Öncelikle geçmiş olsun. Fakat onca derdin arasında şu cümleler ilginç olmuş:
''Kimse boş heveslere kapılmasın.Benim yepyeni,taptaze eşyalarıma el koymayı asla başaramayacaklar. ''
Printable View
Öncelikle geçmiş olsun. Fakat onca derdin arasında şu cümleler ilginç olmuş:
''Kimse boş heveslere kapılmasın.Benim yepyeni,taptaze eşyalarıma el koymayı asla başaramayacaklar. ''
Evlat öyle bir sevgidir ki ben hiç bilmezdim. Hep duyardım ama hiç anlamıyormuşum. Ta ki evladım olana kadar. Onun sevgisi öyle bir sevgidir ki ne ana ne baba yerini tutamıyor bende. Evladını kucağına aldığında ne dediğimi anlayacaksın. Keşke eşinle adam akıllı oturup konuşsaydın.
Hamilelik süreci zorlu bir süreçtir. Ardından lohusalık başlıyor. Hele bu dönem anne için çok önemlidir. Çünkü kadınlar bu dönemlerinde çok hassaslaşıyorlar. Özellikle yanında duracak sağlam ve hoşgörülü bir eşe ihtiyaç duyuyorlar. Annesi yada babası yanında olması yetmiyor. Kocanın yanında olması çok önemli. Sonuçta eşiniz sizin çocuğunuzu emzirecek. Bu dönemde yaşayacağı ruhsal çöküntüler yüzünden, bebeğinizin beslenmesinde dezavantaj olabilir. Sütün kesilmesi gibi bir problem yaşanabilir. Birde annenin gergin olması bebeğin gergin ve huzursuz olması ile doğru orantılı. Umarım herşey sizin adınıza güzel olur.
Yıkılan bir yuvada yeni doğmuş masum bir bebek. Anne için zorlu günler bekliyor hocam. Keşke yanında olabilseydin. Allah yardımcınız olsun her iki taraf için.
Kendileri etti kendileri buldu hocam. Vicdanım rahat. Ben onların kızına ev araba alma planları yaparken onlar beni öldürme planları yapmışlar. Eşimde ben görmedim duymadım. Yani 3 maymunları oynadı. Herkes hakettiği hayatı yaşar. Nasipte bunları yaşamakta varmış. İnşallah en kısa sürede bütün pisliklerini döküp çocuğun velayetini alırım. Köpek bakamayacak adamların çocuğuma bakmalarına müsade etmeyeceğim. Elimden geleni yapacağım. Belki acılar çekeceğim ama her türlü uğraşacağım. Ölene kadar bu işin peşini bırakmayacağım....
kd.demirkol
bu kadar kin ve nefret seni maffeder boşver yeniden mutlu bir evlilik yaparsın bir sürü çocuklarında olur daha gençsin,
ilk çocuğun çok önemli ama adalet sistemi sana vermiyorsa çocuğu yapacak birşey yok bu kadar kafana takma.
Kin nefret değil kardeşler. Bu daha başka birşey. Ben Allaha havale ettim. Allah nasipederse Mühendisliğe dikey geçiş yapmak için uğraşıyorum. Düzenli spora başladım. Kafamı başka türlü dağıtamıyorum. Başka şeylere konsantre olmam gerek.Yoksa aklımdan geçenleri anlatsam inanın dehşete düşersiniz. Zaten benimde amacım bu olayları bi atlatayım. Evlenip yuva kurmak. Bunlarla uğraşarak hayatmı geçer. Ama bana yaşattıklarının 10 katını yaşatacağım. Aslında kızlarının evlerinde doğum yapacak olmaları bile onlara en büyük ceza ama bu bana yetmez. Gözüme görünmeyecekler. o çocuğuda almak için ne gerkiyorsa fazlasıyla yapacağım. Alamasamda mahkeme kararlarını verdikleri çelişkili ifadeleri, fotoğrafları, yazışmalarını bir dosya haline getirip ilerde o çocuğa vereceğim ki kimin ne olduğunu anlasın. Zaten çocuğu kullanarak beni geri kazanmanın yollarını aradılar. Ama dik durdum. İnşallah planlarının tutmadığını anlayınca çocuğa bakmayı reddedip kapımıza atarlar. Ben öyle olacağını düşünüyorum. Herşeyede hazırlıklıyım. Eşim ve ailesinin artık hayatımda yeri yok.
- - - Updated - - -
Bu arada yeni farkettim. Yenigelin çıksada herkes kendi sayfasında yazsın dese yeri var. :D
Kddemirkol. Kusura bakma ama ben senin ilk dava görüldüğünde buraya gelip yazacaklarını merak ediyorum. Tahmin ettiğim gibi olursa "sana demiştim" diyeceğim bi kaç şey var. Hadi bi kaç tüyo vereyim.
1. O çocuğu alma ihtimalin sıfıra yakın.
2. Çocuğada anneyede nafaka ödeyeceksin.
3. Senin çocuğun elin evinde doğacak muhtemelen yıllarca göremeyeceksin. Yıllar sonrada sana düşman yetişmiş çocuğa sğzınla kuş tutsan yaranamıyacaksın.
4. O çocuğa senin paranla misler gibi bakacaklar her yılda masraf arttı diye nafaka arttırımı isteyip duracaklar.
5. Bir gün gelecek keşke o zamanlar barışsaydım diyeceksin.
Bunlar temenni değil yüksek ihtimalli durumlar. Gerisini sen bilirsin.
Alıntılı yanıtı denedim olmadı.
Kd.Demirkol teşekkür ederim.Aslında haklı olan mutlaka kazanıyor.Olayın tamamına bakın en uygun adımları inanarak atın.İnanan başarır.İlla adalet diyorum.Kimse için suç işlemeye gerek yok.Yeniden evlenmeyi hayal etmenizi ise cesaret ve risk diyorum.Allah hayırlısını versin.Ben kendi adıma tövbeliyim bu konuda eğer eşimle işler yoluna girmezse ilk ve son olarak duracak.
Estağfurullah öyle demem de konu başlığı karışmış zannettim...
