-
Re: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Vize üzerinde yazacak "şu tarihe kadar Almanya'ya gelmiş olmalısınız" bilgisinde belirlenen tarih vize elimize geçtikten sonra ne kadar süreyi kapsıyor? Bu bilgi vize başvurusunu yaparken ona göre bir başvuru zamanı belirlememiz için anlamlı olabilir.
Sn Salpyılmaz, çok teşekkür ederim, umarım sizin de işleriniz yolunda gider... Şu anda hala evraklarım Berlin'de gözüküyor, vize bölümünden bu konuyu bildirir mail geldi ve "posta yoluyla iletişim sağlandıgı için gecikmeler olabilir" diye belirtildi.
İnanın sordugunuz soruyla ilgili onca araştırma yapmama rağmen hiçbir bilgiye ulaşamadım. Bir forumda okuduguma göre, 3 aylık vizenin son haftasında giden de varmış ve hiçbir sorun çıkmamış. Ama eşime söylediklerine göre, benim orada sağlık sigorta vb işlerimi yapmam 2-3 hafta sürebilirmiş... Her kafadan ayrı bir ses çıkmakta, bu yüzden yaşayıp da görmek istiyorum...
Sn Salpyılmaz, sanırım sizin de eşiniz Alman vatandaşı, ikimiz de universite mezunuyuz ve İstanbul Konsoloslugu'na basvurmus olacagız. Bu açıdan durumlarınımızın birbirine çok yakın... Muhtemelen vize çıkış süreleri de +-1 hafta aynı olacaktır. Bu yüzden eğer zamanınız varsa benim vizemdeki gelişmeleri takip edelim, eğer aksilik çıkmaz da birkaç haftaya kadar vizem çıkarsa, x tarihine kadar Almanya'da olma şartının olup olmadıgını, varsa da bu sürenin ne kadar oldugunu beraberce irdeleyelim... Sizin bu aralar başvuruda bulunma düşünceniz var mı? Eğer gerçekten duydugumuz gibi x tarihe kadar Almanya'da olma zorunlulugu oldugunu bılseydım vizeye temmuzda başvururdum. Gerçi o zaman da yaz sezonundan dolayı ekstra bir yogunluk olur mu bilemiyorum, bunu da hesaba katmak gerekli.
A1 ile ilgili düşücelerinizde bir değişiklik var mı? Eşim, evraklarımın hala Düsseldorf'a ulaşmadıgı için yabancılar polisini aradıgında ilgili memur A1 belgemin olup olmadıgını sormuş, bu konuya tekrar tekrar dikkatinizi çekmek isterim.
Görüşmek üzere.
-
Sn Fischer, Sizin de söylediğiniz nedenlerden ötürü özellikle vize sürecinizi ilgiyle takip ediyorum.
A1 konusunda kararımı büyük oranda verdim. Almanya'ya kesin gidişim Eylül-Ekim gibi olacağından vize sürecini de buna göre işleteceğim. Dolayısıyla sınava hazırlanma ve randevu alma işlemine başlamam gerekiyor. Sizin de söylediğiniz gibi 1-1,5 ay sonraya sınav günü veriyorlarsa şayet işlemlere yakın zamanda başlamam icap ediyor. Dondurduğum bir İngilizce kursum olduğundan bahsetmiştim, bunu A1 için hazırlık yolunda değiştirebiliyorum. Ancak işimden ötürü şu anda birşey yapamıyorum, kısa süre sonra bu da neticelenecek.
Kısacası A1'i her ihtimale karşı alacağım. Herşey tamamken bundan ötürü sorun çıkıp aksama olmasını istemem...
Görüşmek üzere... :)
-
Merhaba, bence de isabetli bir karar olmuş. A1 sınavı için temmuz basına randevu alırsanız, temmuz ortasında da konsolosluga basvursanız yaklaşık olarak eylül gibi vizeniz elinize geçer sanıyorum. Eğer e-mail adresinizi bana PM olarak gönderirseniz size ilk etapta kendi kendinize çalışabileceğiniz pdf, wma vs dosyalar gönderebilirim.
