Bencede öde . itiraz edenlerden daha ses yok bi haber gelirse sölücekler.
Printable View
Arkadaşlar kabahatler Kanununura göre ceza yiyorsunuz ama daha kanunun adını bile okumayıp veya internet ortamında ki bilgilerden faydalanarak bir sonuç çıkarmayı da akıl etmiyorsunuz. KABAHATLER KANUNUNUN MASRAFLARIN VE VEKALET ÜCRETİNİN ÖDENMESİ BÖLÜMLÜ MADDESİ:
Madde 31 - (1) İdari yaptırım kararına karşı kanun yoluna başvurulması harca tabi değimdir.
Yani itiraz için tek kuruş isteyemezler. İtiraz neticelenene kadar da para borcunuz askıya alınır. Kazanır haklı görülürseniz iptal kazanamazsanız ödeme emri gelir.
Kanununun 20.000 YTL dan aşağı olan cezalar 2 senede verilir hükmüne dikkat edin. Ceza veriliş tarihi ile tebliğ tarihi arasında 2 senelik fark var.Bu fark size haklılık verir;
Ayrıca hiç bir yasada internet veya sanal ortamdaki kumar oynayandan ceza sözü etmiyor. Tanım net değil ancak Mart 2006 tarihinde çıkan yasada kumar oynatanlara bir ceza söz konusu eğer burayı mahkeme esas alırsa verilen cezalar da bundan önce yine kazanılır;
Ayrıca bazı arkadaşlara toplu ceza gelmiş. Olmaz arkadaşlar tek bir kredi kartı tek bir internet sitesi ve tek bir suçun cezasıda tekdir. Örneğin bir dükkanda kasider olarak görev yapan bir hergün 5 lira çalıp 100. gün yakalansa bu kişiye hırsızlıktan dolayı 100 kere ceza verilmiz. Bu şahıs bu dükkandan çaldığı para için 1 kere ceza alır. Niye sebebi şu eğer sen üç ay oyun oynayıp 5 lira 10 lira yatırıp zaman eğlendirdiysen ve sonuçta toplam 150/200 lira kaybettiysen bu 200 lira kayıp için diyelim ki 10 defa para yatırdığın için 100*10= 1000 YTL ceza yemişsin. Ama sen bu 200 YTL yi kredi kartınla 1 defada yatırıp bununla 3 ay oynaşıp kaybetseydin bu sefer 1*100=100 YTL ceza yemiycekmiydin. Yani parayı 1 kerede yatırıp 3 ay oynamak mümkünken sen bunu küçük küçük parçaülara bölüp 10 defa yatırman senin suçunu on'a katlamaz suç burda tekdir. Kredi kartı tek, oyun tek ,suç hükmü tek cezada tek olmalı. Aklınıza küpe olsun arkadaşlar cezalar bundan sonra da var. Ne olursa olsun ben zevk için oynadım (taşlı okey) ama bundan sonra lanet olsun olmaz olsun bilgisayara karşı bile oynamıyorum. Etraf kumarbaz diye bakıyor yahuuuuu....(Taşlı okey diyorum inanmıyolar ama doğru ben nabıyım )
Joar teşekkürler çok güzel bilgilendirdin.ceza alan arkadaşlar lütfen okuyun.Kumar siteleri bitti şimd devlet sömürüyor.
Girayhan ve bu tip yazanalr milleti yanlıs yönlendirmeyin itirazda hiçbir para ödemi,yosunuz her kağıda 50 ytl gibi yanlış bilgilerle ceza yiyenelri şaşırtmayın.Ayrıca kimse bilmedende bişey yazmazsa iyi olur.
Tekrar söylüyorum itiraz için 1 ad adliyeden dosya 25 kuruş cezaların fotokopisi ve dilekçe başka belge veya para verilmiyor.Dilekçeyi uzun yazın ben kısa yazdım hakim karşısına çıkcam diye ama çıkmıyoruz.
Ben itiraz ettim netice belli olmadı olunca hemn yazacam.
O zaman neticeyi senden bekliyoruz ariff.insallah olumlu olur.Çünkü bir çok avukat itiraz edin dedi.
