-
Cevap: Ordu Evleri, Askerî Gazinolar ve Sosyal Tesisler
Bu forumun açılış amacından çok saptırdınız. Ne bu forum ne de bu site bir takım zihniyetlerin TSK ya kinlerini kusacağı yer değildir. Özellikle son iki sayfadaki iletileri okurken bazılarının bilgisizliği ve TSK ya nefretinden miğdem bulandı. Bilgisiz fikirleri kendisine saklaması yada kendisine uygun sitelerde yazması gerekenler bu sitede fazla yer bulamazlar.
Sitenin yöneticisi olarak bu konularda açık fikir beyan ederek tartışmaya girmeyi asla düşünmem amma TC nin kurucu asıl unsuru olan halkın bağrından çıkmış TSK yada hayasızca saldırılara izin veremem. Hele hele Tüm askeri forumlardan özel sorumlu yönetici olarak buna asla izin vermem. Yazılarınızı göndermeden önce okuyunuz.Okumadan iletinizi göndermeyiniz.
1. Sayın ATAAN uzun yıllar orduda görev yapmış birisi olarak bari siz dikkat ediniz. Lütfen sözcüklerinizin ilk harfini büyük yazıp durmaktan vaz geçiniz. İleti düzeltmekten yapmamız gereken kontrol alt veri ve diğer işleri yapamıyoruz. Ve lütfen onca tecrübenizle ANLAMAYACAK KİŞİLERE BİR ŞEY ANLATMAYINIZ. NASILSA KENDİ BİLDİĞİNİ SÖYLER DURURLAR.
2. Sayın Magnum XL kendi doğrularınızı yazınız. Gereksiz yanıt vererek kişileri hak etmediği değerlere taşımayınız. Er ile Orgeneral arasındaki farkı bilmeyenlere hangi görev zorluğundan bahsediyorsunuz?
3. Teferruat uğurlar ola yolun açık olsun. Karşılıklı güleceğin bir site bul kendine.
4. Sayın Feyyar bu son olsun bu son.
-
Haklisiniz sayin Tangör..
Ilk harf büyük hastaligimdan dolayi özür dilerim. Bundan sonra yazarken daha dikkat ederim. Uyariniz icin tesekkürler..
-
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Bu forumun açılış amacından çok saptırdınız. Ne bu forum ne de bu site bir takım zihniyetlerin TSK ya kinlerini kusacağı yer değildir. Özellikle son iki sayfadaki iletileri okurken bazılarının bilgisizliği ve TSK ya nefretinden miğdem bulandı. Bilgisiz fikirleri kendisine saklaması yada kendisine uygun sitelerde yazması gerekenler bu sitede fazla yer bulamazlar.
Sitenin yöneticisi olarak bu konularda açık fikir beyan ederek tartışmaya girmeyi asla düşünmem amma TC nin kurucu asıl unsuru olan halkın bağrından çıkmış TSK yada hayasızca saldırılara izin veremem. Hele hele Tüm askeri forumlardan özel sorumlu yönetici olarak buna asla izin vermem. Yazılarınızı göndermeden önce okuyunuz.Okumadan iletinizi göndermeyiniz.
1. Sayın ATAAN uzun yıllar orduda görev yapmış birisi olarak bari siz dikkat ediniz. Lütfen sözcüklerinizin ilk harfini büyük yazıp durmaktan vaz geçiniz. İleti düzeltmekten yapmamız gereken kontrol alt veri ve diğer işleri yapamıyoruz. Ve lütfen onca tecrübenizle ANLAMAYACAK KİŞİLERE BİR ŞEY ANLATMAYINIZ. NASILSA KENDİ BİLDİĞİNİ SÖYLER DURURLAR.
2. Sayın Magnum XL kendi doğrularınızı yazınız. Gereksiz yanıt vererek kişileri hak etmediği değerlere taşımayınız. Er ile Orgeneral arasındaki farkı bilmeyenlere hangi görev zorluğundan bahsediyorsunuz?
3. Teferruat uğurlar ola yolun açık olsun. Karşılıklı güleceğin bir site bul kendine.
4. Sayın Feyyar bu son olsun bu son.
Ben ne yaptım ya yine,,
Hay allah,sayın Tangör,ya ben sadece fikirlerimi söyledim.
