-
Cevap: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
[QUOTE=PARSOGZ;335349]Merhaba arkadaşlar. Adım OĞUZHAN... Bilgisi olan arkadaşlara bir sualim olacaktı;cevaplayabilen olursa çok müteşekkir olurum.^^^Ben türk hava kurumu serbest paraşüt kursundaki bir atlayışımda ayağımı 3 yerinden sakatladım ''bilek,topuk,kaval kemiği'' ayağımda şuan 10-15cm lik bir PLATİN ile dolaşıyrum ve uzun süre ayakta durduğumda yada uzun süre yürüdüğümde ağrı yapıyor...^^^ ACABA: ASKERLİK BAŞVURUSU yaptığımda askerlik yapamaz raporu alma olasılığım nedir?
TEŞEKKÜRLER[/
iiy günler sen şansını dene şubene git konus ama birşey çıkcanı sanmıyorm bende kilodan dolayı hava değişimi aldım yeni geldim benim badimde kolunda 20 cm platin vardı yaptırdılar .askerlik . başka bir cocukda omur iliğinde boydan boya platin vardı 1 ay askerlik yaptırdılar
-
Alıntı:
LaResistance rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Doğuştan Bronşiyal Astım hastasıyım. Sürekli doktor kontolündeyim ve sürekli ilac alıyorum. Günlük astım nobetlerim oluyor bu yuzden yanımdada surekli ilac tasıyorum.
Saglık kontrolüne girdigim zaman heyete cıkmak istedigimi mi soylemeliyim yoksa baska bir prosedür varmı ?
Agır astım hastalarına 1 senelik tecil veriyorlarmıs bu sene oss ye hazırlanıyorum hastalıgımdan dolayı tecil verirlermi ?
Saygılar.
ilaçlarınıda yanında götürürsün... Ve Süreklide REVİR Varda REVİRDE DE DOKTOR :D
-
Arkadaşlar ben 2006 senesinde Çift Çene cerrahi operasyonu geçirdim...Yani 2 çenede belli yerlerden kesilip bazı vidalar kondu içeriye 10-12 tane...
Bana sağlam raporu verdiler...Nisanda muhtemelen kısa dönem askere gidiyorum?
Benim orda tekrar hastaneye sevkimi istememi söyledi sağlam raporu veren doktor...Biz sadece komando olamaz yazabiliriz ancak orası şunu şunu yapamaz diyebilir dedi.
Öncelikle ben hala anlamıyorum bana nasıl sağlam raporu verdiler??
Sizce ne yapayım...Yani askere gidince, rahatsızım mı diyeyim durduk yere hastaneye sevk olmak için?
Bana komutan da dedi, 1 ay sonra dönebilirsin sen dedi...
-
Merhabalar.
1.80 55 Kiloyum Ayrıca ege unv hastanesi kronik psikoz tanısıyla tedavi görüyorum.
Benim sormak istediğim önce 6 ay bana erteleme verdiler daha sonra izmirdeyim ben ankara gataya sevk ettiler tanı için
ordada Psikotik Bozukluk c15 ertesi yıla sevk aldım.
Benim durumum ne olur acaba ?
-
Merhabalar,muaf olma ile ilgili bir şey sormak istiyorum.1.5 sene önce akciğerden ilk ameliyatımı oldum akciğerden,sol akciğer zarı komple alındı.İlk ameliyattan 6 ay sonra sağ akciğerden ameliyat oldum bu seferde sağ akciğer zarının yarısı alındı.Ameliyat olmadan önce gatada gene muayene olmuştum komando olamaz er olur rapor vermişlerdi ama rapordan sonra iki defa ameliyat oldum.
Çok şükür benim bi problemim yok şimdilik ama detaylı mevzuatı kapsayan bi döküman bulamadım şubeyı yada resmi bi makamı arayıp sormak da istemedim.Bu konu hakkında cevap verebilecek kimse varsa bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...