Eşyalarımı düşünmem tuhaf değil bence hepsini beğenip aldım.Kadınlar anlar.Madem beraber oturulacaktı (kabul etmezdim zaten) niçin o kadar masraf yaptım.Ben özgürlüğüme düşkünüm sürekli hazır ol asker gezemem evde.Onlar büyük ziyaretçisi geliyo.Benle yaşasa ben hizmet etcem etmesek kötü gelin.Sonra koca ile kavga.Aman Allah korusun.Ayrı yaşamak dururken.Kızı ve iki gelini daha var.Seni seçtim pikaçu diyemez bana :)
[QUOTE=alphaRomeo;591603]Kddemirkol. Kusura bakma ama ben senin ilk dava görüldüğünde buraya gelip yazacaklarını merak ediyorum. Tahmin ettiğim gibi olursa "sana demiştim" diyeceğim bi kaç şey var. Hadi bi kaç tüyo vereyim.
1. O çocuğu alma ihtimalin sıfıra yakın.
2. Çocuğada anneyede nafaka ödeyeceksin.
3. Senin çocuğun elin evinde doğacak muhtemelen yıllarca göremeyeceksin. Yıllar sonrada sana düşman yetişmiş çocuğa sğzınla kuş tutsan yaranamıyacaksın.
4. O çocuğa senin paranla misler gibi bakacaklar her yılda masraf arttı diye nafaka arttırımı isteyip duracaklar.
5. Bir gün gelecek keşke o zamanlar barışsaydım diyeceksin.
Bunlar temenni değil yüksek ihtimalli durumlar. Gerisini sen bilirsin.[/QUO
Çocuğu illa alacağım diyemiyorum. Sonuna kadar uğraşacağım. Ama anneye ne nafaka nede tazminat alamayacak. Bunu en ince ayrıntılara kadar araştırdım. Ben haklılığıma sonuna kadar inanıyorum. İnşalla 21 Mart sonrası hayırlı haberlerle yine burda yazarım.
kd. demirkol
ben alpharemo gibi düşünmüyorum, bu dünyaya bir kez geliyorsun kendi mutluluğu düşünmen şart.
eğer geri gidersen eski karın sürekli sana hayatı zehir edebilir, hayatın maffolur. ilerleyen zamanlarda cinnet cinayet vs vs
gecen haberlerde okudum; antalyada bir kişi rus karısını öldürmüş 2 cocuğunuda zehirleyip intihar etmiş. böyle olmasındansa 10 kez boşan daha iyi.
çocuk özleminden bahsetmiş emin ol sağlam tekrar yuva kurduğunda çok mutlu bir eşin ve sürü cocukların olabilir. daha yaşın ne ki.
kaldı ki boşanan bir çok insan var 2. 3. evliliklerinde mutluluğu yakalayan.
önerim kendinden emin ol sağlam git karasızlıkta kalma . kesin kararlar al.
geleceğşn için, ülke için; mutlu aileler ve bireyler önemli sen ve yeni ailen mutlu olacaksınız ülkenin kaderini değiştireceksin.
İşte olay bu kardeşim. Aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum. Güven ortamı benim için bitmiştir. Daha öncede belirttiğim gibi. Beni başka erkekle aldatmasıyla Ailesiyle bir olup öldürmeye kalkması aynı. Farkı yok. Çok şükür şimdiye kadar sağlam durdum. Ailem arkadaşlarım dostlarım hep arkamdalar saolsunlar. Herzaman kendimden eminim. Kararlıyım. Çocuğumu onlara bırakmamak için elimden ne gelirse yapacağım. O çocuğunda bir gün 'Benim babam nerde? Bi tanışayım' diyeceğine adım gibi eminim. Allah sonumuzu hayır eylesin....
Buna benzer durumlara sayısız kez şahit olmuş biri olarak üzülerek alphaRomeo'ya katılıyorum.Yaptığınız araştırma kendi anlatımlarınızdan mahkemenin şekilleneceği düşüncesiyle olduğu için elbette kendi kafanızda her şey umduğunuz gibi gidecek.Aynı şeylere değinirsek;
1)Çocuğu okula başlayana kadar almak(kendileri vermeden) imkansız
2)Kesin %100 bir şekilde hem çocuğa hem anneye nafaka ödeyeceksin buda bin TL civarı olacak
3)Bu da maalesef yüksek ihtimal çünkü çocuk anne-baba bağları çok erken yaşta bilinç altına işleniyor
4)Tabi ki her sene nafaka arttırımı olacak
5)Bu ihtimaller arasında ama en çokta önemli değil olup olmaması
Yani ''görecekler onlar, neler neler edecem, hesabını sorucam, dünyayı başlarına yıkacam vs.'' durumlarından hem kadına karşı işleyen olağan üstü pozitif ayrımcılık hem karşı tarafın elinde kendi çocuğunuz olduğu düşünülünce fersah fersah uzaktasınız.Neyse zaman gösterecek.Umarım her şey en azından daha yıkıcı ve daha üzücü olmaz.Hayırlı haberler vermeniz ümidi ile.Kolay gelsin.
Beni ailesiyle bir olup öldürmeye kalktılar. Bunların hepsi gerek raporlar gerek mesajlar hepsinde mevcut. Avukatının benim avukatımı arayıp 'Çalışana kadar bari nafaka verin' diye yalvarması bile olayların ne şekilde sonuçlanacağına delildir. Hakimin verilen ifadelerin çelişkilerini, doktor raporlarını , fotoğraflarda görülen ip izini ve yaptığım onlarca iyilikleri belgelersem haklılığım ortaya çıkacaktır. Önemli olan hakim bizi ne sürede dinleyecek. Acaba kaç kelime konuşma hakkımız var. Mümkün olan en az ve en öz şekilde konuşmak. Öfkemi nasıl kontrol ederim. Bilemiyorum.
- - - Updated - - -
Birde bu konularla ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Daha önce hiç hakim karşısına çıkmadım. Bu davada hakimin 1 saat bizi dinleyeceğini sanmıyorum. Ne şekilde konuşma yapmam gerek? Olayları anlattım diyelim. Haklı olduğumu kanıtlayacak durumları nasıl anlatacağım. Şöyle örnek vereyim. Olay olduktan sonra Tam 10 gün hiç sesleri solukları çıkmadı. Ankaradaki akrabaları olayı benden duydu. Ve telefon konuşmalarında herkes beni haklı buldu. Kimse aracı olmak için konuşmaya bile gelemedi.Eşimde bu konuşmalarda olayların bu derece büyüyeceğini düşünemedim gibi cümleler kurmuş.Ailsinin böyle birşey yapacağını hiç düşünememiş gibi.Bu olacaklardan bilgisi olduğu anlamına gelmezmi.Birde 4 metre mesafeden duymadım görmedim bilmiyorum ifadesi ne derece doğru olabilir? Bunları açıklayabilecek kadar konuşturursa hakim haklılığımı kesin olarak ispatlayabilirim. Ama dinlermi ?
