-
Toplam 1 dosya bulunuyor
Cevap: Gezi Parkı Olayları
Ha hepsi bunlar gibi değil tabi elinde içkisiyle ağaç kurtarmaya giderken tepesinin üstünde yazanı okuyamayan Behzat Ç. gibi alıklar da vardı.
Dosya 1344
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayazoglum rumuzlu üyeden alıntı
Herkese cevap yetiştirmekten yorulmadınmı daha üstat yazılar okunmasın diye perdeleme falanmı yapıyon nedir biz yazar yazmaz hemen bişeyler karalaman doğrusu tesadüf gibi görülmüyor
Hay ömrüne bereket bu sitenin onlarca yöneticisi var sosyal medyada bakıyorum dakika dakika paylaşıyorlar "gümüşsuyundan polis geliyor parka çekilin, beşiktaşta kalabalık azaldı oraya gelin, gazdan etkilenmemek için sirke kullanın, internet kesildi şifreleri wifi açalım şifre koymayalım, daha neler neler bakıyorum buraya uğrayan yok tek satır katkı yok.
-
Keşke insan olmasaydım..
Ayıp size ..Hepiniz koca ,okumuş insanlarsınız hepinizden nefret ediyorum birbirinize karşı duyduğunuz kin ve öfke sizi yeyip bitirecek farkında değilsiniz..Siz adem oğlusunuz ananız ,babanız bir ,birbirinize karşı nasıl bu kadar kaba ve ölçüsüz oluyorsunuz SEVİN BİRBİRİNİZİ !BUNU BECERİRSENİZ ANCAK İNSAN OLURSUNUZ,AĞAÇLAR DA YERİN DE KALIR...AĞAÇ,HAYVAN, DOĞA VS...SEVGİSİ İNSAN SEVMEKTEN GEÇER!!!
-
Gene etten önce çömleğe düşmüssün ama neyse !
-
Şu iletinizi bile ben onaylıyorum memleket böyle karışıklık görmedi kimse yok neyse sustum.
-
Adalet mülkün temelidir
Mülkten kast ise devlet-i aliye olsa gerek
Devletin temeli sağlamdır değildir bilemem
Ama tellallığı yapılan fırtınadır
Metre kareye kaç on gaz tüpü düştü bilemem
Ben kendi adıma bu konuyu burada noktalıyorum
Ama ..............
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
...Şimdi günlerdir sosyal medyada asılsız ithamlar yalan haberler iftiralar havada uçuşuyor... Öyle ki "oradaki ağaçlarda bunları sallandıracaksın ALIŞMIŞLAR YA... "insanlar ölüyor, panzerler göstericileri eziyor diye twit atan densizlerin, bu twitlere sahip çıkan onlarca yüzlerce binlerce faşistin olduğunu görüyoruz"
Lafı nerden anlarsan oraya gider derler...
- - - Updated - - -
Ben yakışan bir kaçını buldum bilmem beğenirmisiniz.
Dosya 1339Dosya 1340Dosya 1341Dosya 1342Dosya 1343
Bu paylastiklarinizi herkesin savundugunu iddia edebilir misiniz bir hukukcu olarak? Tarafiniz zaten belli, ancak bu insanlarin tümünü sanki teröristlerle isbirligi icindeymis gibi göstermeye cailsmak sadece Tayyip'in ekmegine yag sürmeye calismakla aciklanabilir. Türk bayragini acanlarin da onlardan olmadiklarini nasil kanitlayacaksiniz?
Yoksa hukuk deliller sanati degildi de ben mi yanlis biliyorum?
Adam resmen asalim diyor, siz nereye cekerseniz cekersiniz diyorsunuz. E ben de insaf diyorum.
-
Yazmayayım diyorum ayazoğlum senden başka cevap yetiştiren yok diyor ama hala adam resmen asalım diyor diyorsunuz ve insafa davet ediyorsunuz daha ne diyeyim.
-
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Bu paylastiklarinizi herkesin savundugunu iddia edebilir misiniz bir hukukcu olarak? Tarafiniz zaten belli, ancak bu insanlarin tümünü sanki teröristlerle isbirligi icindeymis gibi göstermeye cailsmak sadece Tayyip'in ekmegine yag sürmeye calismakla aciklanabilir. Türk bayragini acanlarin da onlardan olmadiklarini nasil kanitlayacaksiniz?
Yoksa hukuk deliller sanati degildi de ben mi yanlis biliyorum?
Adam resmen asalim diyor, siz nereye cekerseniz cekersiniz diyorsunuz. E ben de insaf diyorum.
İnsaf bencede. Kimse koyun gibi güdülmesin ama İSPANYAda değiliz ki boğalar önünde koşuşturmaktan zevk alalım.
