-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
İstanbul'da doğdum...Kurtuluş ve Etiler'de beş yaşına kadar yaşadıktan sonra Ailece o zaman İstanbul'un dağ başı olarak kabul gören Ataköy'e taşındık...
Kilise hemen yanı başımdaydı yaşadığım semttte... Annem ve babam ibadetin yeri olmaz kızım derdi; Kilise'ye gider duamızı ederdik. Şimdi -10 seneyi aşkını bir süredir- Ataköy devamı daha da uzak bir semtte yaşıyorum. Camisi henüz yapılan bir semtte..Sabah 05.00 gibi kalkmaya alışkın olduğum için önce ezan sesini arıyor kulaklarım...
Evet ibadetin yeri olmaz günü gelir İstanbul St.Antuan'da duanızı edersiniz ya da Mardin'de bir kilise'de...
İnanmanız şart değil; daha 13 yaşındayken her gün namaz kılamadığı için üzülen babama söylediğim gibi; "Senin bu kadar iyi insan olman en büyük ibadet değil mi?"
Çok şükür ki; oğlum da benim gibi yetişti; daha yaşı biraz küçük ama hurafelere inanmıyor; Annesinin yetiştirdiği gibi düşünüyor ve inanıyor...:))
Doğu'yu bir tek ille tanıdım açıkçası...
Mardin'le.. Bir kaç gündür taşınma hazırlıkları yaparken aldığım bir kart ve altına yazdıklarım ilişti gözüme;
Mardin gezisi sonrası St.Antuan civarından almış ve canım kadar sevdiğim Mardin'li bir arkadaşa ithafen bir yazı yazmışım..
Benim canım kardeşim seninle ülke gerçeklerini sanal değil reel olarak tanıdım; bulunduğun yerde iki gün kalsam da ülke gerçeklerini ve ayrılmaz bütünlüğümüzü gördüm
; Benim şaşkın bakışlarıma büyük bir erdemle ve benim gibi hiç şaşırmadan sabır verdiniz.Şaşkındım;Zira her yeri İstanbul gibi tahayyül ediyordum...
O kadar şaşırdım ki; Türkiye'de ve hep İstanbul'da yaşayan ben Mardin'de geleneksel giysileriyle sokakta dolaşan rahip ve hahamlara şaşırdım. Ben bu medeniyeti bunca senedir yaşadığım İstanbul'da görmedim..
-
Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ateizm bu mudur? Ateistler böyle mi inanıyor?
Saçma sapan bir inanca sahip de olsa inancından ve düşüncesinden dolayı bir insanın hayatına son verilmemeli. Elbette "sapkın" fikirlerin sapkın eylemlere dönüşmemesi için tedbir almak, zararlı ceryanlardan vatandaşını korumak devletlerin insiyatifindedir.
Alıntı:
Bayanlar baylar bu kadın ateist midir?
Ateistlik nedir sayın Avukat bey? mantıklı bir tarif yapında bizde cevaplıyalım.. kişilerin ateist, budist, sado mazoşist, islamist, yahudist, hristiyanist diye tanımlaması varmıdır hukukun kitabında?
Kanımca Ateistlik diye bir kavram yoktur, İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ vardır...
Alıntı:
Adı geçen sapkın tarikat hakkında araştırma yapılıp burada bilgiler paylaşılırsa tartışmayı genişletme ve farklı pencerelerden yorum yapmamız mümkün olabilir.
Başkalarına bir zarar vermediği sürece, Kanunlara, nizamlara aykırı düşmediği sürece herkes düşüncesinde ( dininde demiyorum dikkat edin) serbesttir... mesela ben dünyayı kuşların yarattığına inanırım... siz beni bu inancımdan ötürü sapkın olarak göremezsiniz... Eğer siz beni sapkın olarak görebiliyorsanız, bende sizi yılın belli dönemlerinde sabahtan akşamaca aç duran, yılın belirli günlerinde inanç adına milyonlarca hayvanı katleden, günde 5 defa abuk subuk hareketler yapan, 3-5 bayanla evlenmeyi normal karşılayan sapkın bir tarikat üyesi olarak görürüm...