biz olası kötü ihtimalleri dillendirelim sen olabilecek en iyi sonucu al kardeşim bundan eminsen devam da edebilirim. daha önce bahsi edilen noktalara tekrar tekrar değinmek anlamsız. az buçuk yaşadıklarından çıkardığım bikaç nokta var. ailesi ile yaşadığın olayı eşinle arandaki konuya dahil etme. eşinin bu konuda ki tutumunu yadırgama . sana bunu az buçuk açıkladım. kimse ailesini zorduruma düşürmek istemez. haklıda olsa haksızda olsa empati yaparsan anlayacağını umuyorum. çocuk konusunda belki hayata bakışlarımız farklıdır ama ben çocuklarım için ateşten gömlek giydim. onlar için hayatımda zevk aldığım bir çok hobimi elimin tersiyle ittim . belki bundan dolayıdır ki , yarın çocuk doğunca olaylara bakışının değişebileceğini düşünüyorum.
benim olayı az buçuk biliyorsun . çocuklarım şiddet gördü , istismar edildi, gelişimleri 1 yıl geri tüm sorumlusu olan kadın yinede çocukları alabilir şahitlerime kesin kati kanıtlarıma rağmen hemde. su götürmez bir kesinlikte yazışma fotoğraf ve şahitlerle kanıtlı olarak 2. kez aldatılıyorum yinede nafaka ödeyebileceğim ihtimaller var. işin özü ben bile emin olamazken senin bu kadar emin olman beni şaşırtıyor.
kd.demirkol
haklılık olayını deliler kanıtlar şahitler ile hakim karar verecek yerel mahkeme ile çözemezsen temyize gider. orada da çözülmez ise yapacak pek bir şey yok.
kaybetmen durumunda yapılacak tek şey maaşını askeri ücretten göstermek üzerindeki mal varlığını da azaltman lazım.
böylelikle en fazla 300-500 TL nafaka verirsin diye tahmin ediyorum.
bu çekişmeli boşanma olayları çok çetrefilli ve uzun bir süreç, eğer bu işe girdiysen bütün olasılıkları değerlendirip ona göre önlem alman gerekiyor.
benim davamda çekişmeli boşanma hakkımızda hayırlısı diyelim.
Boşanma sürecinde çok büyük acılar ve hayalkırıklıkları yaşamanızı anlıyorum.
Ancak bu psikoloji içinde devam ederseniz bundan en çok siz, çocuğunuz ve çocuğunuzla aranızdaki ilişki zarar görür.
Boşanmanın kazananı yoktur. Boşanma sürecinde taraflar yaşadıklarının verdiği acının öfkeye dönüşmesiyle gerçeklerden uzaklaşırlar.
Kendinizin haklılığını ispatlamaya çalışırken saldırganlaşan bir psikoloji içindesiniz.
Bazen haklı olmak yetmez.
Elbette ki size bu acıları yaşatan kadından ve ailesinden kurtulmanız önceliğiniz olmalı.
Ama çocuğunuzun velayetinin onda kalacağı ve onunla ömür boyu muhatap olacağınızı unutmadan daha sakin ve medeni davranmanız gerekiyor.
Sizin onlara gösterdiğiniz düşmanlık ileride çocuğunuzdan size yansıyacak.
Çocuğunuz olmasaydı, kaybedecek bir şeyim yok düşüncesiyle intikam için uğraşmanız anlaşılabilirdi.
Ama şu anda az zararla kurtulmak için bazı tavizleri de gerektiği yerde vermelisiniz.
Adalet (= eğer adalet olsaydı insanlar cesaret edip bu suçları işlemezdi. Gerçek adalet potansiyel suç işlenmeden bunun önünü alandır. Bu dünyanın diğer tarafıda var elbette. Ne mutlu böyle düşünüp Teselli olabilene. Hayat işte abime kalem alınıp bana alınmadığında bunun bile yıllarca hesabını soran ben yaşadıklarımdan sonra hayırlısı diyorum. Kim bilir bir gün bu yaşadıklarımızı çocuklarımız buralarda okur bizi anlarlar.
''Ben haklıyım'' nedir ya.Ona sorsak o da ''Ben haklıyım'' diyecek.Boşanma davalarında herkes istisnasız %100 haklı ve kusursuzdur kendine göre.Kişinin kendini böyle görmesi mahkemenin böyle olacağı anlamına gelmez.
Yazdıklarınızda da mahkeme de anlatacaklarınızın planlarında da çok hukuk dışı şeyler var.Böyle böyle olay oldu 10 gün boyunca hiç sesleri çıkmadığına göre, kendi yakınlarına bile haber vermediklerine göre kendi haksızlıklarını biliyorlar şeklindeki hukuki hiç bir şey ifade etmeyen ancak arkadaş sohbetlerinde anlatılabilecek şeylerin mahkemede dinleneceğini anlanacağını sonuç vereceğini sanıyorsanız çok ciddi duvara toslarsınız.Zaten buna benzer şeylere girdiğiniz saniye söz kesilir daha da gelmez.
Ailesi yada kardeşi size saldırdıysa darptan ceza alır o ayrı onun suçunu eşinize yıkamazsınız, siz mahkemenin eşinizle beraber ailesinin size suikast yapıp, öldürüp arka bahçeye gömmeyi planladığını düşünmesini istiyorsunuz.Size şu an çok büyük bir iyilik yapılmakta bu forumda.
Karşı taraf eşimle küstük, yakınlarıyla beraber bize geldiler o sırada ben içeride hazırlanırken bir bağırış çağırış oldu arbede çıktı o üzüntüyle ve kargaşada kim kime ne yaptı bilmiyorum kardeşim darp ettiyse darptan cezasını alır, ben çalışmayan bir kadın olarak yeni doğmuş çocuğumla ortada kaldım, baba evinde sığıntı oldum der ağlarsa işler emin olun sizin beklediğinizin yanından bile geçmeyecektir.Tek kurtuluşunuz karşı taraf suçunu kabul eder mahkemede de bariz açık verirse o zaman olur.