Fenomen gibi neşe katarak yapın gene protestonuzu. Direnmek dediğinizde şiddet vardır. Şiddetin önünde karşı şiddet oluşmadığında otorite olacaktır. Bu mudur demokrasi. Fazla ses çıkaran, kırıp döken iktidar olacak ise adı savaş olacaktır.
Kanunlarla verilmiş ZOR KULLANMA yetkisi işimize gelince gerekli, işimize gelmeyince orantısız.
Taksim'e çıkınca Zeki halk, %50 oyu veren Kömür'e satılan aptal. Özgürlük doğru karar alma becerisi değil kaderini tayin etme hakkıdır.
Bizi bir arada tutacak bir şeyler eksik. Fikirlere saygınlığım ama kanun çerçevesinde. Oturup ANAYASA'sını yazamayan düşünceler nasıl birlik olsun?
B iktidar olunca polisler işten el çektirilip KANDİL'e gidenleri mi bu göreve atayacağız?
İşte seçim geliyor ver oyunu bak sonuca. ANAP TEK PARTİ iktidarıydı artık esamesi yok. Halk MHP ye dahi iktidar şansını verdi sandıkta.
Çalışın oy vermeseler de fakirlere kömür alın, doyurun, giydirin.
Bakın ÇERÇİOĞLU'na CHP kaybeder o belediye başkanlığını kaybetmez. Bakın SARIGÜL'e üstelik Şişli varoşları dahi oy verir adama.
Hiç bir feriköylü çıkıp adamı taşlamamıştır.
Konu ağaç ise ağacı konuşalım. Siyaset ise siyaseti. Kendi kurallarımızı yazmak TERÖRİZMdir.
Saygılarımla. Taksim eylemine artık son veriyorum. İlerleyen günler karşı düşüncenin de kesilmesini istemeyeceği ağaçlar bahanesi olabilecektir.
-
Müslümanlık bu mu? Hayır olamaz, asla değil. Olgun Müslüman görmek isterim devletin başında. Vur kır parçala diyen bir adam ne Müslümanlığı ne de tasavvufu bilir. Başbakan 55 in değil, 45 in de başbakanı olmayı başarmalıdır. Ben sizin başbakanınız değilim, ananı da al git, sen git başka partiye oy ver diyorsa burada bir gariplik var. Demek ki vatandaşın %45 ini gözden çıkarmış. Böyle başbakanlık olmaz. Yandaşlarına altın tepside lütufta bulunurken, asgari ücrette artış yapmayan hükümet midir? Faşist midir? Demek ki sahiden HALK kavramı değil YANDAŞ kavramı ile hareket etmektedir ki o zaman da dışlanan halkın serzeniş, direniş, tepki halkı doğal olur. Tüm mesele bu.
Ek: Başbakan'ın Polislere sözü geçmiyor mu yoksa? Kendisi aşırılığı kabul ediyor ama aşırılık git gide artıyor. O zaman aklıma ne geldi biliyor musunuz? Polis teşkilatının Fethullah Gülen'e geçtiğine dair söylentiler... Acaba başbakan onları mı durduramıyor mu diye düşünmeye başladım... Üstelik ünlü basın organları da sus pus olunca şüphelerim artıyor. Sadece bir faraziye ve vahim bir korku benimkisi... İnşaallah öyle değildir. Eğer öyleyse şu anda TC'nde hükümet yoktur. Başbakanın Fas vs. ziyaretine gitmesi de AKP'leri yanlız bıraktığını göstermektedir.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Müslümanlık bu mu? Hayır olamaz, asla değil. Olgun Müslüman görmek isterim devletin başında. Vur kır parçala diyen bir adam ne Müslümanlığı ne de tasavvufu bilir. Başbakan 55 in değil, 45 in de başbakanı olmayı başarmalıdır. Ben sizin başbakanınız değilim, ananı da al git, sen git başka partiye oy ver diyorsa burada bir gariplik var. Demek ki vatandaşın %45 ini gözden çıkarmış. Böyle başbakanlık olmaz. Yandaşlarına altın tepside lütufta bulunurken, asgari ücrette artış yapmayan hükümet midir? Faşist midir? Demek ki sahiden HALK kavramı değil YANDAŞ kavramı ile hareket etmektedir ki o zaman da dışlanan halkın serzeniş, direniş, tepki halkı doğal olur. Tüm mesele bu.