-
Adresimi PM ile gönderdim. Şimdiden teşekkür ederim... :)
-
-
Sn Fischer,
Türkiye'de evlenmek için alınması gereken evlenme ehliyet belgesi için evraklar göndermiştim sizin de belirttiğiniz. Almanya'da bunların tesliminden ehliyet belgesini alana kadar geçen süre ne kadardır? Nişanlım 5-6 hafta gibi birşey okumuş bir kaynakta, bunun doğruluğu var mıdır? Ben hemen verildiğini düşünüyordum. Bir de tekrar soracak olursam, ehliyet belgesini almak için de nüfus müdürlüğü'ne mi başvurması lazım? Bir yerde evlendirme dairesine başvurması gerektiğini okumuştum. Bilgilendirirseniz sevinirim...
-
Sn Salpyılmaz merhaba,
5-6 hafta süreceğini sanmıyorum. Eşim birkaç gün sonrasına termin alarak bir günde halletmişti. Ancak Almanya'da evlenmek için termin alınacaksa bu biraz uzun sürüyor diye biliyorum. 5-6 hafta diye okudugu Almanya'da evlenmekle ilgili olabilir. Siz Almanya'da mı evleneceksınız yoksa Türkiye'de mi?
Evlenme ehliyet belgesini nereden aldıgından emin değilim, yarın eşimi arayıp daha detaylı bilgi verebilirim.
*Bu arada size bir türlü mail gönderemedim, göndereceğim dosyalar eski bilgisayarımda oldugu için maili ancak haftasonu gönderebileceğim, gecikme için kusura bakmayın...
Yarın tekrar görüşmek üzere..
-
Sn Fischer,
Türkiye'de evleneceğiz. Sanırım sizin de dediğiniz gibi 5-6 hafta süren işlem Almanya'da evlilik için geçerli olabilir, ki bana da öyle geliyor. Umarım yanılmıyorumdur.
Göndereceğiniz dosyalar için şimdiden çok teşekkür ederim. :)
-
Sn Salpyılmaz, az önce eşimle telefonda görüşerek biraz bilgi aldım.
Evlenme ehliyet belgesi evlendirme dairesinden alınıyormus ancak almadan önce nişanlınızın Alman vatandaşlığına ne zaman geçtiğine dair yeşil bir belge alması ve bunu ibraz etmesi gerekiyormuş.. Bu yeşil belge nüfus müdürlüğünden alınıyormus.
Eşimin uyguladıgı prosedür şöyle:
-Önce yeminli tercümandan benım gönderdiğim belgelerin tercümesi
-Nufüs müdürlüğüne giderek Formul-A, vukuatlı nüfus kayıt örneği, dogum kayıt örneği,ikametgah vb belgeler
-son olarak da evlendirme dairesi ve evlenme ehliyet belgesi
Eşimin söylediğine göre telefonla kolayca bilgi alınabiliyormuş. Ayrıca tercüme işlerini hallettikten sonra kalan bütün işleri 1 günde tamamlayabildiğini söyledi.
Görüşmek üzere...
-
Sn Fischer,
Bizim için bu bilgileri edindiğiniz için çok teşekkürler. İçimizi gerçek anlamda rahatlattınız. Umarım herşey güzel seyrinde, bürokratik engellerden uzak devam eder. Yeterince belgelere boğulmuşken hele, aksini düşünmek istemiyorum...
:)
-
Sn Salpyılmaz, ben de dileklerinize katılıyorum. Prosedürler ayrı dert, beklemek ayrı dert ama hem nişanlınızın hem de sizin sosyal statünüz gereği herşeyin sorunsuz hallolacagını tahmin ediyorum. Gelişmelerle ilgili haberleri ve düğün davetiyenizi bekliyorum:)
Selamlar.
-
merhabalar anlamadığım bi konuda sizden yardım isticektim!
eşim türk asıllı alman vatandaşı eşimin nüfus kayıt örneğinde açıklama yok kapalı kayıtlarda hepsinde açıklmama olmuyomu yoksa benmi yanlış aldım
-
Sayın Kadıy,
Bu başlık altında sadece evlılık prosedürlerine yer verilmesini daha dogru buluyorum. Sorunuz baska bir konuyla ilgilidir!
-
Sn Fischer,
Nişanlım ehliyet belgesini aldı. Nikah memuru özellikle teşekkür etmiş. Belgelerin özenle hazırlandığını ve harika olduğunu söylemiş. Bunun için size çok teşekkür ederim. :) Zira 10 kerede doğru belgeleri toparlayamayan insanlar varmış.
Görüşmek üzere...
