Cevap: Yargıtay' ın Emekli Maaş Haczi kararı

Alıntı:

murat2645 rumuzlu üyeden alıntı

AYKUT BEY bu davayı alırsa kesin kazanır.ama ne yazıkki banka avukatı.Aykut bey sizi Allaha emanet ediyorum.bundan sonraki hiç birine cvap yazmayacağım.t"arafsızlığı başınıza böyle birşey gelse ne yarsınız.ben yaradana özümde .acaba sizin başınına gelse inşallah gelmez birdaha görüşelim .
- - - Updated - - -
sözlerim size değil aykut beyedir.bana banka senin damarını açar kanınıda içer yorumunda bulundu.benden size nacizhane bir içtahat..
ANAYASAYA giden tüketici davayı kazanmış.isterseniz size başlığı gönderebilirim ha bide anayasa mahkeme kararı şikayetini AB insan haklarındada kazanıyor Türkiyedeki resmi açlık sınırını gösterip Türkiye aleyhine kazanıp tazminat aldığınıda hatırlatayım.5510 sayılı yasa 93.madde ve iik 83a daki kanunlar olduğu sürece ve bankaya ayrıca bir muvafakiyet vermediği sürece hiç bir kimsenin emekli maşına dokunulaaaammmmmaaazzzzzzzzz.
- - - Updated - - -
önceleri almıyorlarmıydı,gardolabı boşaltmıyorlrmıydı.tabi geç bi arkadaşsanız bilmezsiniz bunları
- - - Updated - - -
Siz bana saplama diyemezsiniz.2.si siz yargının içinde en fazla 10 yıl diyelim içindesiniz.ama ne yazıkki ben bu tür işleri 25 yıldan beri haby olarak yapıyorum isterseniz aramızda bir sınava girelim benim aldığın puanın yarısını bile aamazsınız.mesela lan kelimesinin dün hakaret kabul edildi yargıtay onadı.bana 3 senelik beş senelik bigilerle gelmeyin.sizin gibi yarı hukukçu arkadaşlar hala 506 sayılı ssk kanunundan bahsediyor o kanun2009 yılından beri yürürlükten kalkmadı demiyelim..az da olsa birkaç kanun var.bana bir şey söyleyecekseniz yasalara sırtınızı dayayıp öyle söyleyin.ben yazdığım konuda lanetle girmedim madem anayasa böyle kükmetmiş 5510 93 maddesi buna olanak verir veyaiik kanun maddeleri hakkında görüş bildirelim.boş konuşma.ben sana 10 larca yargıtay sonucu veririm bu konuyla ilgili sen bana 2 bilemedin 3 tane verebilirsin.sonuç olarak aynı yargıtayı (13.daire)hem blokeyi hem o güne kadar ödemek zorunda olan bankanın olduğu ve en son haczi durduran karar verdiğini veryim.işi bil ama işe gitme......
- - - Updated - - -
erdoğan bey gene konuya vakıf olmadığınızı belirten cümleler kurmuşsunuz.eğer benim eşim ve çocuklarım reddi miras davası açarsa ne olacak....hadi bunuda siz araştırın bakalım bilebilecekmisiniz.ha bu arada üzerime hiç birşey yok

sıkıştıklarında işi hemen yaş-tecrübe gibi konulara getiren belli bir yaş üstü insan grubu var. işte en anlamsız yorumlar buradan çıkıyor :)

benim içinde farketmez içime don jgiymem
- - - Updated - - -
sayın avukat bey işte burada 5510 kanun 93 maddesi emekli maaşlarını buradan çıkarıyor ve yasaklar a ekliyor sanırım son yargıtay kanunundan sonra bir kanunun çıkacağı ümidindeyim
- - - Updated - - -
hayır bankalar hayır kurumu değil ben paramı 1 yıllığına %9,,5 ten vadelendriyorum banka benim pramı başka birine %30 oranında satıyor.buna hayır kurumu denmez yasal tefecilik denir
- - - Updated - - -
iik madde 83 e noldu iptalmi ettilerde benim mi haberim yok
- - - Updated - - -
ne sanıyordun 2 yıllık doktoramı ameliyat olursun prof.amı
900 tl vereyim sana birdde 1/4 ünü keseyim yaşamaya çalış