Ek: Başbakan'ın Polislere sözü geçmiyor mu yoksa? Kendisi aşırılığı kabul ediyor ama aşırılık git gide artıyor. O zaman aklıma ne geldi biliyor musunuz? Polis teşkilatının Fethullah Gülen'e geçtiğine dair söylentiler... Acaba başbakan onları mı durduramıyor mu diye düşünmeye başladım... Üstelik ünlü basın organları da sus pus olunca şüphelerim artıyor. Sadece bir faraziye ve vahim bir korku benimkisi... İnşaallah öyle değildir. Eğer öyleyse şu anda TC'nde hükümet yoktur. Başbakanın Fas vs. ziyaretine gitmesi de AKP'leri yanlız bıraktığını göstermektedir.
Maalesef hiç ortak noktada buluşamıyoruz herzamanki gibi. Tanrı'ya başkaldıran bir topluma başbakan beğendirmek imkansız. Polise söz geçmiyor ve polis cemaatin kontrolündeyse sevinin. Bu AKPnin bittiğinin işaretidir.
Lakin yeni Maraşların, Çorumların eyvah ki Sivasların habercisidir.
Giden CANlar olduktan sonra gelen iktidarın içine s.çayım.
70 yıl yönettiniz bu ülkeyi. Aynı partizanlıkla.
Oyun belli ise oyunculardan ne beklenir?
Sanırım yakın zamanda APOyu iktidarda göreceğiz Mandela tonunda.
Sonrada bir güzel soğuyacak bir yerlerimiz.
Artık şaşırmayacağım hiçbir şeye. İnsanlar kendine yakıştıramaz ölümü toplumlarda ülkelerinin ölümünü. Tarih ülke cesetleriyle dolu beyler. Unutulmuş dillerle.
Torunlarımız veya çocukları iddia ediyorum Türkçe konuşmayacak ve yaşadıkları bu toprakların adı Türkiye olmayacak.
ÇÖZÜM
KİMLİKLER ORTAYA ÇIKMALI. EYALET SİSTEMİNDE İNANÇLAR VE KİMLİKLER ÖBEKLEŞMELİ, HER EYALET İNANCINI DİLEDİĞİ GİBİ YAŞAYABİLECEK İÇ İŞLERİNDE KENDİNİ YÖNETEBİLECEK OLMALI. SONRASINDA MERKEZİ ORDU VE MALİYE OLMALI.
Mevcut durumu beğenmeyen Barzani'nin, Esad'ın veya Peres'in yanına gitmeli.
Tabi alırlarsa.
Nedir bu İKTİDAR mücadelesi?
-
Alıntı:
Yazmayayım diyorum ayazoğlum senden başka cevap yetiştiren yok diyor ama hala adam resmen asalım diyor diyorsunuz ve insafa davet ediyorsunuz daha ne diyeyim.
Peki, asalim demiyor. "Gül dökelim yollarina" diyor. Memnun oldunuz umarim.
Otobüs duraginda duran gencler hoslarina gitmemis olacak ki sulamis onlari poliscik.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200475307582869
-
Bizi davet ettiğin insaftan bir gıdım nasibin var mı bakalım bu provakasyonları döne dolaşa yayınlanan kanalın spikeri mikrofonunu açık unutunca "bir kaç ölüm olsa iyi olurdu" dedi.
http://www.memurlar.net/haber/379051/
http://www.internethaber.com/spiker-.....-542691h.htm
-
Farzedelim haber doğru, video da varmı acaba..
Bir TV kanalında çalışan kişinin söylediği kötü bir söz üzerinden ne çıkacak ki..
çadır kurup masum, barışçıl eylem yapanların üzerine gaz bombaları ile saldıran,çadırlarını kılık değiştirip yakan ,yaktıran kafayı haklı mı çıkaracak..
peki başbakanlık koltuğunda oturan kişinin bize oy verenleri evlerinde zor tutuyoruz diyen açıklamasını nereye koyacağız..
mikrofonları açık unutan bakanları da gördük, "birkaç memet öldü diye rahatımızı bozamayız" diyenleride ..
hızını alamayıp deniz kenarında türk bayrakları ile dolaşan genç kızlara saldıran polisleri ,zemin katında bulunan evlerin içine gaz bombaları atanları ne yapacağız...
baskıcı yönetimler itirazları hep provakasyonlar ile bastırmaya çalışmıştır..
-
-
O da provakasyon bu da. Filler tepişir eşekler ezilir. Bu yere batasıca eylemlerin ülkeye vereceği zararı hesap eden yok.
-
Alıntı:
O da provakasyon bu da. Filler tepişir eşekler ezilir. Bu yere batasıca eylemlerin ülkeye vereceği zararı hesap eden yok.
Bülbülün çilesi dilinin belasıdır ,
-
Alıntı:
Bu olay açığa çıktı maalesef 3 sene önceki bir yayını yeni gibi sundular tekzip aldılar ve yalan olduğunu haber7 kanalı yayınladı
-
Mehmet Ali Birand seni çok ÖZLÜYOR ,ARIYORUZ...
