Cevap: Kıskançsın diye eşim evi terk etti
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Kapıyı açmazlar tabi. Abiniz tek başına. Yarın birgün dava olunca abiniz için olmadık iftiralar atacaklar. Geldi kapıyı yumrukladı. Kapıyı kıracaktı, bir sürü küfür hakaret etti kızıma diyecekler. Annesi şahitlik edecek. Abinizin yanında kimse olmadığı için şahit çıkartamayacak. Abiniz hakim önünde kötü olacak. sonra da yengeniz 4320 sayılı Aileyi koruma kanunu ile abinizi 6 ay evden uzaklaştırma kararı çıkartacak. Abiniz de bebeğini görmeye gidemeyecek.
.
Olacakları ne güzel yazmışsınız. Eğer icrayla değil de, kendi başlarına giderlerse olcağı bu işte. yanında başkasını olması da farketmez. beraber gelip tehdit ettiler derlerse ne olacak?
Alıntı:
nurtenoz rumuzlu üyeden alıntı
Olacakları ne güzel yazmışsınız. Eğer icrayla değil de, kendi başlarına giderlerse olcağı bu işte. yanında başkasını olması da farketmez. beraber gelip tehdit ettiler derlerse ne olacak?
Merak etmeyin, bu üyenin ailesi ile araları iyiymiş. Dünürleri ile hiçbir sorun yokmuş. Sadece damata kızıyorlarmış. Tabi sayın mutluluk1983'ün yazdıkları doğru ise.
Uzun zamandır yazamadım.Ama nurtenoz hanımın yazdığı kadar basit değil.Zaten daha öncede bahsetmiştim mahkemeye vermeyi düşünmüyorlar diye,ama ne olduysa ne düşündülerse vermişler mahkemeye,abimin hemen avukat tutması gerekirmi,yada baroya başvursa ücretsiz avukat talep edebilir mi?3 ay oldu sanırım biz geri dön çağrısı yapmak için bekliyorduk 4 ay dolsun diye.....dün polisler gelmiş eve abimi sormuşlar tabi evde kimse olmadığı için komşuya söylemişler boşanmayla alakalı diye sonra polisler yengemin ev adresini sormuşlar nedense...bugünde abim karakolu aradı neymiş diye onlarda boşanma kağıdı demiş ama yengemin adresini niçin sormuş..pardon size yazarkende abimle konuşuyordum 1.aile mahkemesi demişler telefonda, onların adresinide aynı kağıttan onlarada bırakacaklarmış,abime öyle söylemişler.
Alıntı:
mutluluk1983 rumuzlu üyeden alıntı
Uzun zamandır yazamadım.Ama nurtenoz hanımın yazdığı kadar basit değil.Zaten daha öncede bahsetmiştim mahkemeye vermeyi düşünmüyorlar diye,ama ne olduysa ne düşündülerse vermişler mahkemeye,abimin hemen avukat tutması gerekirmi,yada baroya başvursa ücretsiz avukat talep edebilir mi?3 ay oldu sanırım biz geri dön çağrısı yapmak için bekliyorduk 4 ay dolsun diye.....dün polisler gelmiş eve abimi sormuşlar tabi evde kimse olmadığı için komşuya söylemişler boşanmayla alakalı diye sonra polisler yengemin ev adresini sormuşlar nedense...bugünde abim karakolu aradı neymiş diye onlarda boşanma kağıdı demiş ama yengemin adresini niçin sormuş..pardon size yazarkende abimle konuşuyordum 1.aile mahkemesi demişler telefonda, onların adresinide aynı kağıttan onlarada bırakacaklarmış,abime öyle söylemişler.
Abinizin avukat tutup tutmaması kendi kararı. Ama tutarsa daha iyi olur tabi. Size daha evvel yazdığımda belirtmiştim. Eğer ileride yengeniz boşanma davası açacak olursa şahitler çok işe yarayacak diye. Yengeniz boşanma davasını açmış demek. Abiniz boşanmak istemiyorsa karşı boşanma davası açmasın tabiki. Ayrıca abiniz için şahitlik edebilecek kişilerle irtibat kurmakta fayda var. Gerek abinizin komşuları,gerek diğer aracılar. Tüm olayları ve şahitleri tutacağınız avukatla paylaşın.