Ordu evlerinde görevliler sivil olsun daha iyi olur dedim,ne var bunda..Yaptığınız uyarıya ben kendi adıma katılmıyorum ve talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.Teşekkür ederim.
-
Bu tartışmaları okuyunca çok şey öğrendim ve üzüldüm. Tsk kanuna uygun olarak orduevlerinde asker kişileri çalıştırmaktadır.
Bunda yanlışlık yoktur. Buralarda çalışmak örneğin Tuvalet temizlemek aşağılacı bir hizmet değildir.Doktor kişiler yeri
geliyor kusmuk temizliyor yeri geliyor hastanın altını temizliyor ne farkı var? Yanlarında temizleyici bulundursunlar desek
temizleyiciyi aşağılamış olmazmıyız? Burada tartışılacak konu TSK buralarda askerleri zorla çalıştırıyor olmalıdır.Oysa böyle
bir şey yok TSK terörist kurşunu altında hizmet yapmak isteyen Türk Genci de buluyor. Orduevinde çalışacak Türk Genci de
buluyor ve hiç zorunlu olmamasına karşın herkezi istediği yerde görevlendirmeye özen gösteriyor. Elbette istemediği halde
orduda tutulanlar var bunlar Er de olabilir Subay da olabilir. Bunu tartışmak olabilir ama okuduğum tarzda tartışmak bence
TSK nın yanında değil karşısında yer almak olacaktır. Buna dikkat çekmekte yarar var kanısındayım.
-
Uzun zamandır bu forumu izliyorum,
Bundan 8-10 yıl önce bu zamanlarda, O Z A M A N I N Ş A R T L A R I N A G Ö R E yazılmıştı ve bunu dillendirmek bile zordu,
ASKERİ MAHKEMEDE YARGILANMAK BİLE SÖZ KONUSUYDU.
(Bir sivil olduğum halde).
Şimdi bakıyorum da konu TSK ya düşmanlık, birinin TSK yı savunması bir site yöneticinin, sitenin ve forumun tek hamisi gibi insanları düzeysizce azarlaması (bir hukuk sitesinde ne kadar etikse) haline dönüşmüş.
O zamanlar yani 23.12.2002 tarihinde kısaca dedik ki;
https://www.hukuki.net/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=217 (sonra forum buraya taşındı)
- ASKERLİK HİZMETİ adı altında evlerinden,işlerinden,çoluk ve çocuğundan 18 ay (o zaman) gencecik insanları ayırıp Ordu Evlerinde çalıştırılması doğru mu?
Buradan yararlanan insanlar sonunda askerliği MESLEK OLARAK İCRA EDİP KARŞILIĞINDA ÜCRETİNİ ALIYORLAR,BÖYLE BİR YERDEN YARARLANMAK İSTERLERSE KENDİLERİNE DE ÇOLUK ÇOCUĞUNA DA HİZMETİ ,İŞİ BU OLAN VE KARŞILIĞINDA YİNE ÜCRET ALAN İNSANLAR YAPSA DAHA DOĞRU OLMAZ MI?
TIPKI POLİS EVLERİ GİBİ,ÖĞRETMEN EVLERİ GİBİ..
KUAFÖRÜ-MASÖRÜ-BULAŞIKÇISI-GARSONU-MÜZİSYENİ,AŞÇISI,BARMENİ VS.
Buralarda maaşlı insanlar çalıştırılsa olacak olan en fazla, yemek-içki-kuaför vs daha pahalı olur,
zaten buralarda KDV avantajları da var.
Hizmeti alıyorsanız,görevdeyken yada emekliyken maaşınızı alıyorsanız bedeline de katlanacaksınız
Bunu yazdığımızdan beri bir TSK düşmanlığı yaftası aldı gidiyor.
Kimisi Türk Askeri komutanına hizmetten gocunmaz diyor..
İyi ya biz de aynı şeyi söylüyoruz ama farklı şekilde;
TÜRK ASKERİ ,VATANI İÇİN, KOMUTANI İÇİN CANINI VERMEKTEN GOCUNMAZ,GERİ KALMAZ
AMA ,BU NE KADAR ASKERLİK?
NE KADAR?
İŞTE BÜTÜN MESELE BU..