-
Tayyip Erdoğan daha öncede halkın bir kesimini diğerine karşı kışkırtmaktan hapise girmişti..
anlaşılan gerekli dersi almamışki devam ediyor..
benim bildiğim ceza ve hapis ıslah etmek içindir,
"%50 yi zor tutuyorum, .."
ve düşünüyorum, bir başbakan bu lafı nasıl söyler aklım almıyor..
bir bakıyorsunuz ne idüğü belirsiz bazı tipler ,ellerinde çivili sopalarla ava çıkmış!
-
Yazılan yayınlanan haberlerin yalan çıkması doğru olmasından daha hayırlıdır bu beni daha mutlu etti şahsen. Demek ki her kesime uygun gazı veriyorlar.
Başbakanın gazı da ancak partilisine particisine etki eder bir partiyle ilişkisi seçmenden öteye gitmeyen benim gibilere sirayet etmez. -E kardeşim bunlara oy verme o zaman? Diğerleri süt beyaz mı?
Başbakan daha önce bir kesimi kışkırtmak hapse girmişmiş ana muhalefet lideri evli bir kadın milletvekili ile ne vaziyette görüldü de palas pandıras siyaseti terk etti büyük bir hukuk mücadelesi vereceğim göreceksiniz demişti beş yıl oldu daha bir şey görmedik. Bir diğeri ben asamadım al sen as deyip ip attı meydanlarda.
Benim gözümde bu eylemler BDP'nin başlattığı -ki kendi beyanları da öyledir- eli kanlı örgütlerin -ki her yere adlarını açıkça yazıyorlar bayraklarını açıyorlar- hükümeti dolayısıyla devletimizi pazarlıkta elini güçlü kılmaya emperyalist devletlerin ortadoğuda kurduğu tezgahlarda ülkemizi maksimum düzeyde kullanmaya icbar hareketidir. Polis meydanlardaki kalabalığın yarattığı kaosa yetişememektedir devreye asker girse dış güçler hemen sivilleri silahlandıracak ve iç savaşa sürükleyecek sonra birleşmiş milletlerden karar alınıp yönetime el konulacak kukla devlet oluşturulacak.
Sokaklardaki kaos halkın iktidara güç gösterisi değildir olamaz da bu gücü tanırım bu terör örügütünün gücüdür memlekette eften püften sebeplerle bütün bir bölgenin kepenklerini kapattırabilen çocuğa polisi taşlatabilen ortalığı cehenneme çevirebilen gücüdür.
"Mesele bir kaç ağaç değil" diyorlar ya hani? Şeytan ilk insanı da kandırmak için ağacı kullanmıştı değil mi? insan aldandı cennetten kovuldu gene aldanırsa gene cennetten kovulacaktır ya da durduğu yer cennet olmayacaktır vesselam.
-
Alıntı:
Yazılan yayınlanan haberlerin yalan çıkması doğru olmasından daha hayırlıdır bu beni daha mutlu etti şahsen. Demek ki her kesime uygun gazı veriyorlar.
Başbakanın gazı da ancak partilisine particisine etki eder bir partiyle ilişkisi seçmenden öteye gitmeyen benim gibilere sirayet etmez. -E kardeşim bunlara oy verme o zaman? Diğerleri süt beyaz mı?
Başbakan daha önce bir kesimi kışkırtmak hapse girmişmiş ana muhalefet lideri evli bir kadın milletvekili ile ne vaziyette görüldü de palas pandıras siyaseti terk etti büyük bir hukuk mücadelesi vereceğim göreceksiniz demişti beş yıl oldu daha bir şey görmedik. Bir diğeri ben asamadım al sen as deyip ip attı meydanlarda.
Benim gözümde bu eylemler BDP'nin başlattığı -ki kendi beyanları da öyledir- eli kanlı örgütlerin -ki her yere adlarını açıkça yazıyorlar bayraklarını açıyorlar- hükümeti dolayısıyla devletimizi pazarlıkta elini güçlü kılmaya emperyalist devletlerin ortadoğuda kurduğu tezgahlarda ülkemizi maksimum düzeyde kullanmaya icbar hareketidir. Polis meydanlardaki kalabalığın yarattığı kaosa yetişememektedir devreye asker girse dış güçler hemen sivilleri silahlandıracak ve iç savaşa sürükleyecek sonra birleşmiş milletlerden karar alınıp yönetime el konulacak kukla devlet oluşturulacak.
Sokaklardaki kaos halkın iktidara güç gösterisi değildir olamaz da bu gücü tanırım bu terör örügütünün gücüdür memlekette eften püften sebeplerle bütün bir bölgenin kepenklerini kapattırabilen çocuğa polisi taşlatabilen ortalığı cehenneme çevirebilen gücüdür.