-
Sn Salpyılmaz, rica ederim...Düzenli belgeler işleri çok kolaylaştırıyor...Bu arada eşiniz topladıgı belgeleri hangi ilçede nikahınız olacaksa oraya bildirip eksik var mı diye kontrol etme şansınız olursa işiniz daha garanti olur diye düşünüyorum. Örneğin eşiniz, aldıgı belgelerin arkasına apostil damgası vurdurmuş mu... Bizim evlendiğimiz nikah dairesi bunu talep etmedi ama bir x belediyesinin(adını hatırlayamadım) internet sitesinde olması zorunludur diyordu...Nikah dairesinin isteyeceği daha bir sürü şey olacak, bizim evlendiğimiz nikah dairesi ile belediye binası çok yakın olmasına ragmen o kadar çok git gel yaptık ki işlerimiz 5-6 saat sürmüştü... İsteyecekleri belgeler Türkiye'de yapılacak çeviriler, eşinize vergi numarası alınması, nikah ücreti vs vs..
Nasıl başlarsa öyle devam eder der babam, sizinkisi gayet güzel başlamış umarım/eminim böyle devam eder.
Görüşmek üzere...
-
Bu arada aile birleşimi vizesini bugün aldım, darısı tüm bekleyenlerin başına. :)Benim evraklarım Almanya'da yanlışlıkla farklı bir şehire gönderildiği ve bazı evraklar da kaybolduğu için vizenin çıkması biraz uzun sürdü ama geç de olsa vizemiz çıktı. 18 nisanda başvurmustum, 46 günde sonuçlanmış oldu.
-
Sn Fischer,
Vizeniz hayırlı olsun. :)
Belgelerle alakalı olarak; Türkiye'de sorun çıkmadı, fazlasını istemediler. Dolayısıyla yeterli olduğunu bir kere daha görmüş olduk. Yalnız sizin de belirttiğiniz gibi, başvurulacak evlendirme dairesine önceden danışılmasını öneririm. Yaklaşık 5-6 kere telefon ederek belgeleri öğrenmek istedim. Her defasında bazı belgelerde farklı isteklerle karşılaştım. Eksik olarak yalnızca eşimin kimliğinin ya da pasaportunun yeminli tercümanca tercümesini ve bu tercümenin noter onayını istediler. Başka sorunla karşılaşmadık. Darısı bu yolda karar alan çiftlerin başına.
Sırada vize var.
Bu arada, hukuk24'deki arkadaşın başına gelen olayın bizlerin de başına gelmemesini dilerim. Zira yasaya uygun da olsa anlayışsız ırkçılarla karşılaşmak her insanın canını sıkar. Umarım her şey şu ana kadar olan gelişmelerdeki gibi olumlu ve sorunsuz gelişir.
-
Yazımızın bundan sonraki kısmında, oturum izni, çalışma izni, Almanya'daki Almanca kursu(A1 üstü) gibi konular üzerinde duracağım. Muhtemelen bu konularla ilgili yazmaya başlama tarihim agustos sonu-eylül başı gibi olacak...
San Salpyılmaz'ın da katkılarıyla güzel ve faydalı bir yazı dizisi oldugunu düşünüyorum. Site Admin'i olur derse, tüm bu yazılar milletlerarası hukuk bölümünde -"sabit" olarak yayınlanması koşuluyla- düzenlemeye calısacagım.
Sanırım Türkiye'den yapılması gereken bütün şartları detaylıca işlemiş olduk. Başta forum yönetimi olmak üzere, Sn Salpyılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür ederim...
Şimdi biraz mola, yaz tatilinden sonra Almanya'dan yazılara ve sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. Tüm bu birikimler, daha detaylı hale getirilerek kitap olur mu bilmiyorum... Siz ne dersiniz Sn Salpyılmaz? :)
-
Sn Fischer,
Ben de size, bu bilgilere en çok ihtiyacım olduğunda erişmemi sağladığınız için çok teşekkür ederim. Böylesine detaylı içerik gerek resmi gerek gayrıresmi platformlarda bulunmuyor. Mümkün değil. Bu yolda ilerleyenler için çok önemli bir rehber niteliğinde aynı zamanda.