Saygılarımla
(Kaldı ki yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi 23 kasımlı gazetelerde söz konusu düzenleme için adım atılmış)
-
Cok degisik Durumlar ögrendim , Herkese sonsuz tsk
-
Orduevinde askerlik bitti
Genelkurmay, pilot il seçilen Ankara'daki orduevlerinde garson, aşçı ve kuaför olarak çalışan erleri kıtalarına çekti. Orduevlerine alınan sivil personel fiyatları yüzde 40 zıplattı, kahve 25 kuruştan 1 liraya yükseldi.
Genelkurmay Başkanlığı, orduevlerinde asker yerine sivil personel istihdam edilmesi için düğmeye bastı.
Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'in talimatıyla 1 Ocak'tan itibaren Ankara'daki tüm orduevlerinde garson, aşçı ve servis elemanı gibi hizmetleri siviller yapmaya başladı.
Vatan gazetesinin haberine göre, sivil personel istihdamıyla birlikte orduevlerindeki ücretlere de yılbaşı itibariyle en düşük yüzde 40 olmak üzere farklı oranlarda zam yapıldı.
Ankara'daki tüm orduevlerinde hayata geçirilen sivil personel istihdamı uygulamasının diğer illere de yayılması için çalışmalar hız kazandı. Ankara'yı yakın zamanda İstanbul ve İzmir'deki orduevleri izleyecek. Temmuz ayında uygulamanın tüm orduevlerinde hayata geçirilmesi planlanıyor.
Orduevlerinde güvenlik ve dış koruma hizmetleri ise yine askerler tarafından verilecek.
Zorunlu askerler artık orduevlerinde berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, lostra, kasiyer, şoför, kat görevlisi, ütücü gibi askerlik dışı işlerde çalıştırılmayacak.
FİYATLAR ZIPLADI
Sivilleşme, orduevlerindeki ücret tarifesine de yansıdı.
Ankara'daki orduevlerinde ücretlere yılbaşından itibaren en düşük yüzde 40 oranında zam yapıldı.
Çay fiyatları 15 kuruştan 25 kuruşa, kahve 25 kuruştan 1 liraya, oda fiyatları ise günlük kişi başı 7 liraya yükseltildi. Sivilleşme kapsamında, orduevlerindeki ihtiyaca göre hizmet alımı yapılmaya başlandığı da öğrenildi.
Orduevindeki ihtiyaç doğrultusunda, özel sektörden uzun süreli veya etkinlik başına garson, aşçı, müzisyen gibi personel sağlanması için anlaşma yapıldığı belirtildi.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25175467/
-
yukarıdaki msj da yönetici arkadaşta yazmış ankara bölgesinde artık er ve erbaş hizmet vermeyecek Ankaranın ardından İstanbul İzmir gelecekmiş. Baya okudum konuda yazılanları bu bir gercektir ki TSK da duzeltilmesi zamanın gereklerine gore değiştirilmesi gereken çok şey var bunlardan biride bu hizmet konusu e zaten değişmeyede başlamış istihdam konusunda memlekete faydalı olur diye duşunuyurum ve fazla olan asker sayısının duşurulmesindede bi başlangıc olur insallah. Bir astsubayla ptt memuru arasındaki fark nedir? veya bir doktorun neden askerlerin dinlenme tesisi varda digerlerinin yok veya askerlerinki kadar cok degil... eger ast subaya cay vermek sacını ucuza kesmek vatan borcunu yerine getirmek se ben ptt de cay dagıtayım vatan borcuma saysınlar :) askerde ptt de calısanda hastanede calısnda devletin memurudur vatandasa hizmet etmek icin devlet den maas alırlar. ve hepsininde kendi tercihleridir mesleklerini secmek. kısacası insallah en kısa zamanda bu Ankaradaki uygulama tum turkiyeye yayılır o bahsi gecen dinlenme tesisleri ozelleştirilir. Askerlik meslegininde sıradan bir memuriyet olduğu gunleri goruruz insallah. iyi forumlar...
