Eşim Alman vatandaşı o zaman bunlara ücret ödemicem. Peki ehliyetimizi napmamız gerekiyor? Sanırım 6 ay içinde değiştirilmesi gerekiyormuş bunun için napılması gerek ve ne kadar masrafı var bilginiz varmı acaba??
Çok saolun :)
Printable View
Eşim Alman vatandaşı o zaman bunlara ücret ödemicem. Peki ehliyetimizi napmamız gerekiyor? Sanırım 6 ay içinde değiştirilmesi gerekiyormuş bunun için napılması gerek ve ne kadar masrafı var bilginiz varmı acaba??
Çok saolun :)
Bu konuda ehliyetle ilgili aradiginiz tüm sorularin cevaplarini bulabilirsiniz...
http://hukuki.net/forum/showthread.php?p=300092
:)
Düşündüğümden daha teferruatlı işlemlermiş..
Bilgiler için teşekürler..
Merhaba
benim evlineceğim kişi alman vatandaşı ve türkiyede evlilik yapmayı düşünüyoruz eşim olacak kişi gelirken yanında belgelerini getirdi.gelmeden önce benden pasaport ve beraberinde ikametgah vs. gibi belgeler istemişti zaman kısıtlı oldugu için halledemedim .benim sorum bu süreçte biz eğer burada evraklarımı almanyaya göndermediğim halde evlenirsek bi sorun çıkarmı
evlendikten sonra oraya gitmem için ne gibi süreçlerden geçicem bilgilendiren olursa bu konuda sevinirim teşekkürler
Bu belgeleri esinize esiniz Alman vatandasi oldugu ve Türkiye'de evlenebilmesi icin almasi gereken "Evlenme ehliyet belgesi"ni temin edebilmesi icin göndermeniz gerekiyordu. Dolayisiyla esiniz buraya geldiginde eger Türk vatandasi degilse "Evlenme ehliyet belgesi"ni (Ehefähigkeitszeugnis) alamadigindan evlenemezsiniz.
Bir zahmet bu basligin ilk sayfalarini okuyun.
Benim bir sorum olacak...Gelecek hafta aile birleşimi için randevum var ve evraklarımı hazırlıyorum. Ancak benden istenen belgeler arasında "AB vatandaşı eşin, Pasaport veya kimlik fotokopisi" ve diğer bir seçenekte "AB vatandaşı kişinin kimlik fotokopisi"...
Bunlar ayrı belge mi? Yoksa aynı mı?
Yardımlarınız için teşekkürler..
(Bu arada eşim alman vatandaşıdır.)
Ayni belgelerdir. Kimlik ve pasaporttan birer kopyayla bunu sorun olmaktan cikarabilirsiniz. :)
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim bir konu daha var. Bazı yerlerde almanca sınav sertifikasının yanlızca 6 ay geçerli olduğunu okumuştum. Acaba bu doğru mu? Yanıtlarsanız sevinirim.