-
Merhaba,
Kilo fazlalılığından dolayı (D/33) çürük raporu aldım. Herhangi bir işe girerken ben özürlümü sayılacağım. Askerlik yapmış olmak şartı arandığında elenecekmiyim? Boyum 180 kilom 127. Kilo sebebiyle çürük alanlar %? özürlü sayılıyorlar?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Askerlik yapmaya elverişli değildir demek iş yapmaya elverişli değildir manasına gelmez. Haklarınız kayba uğramaz. Performans düşüklüğüne bağlı iş kaybı olabilir o ayrı.
-
Konunun moderatörü yokmu,başlık altında yazılan sorulamıza kim cevap veriyor ?
-
Cevap: Gilbert sendromu ve askerlik yapamaz raporu
Alıntı:
mrworld rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar 14 yıldır gilbert ile yaşıyorum bu hastalıkla askere giden gelen veya rapor alıp muaf olan varsa yardımcı olursanız sevinirim malum yorulunca ve streste çöküyoruz,
Ayrıca tsk sağlık yönetmeliğinde sindirim sistemi hastalıkları B. f.12 deki koşullara göre askerlik yapamaz gibi bi ibare yer alıyor,bu koşullarda benim hastalığım o maddeye denk geliyor. Ancak yedek subay adayları deniyor, şimdi ben 4 yıllık mezunu yedek subay aday adayıyım bende mi bu maddeye giriyorum
Bazı arkadaşlar başka rahatsızlıklardan kısa dönem veya er olarak "askerlik yapamaz;ancak yedek subay olur" raporlarından bahsetmişler bugün şubeme gittim ve komutan ben 25 yıllık meslek hayatımda böyle birşey duymadım dedi.
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim bir an önce askere gitmek yada nasıl oluyorsa sonuçlandırmak istiyorum.
Saygılar
Benimde Gilbert Sendromum var. Askeri hastanede muayene nasıl yapılıyor, ölçüm koşulları neler ve nelere dikkat ediliyor? Bu konularda bilgi almak istiyorum, ama internette hiçbir kaynak bulamadım. Bilgisi olan varsa, yardımcı olursa çok sevinirim.
mrworld sana daulaşamadım, eğer bu mesajı görürsen bana serhatyal@hotmail.com adresinden mail atar mısın? teşekkürler
-
iki yıl önce yoklama ve muayene için gittiğimde askerliğimi 2 yıl tecil ettirmiştim ama askeri hastaneye gitmem gerekiyordu zamanım kısıtlı olduğu için beni sevk etmeden tecil belgesi verdiler. benim askerlikle ilgili ciddi sağlık problemim var ve bunun için askeri hastaneye gitmem gerekiyor bu yıl tecilim bitiyor nasıl yapabilirim tecil belgesinde 28/A arızalı yazıyo bu ne demek oluyor nasıl yapabilirim işlemleri...
-
arkadaşlar benim sol gözümde kayma var vede kayma olan gözümde Yüzde 50 görme kaybı var yani göremiyorum ama yolumu bulurum ve çok rahat gezerim ne kadar görme kaybıda olsa
ama ben çok korkuyorum muayenede çürük verirler diye :S ben ne olursa olsun askere gitmek istiyorum Ve gönüllü doguyu seçicem Bu gözümden dolayı bana çürük raporu vermezler degilmi?
HAYIRLI HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR
-
Sağ gözümde hiç bir problem yok sapa sağlam
-
Burası sadece sorulardan ibaret, sorulara hiç cevap veren yok mu?
-
04 ocak 2010 tarihinde askerlik görevimi yapmaya başladım.dağıtım izninde belli bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye gittim ve bana testis kanseri olduğumu söylendi.ve ameliyat oldum şuanda ankara gata da tedavi görüyorum ve bana çürük vericeklerini söylediler.ve ben eylül ayında yapılacak olan kpss sınavına girmieyi düşünüyorum.bu çürük kararı benim önüme engel olurmu ve maddi yönden bir artısı varmı.şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
-
Arkadaslar curuk raporu almak icin gerekli prosedur nedir? Internette baya arastirdim bulamadim. Yardimci olursaniz sevinirim.