Boşanma davasında iddialar önemli değil. İddiaların ispat edilip edilemediği önemlidir. Bunu asla unutmayın. Abiniz iddialarını şahitleri ile ispat edebilir.
abim yengemle konuşurken konuşmaları kaydetmiş bende dinledim yengem ben sana çocuğunu göstermem diyemem diyor,mahkemeye ver niye vermiyorsun korkuyormusun diyor hak talep ederim diye mi korkuyorsun diyor abimde ben vermicem diyor yengem ozaman çocuğunu göremezsin diyor..bu kayıtlarda var...sizce bir işe yarar mı
Alıntı:
abim yengemle konuşurken konuşmaları kaydetmiş bende dinledim yengem ben sana çocuğunu göstermem diyemem diyor,mahkemeye ver niye vermiyorsun korkuyormusun diyor hak talep ederim diye mi korkuyorsun diyor abimde ben vermicem diyor yengem ozaman çocuğunu göremezsin diyor..bu kayıtlarda var...sizce bir işe yarar mı
Bu konuşma sadece ikisi arasında mı geçiyor yoksa bu konuşmayı duyan başkaları da var mı?
Alıntı:
Bu konuşma sadece ikisi arasında mı geçiyor yoksa bu konuşmayı duyan başkaları da var mı?
ikisi arasında geçiyor,ama tabii bilmem yengemin yanında birileri var mı?
Alıntı:
ikisi arasında geçiyor,ama tabii bilmem yengemin yanında birileri var mı?
Bu ses kaydını avukatı değerlendirsin bence. Avukata bu ses kaydını tabiki dinletin. Ve sakın ailenizden başka kimseye de bu ses kaydından bahsetmeyin ve dinletmeyin.
Alıntı:
Bu ses kaydını avukatı değerlendirsin bence. Avukata bu ses kaydını tabiki dinletin. Ve sakın ailenizden başka kimseye de bu ses kaydından bahsetmeyin ve dinletmeyin.
Deniz Hanım,
Yanlış bilmiyorsam; taraflardan birinin haberi olmadan ses kaydı yapmak suç. Kardeşim; boşanma davasının henüz başında; anneme hakaret eden eşimin telefonda sesini kaydetmişti. Ayrıca bana da hakaretleri ve tehditleri vardı. Mahkemeye sunamadık; çünkü suç. Açıkçası o zaman da bu kaydı alan kardeşim; suç olduğunu bilmeden; mahkemede kullanırız niyetiyle almış. Ancak kullanılmıyor.
Bir de benim bu üyemize söyleyebileceğim birşeyler var;
İnsanlar bazen boşanma noktasına getiren sebepleri kendi bile fark edemeyebilirler; birinin size söylediği, anlattığı şeyin dışında bambaşka şeyler olabilir ve bunu o iki kişi bile bazen farkına varamayabilir. Hele olayların bu kadar içindeyken anlamaları zor. Bu yüzden sizin; şöyle oldu böyle oldu diye anlattığınız çoğu şey aslında bambaşka şeylerdir muhtelemen. Bunlar bazen boşanma sürecinde ortaya çıkar, bazen de hiç çıkmaz. Ortada ufacık bir çocuk var; eğer boşanma davası sürecekse; hem çocuğun sağlığı, hem de hayatınız boyunca muhatap olacağınız yeğeninizin annesiyle ilişkiniz bakımından olayları biraz soğumaya bırakmanız bence en doğrusudur. Boşanma davasının ilk celsesinde zaten çocuğu görmek için bir süre, gün belirlenecektir. O zamana kadar karşı tarafla kavga etmemeye,tartışmamaya çalışın.