Kitap konusuna gelince; böyle bir kaynak bulmak kolay değil. O yüzden ihtiyaca bağlı olarak yana döne aranacak bir kaynak olacağı da kesin. Almanya'daki evlendirme dairesindeki memur, belgelerini 10 seferde bile hazırlayamayanların olduğundan bahsetmişti. Bu da bu kaynaktaki bilgilerin ne kadar önemli olduğuna ispat niteliğinde.
Ben de eşimin yanına gidebilmek için aile birleşimi yapacağım. Umarım bu yolda da aksamadan ilerleyebilirim.
İyi tatiller dileklerimle... :)
-
Sizler hala ailcek birleşemediniz mi?
Burada mısınız hala?:):)
hadi gidin artık. :):)
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
hadi gidin artık. :):)
Maalesef Almanya Devleti'nin özellikle Türklere uyguladığı bu sistem, ülkeye girişimizi ve "ailecek" birleşimimizi geciktiriyor. @Fischer 46 günde vizesini almış olmasına karşın henüz gitmediğini biliyorum. Ben Ağustos'un 29'unda daha Almanca sınavına gireceğim. Ardından da vize süreci... Detaylarını bilmesem de, aile bütünlüğünün engellenmesi açısından bir insan hakları ihlali olan bu durumu çekiyoruz. Düşünebiliyor musunuz, hayatımızı düzene koyamıyoruz. Bu süre içinde turist olarak gitmek bile neredeyse imkansız. Ev kurma işi için dahi eşler yalnız. Bu konuda çalışması gereken, hakkımızı araması gereken değerli bakanlığımız bizi ancak Avrupa'ya şikayet eder dini özgürlüklerin yaşanamadığından dem vurarak. O yüzden biz de bekleriz böyle birleşemeden ailecek.
Bana kalsa bir gün durmam da, varın siz düşünün...
-
Alıntı:
hadi gidin artık. :)
Ehhehe, Duygu Hanım, biz ailecek birleştik ama daha gitmedim, naz yapıyorum:o 2-3 hafta sonra belllllki giderim:)
-
Bu konuda sıkıntı çeken kimse yok anlaşılan. Ya da ihtiyacı olup da okuyan eksiksiz bilgi alabildiğinden ötürü başlık böylesine sessiz kaldı. Yeni bilgilerin eklenmesi 15-20 gün kadar uzaklıkta sanırım, ne dersiniz Fischer?
-
Sn Salpyılmaz, belgelere dayalı yazışmalarımızın şu anda tüm internet siteleri arasında en dogru, en güncel ve en detaylı bilgileri içerdiğini tahmin ediyorum. 4500'den fazla görüntülenmiş bu yazışmalar eminim bizim durumumuzda olanlar tarafından da okunmuştur.Umarım bu başlığın sessiz kalmasının nedeni bilgilerin yeterli oluşudur.
Maratonun Almanya ayağıyla ilgili yeni bilgiler dediğiniz gibi 15-20 gün uzaklıkta :) Şu ana kadar yapmamız gerekenler buzdagının görünen kısmı mıydı yoksa görünmeyen kısmı mı bilemiyorum:) Ancak eşim bugün yaptığımız telefon görüşmemizde oturum almak için yabancılar polisine gitmeden önce yapmamız gerekenleri sayarken çok ama çook uzaklara daldım:) Bilmem anlatabildim mi:)
Sn Salpyılmaz, canınızın ne kadar sıkkın oldugunu, belirsizliğin zaman zaman sizi bunalttıgını tahmin edebiliyorum. Biliyorsunuz ben aslen Egeliyim. Bizim yöreye has bir şiir vardır, bir kıtasını izninizle size ve sayın eşinize hediye etmek isterim:
Kadı Kuyusu'dur bizim köyümüz
Germenciklidir aslımız, soyumuz
İçmezden yine garip kaldı birimiz
Gel kavuştur sen ey Boranlı dağlar
Eller göğsünde bir gelin ağlar
Selamlar,saygılar.
-
Sn Fischer,
Sizin de bahsettiğiniz gibi, sanırım uğraşımız bundan sonra da tahmin ettiğimiz kadar kolay olmayacak. Ancak sonunda elde edeceğimiz huzur için sanırım bu çileye değer. Başlığın en başından beri konuşulma amaçlarından biri olan, "her şeyin eksiksiz ve önceden hazırlanılmış olması" öğesi zaten buzdağının aşılma anahtarı bana göre. Bu dönem içinde zorluklara katlanma anlamında kişiler kendilerini de denemiş, istemeden de olsa özeleştiride bulunmuş oluyorlar ve hayatın geri kalanında karşılaşabilecekleri zorluklara ne kadar dayanabilecekleri konusunda fikir edinebiliyorlar. Özellikle yazılanları okuyanlara ve bu yola baş koyanlara olaya bu açıdan bakmalarını tavsiye ederim.