-
Merhaba Değerli arkadaşlar...
3 senedir askerliğim kilodan dolayı erteleniyor sonuç ne olacak?
ilk sene diyarbakır askeri hastahanesinde 172 boy ile 112 kilo sonucunda heyet raporu verilerek ertelendi.
ikinci sene yine diyarbakır askeri hastahanesinde 172 boy 113 kilo sonucunda heyet raporu verilerek ertelendi.
üçüncü sene Bursa osmangazi askerlik şubesinde 172 boy 115 kilo olarak askerliğim 2010 ağustos ayına ertelendi. yani iki ay kaldı 4. senenin kontrolüne gitmeye...
Şimdi siz değerli Hukuk mensuplarına soruyorum ne olacak benim bu halim?
göndereceklerse göndersinler, göndermeyeceklerse göndermesinler.
bıktım artık. hayatımı kuramıyorum. bir iş yeri açacam askerlik yüzünden 4 senedir erteliyorum....
ne yapmam lazım? nasıl bir yol izlemem lazım? nereye kadar böyle devam edecek?
şimdi çooktan askerliğim bitmişti.
gönderin diyorum yok diyorlar kilon fazla.
eee çürükte yapmıyorlar....
askerliğe bağlı hiçbirşey yapamıyorum. elim kolum bağlı...
Hukuken başvuracağım bir mercii varmı? yardımlarınızı bekliyorum..
şimdiden teşekkürler....
-
-
Yedek subay adayıyım, tip 1 diyabet hastasıyım, günde 4 kez insülin kullanıyorum, 2 hafta sonra askeri hastaneye sevkim yapılacak. Durumum ne olur..?
-
Arkadaşlar ;
Kilo ile çürük almak kolay değil.
Kilonuz + 40 olsa bile sizden alınan kan örnekleri ve idrar örneklerindeki değerler normal çıkıyorsa.sizi 1.yıl sevk ediyorlar.Yani ogün bol bol su içip gitenizde eğer kolestrol,tisigrit,gibi değerleriniz normal çıkarsa olmuyor:)
benim öğrendiğim kadar ile 5.yıl sonunda eğer kilonuz aynı durumda olursa.5.yıl sonunda Askere elverişli deği raporu alıyorsunuz.Burada karırı verecek olan Endokrin servisinde heyet raporu yazan Doktorda sizin gerçekten obezit olduğunuza kanaat kılarsa raporu alabilirsiniz. 6.ve 7. işlem için gidenleride biliyorum bilginiz olsun. Ben osas ve kilodan rapor aldım bilgi isteyen arkadaslar
info@ugurbasaran.com
irtibata geçebilirler.
-
rabbim şifalar nasip etsin. muafiyet zor veriyorlar. baya bir sıkılaştı.
-
Cevap: Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
beni ara yardımcı olayım 0538 356 24 90
-
-
curuk raporu ise engelmi?
pskiyatriden alınan bir curuk raporu is bulmaya engel midir? kamuda ve ozel sektorde? cevaplayacak kimse yok mu?
saygılar.
-
Cevap: curuk raporu ise engelmi?
Alıntı:
userrr rumuzlu üyeden alıntı
pskiyatriden alınan bir curuk raporu is bulmaya engel midir? kamuda ve ozel sektorde? cevaplayacak kimse yok mu?
saygılar.
curuk raporu is bulmaya engel olustururmu??? cevaplayacak kimse yok mu??
-
merhaba arkadaşlar ben 10 sene önce büyük bir kaza geçirdim, vücudumda omurga kafatası ayak bileği ve kaburgalar gibi önemli noktalarında kırıklar oluştu ve bunlar ameliyat edilmedi. Riskli bölgeler oldukları için ameliyat edilmemesi daha iyiymiş, bu noktalara darbe almamam tavsiye edildi doktorlar tarafından. bana yıllardır ağrı yapıyolar, o zamandaki hastane raporlarım da elimde değil ama bu durumum askerlikten muaf sayılmam için ne deecede yardımcı olur bilgilendirirseniz sevinirim...