O bile bence çocuğa kesin iştirak nafakası(en az 500) çocuk zaten karşıda haftada bir görme oda işler gerildikçe sürekli sekteye uğrayacak, sürekli bir kavga dövüşün içinde olacak ihtimal pedagog ve icra memuru vasıtasıyla yaptırılacak o da 1 sefer için 300 TL civarında.Mahkemede bence hiç subjektif ispatı olmayan şeylere girmeyin(o kapının ordaydı, görmüş olması lazım, boynuma kement attıydı, hepsi birlikte planlı öldürmek istediydi, kapıdan girer girmez zaten pis pis baktıydı, kimseye olayı anlatmadığına göre haksızıdı vs), size verilen 1-2 dkyıda heba eder zararlı çıkarsınız.Sinir durumunuz da daha önce yazdıklarınızdan da farkındayım, belkide bununla alakalı da destek almak yerinde olur.Sizin haksız çıkabileceğinize dair en ufak yazı sizi sinirlendiriyor.Mahkemede de bu açık vermeye sebep olabilecek başka bir etmen.
Dediğim gibi çocuğunuz bir doğsun her gün ellerinde sizin çocuğunuz olan insanlarla kavgaya tutuşmak ne kadar zor hem çocuğa hem size ne kadar eziyet o zaman anlarsınız.O yüzden buradan size barışma tavsiyesi yapanlar sizi düşünerek onları yazıyor.Benim görüşüm böyle bir evlilik sürdürülmese dahi çocuk için belli fedakarlıklar yapmak ayrı hayatlar sürüp yüz yüze bakacak kadar bir ilişkiyi çocuk için muhafaza etmek yerinde olurdu.Esenlikle..
Tamamiyle yazılan herşeyi titizlikle okuyorum. Öfkemin çok büyük olduğumun farkındayım. Zaten sizde anlamışsınızdır. Buraya üye olmadan önce diğer forumlardan birçok şey okudum. Bazı arkadaşlarımızın yaşadıkları gerçekten benden 10 kat ağır. Tek kızgınlığım gerçek anlamda bunların hiçbirini haketmedim. Açık verme gibi bir durumum yok. Çünkü açık verecek bir yalanım yok çok şükür. Ama adaletin kadından bu kadar yana olması gerçekten sinirlerimi bozuyor. Karşı tarafa vereceğim çocuk nafakası bile eminim ki ya babasının mazot parası yada kardeşinin sigara parasına gidecek. Ağrıma gidecek olan bu. Çocuğa ödeyeceğim nafaka hiç umrumda değil. onu öderim. Benim evladım sonuçta. Ama anneye vereceğim 5 kuruş bile gerçek anlamda canımı çok yakar. Anladığım kadarıyla yorum katmayıp sadece olanı biteni anlatıp hakim soru sorarsa cevaplamak en mantıklısı. Tabi soru sorarmı onuda bilemiyorum. Tek yorumum şu olur. Evlendikten sonra ben uyurken ailesini evimize alıp daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalmayacağımın garantisi yok. Ben bunlara güvenmiyorum diyeceğim. Umarım sorun çıkmaz.
Öfkemi size bu derece yansıttığım içinde herkesden özürdilerim.Umarım sizleri kırmamışımdır.
Anlaşmalı değil çekişmeli olduğuna göre eşiniz boşanmayı istemiyor mu?
Eğer kusurlu taraf ise ispat ederken diğer yorumlardaki gibi ifade edersem sakin ve kısa -öz anlatmalısınız.Duruşmada sinirlenseniz bile hakim olmanız gerek.Ben daha önce eşimle ceza mahkemesine çıktım.Gerçekten lafı uzatmak imkansız oluyor.Size çok yardımcı olacak yorumlar var.Öfkenize hakim olun ama inanarak sakince devam edin.
Siz evlilik birliğinin temelden sarsılması ,kasten yaralama,tehdit ile dava açtınız galiba.Bunları ispatlamanız yeterli.Ancak bu suçları eşiniz yapmamış görünüyor planın içinde olduğuna dair deliliniz olmalı varsayımlar yeterli değil.
Allah muvaffak etsin.Ayrıca kadına yönelik pozitif ayrımcılık değil de erkeğe oranla kadın hakları dünyada ihlal edildiği için bazı tedbirler alınmış ve bu böyle olmasa zengin fakir farketmez her kadın sırf hobi olsun diye dayak yerdi.Erkekler güçlerini kadın üstünde sergilemeyi bırakmadıkça tabii ki devletimiz ve STK lar kadına yardım edecektir.
Haklısınız. Ama şöylede bir durum var. eşimin işin içinde olmadığından emin olsam zaten olayı bu durumlara getirmem. Birde ağrıma giden şey şu. Gözünün önünde ambulans ile hastaneye kaldırıldım. Ne bir arama ne bir mesaj. 1 ay boyunca sormadı beni yaa. Hiç mi merak etmez bir insan. Çok ağrıma gitti yaa. Gözünün önünde kardeşiyle babası yuvasını yıktı. Kılı kıpırdamadı. Bi ara sor. Ben işin içinde değilim de. Ailenin hatasını kabul et. Hiçbirşey yok. Boşanmak için avukat tuttuktan sonra kapına köpek olayım diye yalvarmaya başladı. Başına geleceği anlayınca heralde. Allah sonumuzu hayretsin. ne denilebilir ki.
Çok karışık bir durum.Eşiniz ve sizin ve Çocuğunuz için üzülmemek imkansız.Yıllar sonra ya biz ne için boşandık diye üzülebilirsiniz.İyi düşünün karar verin.Hani insan ölünce araba çarptı ondan öldü denir ama halbuki Ecel gelince Azrail as ruhunu almıştır.Bu trafik kazası da işin bahanesidir.İlişkiler de böyle.Bitmesi gerekiyorsa el götürür yel götürür.Devam etmesi gerekiyorsa fırtına deprem ayırmaz.Vardır bir hayır herşeyde.Allah yardımcınız olsun.
Merhaba
Bu kişiye 2017'nin 10.ayında adli yardım ile tedbir nafakası davası açtım ve 25 Ocak'ta ilk duruşmada ara karar ile ayda belli miktar nafaka kararı çıktı.Bunu tanzim edebilmem için barodan görevlendirilen avukat ilgilenemezmiş.
Bana boşanma davası açacağım diye dalga geçtiği için evi başkası için terkettiği için ömür boyu boşanma davası açmayacağım eşime.
Bu tedbir nafakasını bana ödemekte zorluk çıkarmaya çalışıyor yani ödemiyor. Nerede çalıştığını yalan söylüyor mahkemeye gelirini az göstermek için yani geliri 3000 tl den çok ama sigortasız çalışarak asgari ucretli gibi gösteriliyor işyeri de buna yardim ediyor. Bunlar suç değil mi?
Avukat olmadan nafakamı tahsil etmem çok mu zor ?