-
Alıntı:
gejna rumuzlu üyeden alıntı
yukarıdaki msj da yönetici arkadaşta yazmış ankara bölgesinde artık er ve erbaş hizmet vermeyecek Ankaranın ardından İstanbul İzmir gelecekmiş. Baya okudum konuda yazılanları bu bir gercektir ki TSK da duzeltilmesi zamanın gereklerine gore değiştirilmesi gereken çok şey var bunlardan biride bu hizmet konusu e zaten değişmeyede başlamış istihdam konusunda memlekete faydalı olur diye duşunuyurum ve fazla olan asker sayısının duşurulmesindede bi başlangıc olur insallah. Bir astsubayla ptt memuru arasındaki fark nedir? veya bir doktorun neden askerlerin dinlenme tesisi varda digerlerinin yok veya askerlerinki kadar cok degil... eger ast subaya cay vermek sacını ucuza kesmek vatan borcunu yerine getirmek se ben ptt de cay dagıtayım vatan borcuma saysınlar :) askerde ptt de calısanda hastanede calısnda devletin memurudur vatandasa hizmet etmek icin devlet den maas alırlar. ve hepsininde kendi tercihleridir mesleklerini secmek. kısacası insallah en kısa zamanda bu Ankaradaki uygulama tum turkiyeye yayılır o bahsi gecen dinlenme tesisleri ozelleştirilir. Askerlik meslegininde sıradan bir memuriyet olduğu gunleri goruruz insallah. iyi forumlar...
Aslinda yazacak cok sey var ama..
Astsubayla Ptt memuru arasinda hic bir fark yok, hatta tapu kadastro müdürüyle Genel Kurmay Baskani arasinda da hic bir fark yok.. Ben terörle mücadele eden komando postaci görmedim mesela hic..Kesin siz görmüssünüzdür eminim..Askerlik meslegi siradan bir memuriyet degildir, mektup dagitmaya benzemez bu isler..
-
Alıntı:
ATAAN rumuzlu üyeden alıntı
Aslinda yazacak cok sey var ama..
Astsubayla Ptt memuru arasinda hic bir fark yok, hatta tapu kadastro müdürüyle Genel Kurmay Baskani arasinda da hic bir fark yok.. Ben terörle mücadele eden komando postaci görmedim mesela hic..Kesin siz görmüssünüzdür eminim..Askerlik meslegi siradan bir memuriyet degildir, mektup dagitmaya benzemez bu isler..
polemige girmek icin yazmıyorum demek istedigim her ikiside memurdur zaten terorle mucadele edende mehmetciktir ordu evinde cay verende 2000 rakımda nobet tutarken sehit olanda aynı kişidir... burda anlatmak istedigim devlet memurudur her ikiside vatani gorevini yapan asker neden rutbelilere hizmet etsinki caylarını getirsin botlarını boyasın veya daha degisik isler... bu yerlerde terorle mucadele etmis insanlar hizmet alsa kimse azını acmaz zaten. bunu herkez biliyorki mehmetcik oralarda subay es ve cocuklarına hizmet ediyor.. o insanlar hizmet almak istiyorlarsa ptt memuru gibi bi restorana aileleri ile gidip karsılıgını odeyip hizmetlerini alsınlar diyorum... cinkodan yapılmıs karakolu olan TSK nın havuzlu diskolu sosyal tesisi olamaz. askerlerini terör bolgesinde tenteli kamyonlarla tasıyon bir ordunun (son zamanlarda degıstı zırhlı araclar alındı ama hala tasınıyor) sosyal tesisi olamaz... aynı karakolda 20 yılda bilmem kac defa baskın yeyip 64 sehit veren bir ordunun sostal tesisi olamaz bence... ben mehmetcige canını kanını veren subaylara hic bisey demiyorum.. ordu bizim ordumuz sonucta bizim icin var halk icin var ama egrisi dogrusu neyse soylenmeli... TSK bir cok yanıyla bana gore cagın gerisindedir. geri kalmasının sebebide elestirilememesidir. son olarak tabu kadostro müdürü ile genel kurmay baskanı arasında tabikide fark vardır biz genel kurmay baskanı veya ordu komutanlarının mehmetcikten aldıkları hizmeti elestirmiyoruz devletde o konuma gelmis kisilerin hem mesai yogunlugu hemde rutbelerinden dolayı hızmet almaları dogaldır ve haklarıdır. benim elestirim diger bircok arkadasında yazdıgı gibi subay es ve cocuklarına yapılan hizmetdir ev tasımalarıdır cocuklarının odevlernin yaptırılmasıdır askere giden her 10 kisden 5 i bu soylediklerimi ya gormus yada duymustur. iyi forumlar
-
Orduevlerinde asker çalışmasın. Çok doğru bir öneri ve uygulanmasında sakınca yok. Ancak....!
hakimevlerinde çalışan memurun maaşını devlet ödemesin
Polisevinde görevli olanlar kimler?
kamu kurumlarındaki odacılar müdürlere hizmet etmekten başka ne iş yapar? Maaşını niye bizim vergilerimizden öderler?