O insanlar Dünyayı veya insanları uzaylılaraın yarattığına inanıyorlarmış.. bunda şaşılacak ne var? neden sapkın olsunlar? belkide doğru yolu buldular...
Sizin sapkınlığınız size, benim sapkınlığım bana.. Saygılarımla..
-
Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
"Sapkın" deyimi haberde geçiyor koskoca gazete böyle yazmışsa var bi dayandığı.
Hem yukarıda sözü geçti topluca intihar filan şeklinde eylemleri var. İnsanın en zayıf yeri evladıdır çocuğunuzun bu türden bir tarikata katılmasında mahsur görmezseniz elbette siz alnından öpülecek bir safsınız ya da bizi saf yerine koyuyorsunuz.
Kuşlara da tapılabilir ama kuş gibi uçmak için topluca yüksek bi yerlerden atlamak kuş beyinli olmakla yakından alakalıdır.
Sabahtan akşama kadar aç durmayan acın halinden anlamaz, Sene de bir defa olsun etini başkasıyla paylaşmayan, insanı yediği hayvandan ayıran vasıflarının farkına varamaz.
Günde beş defa abuk subuk hareketleri yapmak şart değildir. Dilerseniz avuç dolusu parayı spor salonlarına saçıp aletli aletsiz abuk subuk hareketlere katılabilirsiniz.
Şimdi sağolsun belediyeler parklara parası olmayan halkı düşünüp abuk subuk hareketlerde kullanmak üzere aletler koymuş onlardan da yararlanmak mümkün.
Hiç bir inanç çok evliliği teşvik etmez sınır getirilmiştir. Günümüzde tek eşle evlenmeye hal bırakmayan sistem bunu bize lütuf diye sunuyor. Dört kadınla evlenecek imkanı bulun sonra tek eşle iktifa edin bu da fazilettir. Boşanma ve nafaka forumlarına bakıp ibret alabilirsiniz.
Burda yazılanlardan ateizm demek bir olan Allah'a inanmamaktan başka bir şey değil çıkıyor.
O halde kuşlara, sıçanlara, tavuklara tapanlara da atesit diyebilirmiyiz?
(Ateistlerden ilk kez özür dileyerek soruyorum)
-
Yüce Rab Kuranda diyor ki
Ey Peygamber Sen sadece Tebliğ edersin.
Zorlama görevin yok.
Zorlama ile iman ,irade fesadı ile maluldur.Geçersizdir.
-
Olaya gelecek olursak
Türkiye imzalamış olduğu uluslararası anlaşmalar nedeniyle ,teslim edilecek kişi eğer ki ölüm veya insanlık dışı bir ceza ile cezalandırılacaksa bunun TESLİM ETMEME YÜKÜMLÜLÜLÜĞÜ altındadır.
Birleşmiş milletler Mülteciler Komserliği Budurumun takipcisidir.
Bunun yanında Türk adli makamları da hertürlü idari karara karşı bu kişiye hukuksal olarak kendini savunma ,mahkeme önünde tartışma hakkı vermektedir.
AKSİ BİR teslim ve hukuksal hatalar ,Türkiyeyi Uluslararası arenada ZOR DURUMDA bırakır.Tazminat öder.Bunun yanında siciline kara bir leke sürülür.
TÜRK DEVLET ANLAYIŞINDA AMAN EDENE ,SIĞINANA SAHİP ÇIKILMASI DA TARİH BOYUNCA İLKEMİZ OLMUŞTUR.
Bu evrensel ilkelerimizi ,Tarihin derinliklerinden gelen örf ve gelenekleri
AVRUPADAN öğrenecek değiliz.
-
Sizden daha felsefii bir yorum beklerdim, neyse.. Saygı sunmaya devam edelim...
-
Alıntı:
"Sapkın" deyimi haberde geçiyor koskoca gazete böyle yazmışsa var bi dayandığı.
Yapmayın Engin bey, siz halen medyaya kayıtsız şartsız inananlardan mısınız?
