askerlikte çürük alabilirmiyim diyen arkadaşlar dikkatli okusun ;
Sivilde sağ ve sol kulak zarı ameliyatı olarak toplam 3 ameliyat oldum.
2008 Yılında okul tecilimi bozarak (21) askere gitmeye karar verdim.
Acemiliğimi Antalya'da 30 Gün yaptım.İşitme sorunumu sadece girişte dosyamızı hazırlarken revirdeki doktora söyledim.(o da zaten usta birliğinde söyle rahatsızlığını dedi)
30 GÜnden sonra Usta birliğim olan Tekirdağa teslim oldum.
Tabi teslim olurken sivilde olduğum ameliyatları ve işitme testlerini temsil eden resmi hastane evraklarını da yanıma almıştım.
Usta askerliğimin 2. ayında astsubay benim işitme kaybımı anlamış ve beni revire göndermişti.Bende yanıma evrakları aldım ve revirin yolunu tuttum.
Revirdeki teğmen beni ilçede asker hastanesi olmadığı için sevk etti.
Hastanede görevini teğmen olarak yapan doktor bana kulağına su kaçırma bu kağıdıda başhekime imzalat sonra yanıma gel diyerek gönderdi beni.
Bütün şevkim kırıldı çünkü gerçekten işitme kaybım vardı ve bunu komutanıma söylemeden kendi farkederek beni göndermişti.
Başhekimin yanına gittikten sonra tekrar doktorun yanına geldim bi kere daha baktı kulağıma ve nerde oldun ameliyatları dedi.Bende Dışkapı hastanesi dedim.Sanki Ankarada muayene oluyorum zannettim.
Doktorda Ankaralı mısın diyince bende evet dedim :)
Bekle biraz sen kapının önünde ben seni çağırınca gir dedi ..
Bende tabi biraz ümitlendim acaba göndereceklermi diye.
15 dk felan sonra beni çağırdı ve komutanımız kulaklarına bakacak burda bekle dedi.
Sonra komutan geldi ve beni karşısına aldı ve konuştu onu duyamıyodum oda anladı ve evraklara bakınca herşey ortadaydı.
Komutan beni İst/Kasımpaşa Asker hastanesine sevk etti.
İşitme testine girdikten sonra tekrar tekirdağ asker hastanesine geldim 1 hafta yattıktan sonra heyet önüne çıktım ve çürük raporu aldım.
Askere gitmeden önce 2008 yılında burdan çok araştırmıştım başına böyle bir olay gelen varmı diye ama hiç bir zaman çürük alırım ne de olsa diyipte gitmedim.
Çünkü askeriye mantığın bittiği yer o yüzden fazlada umut bağlamamak lazım çürük alırım nede olsa diye.
Sonuç olarak 100 gün askerlik yaptım..
Dediğim gibi fazla önemsemeyip su kaçırma diyerek yollayabilirler.
Birazda şansım yaver gitti sivilde 3 arkadaşımda 15 ay yapmış rapor alamamışlardı.
-
Askerim F29*organik*olmayan*psikoz?*tanisiyla toplam 6 ay 15 gün hava degisimi verdiler eylul 2014 te.biticek hava degisimi sonunda elverissiz raporu verirler mi?6 ayinin 3 ayini ankara gata 3 ayini istanbul gata verdi.birlige dönüp 45 günüm kaldi diorum göndermiolar.sizce çürük mü vercekler bole.bi prosedur mu var
-
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ben daha yeni kontrole gittim ve zarfın üzerine B/58 f-8 yazıldı. bunun anlamı nedir? Ortopedi doktorları askere gitmeyeceksin hiç yapmıcaksın dediler. Sonuç budur herhalde dimi arkadaşlar?
-
Sayın arkadaşlar. Ben öğretmen olarak görev yapmaktayım. Sol kulağımda ileri derece mikst duyma kaybı problemim var. Sağ kulağımda herhangi bir sıkıntı bulunmamakta. Mesleğimi icra ederken herhangi bir problemle karşılaşmadım. Henüz görevime yeni başladığım için aday öğretmenliğim kalkmamış durumda. Ağustosda askerliğe başvurmayı düşünüyorum. Öğretmen asker olarak yapma ihtimalim bulunuyor. Ancak sağlık muayenesinde çürük kararı verilirse memuriyetimi etkilemesinden çekiniyorum. Askerliğimide yapmak istiyorum.