İşleri iyice gerginleştirmeyin; lütfen ortadaki çocuğu düşünün. Bir de siz elbette kardeşiniz, abinizle ilgili bir sorunla ilgileneceksiniz, ancak çok fazla içinde olmayın, ne kadar fazla insan girerse bu işin içine o kadar kötüleşiyor. Onun yanında olun, destek olun ama karşı tarafın ailesiyle karşılaşmanız bence gereksiz olur. Eğer şahit olurlar diye karşı tarafa kalabalık gitmemiz iyi olur diyorsanız; siz gene çok da kalabalık gitmeyin, tehdit ediyor gibi görünür; gereksiz; ama abiniz asla yalnız gitmesin; yanında ailenizden olmayan, iki kişi olabilir; güvenilir; aile dostunuz vs gibi.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Deniz Hanım,
Yanlış bilmiyorsam; taraflardan birinin haberi olmadan ses kaydı yapmak suç. Kardeşim; boşanma davasının henüz başında; anneme hakaret eden eşimin telefonda sesini kaydetmişti. Ayrıca bana da hakaretleri ve tehditleri vardı. Mahkemeye sunamadık; çünkü suç. Açıkçası o zaman da bu kaydı alan kardeşim; suç olduğunu bilmeden; mahkemede kullanırız niyetiyle almış. Ancak kullanılmıyor.
İnsanlar bazen boşanma noktasına getiren sebepleri kendi bile fark edemeyebilirler; birinin size söylediği, anlattığı şeyin dışında bambaşka şeyler olabilir ve bunu o iki kişi bile bazen farkına varamayabilir. Hele olayların bu kadar içindeyken anlamaları zor. Bu yüzden sizin; şöyle oldu böyle oldu diye anlattığınız çoğu şey aslında bambaşka şeylerdir muhtelemen. Bunlar bazen boşanma sürecinde ortaya çıkar, bazen de hiç çıkmaz. Ortada ufacık bir çocuk var; eğer boşanma davası sürecekse; hem çocuğun sağlığı, hem de hayatınız boyunca muhatap olacağınız yeğeninizin annesiyle ilişkiniz bakımından olayları biraz soğumaya bırakmanız bence en doğrusudur. Boşanma davasının ilk celsesinde zaten çocuğu görmek için bir süre, gün belirlenecektir. O zamana kadar karşı tarafla kavga etmemeye,tartışmamaya çalışın.
İşleri iyice gerginleştirmeyin; lütfen ortadaki çocuğu düşünün. Bir de siz elbette kardeşiniz, abinizle ilgili bir sorunla ilgileneceksiniz, ancak çok fazla içinde olmayın, ne kadar fazla insan girerse bu işin içine o kadar kötüleşiyor. Onun yanında olun, destek olun ama karşı tarafın ailesiyle karşılaşmanız bence gereksiz olur. Eğer şahit olurlar diye karşı tarafa kalabalık gitmemiz iyi olur diyorsanız; siz gene çok da kalabalık gitmeyin, tehdit ediyor gibi görünür; gereksiz; ama abiniz asla yalnız gitmesin; yanında ailenizden olmayan, iki kişi olabilir; güvenilir; aile dostunuz vs gibi.
biz zaten hiç karışmadık yani karşı tarafla karşı karşıya gelmedik.yengemizlede abimden ayrıldıktan sonra hiç münakaşa etmedik zaten beraberkende karışmıyorduk.yeğenimi bile göremedik çnk babası izin vermiyormuş,sanki onun çocuğu?yengemin ablası eniştesi yeğenimi alıp gezdiriyorlar biz sorun yaşamayalım karışmayalım diye karşılaştığımızda baka kaldık...sadece sessizce ağladım....zaten abimin arkadaşları şimdi yeni yeni söylüyor yengemin annesi "kızım beni dinlemiyor boşa gitsin diyorum"diye laflar söylüyormuş...bizde yeni duyduk ve ozaman 2 aylık yada 3 aylık evlilermiş....bunları duyuyoruz.....
Alıntı:
biz zaten hiç karışmadık yani karşı tarafla karşı karşıya gelmedik.yengemizlede abimden ayrıldıktan sonra hiç münakaşa etmedik zaten beraberkende karışmıyorduk.yeğenimi bile göremedik çnk babası izin vermiyormuş,sanki onun çocuğu?yengemin ablası eniştesi yeğenimi alıp gezdiriyorlar biz sorun yaşamayalım karışmayalım diye karşılaştığımızda baka kaldık...sadece sessizce ağladım....zaten abimin arkadaşları şimdi yeni yeni söylüyor yengemin annesi "kızım beni dinlemiyor boşa gitsin diyorum"diye laflar söylüyormuş...bizde yeni duyduk ve ozaman 2 aylık yada 3 aylık evlilermiş....bunları duyuyoruz.....