Alıntı:
Hem yukarıda sözü geçti topluca intihar filan şeklinde eylemleri var. İnsanın en zayıf yeri evladıdır çocuğunuzun bu türden bir tarikata katılmasında mahsur görmezseniz elbette siz alnından öpülecek bir safsınız ya da bizi saf yerine koyuyorsunuz.
Şu durumda "anlımızdan öpülecek bir saf" payesine erişmemek için, "ola ki çocuğuma zarar verir" düşüncesi taşıdığımız herkesi idama mı gönderelim. Salt şüpheyle???
Alıntı:
Sabahtan akşama kadar aç durmayan acın halinden anlamaz,
Sabahtan akşama kadar aç duranların da açın halinden anlamadığı ortada. Hele akşam için hazırlanmış, envai çeşit yiyecekle dolu, mükellef bir sofranın kendisini beklediğini bilip dururken. Hem akşama kadar aç kalmak ne ki?
Alıntı:
Sene de bir defa olsun etini başkasıyla paylaşmayan, insanı yediği hayvandan ayıran vasıflarının farkına varamaz.
Oldu mu şimdi? İllaki ki "etimizi" mi paylaşmamız lazım, hayvandan farkımız olduğunu anlayabilmek için.
Hem maksat muhtaçlara geçici /anlık / öğünlük etsel çözümler üretmek midir gerçekten? Başka zamanlarda "etimizi" değil de, gelirimizi paylaşsak mesela, okutsak, borçlarını ödesek, bizim etimize muhtaç olacaklarına kendi etlerini temin yolu açsak, sadaka aldıklarında hissedecekleri ezikliği, onursuzluğu bertaraf edecek başka çözümler bulsak hayvandan farkımız olduğu çıkmaz mı ortaya?
Alıntı:
Şimdi sağolsun belediyeler parklara parası olmayan halkı düşünüp abuk subuk hareketlerde kullanmak üzere aletler koymuş onlardan da yararlanmak mümkün.
:)) Ben bu aletlere hiç abuk sabuk gözüyle bakmıyorum. Güzel ve faydalı bir hizmet olarak görüyorum aksine. Özellikle belli bir yaşın üstündeki insanlar için, hele hele osteoporoz rahatsızlığı olan kadınlar için müthiş faydalı bir hizmet.
Alıntı:
Hiç bir inanç çok evliliği teşvik etmez sınır getirilmiştir.
Çok eşliliği teşvik etmez ama tek eşlilik için de emredici hükmü yoktur semavi dinlerin. Aksine, peygamberlerin çok eşliliklerine dair epeyce de kıssalar bulunur.
Alıntı:
Burda yazılanlardan ateizm demek bir olan Allah'a inanmamaktan başka bir şey değil çıkıyor.
O halde kuşlara, sıçanlara, tavuklara tapanlara da atesit diyebilirmiyiz?
(Ateistlerden ilk kez özür dileyerek soruyorum)
Ateistle teist arasındaki farkla ilgili kimin söylediğini hatırlamadığım bir söz vardı. Mealen şöyle birşeydi.
Ateist, tüm Tanrıları reddeder, Teist ise biri hariç hepsini.
Saygılarımla...
-
Ateizm materyalist bir yaklasimdir ve geri kalan her seyin varligini reddeder. Onlarin yokluguna inanir demek de yanlis olmaz. Deist ise bir yaraticinin olduguna inanir, ancak yazili dinlerin hepsinin dogmatik, insan yapisi deli sacmasi olduguna inanir.
Ilhan Arsel "Kuran'in Elestirisi" adli kitabinda herseyi cok güzel aciklamis. Bu baglamda bu düsünceler mantiksiz da gelmiyor...
-
Güzel cevaplar. Bu yazdıklarınıza da katılmamak elimde değil. Sonuçta her şey insanda bitiyor.
-
Sapkın tarikatlar
21 kadını seks kölesi yaptı!
Tecavüz ettiği kadınlardan 49 çocuğu oldu!
İsrail'de kendini "tarikat lideri" olarak tanıtan bir adamın, 21 kadını köle gibi kullandığı, tecavüz ettiği ve ensest ilişkiye girdiği ortaya çıktı.