"Mesele bir kaç ağaç değil" diyorlar ya hani? Şeytan ilk insanı da kandırmak için ağacı kullanmıştı değil mi? insan aldandı cennetten kovuldu gene aldanırsa gene cennetten kovulacaktır ya da durduğu yer cennet olmayacaktır vesselam.
Üstat yazmıyayım diyorum ama yazdırıyorsun
(Buda taktik galiba av yeme gelir )
herkes senin yazdığın gibi düşünse billahi herşey süt liman olur çünki demokrasi falan olmaz demokrasi içinde verilen haklar ne zamandan beri şu bölücünün bu bölücünün işine gelir diye kullanmaktan vazgeçilmiştir . yada vaz geçilinirmi?
Sen ayıracaksın kim demokrasi taleb ediyor kim terör estiriyor. yani!
-
Ben şahsen sokakta demokratik haklarımı isteyen eylemcilerden biri olsam yanımda etrafımda mücadele eden birinin devletin başı ile görüşmesini mutabakata varmasını isterdim en azından içeride ne konuşulduğunu devletin başının hangi taleplere "peki" dediğinden emin olabilirdim.
Bir anlaşmaya varılmış galiba bu durumda devlet halka sormadan ağaç kesmeyecek. BDP'li vekilin haberde söylediği ilk cümle önemlidir benim için "Sayın Cumhurbaşkanına konuyla ilgili bilgileri aktardım. Dikkatle dinleyerek not tuttu." bu cümle bana söylenmiştir gerisi size sn ayazoğlum ve demokratik haklarına kavuşmayı bekleyenlere.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23434748.asp
http://www.hurriyet.com.tr/planet/23432077.asp
-
Alıntı:
Ben şahsen sokakta demokratik haklarımı isteyen eylemcilerden biri olsam yanımda etrafımda mücadele eden birinin devletin başı ile görüşmesini mutabakata varmasını isterdim en azından içeride ne konuşulduğunu devletin başının hangi taleplere "peki" dediğinden emin olabilirdim.
Bir anlaşmaya varılmış galiba bu durumda devlet halka sormadan ağaç kesmeyecek. BDP'li vekilin haberde söylediği ilk cümle önemlidir benim için "Sayın Cumhurbaşkanına konuyla ilgili bilgileri aktardım. Dikkatle dinleyerek not tuttu." bu cümle bana söylenmiştir gerisi size sn ayazoğlum ve demokratik haklarına kavuşmayı bekleyenlere.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23434748.asp
http://www.hurriyet.com.tr/planet/23432077.asp
aferin işte bu öğreneceğiz hep beraber demokrasiyi neymiş aslında çok güzel bişey be üstat değilmi ?
-
Eeee bilmiyorsan öğretirler sana "demokrasileri"ni. Oysa dersler 10 ay sonra başlayacaktı sandıktan kitapları çıkaracaktık okuyacaktık birer birer değil mi?
Peki Türkçe dersine niye Kürtçe öğretmeni geldi? Türkçe öğretmeni deli raporu almıştı dinleniyordu dersler boş geçmesin diye adam taaaaa köyünden geldi bir güzel verdi ödevleri gitti.
Başbakan sokaktakiler ne istiyor var mı söyledikleri taşıdıkları meramını anlatan döviz pankart vs. bir şey? demişti benim terör örgütünün bayrak ve flamalarına karışmış Atatürklü bayraklarımız arasında okuduğum pankartlarda "ayyaşım" "çapulcuyum" kabilinden izahı kabil olmayan ifadeler vardı talep yoktu. Başbakan o ifadeyi sokaktaki sözünü ettiğimiz muhataplarına söylemesine rağmen hepimiz biriz birimiz hepimiz hepimiz dercesine nispetle sahiplenen kalabalıktan sivil sade bir muhatap seçilip çıkarılamadı. Memlekette yüzlerce sivil toplum kuruluşundan biri bu saflara sahiplenip muhatap ol(a)madı. Sahte Süleyman Sahte Fatih gezindi ortalıkta az sahtelik vardı çünkü. Demokratik haklarını neden oraya geldiklerini bilmeyen insanlara gençliğe hitabeyi söyletir gibi "ben söylüyorum arkamdan tekrarla" söyleyen komedyen sanatçılar da oldu komikti çünkü bazı şeyler.
Sizi bilmem ben bindirilmiş kıtalar ezberletilmiş dualar gördüm. Hakkını yemeyeyim mıntıka temizliği de yaptılar etrafa saçılan çöpleri topladılar Allah var. 110 Polis aracı tahrip edilmiş, 207 sivil araç yakılmış Ambulanslar taşlanmış hepsinin parasını da kuruşu kuruşuna öderler böyle de kalender insanlardır selam olsun yoldaşlara.