Abinizin arkadaşları yengenizin abisinden duydukları bu lafları da avukatınıza iletin. Abinizin arkadaşları eğer mahkemede bu duyduklarını söylemeyi yani şahitliği kabul ederlerse abiniz adına çok iyi olur. Tabi bu lafı yengenizin annesi durup duruken mi söylemiş, bir olaydan dolayı ya da bir konuşma içinde mi söylemiş. İlerisi gerisi vardır. Hakim bunu soracaktır.
Abinize şahitlik edebilecek kişiler boşanmanın seyrine çok etki edeceklerdir. Yani abinizin kusursuz olduğunu şahitlerinizle ispatlamanız gerek. Yengenizin kusurlu olduğunu ispatlamanız gerek.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Deniz Hanım,
Sayın akcurali ses kaydı almak konusunda bilginiz bir açıdan doğru. Kendi müşterek evi dışındaki bir yerde izinsiz ses kaydı almak suç. Ama kendi müşterek evinde ses ve görüntü kydı almak suç değil. Bu konuda geçen sene yargıtay kararlarını okumuştum. O sebeple de bu üyeyi ses kaydı hakkında kimseye bahsetmemesini ve dinletmemesini ilettim zaten.
Aileler günümüzde evliliklere çok müdahale ediyorlar. Küçücük bebeğe de acımıyorlar. Anne-baba ayrı yaşatmak bebek için iyiymiş gibi. O ufak bebeğe hakketen üzülüyorum. Büyüklerin hatasını hep onlar çekiyorlar.
Alıntı:
Sayın akcurali ses kaydı almak konusunda bilginiz bir açıdan doğru. Kendi müşterek evi dışındaki bir yerde izinsiz ses kaydı almak suç. Ama kendi müşterek evinde ses ve görüntü kydı almak suç değil. Bu konuda geçen sene yargıtay kararlarını okumuştum. O sebeple de bu üyeyi ses kaydı hakkında kimseye bahsetmemesini ve dinletmemesini ilettim zaten.
Aileler günümüzde evliliklere çok müdahale ediyorlar. Küçücük bebeğe de acımıyorlar. Anne-baba ayrı yaşatmak bebek için iyiymiş gibi. O ufak bebeğe hakketen üzülüyorum. Büyüklerin hatasını hep onlar çekiyorlar.
Deniz Hanım;
Arada bir fark var, haklısınız; onu da herhalde; hukukçu üyeler bilgilendirir. Ama telefonda eşler arası ses kaydı yapmak suç; onu biliyorum; kendi mahkememde hakim tarafından söylendi.
Boşanma davası açıldıktan sonra ortada sulh yolu kalmadıysa, her konuşan taraf,akraba vs işi iyice kötüleştiriyor. Bir babanın, annenin, ablanın, abinin hatta dedenin; boşanmakta olan ve kavgalı olduğu tarafa karşı ne kadar objektif, ne kadar sakin durabilirsiniz. O yüzden fazla karışmamak gerekiyor, elbette destek olmak gerek, maddi manevi, ama karşı tarafla telefonla da olsa iletişime girmek karşı tarafla işleri iyice karıştırıyor.
Evet anladım nedemek istediğinizi abimin arkadaşının eşine söylemiş o da haliyle eşine anlatmış,abimin arkadaşı ben şahit olurum arkandayım diyor eşime söylemiş derim diyor ama eşi ben şahitlik yapmam diyormuş korkuyorum diyormuş....sizce abimin arkadaşının şahitliği olurmu?"eşime söylemiş kayınvalidesi boşa şunu" diye...birde bugün öğrendim mahkeme mayısta,mahkemeye kadar 5 ay olacak yengemle abim ayrılalı onlar davayı yeni açtı yani geri dön çağrısı için 4 ay dolmadı 3,5 ay doldu...mahkeme gününe kadar doluyor yani dava açıldıktan sonra geri dön çağrısı yapılır mı?birde ilk mahkemede neler olur hemen şahit dinlenir mi?ben il dışındayım bu yüzden gitmem gerekir mi?