- - - Updated - - -
Seni durduk yere boşayacağım diye benimle dalga geçti.Asla dava açmayacağım.Asla boşanmayacağım.Madem boşanmak istiyor kusurumu bulup paşa paşa boşasın heyecanla bekliyor olacağim...
- - - Updated - - -
Beni durduk yere boşamak isteyen ama hala dava açmayan eşimin bana her ay düzenli olarak tedbir nafakası ödemesine karar verildi.Kocası böyle düzenbazlık eden kadınlara tavsiyem.Hiçbir kabahatiniz olmadığı halde anası babası için başka kadın için sizi boşanmaya ikna etmeye çalışan karakter yoksunlarını boşamayın. Tedbir Nafakası davası açın.
Evliliğin yürümemesi için gereken zemini hazırlamaya çalıştı şiddet hakaret her yolu denedi...iftirayı da denedi.
Ama 1 senedir boşanma davası açamadı.
Ben de bana sürekli seni boşayacağim diye şantaj yapan bu karşı tarafa hiçbir zaman boşanma açmayacağım için tedbir nafakası davası açtım.
Boşanmak isteyen o o zaman o dava açacak.
Tedbir nafakasını ödemiyor. Barodan görevli avukat nafaka tahsiliyle ilgilenemezmiş. Avukatsız nafakamı almayı başarabilir miyim?
Eğer başaramazsın diyorsanız borç alıp avukat tutacağım son çare olarak
- - - Updated - - -
Tanzim etmek yazmışım tahsil etmek olacaktı
- - - Updated - - -
Tanzim etmek yazmışım tahsil etmek olacaktı
Nafakanın suresizliği kalksin diyen birileri var.Bu kişilerin yanlış olduğuna ispatım şudur.
ALLAH'IN Kur'an'da kadına helal ettiği mehir tonlarca yük ile altın olduğuna göre bir erkek özür boyu boşadığı karısına ayda 500 tl bile ödese Zaten kadına ALLAH TARAFINDAN helal edilen mehiri yine de ödemiş olamaz.
Bu süresiz nafaka aslında Allah'ın kadına helal ettiği mehiri taksit taksit erkeğe ödetmek oluyor.
Bu erkekler süresiz nafakayı bu kadar dert etmiş madem!
Evlenen her kadın tonlarca altını mehir senedi etsin.
Bakalim kocası hangi cesaretle aldatacak!
Hangi cesaretle dövecek!
Hangi cesaretle Yeni aşk buldum sen babanın evine güle güle diyecek
Hangi cesaretle hadi eve yeni kadın getirdim beni sırayla paylaş diyecek!
Mehir kadını erkeğin iğrençliklerinden korur. ALLAH'IN kadına verdiği en güzel ve sınırı olmayan haktır.
#mehiryasalolsun
Mehir yasal olmadan süresiz nafaka kaldırılamaz
Yenigelin,
Ben iki tarafında hukukta eşit olduğunu düşünüyorum, tonlarca altın mehir değer mi bazı kadınlar? senin oğlun olsa tonlarca mehir verdirir misin?
Evlilik iki kişi arasında sevgi saygı çercevesinde başlar veya başlayıp biter bir tarafa ömür boyu nafaka verilmesi eşitsizliktir, varsa cezası tazminat ile öder zaten.
Emin ol nafaka veren tekrar evlenemeyen, nafaka almak için kayıt dışı imam nikahı ile yaşayan, nafaka az vermek için askeri ücretle çalışan, 3 ay nafaka verilmeyince hapis yatan, nafakayı catır catır yerim diyerek calışmayan kadınlar ve bu durumları görüp de dayanamayıp kadını ailesini kendini vuran ciyanet işleyen cok kişi var.
Bazıları ömür boyu nafaka vereceğime öldürürüm 5-10 sene yatar cıkarım yine ödemem diyenler var,
Bu konuda empati yap biraz kendini erkek yerine koya şuan ki yaşadıkların karşı taraf kadın olsa sen erkek olsan ne yapardın hem haklı hem nafaka versen? oğlun 20 yaşında sorunlu evlilik yapsa 22 yaşında boşansa ne yapardın ömür boyu nafaka ile?
- - - Updated - - -
Yenigelin,
Ben iki tarafında hukukta eşit olduğunu düşünüyorum, tonlarca altın mehir değer mi bazı kadınlar? senin oğlun olsa tonlarca mehir verdirir misin?
Evlilik iki kişi arasında sevgi saygı çercevesinde başlar veya başlayıp biter bir tarafa ömür boyu nafaka verilmesi eşitsizliktir, varsa cezası tazminat ile öder zaten.
Emin ol nafaka veren tekrar evlenemeyen, nafaka almak için kayıt dışı imam nikahı ile yaşayan, nafaka az vermek için askeri ücretle çalışan, 3 ay nafaka verilmeyince hapis yatan, nafakayı catır catır yerim diyerek calışmayan kadınlar ve bu durumları görüp de dayanamayıp kadını ailesini kendini vuran ciyanet işleyen cok kişi var.
Bazıları ömür boyu nafaka vereceğime öldürürüm 5-10 sene yatar cıkarım yine ödemem diyenler var,
Bu konuda empati yap biraz kendini erkek yerine koya şuan ki yaşadıkların karşı taraf kadın olsa sen erkek olsan ne yapardın hem haklı hem nafaka versen? oğlun 20 yaşında sorunlu evlilik yapsa 22 yaşında boşansa ne yapardın ömür boyu nafaka ile?
- - - Updated - - -
YeniGelin şunuda ekleyeyim,
sen tekrar evlensen boşanmış biri ile oda ömür boyu nafaka ödüyor ise 15 gün evli kalmış ve boşanmış tekrar senle evlenmiş ve 3 cocuğunuz olmuş, senin ve cocukların rızkını hatalı evlilik yapmış insana neden ömür boyu versin kaldı ki cocuğuna bile 18 yaşına kadar veriyor.
Kuranda senin bahsettiğin gibi değen kadın değmeyen kadın gibi bir ayrım yok. ALLAH kadına istediği kadar mehir isteme hakkını verdi.Sana susmak düşer burda. Kimseyi sınıflandıramazsın. İstediği mehire değmeyecek bir kadın diyen erkek de gitsin başkasıyla evlensin kimsenin zorla erkeği evlendirdiği gel beni al dediği yok!