Alıntı:

benim içinde farketmez içime don jgiymem
- - - Updated - - -
sayın avukat bey işte burada 5510 kanun 93 maddesi emekli maaşlarını buradan çıkarıyor ve yasaklar a ekliyor sanırım son yargıtay kanunundan sonra bir kanunun çıkacağı ümidindeyim
- - - Updated - - -
hayır bankalar hayır kurumu değil ben paramı 1 yıllığına %9,,5 ten vadelendriyorum banka benim pramı başka birine %30 oranında satıyor.buna hayır kurumu denmez yasal tefecilik denir
- - - Updated - - -
iik madde 83 e noldu iptalmi ettilerde benim mi haberim yok
- - - Updated - - -
ne sanıyordun 2 yıllık doktoramı ameliyat olursun prof.amı
900 tl vereyim sana birdde 1/4 ünü keseyim yaşamaya çalış

kime bu yanıtlar??

Arkadaş diyor ki üzerime birşey yok, ey banka alabiliyorsan al... Peki alamasın da zaten üzerine birşey olmadığı halde, geri alamayacaklarını bildiği halde kredi kullanan kişiye bırakın hukuki anlamını, halk dilinde ne denir? Zorla mı kredi veriyorlar insanlara? Alırken iyi, harcarken iyi, ama öderken banka kötü. Ben buna anlam veremiyorum. Kimse borcunu ödemezse, örneğin devlet emekli maaşı ödemeyi keserse, kim kime borcunu nasıl öder ki? Aslolan iyiniyettir. Çok makul bir gerekçe veya mücbir sebep olmadıkça borcunu ödemekten kaçınarak, ben emekliyim, maaşımı haczedemezsin demek (kanun, içtihat vs. ne derse desin) BİR HAKKIN KÖTÜYE KULLANILMASIDIR Kİ KANUN KÖTÜNİYETİ HİMAYE ETMEZ.

900 lira maaş alan insana 2-3 adet kredi verilmemeli. Verilirse büyük çoğunluğu ödeyemez.  Bankalar ve iyi niyet aynı paragrafta insana çok garip geliyor. 
Emekli maaşlarına promosyon bile verilmiyor. Dosya masrafı adı altında saçma sapan para alan bankalar itiraz haricinde aldıkları parayı iade etmiyorlar. Devlette bu konuda hiç bir çalışma yapmıyor.

Alıntı:

AYKUT BEY bu davayı alırsa kesin kazanır.ama ne yazıkki banka avukatı.Aykut bey sizi Allaha emanet ediyorum.bundan sonraki hiç birine cvap yazmayacağım.t"arafsızlığı başınıza böyle birşey gelse ne yarsınız.ben yaradana özümde .acaba sizin başınına gelse inşallah gelmez birdaha görüşelim .
- - - Updated - - -
sözlerim size değil aykut beyedir.bana banka senin damarını açar kanınıda içer yorumunda bulundu.benden size nacizhane bir içtahat..
ANAYASAYA giden tüketici davayı kazanmış.isterseniz size başlığı gönderebilirim ha bide anayasa mahkeme kararı şikayetini AB insan haklarındada kazanıyor Türkiyedeki resmi açlık sınırını gösterip Türkiye aleyhine kazanıp tazminat aldığınıda hatırlatayım.5510 sayılı yasa 93.madde ve iik 83a daki kanunlar olduğu sürece ve bankaya ayrıca bir muvafakiyet vermediği sürece hiç bir kimsenin emekli maşına dokunulaaaammmmmaaazzzzzzzzz.
- - - Updated - - -
önceleri almıyorlarmıydı,gardolabı boşaltmıyorlrmıydı.tabi geç bi arkadaşsanız bilmezsiniz bunları
- - - Updated - - -
Siz bana saplama diyemezsiniz.2.si siz yargının içinde en fazla 10 yıl diyelim içindesiniz.ama ne yazıkki ben bu tür işleri 25 yıldan beri haby olarak yapıyorum isterseniz aramızda bir sınava girelim benim aldığın puanın yarısını bile aamazsınız.mesela lan kelimesinin dün hakaret kabul edildi yargıtay onadı.bana 3 senelik beş senelik bigilerle gelmeyin.sizin gibi yarı hukukçu arkadaşlar hala 506 sayılı ssk kanunundan bahsediyor o kanun2009 yılından beri yürürlükten kalkmadı demiyelim..az da olsa birkaç kanun var.bana bir şey söyleyecekseniz yasalara sırtınızı dayayıp öyle söyleyin.ben yazdığım konuda lanetle girmedim madem anayasa böyle kükmetmiş 5510 93 maddesi buna olanak verir veyaiik kanun maddeleri hakkında görüş bildirelim.boş konuşma.ben sana 10 larca yargıtay sonucu veririm bu konuyla ilgili sen bana 2 bilemedin 3 tane verebilirsin.sonuç olarak aynı yargıtayı (13.daire)hem blokeyi hem o güne kadar ödemek zorunda olan bankanın olduğu ve en son haczi durduran karar verdiğini veryim.işi bil ama işe gitme......
- - - Updated - - -
erdoğan bey gene konuya vakıf olmadığınızı belirten cümleler kurmuşsunuz.eğer benim eşim ve çocuklarım reddi miras davası açarsa ne olacak....hadi bunuda siz araştırın bakalım bilebilecekmisiniz.ha bu arada üzerime hiç birşey yok

Sayın murat2645, Yazınızda ismim geçiyor ama sizinle bir görüşme ya da yazışma yapmadım, avukat da değilim, sanırım yanlışlıkla yazdınız.

kime yazık avukatlar ordusu ile borçlunun yüklenmesimi triyonlu bankaları 5000 - 10000 tl lik boramı yoksa temerrüt faizi % 30 olan bankalaramı.
- - - Updated - - -
kim üzerine alınırsa
- - - Updated - - -
halk dilinde ne denir merak ettim
- - - Updated - - -
ewet bir kıdemli banka avukatına yazdım ama mesaj size gelmiş.kusura bakmayın foumda yeni üyeyimtam olarak çözemediğim mesajlarla ilgili

Alıntı:

litigation rumuzlu üyeden alıntı

Arkadaş diyor ki üzerime birşey yok, ey banka alabiliyorsan al... Peki alamasın da zaten üzerine birşey olmadığı halde, geri alamayacaklarını bildiği halde kredi kullanan kişiye bırakın hukuki anlamını, halk dilinde ne denir? Zorla mı kredi veriyorlar insanlara? Alırken iyi, harcarken iyi, ama öderken banka kötü. Ben buna anlam veremiyorum. Kimse borcunu ödemezse, örneğin devlet emekli maaşı ödemeyi keserse, kim kime borcunu nasıl öder ki? Aslolan iyiniyettir. Çok makul bir gerekçe veya mücbir sebep olmadıkça borcunu ödemekten kaçınarak, ben emekliyim, maaşımı haczedemezsin demek (kanun, içtihat vs. ne derse desin) BİR HAKKIN KÖTÜYE KULLANILMASIDIR Kİ KANUN KÖTÜNİYETİ HİMAYE ETMEZ.

Sayın borç verenler, Emeklilerin gelirlerini himayem altına aldım. Bu nafakalarda olduğu gibi kamu düzeni ile ilgilidir.  Emekli maaşını haczedemezsin. Borç verirken buna göre ver dedikten sonra, başka geliri olmayan emekliye borç veren bankanın alacağını kurttarmasına cevaz veren hukuktur kötü niyetli olan. Yargıtay kararı ile  hukuksuzluğu himaye altına almıştır. Sermayeyi himaye etmiştir.