-
HALKA KARŞI ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ.
KOLLUK SUÇ İŞLEMEKTEDİR.
AKP taraftarı olabilirsiniz fakat hukuksuzluğu göz ardı etmeyin.
Demokratik hakların kullanımı sırasında şiddet uygulanması bu çağa özgü değil.
İnanmakta güçlük çekiyorsanız Cumhurbaşkanı'nın bugünkü açıklaması : Amerika'da 'Occupy Wall Street' aylarca devam etti. Üniversite kampüsleri aylarca işgal edildi. Türkiye'de olup bitenler, bu anlattığım batı ülkelerindekilere benziyor, Ortadoğu ülkelerindekilere değil. Olaylar karşısında aşırılıklar olabilir. Polis aşırı davranmış olabilir. Ama bunlar kontrol edildi. Türkiye'de telafi edilemeyecek acılar yaşanmadı.
Bülent Arınç'ın bugünkü açıklaması: Polisimiz tarafından gösterilerin ilk zamanlarında ortaya konan aşırı tedbir, haklı olarak tepki toplamıştır.
Sonuç olarak, onlar dahi inandıysa, siz de inanabilirsiniz bu yaşananlara. Kulak verin, siz de gerekince ses verin, tepki verin.
-
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
HALKA KARŞI ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ.
KOLLUK SUÇ İŞLEMEKTEDİR.
AKP taraftarı olabilirsiniz fakat hukuksuzluğu göz ardı etmeyin.
Demokratik hakların kullanımı sırasında şiddet uygulanması bu çağa özgü değil.
İnanmakta güçlük çekiyorsanız Cumhurbaşkanı'nın bugünkü açıklaması : Amerika'da 'Occupy Wall Street' aylarca devam etti. Üniversite kampüsleri aylarca işgal edildi. Türkiye'de olup bitenler, bu anlattığım batı ülkelerindekilere benziyor, Ortadoğu ülkelerindekilere değil. Olaylar karşısında aşırılıklar olabilir. Polis aşırı davranmış olabilir. Ama bunlar kontrol edildi. Türkiye'de telafi edilemeyecek acılar yaşanmadı.
Bülent Arınç'ın bugünkü açıklaması: Polisimiz tarafından gösterilerin ilk zamanlarında ortaya konan aşırı tedbir, haklı olarak tepki toplamıştır.
Sonuç olarak, onlar dahi inandıysa, siz de inanabilirsiniz bu yaşananlara. Kulak verin, siz de gerekince ses verin, tepki verin.
Sayın Yavuzcan,
Halk kelimesi genel bir tanımdır. Neyi kast edersiniz? Zor Kullanmak veya şiddet kullanmak aynı tanım mıdır? Kolluğun(polis-jandarma) böyle bir yetkisi var mıdır? Gözaltına alınan, Tutuklu, Hükümlü Halk değil midir?
Kaç davanızda direnip, hakime diktatör diye bağırıp savunma kürsüsünü işgal ettiniz? Bu demokratik hak mıdır? Orantısız güç kime göre orantısız. Neden kendi başımızı bağlayamıyorken gelin başı bağlamaya kalkarız?
Artık EKGYO gitti. Kavga bitti. Hadi dağılalım. Başka ağaçlarda buluşmak dileğiyle. ;)
-
Halka karşı şiddet kabul edilemez kolluk suç işlemektedir evet hukuksuzluğa hukuk yolunu en azından ya da bilhassa ya da bu cümleyi kuvvetlendirecek kelimeyi siz bulun yerleştirin hukukçu göstermelidir. Hukukçu misliyle mukabeleyi öneriyorsa siyasetçi darbeyi arzuluyorsa memleketin daha kat edeceği çok yol var demektir. Efendim hukuk bunlara bir şey yapmıyor mahkemeler bağımsız değil vs o zaman bırakalım bu meslekten ekmek yemeği bu işi layıkıyla yapacak insanlar elbette vardır bu ülkede. Gezi parkıyla ilgili projenin yürütmesinin durdurulmasına kar vermiş yargı, yine bugün okudum alkol düzenlemesine ilişkin valilik genelgesine yürütmenin durdurulmasına karar vermiş Isparta İdare mahkemesi. Yani hukuk işlemeye devam ediyor tutulan yolun hukuk yolu olması gerektiği milli barış ve huzurumuz için gereklidir.