Güzel şiiriniz için çok teşekkür ederim. Bu yolda olan her kimse, ne derse desin ya da ne düşünürse düşünsün; dağlara selam eder. Benden de selam olsun.
-
Bu süre içinde Almanya'ya uçan arkadaşlara hayırlı yolculuklar diliyorum. Darısı benim de başıma... :)
-
Tekrar Merhaba,
Bu sefer Almanya´dan selamlar...
Sn Salpyilmaz`in da degerli katkilariyla su ana kadar vize oncesi yapmamiz gereken islemlerle ilgili detayli bilgileri paylasmis olduk. Yine de eksik kalan ya da anlasilmayan kisimlar olursa tartismaya devam edebiliriz.
Yazimin bundan sonraki kismini vizeyi aldiktan sonra yapmamiz gerekenlere ayiracagim. Vizeyi aldigimizda uzerinde suresi yaziyor. 3 aylik bir vize... Bu sure icerisinde Almanya´ya geldik. Havaalani cikisinda pasaport kontrolunde Alman polisi bize birkac soru sorabilir. Esiniz burada mi oturuyor gibi birkac basit soru...
Buraya geldigimizde halletmemiz gereken isler kisaca soyle:
1) Esimizin bagli oldugu belediyeye giderek kayit yaptiriyoruz. Bu bir nevi bizim ikametgah kaydi gibi bir kayit.
2) Yabancilar dairesine Oturum izni almak icin basvuruyoruz-
3) Krankenkasse denilen sigorta firmasina gidiyoruz ve esimizin uzerinden saglik sigortasi oluyoruz. Bizim SSK kurumunun bir benzeri..
Simdi biraz bunlari detaylandirayim:
1) Biz Almanya´ýa gelmeden once esimiz belediyeye gitmek icin randevu almasinda fayda var- Belediye kaydi cok onemli cunku yabancilar dairesinde oturum almak icin mutlaka bu isi halletmemiz gerekli. Isin kötü yani, yabancilar dairesi, kaydi yaptirmadan once randevu vermiyor... Yanimizda belge olarak mutlaka pasaportumuzu, evlenme cuzdanimizi ve kimliklerimizi goturuyoruz. Toplam 3-4 dakikada bu islem halloluyor.
2) Belediyeye kaydimizi yaptirdigimiza dair belgeyi alarak yabancilar dairesine gidiyoruz. Gerekli belgeleri ibraz ettikten sonra bir sonraki islem icin randevu aliyoruz. Burada bir detayi anlatmakta fayda var. Bize verdikleri randevu tarihi, benim vizemin bitis suresinden 10 gun sonra idi. Bunu ilgili memura soyleyince hemen bize bir kagit hazirliyor ve vize suresini 10 gun kadar daha uzatiyorlar. O arada sanirim memur geldigimi bilgisayara kaydetti. Bunu, evliligimizin Almanya"da resmi olarak baslangici olarak dusunebiliriz.Tum bu islemler birkac dakika suruyor. Randevusuz gittigimiz icin 10 dakika kadar sirada bekledik..
3) Hemen halletmemiz gereken bir diger husus ise saglik sigortamizi yaptirmak. Burada SSK`ya denk gelen Krankenkasse diye bir kurum var. Randevu almadan gidiyoruz. Durumu bildirip kimlik ve birkac belge ibraz ediyoruz. Adresimizi de bildirdikten sonra isimiz bitiyor. Bu kurumdan bizim adimiza cikacak bir kart var, bu kart ile muayene olabilecegiz. Bu kart, yaklasik bir 10 gun sonra posta ile tarafimiza gelecek. Boylece normal bir vatandas gibi saglik hizmetlerinden faydalanabilecegiz.
Simdilik islemler bunlar. Ilk etapta halledemedigimiz tek islem olarak oturum uzatma diyebilirz. Diger tum islemler 1 gun icerisinde rahatca halloluyor.