-
Alıntı:
fathtsd rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar ben 10 sene önce büyük bir kaza geçirdim, vücudumda omurga kafatası ayak bileği ve kaburgalar gibi önemli noktalarında kırıklar oluştu ve bunlar ameliyat edilmedi. Riskli bölgeler oldukları için ameliyat edilmemesi daha iyiymiş, bu noktalara darbe almamam tavsiye edildi doktorlar tarafından. bana yıllardır ağrı yapıyolar, o zamandaki hastane raporlarım da elimde değil ama bu durumum askerlikten muaf sayılmam için ne deecede yardımcı olur bilgilendirirseniz sevinirim...
selam benim bildigim askeri hastane ile devlet yada özel sivil hastaneler cok farkli ,normal hastaneler seni normal hasta görürken ,askeri hastaneler kendi kriterlerine inaniyorlar ve senin ameliyat la iylesecek arizalarin varsa senden ameliyat olmani isteyebilirler ,ama kafa tasi kirigi önemli ondan muaf olabilirsin ,ama kafa tasi 7 santim büyüklügünde kemik defekti olmasi lazim muafiyet olma ,bu kanun tsk saglik yönetmeliginde var ,ama dedigimgibi 7 santim kafa tasi kirigi izi olmasi lazim ,buda kemik defekti diye gecer ,ama tabiki en son karari yine askeri hastanesindeki tabib karari veriyor ,ama 7 santim kafatasi kemikdefekti askerlikden muaf olma icin yeterli tsk saglik yönetmeliginde bu yaziyor ,ama yinde askeri tabib lere kalmis birsey
-
Bukonuda yardımçı olabilirim0538 356 24 90
-
Öncelikle konuyu cevaplayan herkese tesekkürler.
Benim kardesim Almanya da calisiyor ve sanirim subat ayinda dövizle askerlik icin gerekli olan is gününü doldurmus olucak. Ilk muayenesini yaptirmistir ancak suan gözünün birinde görüs 0,05 (ki askerlik icin bir gözde 0,2 olmasi cürük raporu almak icin yeterli).
Ilk muayenede askerlige elverisli raporu vardi ama suan bir gözüde 0,75 civarinda görüyor. Simdi ne yapmasi gerektigi hakkinda bilgisi olan var mi acaba ? Yeniden muayene olup cürük raporu alabilmesi icin dövizle askerlik icin gerekli günü doldurup askerlik karari mi aldirmasi gerekiyor acaba ? Askerlik karari aldirmadan tecilliyken kontrol olup cürük raporu aldirabilir mi acaba ?
Konu hakkinda bilgisi olup cevap verecek arkadasa simdiden tesekkürler.
-
merabalar;
bu hafta içerisinde bende tecilimi bozduracağım fakat bı kac şey war benım sol gözümde cocukken bı top çarpmıştı we buna bağlı olarak görme olayının oluştığu noktada 3,5 mm çapında bı kesık olustu.bu doktor raporum olarak war..we diğer bi konu ise boy-kilo olayı...bnm boyum 180 kg ise 55 civarında...bunlar benım askere gıtmemı engellermı yanı çürüğe cıkarmıyım acaba...yanıtlarsanız gercekten cok sewınırım saygılar...
-
merhabalar....2005 yılında hodgkin lenfoma başlığı altında bir konu açmışsınız ve askerlik sürecinizin nasıl ilerliyeceğini sormuşsunuz...aynı tedaviyi bende gördüm 2004-2005 yıllarında ve şuan askere gideceğim...sizin askerlik süreciniz nasıl ilerledi bana bilgi verirseniz çok ama çok sevinirim ilginize şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla....
-
Merhabalar, tüberküloz ile ilgili net bir bilgi bulamadım bir türlü. Ben 2005 te geçirmiştim ve hiç bir iz kalmamış şu anda. Çürük alma durumu olabilir mi yoksa kesin alınır mıyım? Yardımcı olabilir misiniz?