Benn eşim anasınaköle olmadım diye beni ortada bıraktı gitti.Simdi bu evlilik sorunlu diye ben mehir haketmiyo muyum?İstediğim kadar tonlarca kilo altın değeri mehiri Rabbim bana helal etmiş ve hepsini hakediyorum.
Bir bu eksikti .Kim ne kadar mehir hakediyo kuruluşu mu oldun yoksa?
Hatalı evlilik yapmışmış ömür boyu niye nafaka öduyomuş zaten mehir kadına verilir çocuğa değil.Dikkatini çekerim burda iyi oku.
Karısına o zaman evlenirken kilolarca veya tonlarca mehiri senet etsin boşanınca çatir çatır peşin ödesin.Ömur boyu taksit ile ödemek zor geliyorsa .
Bu arada cinayetleri haklı gibi göstermişsin suç duyurusunda bulunulası bir yorum ettin farkında misin?
Ne yani ömür boyu nafaka ödememek için karısını öldürmek nedir ya bunu yapan erkeği haklı bulur gibi yazmişsin ilginç gerçekten!
Senin dediğine bakilirsa mehiri çok olan kadını boşayan erkek bu durumda "eski karım mehiri haketmiyo neden peşin veya taksit ile ödeyeyim ki öldurup kurtulayim " demesi ve cinayet işlemesini de haklı göstermiş oluyosun.
Dediğim gibi hangi kadının ne kadar mehir isteyeceğine ne kadar mehir hakettiğine sen veya başkası karar veremez!
Dediğin mantık iran mantığı orda da erkekler boşamak istediği karısına 3 ay nafaka ödemediği gibi mehirini bile ödemiyor.Hakkını arayan kadın da hak aramak için gittiği mahkemede kırbaçlanıyo!
Siz erkekler yeni aşklar yeni heyacanlar için kadın boşayıp hiçbir kulfete katlanmamak hayalini bırakın kadın haklarını yedirtmeyiz.
Kusurlu olan taraf zaten yoksulluk nafakası ödüyor. Kusurlu olan erkeğe bedelini hukukî olarak ödetmiş oluyoruz.Niye bu kadar zoruna gidiyo erkeklerin.
Kusur işlemesinler aldatmasınlar vurmasınlar hakaret etmesinler karılarına! O zaman kusurlu olup yoksulluk nafakası ödemezler.
Hakedene hakettiği cezanın verildiği hukukumuz var.
Erkeklerin boşanmada ,aldatmada ,şiddette daha cesur olmasi için nafakayı azaltmak hatta kaldirmak istiyorlar.Kaybedecek bişeyim yok bu kadına istediğim gibi zulmederim bedavaya da boşarim hayalleri!
Ruyalarında görürler.Suresiz nafaka kalkmayacak.
Ben biriyle evlenmem.
Oldu ya eşimle boyanınsam evlendim diyelim.Boşanmiş bir erkek ise ve karısından kusurlu ise mahkeme ona belli miktar nafaka ödemesini emretmişse bunda ne gibi bir sorun olabilir ki?
Her erkek boşadığı karısına dinde helal olan mehiri ödemek zorunda olsa bu kadar boşanma olmazdı.erkekler çorap gibi eş değiştirmişti!yeni taze aşk için emektar karılarını sığınma evine baba evine yollamazlardi!
- - - Updated - - -
Kuranda senin bahsettiğin gibi değen kadın değmeyen kadın gibi bir ayrım yok. ALLAH kadına istediği kadar mehir isteme hakkını verdi.Sana susmak düşer burda. Kimseyi sınıflandıramazsın. İstediği mehire değmeyecek bir kadın diyen erkek de gitsin başkasıyla evlensin kimsenin zorla erkeği evlendirdiği gel beni al dediği yok!
Benn eşim anasınaköle olmadım diye beni ortada bıraktı gitti.Simdi bu evlilik sorunlu diye ben mehir haketmiyo muyum?İstediğim kadar tonlarca kilo altın değeri mehiri Rabbim bana helal etmiş ve hepsini hakediyorum.
Bir bu eksikti .Kim ne kadar mehir hakediyo kuruluşu mu oldun yoksa?
Hatalı evlilik yapmışmış ömür boyu niye nafaka öduyomuş zaten mehir kadına verilir çocuğa değil.Dikkatini çekerim burda iyi oku.
Karısına o zaman evlenirken kilolarca veya tonlarca mehiri senet etsin boşanınca çatir çatır peşin ödesin.Ömur boyu taksit ile ödemek zor geliyorsa .
Bu arada cinayetleri haklı gibi göstermişsin suç duyurusunda bulunulası bir yorum ettin farkında misin?
Ne yani ömür boyu nafaka ödememek için karısını öldürmek nedir ya bunu yapan erkeği haklı bulur gibi yazmişsin ilginç gerçekten!
Senin dediğine bakilirsa mehiri çok olan kadını boşayan erkek bu durumda "eski karım mehiri haketmiyo neden peşin veya taksit ile ödeyeyim ki öldurup kurtulayim " demesi ve cinayet işlemesini de haklı göstermiş oluyosun.
Dediğim gibi hangi kadının ne kadar mehir isteyeceğine ne kadar mehir hakettiğine sen veya başkası karar veremez!
Dediğin mantık iran mantığı orda da erkekler boşamak istediği karısına 3 ay nafaka ödemediği gibi mehirini bile ödemiyor.Hakkını arayan kadın da hak aramak için gittiği mahkemede kırbaçlanıyo!
Siz erkekler yeni aşklar yeni heyacanlar için kadın boşayıp hiçbir kulfete katlanmamak hayalini bırakın kadın haklarını yedirtmeyiz.
Kusurlu olan taraf zaten yoksulluk nafakası ödüyor. Kusurlu olan erkeğe bedelini hukukî olarak ödetmiş oluyoruz.Niye bu kadar zoruna gidiyo erkeklerin.
Kusur işlemesinler aldatmasınlar vurmasınlar hakaret etmesinler karılarına! O zaman kusurlu olup yoksulluk nafakası ödemezler.
Hakedene hakettiği cezanın verildiği hukukumuz var.
Erkeklerin boşanmada ,aldatmada ,şiddette daha cesur olmasi için nafakayı azaltmak hatta kaldirmak istiyorlar.Kaybedecek bişeyim yok bu kadına istediğim gibi zulmederim bedavaya da boşarim hayalleri!
Ruyalarında görürler.Suresiz nafaka kalkmayacak.
Ben biriyle evlenmem.