Daha sonraki yazilarda oturum uzatma, zorunlu Almanca kursuna yazilma ve ehliyet alma vb konulara deginecegim.
Gorusmek uzere...
-
Şükür yarabbim bir aile birleşti en sonunda.
Gecen hafta haberini almıştım. Adadığım adakları yerine getirme zamanı:):)
-
-
Alıntı:
Şükür yarabbim bir aile birleşti en sonunda.
Gecen hafta haberini almıştım. Adadığım adakları yerine getirme zamanı:):)
Merhaba Duygu Abla,
Simdi de vatanima donecegim günleri sayiyorum iyi mi:p
Yazin basimda kus tüylü dengeli fötr sapka ve üstüne urganla sarilmis tahta valizlerle dolu mercedesle dönerken size ve tüm hukuki.net avukatlarina alaman sukulatasi getirecegim:o
Sn Salpyilmaz da gelince ettik iki. 5 ettigimiz gun ayri bir forum kurariz:)
Alamanyadan selamlar...
-
Evliliği maddeye dönüştüren bürokrasi utansın...
-
Sn Fischer,
Bildiğiniz gibi sınava bu ayın 29'unda gireceğim. Bugün sadece merak ettiğimden IKS'yi aradım ve bugün başvursam bana ne zamana vize görüşmesi için randevu vereceklerini sordum. 11 Eylül dediler. Yani tam 17 gün sonraya. Tekrar arayıp vize randevumu aldım. Sınav tarihini yahut sınav sonuç belgesini bekleyecek olsam sittin sene vize görüşmesine gidemeyecektim anlaşılan. Neyse ki artık iki süreç işliyor. Biri sınav, diğeri de randevu.
E-posta adresime gönderdikleri, gerekli belgeler şu şekilde.
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2. [ ] Pasaport üzerinde, son medeni durum ve yeni soyad yazmalı
3. [ ] 2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
4. [ ] Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı
5. [ ] 1 adet beyanname
6. [ ] 3 adet Biometrik vesikalık resim
7. [ ] En az 12 ay geçerli Pasaport
8. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi
9. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi
10. [ ] AB vatandaşı eşin, Pasaport veya kimlik fotokopisi
11. [ ] AB vatandaşı kişinin kimlik fotokopisi
12. [ ] AB vatandaşı kişi ile akrabalık belgesi fotokopisi
13. [ ] Temel Dil Bilgisi Sınav Sonuç Belgesi aslı ve iki fotokopisi
Telefonla görüşme süresi tam 19 dakika 45 saniyedir. Bu süre içinde sorduğu bazı soruları ve cevapları paylaşmak isterim:
- Aile birleşimini kiminle yapacaksınız? Almanya'da akrabalarınız mı var?
+ Aile birleşimini Alman Vatandaşı olan eşimle yapacağım.
- Bu sizin ilk evliliğiniz mi? Yoksa daha önceden de evlilikleriniz oldu mu?
- Hayır, olmadı. Bu ilk evliliğim.
+ Peki eşinizin ilk evliliği mi?
- Evet, onun da ilk evliliği.
+ Ne zaman evlendiniz?
- xyz tarihinde evlendik.
+ Şu anda kaç yaşındasınız?
- 25 yaşındayım.
+ Peki evlendiğinizde kaç yaşındaydınız?
- xyz kadar ay önce olduğundan evlendiğimde de 25 yaşındaydım.
+ Bunlar sormak zorunda olduğum sorular olduğundan soruyorum. Almanya'da ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz?
- Bu başvuruyu size aile birleşimi kategorisinden yapıyorum. Dolayısıyla ömür boyu kalmayı düşünüyorum. (Sanki iki ay kalıp döneceğim. :) )
Görüştüğüm kişinin bir yerden bu yazıları okuduğu çok belliydi. Gerekli belgeler arasında Formula B vardı. Kendisine şu şekilde bir soru yönelttim: "Bazı kişiler Alman Vatandaşı eşin önceden Türk Vatandaşı olarak kaydolduğu, nüfus idaresinde kapalı kayıt olarak bulunan belge de istendiği için görüşmeden geri dönmüşler. Bu belgeyle ilgili bilgi verebilir misiniz?"