İsrail'in gündeminde, kendisine "tarikat lideri" diyen Goel Ratzon var. Kadınları, doğaüstü güçleri olduğuna inandırıp harem kuran Ratzon, 21 kadını köle gibi kullanmak, tecavüz etmek ve ensest ilişkiye girmek suçlamasıyla yargı karşısında.
60 yaşındaki Goel Ratzon'un, kendini Mesih gibi göstererek kadınları doğaüstü güçleri olduğuna inandırdığı bildirildi. Çok kötü koşullar altında tuttuğu kadınların paralarını elinden alan Ratzon'un, onlarla zorla ilişkiye girdiği ve bu kadınlardan tam 49 çocuğu olduğu ortaya çıktı.
Hatta 60 yaşındaki adamın öz kızlarına tecavüz edip hamile bıraktığı söyleniyor.
Tüm bunlar, Ratzon'un mahkum ettiği üç kadının sosyal yardım yetkililerine şikayette bulunmasıyla son buldu. Bir süredir Ratzon'dan şüphelenen ancak hakkında somut bir delil bulamayan İsrail polisi şikayetler üzerine Ratzon'u tutukladı.
Geçen ay hapse konulan Goel Ratzon'la ilgili delilleri toplayan savcılar, şimdi ona , insanları köle gibi kullanma, tecavüz ve ensest ilişki gibi suçlamalar yöneltti.
Suç dosyası oldukça kabarık olan Goel Ratzon ise tüm bu iddiaları reddediyor. Kadınların kendi istekleriyle onunla birlikte olduğunu savunuyor. :)
-
Işığı gören İran'lı, bize sığınıyor :)
'İranlı gayler Türkiye'ye sığınıyor'
İranlı muhaliflerin Türkiye'ye yoğun biçimde sığınması Batı medyasında ilgi uyandırıyor. Son olarak Washington Post, özellikle Türkiye'ye kaçan "gay" İranlılara dikkat çekildiği geniş bir haber ve Türkiye'de nasıl yaşadıklarını yansıtan fotoğraflar yayımladı. ABD'li gazete, "İranlı muhalifler, gayler Türkiye'ye kaçıyor" derken, Haziran'dan bu bana bin 356 İranlı'nın Türkiye'ye kaçtığını da yazdı. Washington Post, Kayseri mahreçli "Muhalif İranlılar, Türkiye'de sığınak buluyor" başlığı ile yayınladığı haber ile birlikte yayımladığı fotoğraflar için "İranlı muhalifler, gayler, Türkiye'ye kaçıyor" spotunu kullandı.
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2010/02/15
Gelin hepinize kucak açarız :)
-
Cevap: Işığı gören İran'lı, bize sığınıyor :)
Ateist olmak neye göre suç değil? Ceza genel dersinde bize öğretilen en temel ilke "Kanunsuz suç ve ceza olmaz" idi. İran'da ateist olmak suç olarak düzenlenmişse bunu ancak insani mülahazalarla eleştirmek söz konusu olabilir. Suçsa suçdur.
Ayrıca rejim muhalifi İranlı olunca baş tacı, Türk olunca terörist. Yok böyle bir mantık. Ya özgürlükçüsündür, tüm özgürlük hareketlerine destek olursun. Ya devletçisindir, devlete karşı isyan eden herkesi reddedersin. İki yüzlü olmanın bir alemi yok.
-
Alıntı:
henien rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca rejim muhalifi İranlı olunca baş tacı, Türk olunca terörist. Yok böyle bir mantık.
Bence gayet güzel bir bakış açısı. :ok
-
Alıntı:
henien rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca rejim muhalifi İranlı olunca baş tacı, Türk olunca terörist. Yok böyle bir mantık.
Engin bey bu cümleyi anlamış ki destek vermiş.
Ancak ben anlayamadım.
İranda rejim muhalifi olmakla kastedilen şeriat rejimi muhalifi olmaksa,
Türkiye'de rejim muhalifi olmakla kastedilen hangi rejimin muhalifi olmaktır?