Başbakanlığın örtülü ödeneği nedir niçin son 8 yılda 120 kat artmıştır?
Açık cezaevlerindeki mahkumlar nerelerde çalıştırılıyor?
Bu ve benzeri sorular niçin sorulmuyor ve araştırılmıyor?
-
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Orduevlerinde asker çalışmasın. Çok doğru bir öneri ve uygulanmasında sakınca yok. Ancak....!
kamu kurumlarındaki odacılar müdürlere hizmet etmekten başka ne iş yapar? Maaşını niye bizim vergilerimizden öderler?
Haydi burdan yak bakalim...:ok
-
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Ragıp bey,
Hakimevlerinde çalışanlar,haşa stajer savcılar mı?Yada yeni avukatlar mı? Temsilde hata olmasın tabiki değil.
Polis evlerinde hizmet edenler,görevliler, polis okulunda okuyan polis adayları mı?
Yada öğretmen evlerindeki görevliler,sözleşmeli öğretmenler mi ki?
Kamu kurumlarında odacılar memurdurlar,o görevi seçmişlerdir.Her memur gibi maaşını devletten almaktadırlar.
Şimdi bu verdiğiniz örneklerin neyini soralım araştıralım.Tartışılır,yanlışlıklar olabilir başka birşey.
Ordu evlerinde er ve erbaşların görevlendirilmesi bu verdiğiniz örneklerden çok başka birşey onu demek istiyorum.
Saygılar..
-
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Ragıp bey,
Hakimevlerinde çalışanlar,haşa stajer savcılar mı?Yada yeni avukatlar mı? Temsilde hata olmasın tabiki değil.
Polis evlerinde hizmet edenler,görevliler, polis okulunda okuyan polis adayları mı?
Yada öğretmen evlerindeki görevliler,sözleşmeli öğretmenler mi ki?
sanki orduevlerinde Harp Okulu öğrencileri veya Astsubay MYO öğrencileri zorla çalıştırılıyormuş gibi bir izlenim çıkıyor sorularınızdan ve kurduğunuz bağdan. Eğer bilmiyorsanız söyleyeyim: orduevlerinde çalıştırılanlar da "stajyer subay" yada "stajyer astsubay" değildir. Orada çalışanlar da maaşını devletten alan sivil memurlar ve devletine hizmet için gelen erlerdir.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Kamu kurumlarında odacılar memurdurlar,o görevi seçmişlerdir.Her memur gibi maaşını devletten almaktadırlar.
Şimdi bu verdiğiniz örneklerin neyini soralım araştıralım.Tartışılır,yanlışlıklar olabilir başka birşey.
Ordu evlerinde er ve erbaşların görevlendirilmesi bu verdiğiniz örneklerden çok başka birşey onu demek istiyorum.
Saygılar..
Bence burada tartışılması gereken soru: kimi arkadaşların dediği gibi "subay/astsubayların keyif çattığı" orduevlerinde çalışan kişilerin erler olması mı yoksa bunların maaşlarının kim tarafından karşılandığı mı?
Erler sonuçta devletine hizmet için zorunlu bir süre askerlik yapıyorlar. Bunu tartışabiliriz bence. Ama buna söylemeden, bu askerler neden sınır karakolunda değil de orduevinde çalıştırılıyor demek bence biraz abes kaçıyor.
Eğer sizin için sorun, burada çalışanların maaşları ve bunlara yapılan masraflar ise, sivil memur çalıştırmak ile er çalıştırmak arasında hiç bir fark göremiyorum açıkçası. Askerlerin yaptıkları görevi seçerek ve isteyerek yapmadıkları gerçeği ile bu konu arasında bağ kuramıyorum açıkçası. Sonuçta sınır karakolunda nöbet tutan asker de yaptığı işi seçerek ve severek yapmıyor...