-
İyi günler.
Bir bakanlıkta müfettiş yardımcısı olarak çalışıyorum.Bundan 2 sene önce tam teşekküllü hastaneden Türkiye'nin her yerinde çalışabileceğime dair rapor aldım.Göz ile ilgili de herhangi bir sıkıntım olduğum yazmıyor raporda. Ancak sol gözümde görme %10 (göz tembelliği)oranında.sağ gözümde 2,5 derece ve 1.0 astigmat var. Böyle bir durumda askerlikten muaf belgesi alabilir miyim veya alırsam memuriyetim için bir sorun yaşar mıyım.
-
Elbetteki böyle bir sorun yüzünden askerlikten muaf olmak söz konusu değil.Ya bir göz hiç görmeyecek yada iki gözün toplam derecesi yönetmelikte yazan kadar göreme kaybı olacak(toplam 12-15 derce civarı).Sizin gözünüzdeki durum hemen herkesin gözünde olan basit görme bozukluklarından.Forumda arama yaparsanız zaten daha ayrıntılı bilgilere ulaşacaksınız.Yani yaylalar yaylalar diyorum.Şimdiden iyi teskereler.
-
iyi günler benim 1 yıl önce aşil tendonum koptu yürümekte sıkıntı çekiyorum (çekme var)kesinlikle koşamıyorum.çürük raporu alabilirmiyim ya da askerde ne olabilirim(geri hizmet,spor muafiyet)
-
merhaba. askerden eşcinsel oldugu için çürük raporu alan biri kadınla resmi nikah kıyabilirmi?
-
Cevap: Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
selamlar bende de 3 adet çift taraflı fıtık var.ameliyat olmadım olmak da istemiyorum.nisan ayında muayanem var.sizi muaf tuttular mı.teşekkürler
- - - Updated - - -
Alıntı:
TheDentist rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Sevgili Arkadaşlar...
Öncelikle Forumda yeniyim ve kendimi tanıtayım.Adım Okan.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Son sınıfta okumaktayım...
Soruma geçeyim;
Yaklaşık 4senedir(zaten Diş Hekimi HAstalığı olarak da bilinir) Bel ağrılarım devam etmekte ve geçen sene bu günlerde artık yeter diyerek Prof.Dr. bir Beyin Cerrahı hocama göründüm.Muayene sonucunda Lomber 4-5 numaralı omurlar arası Fıtık (Bel Fıtığı),Spinal Kanalda Darlık ayrıca,Ayak Parmaklarımda Güç kaybı tespit edildi...(Zaten o gün bu gündür spor yapamadığımdan,ki yaptığımda ertesi gün belden aşağı bacağım uyuşuyor,kilom da 90 oldu (Boy:180cm)
Askerlik muafiyet ile ilgili Madde.69 şöyle gelişiyor....
Madde 69 - A) 1. Ameliyatla tedavi edilebilen her çeşit fıtıklar ve fıtık
eğilimi gösteren karın duvarı zayıflıkları.
(Ameliyat olmuş ve nüksetmesi olasılığı bulunmayan fıtık, apandisit gibi
küçük ameliyat nedbeleri sağlam kabul edilir.)
B) 1. Ameliyatı sakıncalı olup, diğer koruyucu tedbirlerle yerine konabilen
ve korunabilen karın duvarı fıtıkları.
C) 69. Maddenin A,B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve ne-
kahat halleri.
D) 1. Ameliyatı sakıncalı, yerine konması ve tutulması olanaksız büyük fı-
tıklar.
2. Lomber, obtüratör, iskiyadik ve perineal fıtıklar.
3. (Değişik: 30/1/1997 - 97/9106 K.) En az üç kez ameliyata rağmen nüks eden
ve cerrahi olarak düzeltilemeyen karın duvarı fıtıkları.