Cevap aynen şu şekildeydi, sesi de biraz değişerek: "Ben size sadece konolosluk birimlerinin bize aktardıkları gerekli belgeler listesini size aktarıyorum. Konsolosluk yetkilileri her zaman ek belge isteyebilirler." (Dövseydin... :))
Cuma günü sınava gireceğim. Bakalım, n'olacak... :)
-
Bu arada, başvuruyu yapıp da hangi belgeleri götürmesi gerektiğini tekrar öğrenmek isteyenler boşuna IKS'yi arayıp yeniden 21 YTL vermesinler. IKS'nin web sitesinden PIN kodu ve pasaportun seri numarasıyla giriş yapılarak aşağıdaki gibi bilgiler öğrenilebilmektedir...
http://img228.imageshack.us/img228/7...rlesimicb4.jpg
Bilgiyi alabileceğiniz adres aşağıdaki gibidir:
https://secure.iks.com/public/cis/in...rol.iks?lng=tr
-
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
alaman sukulatasi getirecegim:o
Şeyyy,bennn :mahcup:
-
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Şeyyy,bennn :mahcup:
Mesajiniz gayet güzel alinmistir:) Geldigim tarihlerde hukuki.net ailesinin bulusmasi olursa noel baba gibi sepetlere yuklenip masanizi ziyaret edecegim:)
-
Alıntı:
Mesajiniz gayet güzel alinmistir:) Geldigim tarihlerde hukuki.net ailesinin bulusmasi olursa noel baba gibi sepetlere yuklenip masanizi ziyaret edecegim:)
Şarta bağlı bir cümle.
Herşey böyle bir buluşmanın gerçekleşmesine bağlı..
Ayrıca yazılarınızı böldüğüm için gerçekten özürdilerim fakat "çikolata" çok sevdiğim birşey,bazen böyle kontrolsüzlüklere neden olabiliyor :)
-
Tekrar merhaba.
Bugün farklı bir ilde gerekli evrakları toparladım. İstanbul'dakiler bu konuda nasıllar bilmiyorum, ama buradakilerin çok amatörce çalıştıklarını söylemem gerekir.
Nüfus idaresine giderek, vize randevusu görüşmesinde de belirtildiği üzre "Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği" ve "Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği" aldım. Nüfus idaresinden ikametimin İstanbul'da kayıtlı olmasından ötürü sorun yaşayabileceğimin uyarısını aldım. Bunun üzerine İstanbul Başkonsolosluğu'nun aile birleşimi bölümünü telefonla arayarak resmi nüfus idaresi belgeleri olduktan sonra sorun olmayacağını öğrendim.
Belgeleri bu bilgiler ışığında aldıktan sonra evlenme kayıt örneğinde eşimin soyadının evlendikten sonrakinin de kızlık soyadı olarak yazıldığını gördüm ve bunu düzenleyen memurun yanına gittim, evlendikten sonraki soyadının yanlış olduğunu söyledim. Kendisi "eşimin Türk Vatandaşlığı'na geçmediği için soyadının da değişmediğini" söyleyerek belgenin doğru düzenlendiğini iddia etti. Ben bu belgeyi düzenleyebilmesi için evlilik cüzdanımızı ibraz etmiştim ve cüzdanda da yazdığı üzre eşimin soyadının kayıtlara benim soyadım olacak şekilde işlendiğini hatırlattım.
Ardından bunu da konsolosluğun aile birleşimi bölümünü arayarak sordum ve eğer belgeyi memura ilettiğim şekilde düzelterek veremiyorlarsa sorun yaşanmaması gerektiği cevabını aldım. Tabii sorun yaşanabilme ihtimali de var cümleden anlaşılana göre. Memurun yanına yeniden gittiğimde bana belgeyi bir de benim istediğim gibi hazırlayacağını söyledi.
Tabii biraz kızdım, çünkü bu durum yazılı bir kural olmaksızın kafaya göre yapılan bir işlemin göstergesiydi. Evlenme cüzdanında da evlendikten sonraki soyadı değişmiş olarak kaydedilmişken memurun kafasına göre yaptığı işlem belki de sorun yaratacaktı. Neyse ki bir de o şekilde belgeyi aldım ve apostile iliştirttim.