Alıntı:
evet anladım nedemek istediğinizi abimin arkadaşının eşine söylemiş o da haliyle eşine anlatmış,abimin arkadaşı ben şahit olurum arkandayım diyor eşime söylemiş derim diyor ama eşi ben şahitlik yapmam diyormuş korkuyorum diyormuş....sizce abimin arkadaşının şahitliği olurmu?"eşime söylemiş kayınvalidesi boşa şunu" diye...birde bugün öğrendim mahkeme mayısta,mahkemeye kadar 5 ay olacak yengemle abim ayrılalı onlar davayı yeni açtı yani geri dön çağrısı için 4 ay dolmadı 3,5 ay doldu...mahkeme gününe kadar doluyor yani dava açıldıktan sonra geri dön çağrısı yapılır mı?birde ilk mahkemede neler olur hemen şahit dinlenir mi?ben il dışındayım bu yüzden gitmem gerekir mi?/QUOTE]
Üzgünüm yengeniz boşanma davası açtığı için artık eve dön ihtarı çekemez abiniz.
Abiniz avukat tutsun öncelikle. Dava dosyasını avukat okuyup, yengenizin iddialarına karşılık karşı savunma yazacaktır sanırım. Ayrıca bakalım yengeniz abinizi hangi konularda kusurlu bulup boşanma davasını açmış öğrenin. Yengeniz iddialarına isnatta bulunup tazminat da talep etmiş olabilir. Ayrıca tedbir nafakası ve bebek için iştirak nafakası da talep etmiş olabilir. İlk duruşmada hakim tedbir taleplerini değerlendirecektir. Eğer mahkeme gününe kadar abiniz ile ilgili gelir tespiti yapılmışsa ilk mahkemede hakim tedbir nafaka kararlarını verecektir. Eğer gelir tespiti yapılmamışsa ilk duruşma gününe kadar abinizin gelir tespiti kararını verebilir.
Abiniz ilk duruşma öncesi bebeği için çocukla şahsi münasebet tesisi istesin. Abinizin tedbiren bunu isteme hakkı var. İlk duruşmada bu karar verilebilir eğer talepte bulunulursa.
Davayı açan yengeniz olduğu için ilk önce yengenizin şahitleri dinlenecek. Hakim ilk duruşmada yengenizden şahit listesi isteyecek ve dinleyecektir. Yengenizin şahitleri bittikten sonra da abinizin şahitleri dinlenecek.
Abinizin arkadaşı şahitlik edebilir ama asıl o bahsettiğiniz konuyu duyan arkadaşın karısı olduğu için asıl onun şahitliği önemli. Arkadaşın mahkemede eşim duymuş demesi ile hakim inanmaz büyük ihtimal. Arkadaşı duymamış, eşi duymuş olduğu için asıl eşinin şahitliği gerekli. Korkmasını da anlamış değilim. Ceza Mahkemesi değil ki bu dava. Yalan şahitlik de isteyen yok. Hakimden mi korkuyor, yengenizden mi,yengenizin ailesinden mi? Bildiğini, duyduğunu hakime anlatacak o kadar. Eğer şahitlik etmek istemezse bile şahit yazabilirsiniz. Eğer şahitlik için çağrıldığı halde gitmezse polis zoru ile mahkemeye getirilir.
Avukat tutup dosyanın içeriğine ulaşın bir an evvel.
Biliyorsunuz ki bu evlilik mahkemelik oldu.abimde avukat tuttu hatta karşı tarafın avukatıyla görüşme içerisinde bu evliliğin bitmemesi önce düzelmeye girilmesi hakkında arada bir çocuk var diye....ama bahsetmiştim daha öncede mahkemeye vermek istemiyorlar birden ne değişti de ansızın verdiler anlamadık.biraz önce yengem abimi aramış çok güzel konuşmuş "ben sana oğlunu göremezsin dedim ama bir sinirle söyledim istediğin zaman gel "demiş yeğenim hastaymış ve hastahaneye götürüyorlarmış sık sık abim e izin alırsan işten gel demiş yengem.hatta yeğenimi in sesini duyurmuş "bak oğlum baba de"diye...
sizce abim ne yapmalı gitmeli mi yani mahkemeyede taştı ya hani olay yoksa delil olarak mı kullanacaklar biz çocuğu gösterdik diye...yardımcı olursanız sevinirim.ailem gitsin mi?ne yapalım.