2400-2 - 2442
bir başka ki sanırım yeni olan bu madde de şöyle;
Madde 69 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) 1. Ameliyatla tedavi edilebilen her çeşit fıtıklar ve fıtık eğilimi gösteren karın duvarı zayıflıkları (Ameliyat olmuş ve nüksetmesi olasılığı bulunmayan fıtık, apandisit gibi küçük ameliyat nedbeleri sağlam kabul edilir).
B) 1. Sadece protez materyalleri ile tamir edilebilecek veya edilmiş olan komplike karın duvarı fıtıkları (inguinal bölge fıtıklarının laparoskopik veya tension free yöntemlerle tamiri hariç).
C) 69 uncu Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Çağdaş cerrahî yöntemlerle tedavisi olanaksız olan karın duvarı fıtıkları; lomber, obturator, iskiyadik ve perineal fıtıklar.
Ameliyat safhasında olan yani tedavisi ameliyatla olabilecek bir Lomber Fıtık eski yönetmelikte de yeni yönetmelikte de D) olarak mı geçiyor?
Durumum Askerlikten muaf mı?
Öyleyse Askerlik Muafiyeti almak için okul bitince neler yapmam gerekir?
Tüm hasta arkadaşlara geçmiş olsun diyorum..
Sorularımızı cevaplamakta bizlere yardımcı olan tüm arkadaşlara da çok teşekkürler
Edit:İlgilenen varsa MR ın fotoğrafını çekip gönderebilirim
merhabalar size bir sorum olacak.bende de 3 adet çift taraflı fıtık var ameliyat olmadım.siz askerden muaf tutuldunuz mu?nisan celbinde tecilim bitiyor.bu durumda askeri hastaneye gidersem muafiyet durumum ne olur?teşekkürler
- - - Updated - - -
selamlar yaşım 29.belimde 3 adet çift yönlü fıtık var.ameliyat olmadım.askerlikten muaf tutulur muyum bu durumda.
-
Merhaba arkadaşlar ben 29 yaşındayım memurum ve üniv. 3.sınıf öğrencisiyim işimle okulum ayrı yerlerde olduğu için okulu bitirmekte zorlandım.işimi okul ile aynı yere aldırmaya çalıştım fakat okulumda öğrenci işleri seneye yaş haddınden dolayı kaydımı yenileyemeyeceklerini çünkü askerlik yapmam gerektiğini söylediler.bende 2000 ve 2002 yıllarında (2.si çok ağır olmak şartı ile) tüberküloz geçirdim ve açıkçası bu hastalığı geçirenlerin askerlikten muaf olduğunu bildiğimden (benim abim,arkadaşım ve daha çevremde bildiğim en az 3-4 kişi bu rahatsızlıktan dolayı çürük aldılar ) işin üstüne çok gitmedim okulu nasılsa bitirir ve 5 ay veya 12 ay maaşlı askerlik yaparım yada bana da çürük verirler diye bunu çok dert etmiyordum ta ki okul bana kaydını yenileyemiyeceğiz diyene kadar.Bunun üzerine şubeye gittim ve askerlik işlemlerimi başlattım.Yanıma hastalığı geçirdiğime dair bütün raporlarımı aldım askeri hastahaneye gittim ve doktor herhangi bir rahatsızlık geçirdin mi diye sorduğunda tüberküloz geçirdim dedim ve doktor bana sanki ben oraya kasıtlı bir şekilde çürük almaya gitmişim gibi alay edercesine bir ses tonu ve yüz ifadesi ile artık askerlik yapıyorsunuz geçti o günler geçen yıl yasa değişti,geçen yıla kadar neredeydin sen dedi.Röntgen teknisyeni bile sanki ben vatan hainiymişim gibi askerlik yapmayacağını mı sanıyordun sen dedi ve bu tavırları gördükten sonra insanların neden askerlik yapmak istemediklerini yeni yeni anlamaya başladım.Doktor benden akciğer tomografisi istedi çektirdim sekel kaldığı ve her iki akciğerde kronik tbc bulguları var yazmasına rağmen bana askerliğe elverişlidir komando olamaz raporu verdi.ben de konuyu araştırdım ve geçen yıl yapılan bir değişiklik buldum 