1) Bu rahatsızlığım askerliğim için bir problem teşkil eder mi ?
2) Askeriyeden çürük kararı verilirse memuriyet durumum etkilenir mi ?
3) Hiç bir sıkıntı yaşamadan askerliğimi de yapıp görevime geri dönebilir miyim ? Bilgi verebilirsiniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Tedavi olmayı deneseniz daha iyi olmazmı?
İşitme kaybınız için askeri hastaneye sevkinizi talep edersiniz. askerliğe elverişli değildir raporu alırsanız askerlikten muaf olursunuz. Bu durumunuz öğretmenlik için sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Polislik ve askeri personel için sorun olurdu.
- - - Updated - - -
Tabi kulaktaki sorundan hiç bahsetmezseniz kimse bunu farketmezse askere gitmiş olursunuz. Askerliği Öğretmen olarak
yaparsanızda sorunsuz bir şekilde askerliği yapar gelirsiniz. Pek çok seçeneğiniz var.
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Tedavi olmayı deneseniz daha iyi olmazmı?
İşitme kaybınız için askeri hastaneye sevkinizi talep edersiniz. askerliğe elverişli değildir raporu alırsanız askerlikten muaf olursunuz. Bu durumunuz öğretmenlik için sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Polislik ve askeri personel için sorun olurdu.
- - - Updated - - -
Tabi kulaktaki sorundan hiç bahsetmezseniz kimse bunu farketmezse askere gitmiş olursunuz. Askerliği Öğretmen olarak
yaparsanızda sorunsuz bir şekilde askerliği yapar gelirsiniz. Pek çok seçeneğiniz var.
İleri derece mikst duyma kaybında tedavi yolu kapalı oluyor dedi doktorum. İşitme cihazı da bir işe yaramıyor. Hem kulaktan hemde kemikten kayıp yaşandığını söylemişti. Teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için.
-
Merhaba.Benim sorum askeriyeden çürük alan kişilerin tazminat alıp alamaması hakkında.94-2celp dönemi 19 haziranda askeriyede bot bağladım ağustos ta önce askeri hastane sonrada ANKARA GATA ya ortopedi bölümüne sevk oldum.Ayağımda doğuştan çapraz basmadan dolayı ELVERİŞSİZ raporu verdiler.ŞİMDİ İLK SORUM
1-ASKERLİK GÖREVİ SÜREM 2 AY BU YAPTIĞIM ASKERLİK SÜRESİNİN TAZMİNATINI YADA ASKERE ALIRKEN BENİ ALDILAR SONRADAN ÇÜRÜK VERDİLER BUNUN TAZMİNATINI ALABİLİRMİYİM?
2-ACEMİ BİRLİĞİ BİTİMİNDE DAĞITIM İZNİNE GELDİM.MERKEZ KOMUTANLIĞINDAN ASKERİ HASTANEYE SEVK ALDIM BALMUMCU ASKER POLİKLİNİĞİ KASIMPAŞA ASKER HASTANESİ SEVK ETTİ.KASIMPAŞA ASKER HASTANESİ ORTOPEDİ BÖLÜMÜNE MUAYENE İÇİN GİRDĞİMDE DOKTOR BEY BENİMLE İLGİLENMEDİ BİLE BEN DURUMUMU İZAH ETTİM VAN ERCİŞ DEDİM USTA BİRLİĞİM OLSUN GİT DEDİ ORDA BAKSINLAR KISACASI BAŞINDAN SAVDI.ŞİMDİ ANKARA GATA ORTOPEDİ BÖLÜMÜ BANA DİREK ELVERİŞSİZ RAPORU VERDİ.BENİM BU KASIMPAŞADA ASKER HASTANESİNDEKİ ORTOPEDİPEDİ DOKTORUNA YADA HASTANEYE Bİ DAVA AÇMA HAKKIM VARMI?ÇÜNKÜ BENİMLE İLGİLENMEDİLER BİLE BANA BOŞBOŞUNA ZAHMET VERDİLER
BANA BİLGİ VEREBİLİP YÖNLENDİREBİLCEK OLANLAR
şimdiden çok sağolun
-
Merhaba arkadaşlar, yaşım 27 boy 180 kilo 128
Askere gitmek istiyorum fakat bu kilo boy hesaplama olayı aklımı karıştırıyor biraz açıkçası. Kendimi gidicem diye hazırladım fakat birazda almazlar korkusu yok değil açıkçası.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?