İrandaki rejim muhalifleri ile üstteki cümlede kastedilen Türkiye'deki rejim muhalifleri, muhalefetlerini aynı araçlarla mı yapmaktadırlar?
-
Anladığımı tevil etmezsem sakata gelicem :)
Ülkemizdeki rehim muhaliflerini tüm dünyaca dışlanmasını istiyorsak, bizim değerlendirmelerimize saygı duyulmasını bekliyorsak başka ülkerin de bizden beklemesine saygı göstermeliyiz.
Arap ülkelerinde uyuşturucu kaçakçıları kılıçla boyunları vurulmak suretiyle ölümle cezalandırılmıştı ve ülkemizde bayağı bir zaman tartışılmıştı. Yine içki, zina, hırsızlık vs. gibi suçlara verilen cezalar ağır bulunup eleştiriliyor zaman zaman.
Bir ülkenin hukukunu başka bir ülkenin hukukuyla mukayese etmek çok isabetli bir davranış biçimi değil bana göre.
-
Alıntı:
Anladığımı tevil etmezsem sakata gelicem :)
Ülkemizdeki rehim muhaliflerini tüm dünyaca dışlanmasını istiyorsak, bizim değerlendirmelerimize saygı duyulmasını bekliyorsak başka ülkerin de bizden beklemesine saygı göstermeliyiz.
Arap ülkelerinde uyuşturucu kaçakçıları kılıçla boyunları vurulmak suretiyle ölümle cezalandırılmıştı ve ülkemizde bayağı bir zaman tartışılmıştı. Yine içki, zina, hırsızlık vs. gibi suçlara verilen cezalar ağır bulunup eleştiriliyor zaman zaman.
Bir ülkenin hukukunu başka bir ülkenin hukukuyla mukayese etmek çok isabetli bir davranış biçimi değil bana göre.
Sevgili AV. Engin Oğuz kardeşim,
Arap ülkelerinde cezaların kaynaklandığı hukuk hem özelimizde hemde genelimizde tabiki! bizide ilgilendiriyor efendim,
orda yaşananları başka ülkelerin hukuku deyip geçemeyiz .
Böyle bir düşünce küçülmüş bu dünya ölçeğinde geçerli olsaydı AHİM diye somut bir hukuk
mahkemesi olmazdı.
Kötü bir fabrikanın bacalarından çıkan gaz dünyamıza ne kadar tehditse içinde insan olmayan hukukta o kadar tehditdir.
Irak'ta batı ya benzeyen bi parça hukuk işliyor olsaydı Amarika cesaret edebilirmiydi bu kadar hoyratça bir milyon insanı öldürmeye.
haa! gene bir yolunu bulup sömürürdü, buna hiç itiraz yok !
adamların mesleği bu ,
ama afedersiniz ''ben eşşek olduktan sonra'' mutlaka biri çıkıp semer vuracaktır !
ayazoglum
-
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Engin bey bu cümleyi anlamış ki destek vermiş.
Ancak ben anlayamadım.
İranda rejim muhalifi olmakla kastedilen şeriat rejimi muhalifi olmaksa,
Türkiye'de rejim muhalifi olmakla kastedilen hangi rejimin muhalifi olmaktır?
İrandaki rejim muhalifleri ile üstteki cümlede kastedilen Türkiye'deki rejim muhalifleri, muhalefetlerini aynı araçlarla mı yapmaktadırlar?
Açıklamaya çalışayım efendim. Rejimlerin iyi veya kötü olduğunu tartışmaksızın yapmaya çalıştığım bir genellemedir. Zira iyilik ve kötülük görecelidir. Marksist bir rejim iyidir kimine göre, kimine göre demokrasi.
İran'daki rejim şeriat rejimidir. Ancak sanıldığının aksine Türkiye müslümanları ile alakası olmayan bir şeriat, malum şiidir İran. Tarihte İran'dan Türkiye'ye rejim ithal etmeye aleviler gayret göstermiş ve bu çabaları kanlı bir biçim bertaraf edilmiştir.