-
Asker dendiğinde, gerektiğinde vatanı düşmanlara karşı savunmak üzere eğitim alan, gerektiğinde vatanı düşmanlara karşı savunan bir topluluğu anlıyoruz.
Sınır karakolunda çalıştırılan askerler tam olarak bu görevi yapmaktadırlar.
Sınır karakollarında görev yapmayanlar da, gerektiğinde burada ya da -istemeyiz, ancak- gerkirse savaş halinde düşmanla nasıl savaşacağının eğitimini almaktadır. Eğitimler yapmakta, vücudunun sıhhatinin zirvede olması için spor yapmaktadır. Bu askerler de tam olarak bu görevi yapmaktadır.
Peki, garsonluk ya da şarkıcılık yahut ne bileyim hamallık, çocuk bakıcılığı, bahçevanlık, süs köpeği bakıcılığı yapmakla askerliği nasıl bağdaştırabiliriz?
-
"sanki orduevlerinde Harp Okulu öğrencileri veya Astsubay MYO öğrencileri zorla çalıştırılıyormuş gibi bir izlenim çıkıyor sorularınızdan ve kurduğunuz bağdan. Eğer bilmiyorsanız söyleyeyim: orduevlerinde çalıştırılanlar da "stajyer subay" yada "stajyer astsubay" değildir. Orada çalışanlar da maaşını devletten alan sivil memurlar ve devletine hizmet için gelen erlerdir"
Sayın MagnumXL,yukarıdaki metin sizin bana yazmış olduğunuz cevabın bir bölümü.Neden sadece orasını aldım,çünkü anlamadığınız yada anlamak istemediğiniz,buna paralel olarak da durumu tam kavrayamadığınızı anlıyorum da ondan.
Harp okulu öğrencilerinin veya astsubay myo öğrencilerinin ordu evlerinde hizmetli olarak görevlendiriliyorlarmış izlenimi vermiş benim yazım öylemi.
Sonrada demişsiniz ki,burada görev yapanlar sivil memurlar ve devlete hizmet için gelen erlerdir.Tamda burada karıştırıyorsunuz.
Şöyleki;Sivil memur deyiminde sorun yok,amma "erlerdir" dediğinizde aslında konuya ne kadar uzak olduğunuzun açık kanıtıdır.Askerliğinizi yaptınız mı bilmiyorum,er ve erbaşları ordudan nasıl ayrı tutarsınız buna bir anlam verebilmiş değilim.Dahada açığı ordu evlerinde görevli er ve erbaşları nasıl olurda harp okulu ve astsubay myo öğrencilerinden ayırırsınız böyle bir konuda en azından.Bilmezmisiniz,askeri kıt-a da hiyararsik düzen en alttan en üste,er-erbaş(çvş-onb) uzmçvş-astsb-sb-diye gittiğini..
Her değerli kurumun eğlence,dinlenme,konaklama veya sosyal tesisi olmalı.Ancak hizmet verecek görevliler sivil ve o mesleği seçmiş kişiler tarafından yapılmalı diyoruz,bunda anlaşılmayacak ne var..
Saygılar...
-
sayın feyyar, açıkçası önceki mesajınızda sorduğunuz sorularla sonraki ifadeleriniz arasındaki bağı ve bunların genel olarak tartışma ile olan alakasını anlayabilmiş değilim, mazur görün lütfen. Hiç de söylediğiniz gibi konuya uzak değilim. Askerliğimi yapıp yapmadığımı sormuşsunuz, hemen cevap vereyim: yaklaşık olarak 14 sene önce askeri liseye girmiş olduğum günden beri askerliğimi yapmaktayım. Böyle giderse bir 20 sene daha yapacak gibiyim.
sizin ne sormaya çalıştığınızı anlayamadım ama ben konu hakkındaki düşüncelerimi söyleyeyim. ülkemizde her kuruma ait bolca dinlenme tesisi, kampı, gazino, hakimevi, polisevi, öğretmenevi mevcut ve bunların masraflarının büyük bir kısmı devlet tarafından yani sizin, benim vergilerimizden karşılanıyor. Bu masraflara personel giderleri de dahil. Bu ülkemizin bir gerçeği. Bu sosyal tesislerin gerekliliği ayrı bir tartışma konusu. Orduevlerinin diğer tesislerden tek farkı burada hizmet eden personelin sivil memur değil de er olması. Ama değişmeyen bir gerçek, er de olsa sivil memur da olsa personel giderlerinin devlet tarafından karşılanıyor olması.