Teşekkürler,
-
Arkadaşlar selam...
Ben akciğer ve karaciğerimden kist hidatik ameliyatı oldum. Ve doku kaybıda var. Yönetmelikteki 45. maddenin B) kısmında;
"11. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Karaciğer ve dalakta ameliyat sonrası nüksettiği görüntüleme ve parazitolojik veya histopatolojik
yöntemlerle kanıtlanmış kist hidatikler; birden fazla organda yerleşimli veya birden fazla cerrahi girişim geçirmiş kist hidatikler ve safra yolu fistülü
ile seyreden karaciğer abseleri ve bunların ameliyatları; laboratuvar bulguları ile doğrulanan komplikasyonlu karaciğer hemanjiomları; karaciğer
rezeksiyonları (birden fazla düzenli segmentektomi veya lobektomiler ile ateşli silah ve travmalarla, delici ve kesici aletlerle yaralanmalar sonucu
birden fazla segmentte doku kayıpları); nüks veya rezidü intrahepatik safra yolu taşları ve yapılmış biliodigestif anastomozları; karaciğerde
fonksiyonel, komşu organlarda ise anatomik ve fonksiyonel bozukluklara yol açmış komplikasyonlu karaciğer rüptür ameliyatları; safra yollarının
Alanso-Lej sınıflandırmasına göre Tip-II’nin dışında kalan kistleri ve bunların ameliyatları."
Şöyle bir şık var. Altını çizdiğim yer benim geçirdiğim ameliyatları kapsıyor. Buna benzer durumu olan oldu mu? Yahut bu maddede benim anladığım gibi askerliğe elverişli olmuyor muyum?
-
Arkadaşlar konu açtıydım bi cevap çıkmamış buraya yazma gereği duydum lütfen yardımcı olurmusunuz.????
Merhabalar Asker'e gittim 1 Ay süre askerlik yaptım. 1 ay sonunda hasta oldum ciğerlerimi üşütmüşüm askerde beni askeri hastaneye gönderdiler 10gün felan askeri hastanede yatırdılar. Biraz iyileştikden sonra 3 ay hava değişimine gönderdiler. Hava değişimi bittiğinde ise askeri hastanede muayne oldum bi problemim kalmamıştı kendime gelmiştim. Fakat bu kiloyla askerlik yapamazsın diye heyete gönderdiler heyette çürük raporu verdi askeriyeyle alakamı kesti. Ben istemediğim halde raporu verdiler bana. boyum 1.76 kilom 126 idi kilom biraz fazla olduğundan dolayı direk verdiler raporu fakat askerliğimi aksatıcak hiç bir problem yoktu kilomla ilğili. çürük raporunu iptal ettirmek istiyorum bazı kulakdan dolma bilgiler duydum askeri mahkemeye dava açmam gerekiyormuş bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. ANKARA'da yaşıyorum. şuanki kilom. Boy : 1.76 Kilo . 96 çürük raporunu iptal ettirip askerlik görevimi tamamlamak istiyorum vede imkanım olur ise askerde kalmak istiyorum uzman çavuş olarak.
-
Arkadaşlar sorumu doğru yeremi yazdım bilmiyorum yeniyim.
Ben infaz koruma memuru asil üye olarak açıklandım. gerekli olan evraklarımı tamamladım adliye komisyonuna verdim evrakrımız güvenlik soruşturmasında. askerde geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı psikotik bozukluk sebebiyle askerliğe elverişli değildir raporu aldım. bu durum güvenlik soruşturmasında sorun çıkarırmı. Bu arada rahatsızlığımın üzerinden 2 sene geçti şuan hiç bir problemim yok.