Oldu ya eşimle boyanınsam evlendim diyelim.Boşanmiş bir erkek ise ve karısından kusurlu ise mahkeme ona belli miktar nafaka ödemesini emretmişse bunda ne gibi bir sorun olabilir ki?
Her erkek boşadığı karısına dinde helal olan mehiri ödemek zorunda olsa bu kadar boşanma olmazdı.erkekler çorap gibi eş değiştirmişti!yeni taze aşk için emektar karılarını sığınma evine baba evine yollamazlardi!
- - - Updated - - -
Bu arada şunu da söyleyim tazminat ile cezasını öder demişsin.Mal varlığını başkasının üstüne yapıp o tazminati ödemesinler demi çok akıllıca!
Mehir senedi erkekleri bu kadar korkutuyor işte.Senet çünkü senet!Ödememek için hiçbir yolu yok.Malı mülkü başkasına devreden uyanıklar da bunu paşa paşa ödemek zorunda senet edilen borcu ödemeyen hapsi boylar.Mecburen öder.
Tazminat 100 bin tl falan neden o kadar az ile yetineyim.Allah bana tonlarca mehiri helal etti.Senet edip evlendim 5 kg mehirim var.Ödemesin de görelim hapise attırırım.Yani keyfi bilir.Ve mehir yasal olacak .
Mehir yasal olmazsa süresiz nafaka kaldırılamaz .
- - - Updated - - -
Bu arada şunu da söyleyim tazminat ile cezasını öder demişsin.Mal varlığını başkasının üstüne yapıp o tazminati ödemesinler demi çok akıllıca!
Mehir senedi erkekleri bu kadar korkutuyor işte.Senet çünkü senet!Ödememek için hiçbir yolu yok.Malı mülkü başkasına devreden uyanıklar da bunu paşa paşa ödemek zorunda senet edilen borcu ödemeyen hapsi boylar.Mecburen öder.
Tazminat 100 bin tl falan neden o kadar az ile yetineyim.Allah bana tonlarca mehiri helal etti.Senet edip evlendim 5 kg mehirim var.Ödemesin de görelim hapise attırırım.Yani keyfi bilir.Ve mehir yasal olacak .
Mehir yasal olmazsa süresiz nafaka kaldırılamaz .
Yenigelin,
Hukuklar dini kurallara göre yönetilmez, uluslar arası hukuk, insan hakları, vijdan ve etik kurallara göre şekillenir ayrıca dünyada bir çok din var.
Bizim hukuk kuralları isvicre, italyan alıntılarla doludur.
Emin ol eğer islami şeriat kurallarla yönetilse burada bu yazıları çekine çekine yazarsın, islam dininde kadının yeri erkekten sonra gelir.(örnek islam şeriat ülkeleri)
Benim buradaki düşüncem birinin erkek / kadın ayrımı yapmadan eşit ve adaletli davranılması.
Her insan birbirinden üstün olabilir eğitim, mal varlığı, bilgi birikim,duygu düşünce vijdan olarak. Bu üstünlük erkekde üstün olabilir kadında.
Evlilikte veya boşanmada adaleti oluşturmak için ömür boyu kimseyi cezalandıramazsız bu kadınada /erkeğide.
- - - Updated - - -
Yenigelin,
Hukuklar dini kurallara göre yönetilmez, uluslar arası hukuk, insan hakları, vijdan ve etik kurallara göre şekillenir ayrıca dünyada bir çok din var.
Bizim hukuk kuralları isvicre, italyan alıntılarla doludur.
Emin ol eğer islami şeriat kurallarla yönetilse burada bu yazıları çekine çekine yazarsın, islam dininde kadının yeri erkekten sonra gelir.(örnek islam şeriat ülkeleri)
Benim buradaki düşüncem birinin erkek / kadın ayrımı yapmadan eşit ve adaletli davranılması.
Her insan birbirinden üstün olabilir eğitim, mal varlığı, bilgi birikim,duygu düşünce vijdan olarak. Bu üstünlük erkekde üstün olabilir kadında.
Evlilikte veya boşanmada adaleti oluşturmak için ömür boyu kimseyi cezalandıramazsız bu kadınada /erkeğide.
eşinizle evliliğinizin ilk zamanlarında yada nişanlılık döneminde size karşı davranışı nasıldı size karşı olan davranışları sebepsiz yere aniden değiştiyse eşinizde büyü olabilir inanın bana bir çok yuva büyüden dolayı yıkılıyor eğer gerçekten eşinizde bir büyü olayı varsa sizin her hareketiniz batar sizden sebepsiz yere soğur dediğim gibi bir durum varsa ilim ehli bir kişiden bu konuda yardım alın ona göre karar verin
merhaba ehlisünnet,
Böyle şeylere inanmamanı tavsiye ederim, bilimsel olarak hiç bir dayanağı yok. Geçmişte ve her dinde büyü gibi batıl inanclar vardır.
- - - Updated - - -
merhaba ehlisünnet,
Böyle şeylere inanmamanı tavsiye ederim, bilimsel olarak hiç bir dayanağı yok. Geçmişte ve her dinde büyü gibi batıl inanclar vardır.
Olayın hukuki, kanuni yanı bir tarafa, Olayı Tek taraflı dinlemenin doğru olmadığını kabul ile birlikte bir kaç şey söylemek istiyorum.
Araba kullanmak için ehliyete, iş yeri açmak için bi yeterliliğe, bi belgeye, herhangi bir yerde çırak olmak için dahi yeterlilik belgesine gerek varken, Evlenmek ve çocuk sahibi olmak için 18 yaşını bitirmek yeterli. Herhangi bir belgeye yeterliliğe gerek yok.
Daha sonra gelsin mutsuz evlilikler, problemli çocuklar, kadın cinayeti vs...
Daha evleneli 6 ay olmuş, ya parayla mı verdiler bu adamı sana? yer yüzünde 3 milyar erkek insandan çok yoğun bir aramayla mı buldunuz? Hiç mi insan sarraflığınız yoktu, gözünüzün önüne nasıl bir perde indi ? Hadi hepsine kader diyelim geçiştirelim. Allah kolaylık versin.
Büyük ihtimalle konyalı ataerkil bir keko, zindan olan hayatlar, kanayan toplumsal yara. Yukarıda bitanesi de büyü demiş. Aferin... Yıl olmuş 2018 adamlar galaksiler arası yolculuk hesapları yapıp atom altı parçacık çarpıştırırken büyü, cin girmesi, cin çarpması .... Olayın özeti ayrıntıda gizli
Energystar,
Bu dediğin İslam değil erkek diktatörlüğü maalesef.Alıntı:
Hukuk dini kurallarla yönetilmez diyosun ama nafakanın İslamda3 ay olduğunu öne sürerek süresiz nafakanın kalkmasını istiyor bazı süper zekalar.Erkeklerin işine gelen durumlarda hukuk din ile mi yönetiliyor?
