cognis rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca; siz ve sevgiliniz birbiriniz için yaratılmış olduktan sonra, sevginiz ve aşkınız baki olduktan sonra,,,,ne diye zamana, tazminatın azlığına, kadının kusurlarının olup olmadığına tevessüt ediyorsunuz ki....Bunlar teferrut,,,sizin yegane amacınız aslında herşeye rağmen bu nikahı sonlandırmak olması gerekir.
Hele ki velayet iştahı tamamen sadistçe bir tutum,,,
Kişilerin neler yaşadığını , neler duyup , neler gördüğünü tam olarak bilmeden yapılan bu taraflı ve öngörülü yorumlar kendi adıma etik olmayan davranışlar sınıfa girer.Aslında kurduğum bu cümle yapmış olduğunuz ithamların tümüne cevap niteliğindedir.Ancak yinede ...
bu çocuklar anne ve babalarının ayrılığına, üstüne de buna sebep olmuş bir birlikteliğin içinde yaşamaya mahkum edilmemeli. Siz bugün değil sevgiliniz boşandıktan üç-beş yıl sonra dahi sahneye çıkmış olsa idiniz,,,yine çocuklar babalarının yanında sizi kabullenmeyecekler, belki olgun, makul ve doğru yaklaşımlar ile babalarının sevdiği kadın olduğunuzu bir süre sonra idrak edecekler, kişisel tutumunuz ve çabanız ile en fazla sizi benimseyeceklerdir. Yine de; Asla annelerine tercih ETMEYECEKLERDİR...
Çocukların başka bir kadına-bana- karşı sevgi beslemelerini yada annelerine tercih etmelerini talep etmeyecek ve böyle bir beklenti içine girmeyecek kadar bilinçli bir insanım.Velayet talebi, çocukların ruhsal yönden sağlıklı gelişmelerinin istenmesinden kaynaklıdır.
ZİNA; arapça kökenli bir kelimedir.
Anlamı; nikahsız çiftleşme'dir.
Ek bilgi için teşekkürler,çok işe yaradı!
Yani mesele; adam artık karısını sevmiyor, beni seviyor, evine gitmiyor, beni istiyor, aşığız, hakkımız, söke söke alırız, gurursuz kadın inat ediyor, bizi üzüyor, hayatımızı karartıyor,,,,,,,,,edebiyatı ile çözülecek bir mesele değil...
Bu edebiyat ile çözüm arayabilecek yapıda olan bir kişi değilim.Meramımı anlamanızı beklemiyorum.
Böylesi bir duruma tahammül göstermeye (boşanmak tahammülü temin etmiyecektir, sadece resmi bağı ortadan kaldıracaktır) eş'i tarafından mecbur bırakılan bir kadın'dan anlayışlı, hoşgörülü, adaletli tavırlar beklemek sanırım biraz haddi hududu aşmak,,, bir de; zaten haricen sadece varlığınızla müsebbip olduğunuz bu mevzulara, sıfatınız halen baki iken dahil olmanız üstelik sevgilinizin eşine karşı husumet geliştirmeniz, adli/hukuki/kişisel anlamda nasıl altederim derdine düşmeniz tamamiyle adaba, ahlaka, insanlığa aykırıdır.
****Bu konunun mesajları arasında;
Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim ileti başlığınızın da gölgesinde şahsi sataşmalar olmuş, sataşmaların içeriklerine ve bakış açısına tamamen karşıyım. Tamamen ezbere ama düşünce fakiri tutumlar, karalamalar,,,sanırsınız ki; kadınlardan herhangi biri taraftar/verici(ne demekse)
olmasa adamcağız ihanet etmek durumunda kalmayacak. Ne yani adamın sadakatini tüm kadınların koruma ve kollama mecburiyeti mi var??? Uykuya oruç tutturmak gibi!!!
Mesele toplumsal olarak sadakati korumak temin etmek meselesi hiç değil,,,
mesele gönlü, gözü, aklı, hormonları eşinden başkasını arayan yetişkin kişinin,,,
evliliğini işi sağlama almadan, ya da yakalanıpta mecbur kalmadan, yahut hiç daha bu işe kalkışmadan, bu işe kalkışma ihtiyacının varlığını tespit ve tescil edip,,,eş ve çocuklarını da kendinden kaynaklanan bu akit bozma isteği ile mağdur etmeme standardında ve ahlakında boşanabilmeyi gerçekleştirme kudretine, şahsiyetine, özgüvenine, özsaygısına sahip olup olmamasında.....