Pek tabii ki orduevlerinde berber er yerine, berber memur istihdam edilebilir. Buna kesinlikle karşı değilim. Zaten Genelkurmay Başkanlığı'nın son kararı da bu yönde. Ama benim anlamadığım, sayın Ragıp Bey'in de belirttiği olay ise şudur: neden polisevlerinde polise hizmet eden memur kimsenin gözüne batmazken, orduevinde çalışan erlerin durumu insanları rahatsız eder. Çeşitli nedenlerle mesela bir sınır karakolunda nöbet tutamayacak olan insanların askerliklerini burada yapmasında nasıl bir sakınca olabilir? Bence vicdani retçiler için de gayet mantıklı bir çözüm olabilir bu.
Sivil personel istihdamı ile ilgili herkes hemfikir sanırım ve Genelkurmay'ın kararı da bu yönde zaten. Ama buna rağmen konu neden 6 sayfa sürmüş ona da bir anlam verebilmiş değilim.
Saygılar
-
Alıntı:
magnumXL rumuzlu üyeden alıntı
neden polisevlerinde polise hizmet eden memur kimsenin gözüne batmazken, orduevinde çalışan erlerin durumu insanları rahatsız eder.
Ama bu ikisi farklı şey. Nasıl kıyaslarsınız ki? Orduevinde çalışan memurlarla polise hizmet eden memuru kıyaslayabilirsiniz ki ondan bahseden kimse yok zaten.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının erkek olanlarından sorunu olmayanlar ASKER olarak silah altına alınır. Askere gitmeyi (vicdani retçiler hariç) kutsal bir görev addeder. Garsonluk da bir meslek ama askere gidenlerin hayal ettikleri "kutsal meslek" değil.
Ben vatanı korumak için kurulu düzenimi bozup askere gidiyorum ama orada garsonluk yapıyorum. Buna da "ama normaaal" demek mi gerekiyor?
Eğer öyle olsaydı bu uygulama kaldırılmazdı. Bizden daha iyi bilirsiniz ki, bu uygulama tedricen de olsa kaldırılıyor. Yakın zamanda askere alınan insanlar sadece askerlik yapacak. Garsonluk yapmayacak.
-
Alıntı:
magnumXL rumuzlu üyeden alıntı
sayın feyyar, açıkçası önceki mesajınızda sorduğunuz sorularla sonraki ifadeleriniz arasındaki bağı ve bunların genel olarak tartışma ile olan alakasını anlayabilmiş değilim, mazur görün lütfen. Hiç de söylediğiniz gibi konuya uzak değilim. Askerliğimi yapıp yapmadığımı sormuşsunuz, hemen cevap vereyim: yaklaşık olarak 14 sene önce askeri liseye girmiş olduğum günden beri askerliğimi yapmaktayım. Böyle giderse bir 20 sene daha yapacak gibiyim.
sizin ne sormaya çalıştığınızı anlayamadım ama ben konu hakkındaki düşüncelerimi söyleyeyim. ülkemizde her kuruma ait bolca dinlenme tesisi, kampı, gazino, hakimevi, polisevi, öğretmenevi mevcut ve bunların masraflarının büyük bir kısmı devlet tarafından yani sizin, benim vergilerimizden karşılanıyor. Bu masraflara personel giderleri de dahil. Bu ülkemizin bir gerçeği. Bu sosyal tesislerin gerekliliği ayrı bir tartışma konusu. Orduevlerinin diğer tesislerden tek farkı burada hizmet eden personelin sivil memur değil de er olması. Ama değişmeyen bir gerçek, er de olsa sivil memur da olsa personel giderlerinin devlet tarafından karşılanıyor olması.