Editör: Lütfen yazım kurallarına uyun
Alıntı:
biliyorsunuz ki bu evlilik mahkemelik oldu.abimde avukat tuttu hatta karşı tarafın avukatıyla görüşme içerisinde bu evliliğin bitmemesi önce düzelmeye girilmesi hakkında arada bir çocuk var diye....ama bahsetmiştim daha öncede mahkemeye vermek istemiyorlar birden ne değişti de ansızın verdiler anlamadık.biraz önce yengem abimi aramış çok güzel konuşmuş "ben sana oğlunu göremezsin dedim ama bir sinirle söyledim istediğin zaman gel "demiş yeğenim hastaymış ve hastahaneye götürüyorlarmış sık sık abim e izin alırsan işten gel demiş yengem.hatta yeğenimi in sesini duyurmuş "bak oğlum baba de"diye...
sizce abim ne yapmalı gitmeli mi yani mahkemeyede taştı ya hani olay yoksa delil olarak mı kullanacaklar biz çocuğu gösterdik diye...yardımcı olursanız sevinirim.ailem gitsin mi?ne yapalım.
Bunu sormanıza bence gerek yoktu. Yengeniz çocuğun hasta olduğunu söylemiş ve istediğin zaman gel demiş. Niye gitmesin ki abiniz çocuğunu görmeye. Boşanma davasını açan ve boşanmak isteyen yengeniz. Boşanmak istemeyen, eşini seven,çocuğunu seven, yuvasını yıkmak istemeyen de abiniz. Bu durumda tabiki çocuğunu sık sık görmeye gitmesi iyi olur. Eğer yengeniz gel istediğin zaman gör dediği halde gitmezse iş inada binebilir. Çocuğunu görmeye gidince eşini de görmüş olacak. Belki bu sayede araları düzelir belli mi olur. Tabi yanlız da gitmesin abiniz. Belli olmaz yengenizin annesi olay çıkartır filan. Abinizin yakın arkadaşının eşinin duyduklarını siz kendiniz anlattınız.
Alıntı:
Bunu sormanıza bence gerek yoktu. Yengeniz çocuğun hasta olduğunu söylemiş ve istediğin zaman gel demiş. Niye gitmesin ki abiniz çocuğunu görmeye. Boşanma davasını açan ve boşanmak isteyen yengeniz. Boşanmak istemeyen, eşini seven,çocuğunu seven, yuvasını yıkmak istemeyen de abiniz. Bu durumda tabiki çocuğunu sık sık görmeye gitmesi iyi olur. Eğer yengeniz gel istediğin zaman gör dediği halde gitmezse iş inada binebilir. Çocuğunu görmeye gidince eşini de görmüş olacak. Belki bu sayede araları düzelir belli mi olur. Tabi yanlız da gitmesin abiniz. Belli olmaz yengenizin annesi olay çıkartır filan. Abinizin yakın arkadaşının eşinin duyduklarını siz kendiniz anlattınız.
abim evet eşini aramış" işten izin alamadım yarın gelicem ama annem ve babam gelmek istiyor berki görmeye..." demiş yengem babamı arasınlar demiş hem hasta gel gör diyorlar hemde babamdan izin alın diyor sanırım annem ve babamın torunu olarak görmüyorlar bu nasıl iş aceba babamda "torunum için izin mi alacağım ,ben gitmiyorum"diyor ne olacak böyle kafam artık durdu sizce babamın araması mı gerek babasını?
Alıntı:
abim evet eşini aramış" işten izin alamadım yarın gelicem ama annem ve babam gelmek istiyor berki görmeye..." demiş yengem babamı arasınlar demiş hem hasta gel gör diyorlar hemde babamdan izin alın diyor sanırım annem ve babamın torunu olarak görmüyorlar bu nasıl iş aceba babamda "torunum için izin mi alacağım ,ben gitmiyorum"diyor ne olacak böyle kafam artık durdu sizce babamın araması mı gerek babasını?
Her olayda lütfen bize ne yapalım diye sormayın. Hukuki olarak elimizden geldiğince yardımcı olduk. Bu gibi konuları lütfen kendiniz halledin.
Allah herkese kolaylık versin