Burası garip memleket kurulalı beri bu ülkede polisin askeri güç kullanmadaki yanlışlığı geçmişe doğru hakikaten çok iç açıcı değildir. Bugün polis gaz sıkıyor, su sıkıyor, copluyor diye şikayet ettiğimiz polis çok uzak değil 15 yıl öncesine kadar bildiğimiz işkencelerle anılmıştır hala anılmaktadır o günler. O zamanlarda demek ki doğru ağacı bulsaydı bu halk bugün bunları yaşamıyor olacaktık. BDP li vekilin uğurlu eli bir ağaca değdi ve halk uyandı tıpkı Nazım Hikmet'in "bir ağaç ölür bir halk uyanır" dizelerinde olduğu gibi.
AKP taraftarı olmayabilirsiniz demokratik haklar için mücadele edebilirsiniz ancak sokak arkadaşlarınızı doğru seçmelisiniz sokağa dökülmek değil sandığa gömmektir demokrasi.
-
Alıntı:
Halka karşı şiddet kabul edilemez kolluk suç işlemektedir evet hukuksuzluğa hukuk yolunu en azından ya da bilhassa ya da bu cümleyi kuvvetlendirecek kelimeyi siz bulun yerleştirin hukukçu göstermelidir. Hukukçu misliyle mukabeleyi öneriyorsa siyasetçi darbeyi arzuluyorsa memleketin daha kat edeceği çok yol var demektir. Efendim hukuk bunlara bir şey yapmıyor mahkemeler bağımsız değil vs o zaman bırakalım bu meslekten ekmek yemeği bu işi layıkıyla yapacak insanlar elbette vardır bu ülkede. Gezi parkıyla ilgili projenin yürütmesinin durdurulmasına kar vermiş yargı, yine bugün okudum alkol düzenlemesine ilişkin valilik genelgesine yürütmenin durdurulmasına karar vermiş Isparta İdare mahkemesi. Yani hukuk işlemeye devam ediyor tutulan yolun hukuk yolu olması gerektiği milli barış ve huzurumuz için gereklidir.
Burası garip memleket kurulalı beri bu ülkede polisin askeri güç kullanmadaki yanlışlığı geçmişe doğru hakikaten çok iç açıcı değildir. Bugün polis gaz sıkıyor, su sıkıyor, copluyor diye şikayet ettiğimiz polis çok uzak değil 15 yıl öncesine kadar bildiğimiz işkencelerle anılmıştır hala anılmaktadır o günler. O zamanlarda demek ki doğru ağacı bulsaydı bu halk bugün bunları yaşamıyor olacaktık. BDP li vekilin uğurlu eli bir ağaca değdi ve halk uyandı tıpkı Nazım Hikmet'in "bir ağaç ölür bir halk uyanır" dizelerinde olduğu gibi.
AKP taraftarı olmayabilirsiniz demokratik haklar için mücadele edebilirsiniz ancak sokak arkadaşlarınızı doğru seçmelisiniz sokağa dökülmek değil sandığa gömmektir demokrasi.
Demokrasinin evrensel tanımı vardır birgün elbet hepimiz bu evrensel tanıma uygun yaşamayı öğreneceğiz,
Demokrasi sadece sandık ise padişahınız hayırlı olsun demek kalıyor bize.
o zaman
size cennetin yolu
bize kurşunlar
hayırlı olsun üstadım,
-
-
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Yavuzcan,
Halk kelimesi genel bir tanımdır. Neyi kast edersiniz? Zor Kullanmak veya şiddet kullanmak aynı tanım mıdır? Kolluğun(polis-jandarma) böyle bir yetkisi var mıdır? Gözaltına alınan, Tutuklu, Hükümlü Halk değil midir?
Kaç davanızda direnip, hakime diktatör diye bağırıp savunma kürsüsünü işgal ettiniz? Bu demokratik hak mıdır? Orantısız güç kime göre orantısız. Neden kendi başımızı bağlayamıyorken gelin başı bağlamaya kalkarız?
Artık EKGYO gitti. Kavga bitti. Hadi dağılalım. Başka ağaçlarda buluşmak dileğiyle. ;)
Halk, bir milleti oluşturan çeşitli toplumsal kesimlerden veya meslek gruplarından oluşan insan topluluğuna denir. Halkı milletten ayıran en önemli fark; halk, bir toplumda halen yaşamakta olan çeşitli toplum kesimlerini kapsamaktadır. Millet ise geçmişten geleceğe doğru belirli bir soyu ifade etmektedir.
Kolluk kuvvetinin dilediği zaman dilediği kişiye cebir kullanma darp etme su sıkma gaz atma özgürlüğü yoktur.