..... SULH CEZA MAHKEMESİNE,
İTİRAZ EDEN :
İTİRAZ KONUSU : 18 adet İdari para cezasına itirazımdır.
KABAHAT KARARI
TEBLİĞ TARİHİ : 14/01/2008
İTİRAZ TARİHİ : 29/01/2008
İ T İ R A Z S E B E P L E R İ
1.İnternet vasıtasıyla kumar oynamam nedeniyle ekte sunduğum 18 adet idari yaptırım kararı gereğince 1.800 YTL idari para cezası şahsıma tebliğ edilmiştir..Bu ise usul ve yasaya aykırıdır.Çünkü;
2.Benim bu fiilim yasaya göre KESİNTİSİZ ARDIARDINA işlenen fiillerden olup Kabahatler Kanunun 15/2 maddesi gereğince tek ceza yani SADECE 100 YTL olarak uygulanması,ayrıca kabahatler kanunu 20.maddesi d fıkrasında belirtilen SORUŞTURMA ZAMAN AŞIMI SÜRESİ nin dikkate alınmasıdır.
SONUÇ VE TALEP :Yukarıda arz ettiğim nedenlere dayanarak, idari para cezasının 100 YTL olarak tarafıma uygulanması yönünde,ayrıca Kabahatler kanunun 20.maddesi d fıkrasında belirtilen soruşturma zaman aşımı süresinin “Yirmibin Türk Lirasına kadar idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde iki yıldır.”maddesine dayanarak, SORUŞTURMA ZAMAN AŞIMI SÜRESİ dikkate alınarak karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
ARKADAŞLAR BENİM TÜM ARADIĞIM BUYDU AMA MALESEF KİMSEDEN BU YÖNDE BİLGİ GELMEDİ.BEN BU ŞEKİLDE BAŞVURDUM.SİZDE BU YOLDAN GİDİN BENCE YARARLI OLACAĞINI UMUYORUM.HERKESE BOL ŞANS VE OLUMLU SONUÇ DİLİYORUM.
İ T İ R A Z S E B E P L E R İ Nİ DÜZELTİYORUM.BU ARADA TEBLİĞ TARİHİNDEN 15 GÜN SONRA İTİRAZ HAKKINIZ DOLMAKTADIR.DİKKATLİ OLALIM
1.İnternet vasıtasıyla kumar oynamam nedeniyle ekte sunduğum 18 adet idari yaptırım kararı gereğince 1.800 YTL idari para cezası şahsıma tebliğ edilmiştir..Bu ise usul ve yasaya aykırıdır.Çünkü;
2.Benim bu fiilim yasaya göre KESİNTİSİZ ARDIARDINA işlenen fiillerden olup Kabahatler Kanunun 15/2 maddesi gereğince tek ceza yani SADECE 100 YTL olarak uygulanması,ayrıca kabahatler kanunu 20.maddesi d fıkrasında belirtilen SORUŞTURMA ZAMAN AŞIMI SÜRESİ nin dikkate alınmasıdır.
SONUÇ VE TALEP :Yukarıda arz ettiğim nedenlere dayanarak, idari para cezasının 100 YTL olarak tarafıma uygulanması yönünde,ayrıca Kabahatler kanunun 20.maddesi d fıkrasında belirtilen soruşturma zaman aşımı süresinin “Yirmibin Türk Lirasına kadar idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde iki yıldır.”maddesine dayanarak, SORUŞTURMA ZAMAN AŞIMI SÜRESİ dikkate alınarak karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
Ayrica Itirazda Bulunan Arkadaşlardan Ricam Sonuçlarini Karar Tutanaklari Ile Buradan Paylaşsinlar.hepimizin Yararina Olacaktir.
Arkadaşlarbaşka siteler hakkında inceleme varmı bilgisi olan varmı?
Ceza yiyenler Avrupa birligine yollasın bence bu sikayet dilekcesini sonuc alamazlarsa A.b de boyle bisey yapılması yasakmıs ve trde idda durma noktasına kadar gelirmis onların kulagana giderse bu olay boyle bisey duymustum