Pek tabii ki orduevlerinde berber er yerine, berber memur istihdam edilebilir. Buna kesinlikle karşı değilim. Zaten Genelkurmay Başkanlığı'nın son kararı da bu yönde. Ama benim anlamadığım, sayın Ragıp Bey'in de belirttiği olay ise şudur: neden polisevlerinde polise hizmet eden memur kimsenin gözüne batmazken, orduevinde çalışan erlerin durumu insanları rahatsız eder. Çeşitli nedenlerle mesela bir sınır karakolunda nöbet tutamayacak olan insanların askerliklerini burada yapmasında nasıl bir sakınca olabilir? Bence vicdani retçiler için de gayet mantıklı bir çözüm olabilir bu.
Sivil personel istihdamı ile ilgili herkes hemfikir sanırım ve Genelkurmay'ın kararı da bu yönde zaten. Ama buna rağmen konu neden 6 sayfa sürmüş ona da bir anlam verebilmiş değilim.
Saygılar
Sayın MagnumXL,rütbeniz veya memuriyetiniz ne tam bilmiyorum ama görevinizde size başarılar diliyorum.
Benim ne sormaya çalıştığımı anlayamadığınızı söylemişsiniz ancak ne ilginçtir inanın sizden istediğim tüm bilgileri vermişsiniz.Bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.Müsade ederseniz bende sizin sorularınıza veya düşüncelerinize düzeyli bir şekilde kendi fikirlerimi belirteyim.
Ragıp beyin dediğini ben çok iyi anladım,ancak siz benim Ragıp beyin yazısına karşılık yazdığım yazıyı tam olarak anlayamadığınızı düşünüyorum.
O da şu;Ne demiş Ragıp bey,polıs evlerindeki ve buna benzer kurumların sosyal tesislerinde görevli memurları neden kimse gündeme getirmiyorda,ordu evlerinde görevli erleri gündeme getiriyor anlamına gelen bir fikir beyan etmiş.
Bende cevap iletimde ne demişim,polıs evlerinde polıs memurlarımı hizmet ediyor ki,gündeme gelsin.Yani bu durum aynı şey değil demek istemişim.İletim üste zaten aynı şeyleri birdaha yazmama gerek yok.
Yani forumu baştan sona iyi okursanız,konu sosyal tesislerde çalışan memurların maaşlarının kim tarafından ödendiği felan değil.Zannedersen ordu evlerinde er ve erbaş ların görevlendirilmesi olayı.En azından ben işin bu boyutuna yorum yapıyorum.
Demişsiniz ki,pek tabiki ordu evlerinde er berber yerine sivil berber istihdam edilmesine karşı değilim.Aynı fikirdeyiz vede tamda konumuz bu sayın MagnumXL..
Ragıp beyin yaptığı da bana göre konuyu değiştirmek.Benim verdiğim cevap ise konuya yeniden dönmektir.Sizinde belirttiğiniz gibi zaten yetkili kurumlarda bu yönde kararlar almaya başlamışlardır.Saygılar sunar görevinizde başarılar dilerim.20 yıl nedir ki,gelir geçer yeterki sağlık olsun.Saygılar..
Not:Sayın Senoleker'de üstteki iletisinde konunun özüne değinmiş.Aynen kendisine katıldığımı belirtmek isterim.
-
Bu konudan nasıl haberim olmamış; hayret!... Askerler hakkında; çok kısa (dört ay, kısa dönem Yd.Sb.adayı öğrenci, 1976 yılı) askerlik yapmış olmama rağmen; çok şeyler yazacak kadar bilgi sahibiyim. Tafsilatlı olarak anlatmama gerek yok. Sadece şu kadarını yazayım: Kısa dönem askerlik ilk defa 1975 te uygulandı. Ben; ikinci dönem askerdim. Askerlik muayenesi sırasında; askeri doktorun; "mitral darlığı" sebebiyle; askerlikten muaf olmam gerektiği kararının aksine...
Asker olduğumuz birlikte, herkes; fakülte mezunu...Bölük komutanlarımızın yaşları bile bizden küçük. Vali yardımcıları, hakimler, savcılar, kaymakamlar... Var oğlu var...Yaşanan bazı olaylar sebebiyle, bir gün; içtimaya; Ege Ordu'dan bir tümgeneral geldi ve aynen şöyle dedi: "Arkadaşlar, askerliğin ... Sizden ricam: "Lütfen, nizamiyeden içeri girerken; akıl ve mantığınızı dışarıda bırakın!..."
Bu ülkede askerliği; ben, böyle anlıyorum.