Alıntı:

kime yazık avukatlar ordusu ile borçlunun yüklenmesimi triyonlu bankaları 5000 - 10000 tl lik boramı yoksa temerrüt faizi % 30 olan bankalaramı.
- - - Updated - - -
kim üzerine alınırsa
- - - Updated - - -
halk dilinde ne denir merak ettim
- - - Updated - - -
ewet bir kıdemli banka avukatına yazdım ama mesaj size gelmiş.kusura bakmayın foumda yeni üyeyimtam olarak çözemediğim mesajlarla ilgili

Şu bir banka avukatı tanımlamanız;
kimse sizin için bir emekli banka dolandıranı diye bir yakıştırmada bulunuyor mu??*
Hayır, o zaman niye bu tahrikte ısrar sn.murat2645??

Banka avukatı tanımlaması kötü bir şey değilki.

Alıntı:

tercuman2010 rumuzlu üyeden alıntı

Banka avukatı tanımlaması kötü bir şey değilki.

Haklısınız, tek başına banka avukatı tanımında herhangi bir sıkıntı yok,
ama şu konunun 2.sayfasında 15 nolu mesajdan itibaren murat2645 in mesajlarını bir kez daha okursanız rahatsız edenin ne olduğunu anlayabileceğinizi sanıyorum.

Alıntı:

illegal rumuzlu üyeden alıntı

Erdoğan bey tebrik ederim sizi. Gerçekten de çoğu zaman vatandaş mağdur, bankalar soyguncu diye düşünülse de o alınan paralar, krediler, tüketilen kredi kartlarının ne olduğunu düşünen pek yok. Banka hayır kurumu mu? Bir insan emekli maaşına güvenip kredi alıyorsa bunu da yine emekli maaşından ödeyecekse neden haciz olmasın? Kredi alırken diğer konu ise emekliye verilen fazla miktarda krediler. Burada banka personelinin kusuru yok diyemem ama "birinin eline silah verince" git birini öldür demek anlamına mı geliyor? İşin aslı emekliye maaşının 1/4 ü ile ödeyemeyeceği kredi vermemek lazım ama bu sefer de çekilebilecek kredi miktarı düşüyor.
Kanun önerisi: Eğer kredi borcu emekli olmadan doğdu ise emekli maaşına haciz konamasın. Ama emekli olduktan sonra kredi alınıyorsa ve bu maaş teminat olarak gösteriliyorsa 1/4 ü haczedilebilsin.
Tüm bunlara ek olarak İİK Madde 83/a önceden yapılmış anlaşmaları geçersiz kılıyorsa bu da demektir ki bankalar krediyi verirken bu anlaşmayı tarihsiz alıyorlar ve kredi ödenmediği zaman taahhütname gibi yeni tarih atıp, icraya veriyorlardır. Bu da bence bankacılık kanununa aykırı. Kanuna karşı hile.

banka % 8 le vadeli mevduat hesabı açsın sonra % 30 ile bu parayı satsın bumudur adalet

Murat bey  söz konusu kararın linkini size özel mesajla gönderdim.

Annem , babam öldüğü için 1995 ten beri dul maaşı almakta. Babam ziiraat bankasında memurdu.Annem geçen yıl banka kredisine kefil oldu ve krediyi çeken kişi ödemediği için hesabına bloke konuldu. Ancak maaşı hesapta görünüyor ama çekemiyor. Bunun üzerine blokenin kaldırılması için dava açtık. Dava lehimize sonuçlanır mi? Ne zaman sonuçlanır? Teşekkürler.