18.02.2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan bir değişiklik bir kısmı şöyle (Uzman erbaş ile sözleşmeli erbaş ve er adaylarında Hepatit B, Hepatit C, HIV, yaygın sekelli iyileşmiş ya da aktif tüberküloz ile kronikleşme özelliğindeki herhangi bir bulaşıcı hastalık bulunmamalı) ama buradaki değişiklik askeriyeye gönüllü girmek isteyenler için yapılmış.Ben bu sınıfa girmiyorum benimle ilgili kısmını bulamıyorum lütfen bana en güncel hali ile askerlik sağlık yönetmeliğini nereden bulabileceğim hakında yardım edin rapora 1 ay içerisinde itiraz etme hakkım varmış ama siz hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirsiniz elimde yasal bir dayanak olmadan rapora itiraz etmek istemiyorum.Çevremden duyduğum ve forumlardan takip ettiğim kadarıyla askeri doktorlar çürük vermemek için ellerinden gelen bütün terslikleri yapıyorlarmış çürüğü ben vermeyeyım başıma iş almayayım diye ama burada benim hayatım söz konusu . Arkadaşlar lütfen ben askerden kaçma niyetinde olan biri değilim ama öyle bi köşeye sıkıştım ki takdir edersiniz ki 15 ay yaklaşık 30000 gibi bir maddi kaybım olacak,ödemek zorunda olduğum bir banka kredim var ayrıca bakmakla yükümlü olduğum bir annem ve babam var.eğer askeriye yukarıda belirttiğim gibi insanlar ile dolu ise yaşayacağım manevi sıkıntıdan bahsetmiyorum bile bu konuda bilgisi olan birileri yardım ederse çok memnun olurum hukuki nete böyle bir konuyu açtığı için sonsuz teşekkurler.
-
Dediğin gibi %100 şeyler hariç(adamın kolu yok, kalbi delik, şeker hastası vs.) daha önce geçirilmiş hastalıklar yüzünden ve birazda raporu verenin insiyatifinde muaf alma dönemi bitti.İtirazını et ama çok fazla bir şey bekleme derim.15 aylık maddi kayıp, ödemen gereken borçlar ve bakman gereken kişiler kısmına gelince, askerde hemen hemen herkesin bunları bırakarak askere gelmek zorunda kaldığını gittiğin zaman göreceksin.Bende çok zor şartlar altında ve ciddi bir rahatsızlıkla askerliğimi yaptım.Orada bu şekilde çok insan var.İtirazını yap bir şey çıkmaz ise gerekli raporlarını alır birliğine sunar sağlığına dikkat ederek yapar gelirsin.Kolay gelsin.
- - - Updated - - -
Dediğin gibi %100 şeyler hariç(adamın kolu yok, kalbi delik, şeker hastası vs.) daha önce geçirilmiş hastalıklar yüzünden ve birazda raporu verenin insiyatifinde muaf alma dönemi bitti.İtirazını et ama çok fazla bir şey bekleme derim.15 aylık maddi kayıp, ödemen gereken borçlar ve bakman gereken kişiler kısmına gelince, askerde hemen hemen herkesin bunları bırakarak askere gelmek zorunda kaldığını gittiğin zaman göreceksin.Bende çok zor şartlar altında ve ciddi bir rahatsızlıkla askerliğimi yaptım.Orada bu şekilde çok insan var.İtirazını yap bir şey çıkmaz ise gerekli raporlarını alır birliğine sunar sağlığına dikkat ederek yapar gelirsin.Kolay gelsin.
-
merhaba,
göz bozukluklarında kaç numara için çürük raporu veriliyor bilginiz var mı?
teşekkürler.
-
Bu ve benzeri sorularinizin cevaplari asagidaki konu basliginda:
"Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek"
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=6617
Saygilar
Alıntı:
tüketici rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
göz bozukluklarında kaç numara için çürük raporu veriliyor bilginiz var mı?
teşekkürler.