Ayrıca İslamda nafakanın 3 ay olduğuna dair tek bir ayet ve hadis yok.Erkeklerin kadınları canı isteyince rahatça bedavaya boşamak için uydurduğu din kisvesi giyindikleri yalanlar
İslamda erkek kadından önce gelir demişsin.Tiksindim bu cümleden.Hiçbir şekilde kabul etmiyorum.Islamda erkek üstün değil.Erkeğin çürük beyni öyle saniyo egosunu tatmin etmek için uydurdukları din ile bağdaşmayan sapık fikirler
ALLAH katında üstünlük takva iledir.Kadın erkekten üstündür deyin erkek her halükarda kadına bakmak zorunda ve bir kadın asla çalışmak zorunda değil
Bir kadın boşanınca ömür boyu rahat yaşayacak ev sahibi olacak kadar mehir senedi ile evlenebilir.Allah helal etti bize bunu.Nafaka süreli olursa mehir yasal olacak.Tum kadın hakları kuruluşlarında çağrı yapıyorum.Sonuç alacağıma inanıyorum.
Çok eş yasal olsun diyen iğrenç mahluklara da din ile hukuk yönetilmez diyebildiniz mi?
- - - Updated - - -
Ehlisünnet,
Alıntı:
Sizden sebepsiz yere soğur dediğim gibi bir durum varsa ilim ehli bir kişiden bu konuda yardım alın ona göre karar verin
Akraba ve arkadaşlarım da demişti.Bir hoca büyü var dedi hatim okudum okursan kocan düzelir dedi.Ben inanarak okudum ama sonuç aynı.
zihninde olanları evlenmeden önce gizleyip sonra emri vaki ile kabul ettirmeye çalıştı bu da onun büyüsü bence yani sahtekarlık iki yüzlülük...
Nişan yüzüğü takıldı iki ay içinde yangından mal kaçırır gibi evlendirdiler ailesi benim akrabalar şok olmuştu bu ne hız diye. Evlenir evlenmez akrabalarimdan borç istedi ev alacağım kendime deyip.Rezil etti beni herkese.Daha saymayım yaptığı rezillikleri.
Ben hiçbir zaman boşanmayacağım.Keyfi bilir.Bulsun kusurumu boşasın bana göre hava hoş.
- - - Updated - - -
Bummerxy,
Hiç mi insan sarraflığınız yoktu, gözünüzün önüne nasıl bir perde indi ? Hadi hepsine kader diyelim geçiştirelim. Allah kolaylık versin.
Sağolun âmin
Var var ama insan sarraflıgımızı kullanmayalım diye acele evlendirdi ailesi.Sonradan anladım niyetlerini.Ama daha büyük dumenler çevirmesine engel oldum.Şimdi benden çaldıkları takılarımı ödetmek peşindeyim.Hakkımı yedirtmem
Yenigelin,
Sizle tartışmak istemiyorum, herkes senin gibi düşünse çoğunluk evlenemez, sadece ağaoğulları evlenir, oda parasını verdiği için 2.,3.,4. alır ve istediğini yapar/yaptırır.
Para ile alınan ve değer verilen tek şey maldır.
Evlilikten iki kişinin sevgi saygısı ile olur hiç bir zaman maddi beklenti olmamalı, olur ise o evlilik çöker.
modern çağda erkek ile kadın eşittir, kimse kimseden maddi manevi olarak üstün değildir.
Sema Maraşlı yazar gazateci senin için dini acıdan olayı özetlemiş;
http://habervaktim.com/yazar/70186/e...-1-nafaka.html
Not:Hukuk kurallarına tümü ile şeriati dini karıştırırsanız en zararlı sizler yani kadınlar çıkar, aç kuran meailini oku.
- - - Updated - - -
Bu tehdit mi!Alıntı:
Not:Hukuk kurallarına tümü ile şeriati dini karıştırırsanız en zararlı sizler yani kadınlar çıkar, aç kuran meailini oku.
Erkeklerin işine gelen şekilde uyduruk mealleri kabul etmiyoruz.Kur'an'da kadın alim olmaz diye bir ayet yok.Islamda hukukta kadın erkekten geride kalır imajını veren de yine din tüccarı erkeklerdir.
ALLAH kadınlara tonlarca yük ile mehiri helal etti.
Kimse beş kuruşuna dokunamaz.Az işte diyemez.Mehirini 20 kg altın isteyen kadın evliliği maddi çıkara çevirmiş diyemez kimse.
Çok karı isteyen erkeğe neden kimse evliliği cinsî çıkara çevirmiş diyemiyor?
İslamda erkeğe helal olana laf yok hatta yasal olması için alttan alttan girişimler yapılıyor sanki anlamadık!
Kadına helal olanların yasal olması düşüncesi bile birilerini korkutuyor neden acaba!
Mehiri 1 kg altın bile olmadığı halde kocası bunu ödemeyen kadınlar var.Kocasının yeni çıtır aşk bulup emektar karısını beş kuruşsuz baba evi,sığınma evine muhtaç kalan kadınlar var!
Süresiz nafaka kadınların,erkekler tarafından gasb edilen mehirini taksit ile ödetmiş oluyo.
Ya mehir yasal olacak.Erkekler paşa paşa 5 kg mehirimizi peşin ödeyecek.Yada süresiz nafaka devam edecek.
Kimse bir kadının evlilik hayallerini mahvedip bedavaya boşanamaz işte o kadar!
Gönderdiğin linki okumadım !
Bir daha İslam hukuku ile tehdit etme!
İslam kadını yüceltiyor. Ama bazı din tüccarları kadın haklarını gasb ediyo bunun için ayetleri değiştiriyo ve uyduruk hadis ile fetva veriyo.Din tüccarları kahrolsun
Yeni gelin buraya gelip derdini anlatabildiğine göre az çok interneti kullanabiliyorsun.
Mehir konusunda sağdan soldan duyduğun işine gelen miktarları hayal edeceğine bir araştır bakalım.
O 5 kilo dediğin mehir bedeli 5 gram olmasın( Evliliğin başında senet yapılmadıysa)
Günümüzde zaten düğünde takılan takılar mehir yerine geçmektedir. Üzgünüm