Ben 2009 yılında emekli maaşı aldığım bankadan 25.000 tl çektim.kredi çekerken çalıştığım iş yerinin  sahibi olan kardeşimi kefil istediler,ve iş yerindeki maaşımı gösteren maaş yazısı,emekli maaşım 1220 tl idi,çalıştığım iş yerinde ise 4.000 tl maaş alıyordum.kredi taksitlerimi aldığım bankada tek maaş hesabım vardı bu neden ile kredi taksitlerimi buraya yatırmamı ve buradan tahsilat yapılması için muvafakatname verdim.bu muvafakatnamenin bu duruma neden olacağını gerçekten bilmiyordum...36 ay çekilen kredinin aylık ödemeleri 917 tl.idi hiç aksatmadan 24 ay boyunca ödemelerimi yaptım.24 ay sonra çalıştığım işyeri battı,ve kapandı,iş yeri sahibi kardeşim olması münasebeti ile kefaletlerimden dolayı bende battım, ve tek evim icra marifeti ile satıldı,krediyi çektiğim bankanında kardeşime kefaletimden dolayı sıralı haczi var...işyerindeki gelirimin kalmaması nedeniyle borcumun taksidi olan 917 tl yi ödeyemedim. bankaya yatan 3 aylığımın tamamına bloke kondu.sözlü olarak anlaşamadım banka ile.6.ay yatan 3 aylığımın tamamınada bloke kondu.yani 6 ay hiç maaş almadım.,ve ben banka ile kalan  borcumun ödenmesi husunda anlaşamayacağımı anlayınca yasal hakkımı kullandım dava açtım.dava sürer iken 9. ay ve 12. ay ve 15.aylıklarımında tamamına bloke kondu.15 ayın sonundaki maaşıma istinaden 1115 tl para bıraktı ve borç sonlandırıldı...bu durum bilirkişi raporları ile belgeli...işyerin kapandığı battığı ve benim başka gelirim olmadığına dair sgk. resmi evraklarla belgeli...dava sürer iken aynı zamanda noterden bankaya blokenin kaldırılması için  ihtarname gönderdim.mahkeme safahatı lehime sonuçlandı yargıtay aşamasınıda geçip kesinleşti kesilen 6 aylık blokenin iadesi yapıldı.diğer mağduriyetini giderilmesi için dava hakkı olması nedeniyle tekrar dava açtım,2.davada lehime sonuçlandı kesilen miktarın iadesi şeklinde...yargıtay onayladı,ancak son düzeltme aşamasında bahse konu kararı verdi,yeniden yapılan yargılamada yerel mahkeme yargıtayın doğrultusunda karar verdi....bende bu kararı temyiz ettim...yani sıkıntılı süreç benim için yeniden başladı....hukukta her dava kendi içinde değerlendirilmezmi,elindeki hakkı ve imkanı sonuna kadar acımasızca kullanan ve güçlü olan taraf banka değilmi,,,  iflazımdan sonra ailemle birlikte anne ve babamın evine sığındım.bankanın bu tavrı sokağa çıkmamı bile engelledi,ailece ev hapsinde kaldım adeta,yardıma muhtaç duruma düştüm...15 ay boyunca diyaloğu kapayan yeniden düzenleme yapmayan banka ezdi geçti,bu konu ile ilgili 3 kanun maddesi ve anayasa mahkemesi kararı var...mevcut kanunlar çok net ve anlaşılır,dolanmaya gerek olmayacak şekilde yorumlanmış...kötü niyetli kredi borçlusu yorumu herkese uygun olurmu,kötü niyetli olsam daha önce ödediğim 24 aylık kredi taksidinide isterdim...ben  hukuka gittiğimde mağdur olduğum zamanki mahkeme safahatindeki blokeleri talep ettim..ben nereden bilebilirdim 12 yıldır çalıştığım firmanın 24 ay sonra batacağını,mevcut kanunlar bu ve buna benzer durumlar için değilmi,anayasal hakkım olan yaşama hakkım elimden alındı şeklinde değerlendiriyorum.yeniden yaşayacağım durumu düşünmek bile istemiyorum bahse konu kredi ile ilgili durumum hangi merciden olursa olsun benim lehime sonuçlanacağını düşünüyorum..bu konuda oluşan önceki  mağduriyetim nedeniyle 15 ay boyunca yaşadığım hüznü,adeta ev hapsi durumum,evime aile bireylerime karşı olan sorumluluğum nedeniyle düştüğüm durum vs.değerlendirildiğinde manevi tazminat davası açma hakkım olurmu,