Nüfus memurluğundaki işlemler bittikten sonra da yeminli tercümana giderek toplu nüfus kayıt örneğinin tercümesini yaptırdım. Değerli çevirmen o çok zor çeviri için benden 40 YTL ücret aldı. :) Akabinde anlaşmalı oldukları ilin 2. Noterliği'ne de onay işlemini yaptırmak üzere gittim. Çevirinin yapıldığı belgenin arkasına noterlik görevlisi aynen şu şekilde yazdı:
"İş bu tercüme işlemi dairemiz tercümanı xyz tarafından Türkçeden İngilizceye tercüme edildiğini onaylarım."
Bu belgeyi aldığımda, o sıcakta nüfus idaresindeki bir kat aşağı in, iki kat yukarı çık, yanlışlığı düzeltmek için bir daha in çık koşuşturmasının da etkisiyle biraz sinirlenerek "beyefendi, bunun arkasına Türkçe'den İngilizce'ye çevrilmiştir yazmışsınız ama; (belgeyi çevirip göstererek) burada Almanca yazıyor, düzeltir misiniz?" diye rica ettim. :)
Memurun bana "N'olacak canım, düzeltiveririz" demesi de tam bir özrü kabahatinden büyük durumu. Noterin onaylayacağı belgeye bakar mısınız, Türkçe'den Almanca'ya çevrilmiş bir belgeyi resmi olarak İngilizce'ye çevrilmiştir diye onaylayacaklar. Bunun için de 48 YTL aldılar. :)
Biyometrik resimler, printer çıktıları ve dahasını eklediğimde bugün elimden 150 YTL kadar para çıktı. İşlemleri yaptıracaklar tedarikli giderlerse iyi olur.
Bunların ardından istenen bazı belgelerin fotokopilerini de çektim, istenmemesine rağmen diplomamın fotokopisini de ekledim ve belgeleri tamamladım. Geriye sadece "İkamet Müsaadesi İçin Dilekçe"yi doldurmak kaldı.
Perşembe günü de A1 belgem elime ulaştığında, ki umarım başarılı bir sonuçla gelir elime beklediğim gibi, onun da fotokopisini çekip aslını da ekleyerek belgeleri tamamlayacağım.
Görüşme günü ben ve eşim için kader günü...
-
Toplam 1 dosya bulunuyor
Merhaba Sayin Selin,
Tamam gerekli sart saglanmasa da size özel bir paket hazirlayip ulastiracagim lakin Ankara yol ustu degil pek... Edirneden vatan topragina ayak bastik mi ver elini Izmir olacak:)
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
"çikolata"
Kafasina kirmizi karanfilli fötr sapka takip tahta valiz ve mercedesle gelecegini söyleyen adamdan $ukulata yerine cikolata ya da püskügüt yerine bisküvi demesini beklemiyorsunuz degil mi:)
Ayrica estagfurullah sohbeti bölmüyorsunuz, zaten Sn Salpyilmaz yolu yariladi, ben de emelime ulastim. Prosedürlerle dolu yazismalara "tatli" bir mola oldu bu :)
Püsküütlü sukulatalar diyarindan selamlar... :o
-
Sn Fischer,
Start Deutsch A1 sonuç belgemi aldım. Taradım ve sizlerle de paylaşıyorum... :)
http://img529.imageshack.us/img529/8184/goethexj2.jpg
-
Alıntı:
Merhaba Sayin Selin,
Tamam gerekli sart saglanmasa da size özel bir paket hazirlayip ulastiracagim lakin Ankara yol ustu degil pek... Edirneden vatan topragina ayak bastik mi ver elini Izmir olacak:)
Kafasina kirmizi karanfilli fötr sapka takip tahta valiz ve mercedesle gelecegini söyleyen adamdan $ukulata yerine cikolata ya da püskügüt yerine bisküvi demesini beklemiyorsunuz degil mi:)
Ayrica estagfurullah sohbeti bölmüyorsunuz, zaten Sn Salpyilmaz yolu yariladi, ben de emelime ulastim. Prosedürlerle dolu yazismalara "tatli" bir mola oldu bu :)
Püsküütlü sukulatalar diyarindan selamlar... :o
Frauen sırf Ankara'da olduğu için mi çikolataya uzanıyor ama kavuşamıyor?
Eğer sebep sadece buysa Frauen eminim kendini kötü hissediyordur.
Ayrıca çikolatayı tırnak içine almamın nedeni,ne şekilde yazıldığıyla ilgili değil tamamen çikolataya verdiğim önemdendi :)
Teşekkürederim Sayın Fischer.