Türkiye'deki rejim ise aslında ne olduğu tam da belli olmayandır. Baykal'a göre hava biraz nemli olsa rejim tehlikeye girmektedir. Ama haydi açık sözlü olayım; benim kastım Kemalist ideolojidir.
Araç konusuna gelince pek sayılmaz. İranlı rejim muhalifleri silahlıdır, örgütlüdür ve batı desteklidir. Türkiye'de ise rejim muhalifi diye yaftalanan insanlar silahla değil halk iradesi ile bir şeyler yapmaya çalışır. (Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi ya o bakımdan)
Aslında Türkiye'de rejim muhalifi olduğu çıkarımına pek katılmıyorum. (Marjinal sol ve dini küçük gruplar hariç) Sonuç itibariyle biraz kötürüm de olsa bir demokrasimiz var. Sorunlarımızı istenen medeni seviyede olmasa da tartışabiliyoruz.
-
Cevap: Bu da vampir tarikatı
Vampir tarikatı Almanya'yı karıştırdı
Almanya'da vampir tarikatına üye 39 yaşındaki Rafael adlı kişi insan kanı içmeden duramadığını söylüyor.
Almanya'da son dönemde insan kanı emen vampir sayısında büyük bir artış yaşandığını söyleyen vampir uzmanı Dr. Mark Benecke, "Son dönemde ülkede vampir enflasyonu yaşanıyor" dedi.
Bu tür haberlerin artması üzerine Alman Bild gazetesi bu konuyu araştırmak için vampir tarikatına üyesi 39 yaşındaki Rafael'le görüştü. Almanya'nın Bavyere eyaletinde yaşayan ve bilgisayar uzmanı olarak çalışan Rafael, "Benim gibi 150 kişi var. Birbirimizi vücudumuzdaki yaralardan tanıyoruz çünkü biz birinin boğazını ısırarak kan emmiyoruz. Jiletle el yada ayak bileğini keserek, oradan gelen kanı emiyoruz. Bazıları kanı bir bardağın içine doldurup içiyor ama ben doğrudan yaradan içmeyi tercih ediyorum " dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14280370.asp?gid=373
-
Cevap: Bu da vampir tarikatı
Efsanelerin insan / psikoloji / inanç üzerindeki etkisi... :)
Neyse ki biz vampir efsaneleriyle büyümedik. Genellikle cinlerle / perilerle ilgili hikayeler anlatılırdı küçükken. Ödümüz patlar, uyuyamazdık, gene de dinlerdik.. :)
-
Bir mail bir hayat
Dünya İran'da "recm" cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani'yi konuşuyor. Dünyanın her yanından elektronik posta ve mektuplarla insan hakları çağrısı yapılıyor.
Siz de eğer insan haklarına aykırı her türlü uygulamaya son verilmesi ve Sakine'nin bu çağdışı cezadan kurtulmasını istiyorsanız adınızı soyadınızı yazın ve alttaki metni İran'daki yetkililere gönderin:
METNİ İRANLI YETKİLİLERE TÜRKÇE OLARAK GÖNDERMEK İÇİN
METNİ İRANLI YETKİLİLERE İNGİLİZCE OLARAK GÖNDERMEK İÇİN
-
İran'ı gördü müslüman oldu
Blair’in baldızı Müslüman oldu
Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in baldızı, İran’ın Kum şehrindeki Fatima El Masume türbesine yaptığı ziyaretten sonra Müslüman oldu.
Cherie Blair’in gazeteci üvey kızkardeşi Lauren Booth (43), Mail on Sunday Gazetesi’ne, İran’daki “kutsal deneyiminin” ardından, altı hafta önce İngiltere’ye döner dönmez Müslüman olmaya karar verdiğini anlattı. Artık başörtüsü taktığını, günde beş vakit namaz kıldığını ve camiye gittiğini anlatan Booth, “Bir salı akşamı manevi duyguların bende geliştiğini hissettim. Çok büyük bir sevinç ve mutluluk. Artık domuz eti yemiyorum. Her gün Kuran okuyorum ve şu an 60’ıncı sayfadayım. 45 gündür içki de içmiyorum“ dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16124897.asp?gid=373