Avukat olmayanların avukatlarla konuşurken illa meslekle ilgili ornekler vermesini çok seviyorum. Başka türlü anlamayız çünkü. Avukatlığı yalnızca duruşma salonunda yapılan bir faaliyet zannedersiniz. Doğrudur, hakimlerle tartıştığımız olur fakat hukuk düzeni gereğince itiraz haklarımız vardır, dinleniriz ve beyan sunarız. Bu ülkede böyle olsaydı, sizin başbakanınız yerine bizim başbakanımız olurdu.
Size göre orantılı mı? Umarım aynı muameleyi gördüğünüzde avukat talep etmezsiniz.
-
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Halk, bir milleti oluşturan çeşitli toplumsal kesimlerden veya meslek gruplarından oluşan insan topluluğuna denir. Halkı milletten ayıran en önemli fark; halk, bir toplumda halen yaşamakta olan çeşitli toplum kesimlerini kapsamaktadır. Millet ise geçmişten geleceğe doğru belirli bir soyu ifade etmektedir.
Kolluk kuvvetinin dilediği zaman dilediği kişiye cebir kullanma darp etme su sıkma gaz atma özgürlüğü yoktur.
Avukat olmayanların avukatlarla konuşurken illa meslekle ilgili ornekler vermesini çok seviyorum. Başka türlü anlamayız çünkü. Avukatlığı yalnızca duruşma salonunda yapılan bir faaliyet zannedersiniz. Doğrudur, hakimlerle tartıştığımız olur fakat hukuk düzeni gereğince itiraz haklarımız vardır, dinleniriz ve beyan sunarız. Bu ülkede böyle olsaydı, sizin başbakanınız yerine bizim başbakanımız olurdu.
Size göre orantılı mı? Umarım aynı muameleyi gördüğünüzde avukat talep etmezsiniz.
Empati kurmak adına mesleğinizden verilmiş örnekler.
Anlatmak istediğim işte burası. İnsan toplulukları diğer canlıların oluşturduğu topluluklar gibi sürü psikolojisine tabi olur. Kontrolsüz güç haline gelir. Bir eylemciye bir polis usul ekonomisi yüzünden mümkün değildir. Kolluğu zor kullanma yetkisi ile donatırken amaç usul ekonomisidir. Bende isterim FEME Nin yasa dışı gösterisine on genç polisimle gidip nazikce göstelerine son vereyim. Oysa 100 göstericinin arasında kalan 10 polisin üstünlüğü kanunun ona verdiği zor kullanma yetkisi ve silahlarıdır. Ceza Kanunumuz Zorunluluk Hali ile bu yetkiyi her bireyine vermiştir. Bulunuş amacı yasal olmayan topluluğun hedefi devlet otoritesidir. Gerçek mi bilmiyorum lakin durakta bekleyen vatandaşa potansiyel gösterici olarak görüp su sıkmak kolluğun keyfi davranışıdır. SUÇTUR. Lakin yargılanmadan hüküm veremeyiz. Guruptan koparılmış göstericinin kelepce ile etkisiz hale getirilmesi sağlanabilecekken hırpalanması SUÇTUR. ORANTISIZ GÜÇ KULLANMAKTIR. OYSA DAĞILMASI İÇİN TOPLULUĞUN İÇİNE YAPILAN HAMLEDE SAYICA DA AZ OLAN KOLLUĞUN ARTIK ORAN GÖZETEBİLMESİ ÇOK MÜMKÜN DEĞİLDİR. ADI MEYDAN MÜCADELESİ OLUR. TABANCANDA 14 FİŞEK İLE YÜZ GÖSTERİCİ ARASINDA TEK BAŞINA KALAN POLİS OLARAK BİZE ORANTIYI HUKUKÇU KİMLİĞİNİZ YARDIMI İLE AÇIKLARSANIZ TÜM SORUNU ÇÖZMÜŞ OLURUZ.
BİR KİŞİNİN SİLAHINI POLİSE ATEŞLEMESİ NASIL BİR PROVOKASYON OLURDU. TERSİDE PEK TABİİ MÜMKÜNDÜR.
BEN KOLLUĞUN MÜNFERİT HADİSELER HARİÇ MÜKEMMEL İŞ ÇIKARDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
Mahkemeyi siz avukat gözüyle tanımladınız ben topluluğu kolluk gözü ile tanımladım.
ARINÇ'IN GÜL'ÜN TANSİYONU DÜŞÜRMEK ADINA YAPTIKLARI AÇIKLAMALARI KAZANIM OLARAK GÖREN KİŞİ BENCE TAKKİYE İÇERSİNDEDİR.
ERDOĞAN'IN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ FÜTURSUZCA SÖYLER TAVRINI SEVİYORUM.
-
Gezİ parki protestosu
Son yılların en geniş çaplı eylemi olarak değerlendirebileceğimiz gezi parkı eyleminde eylemciler taleplerini açıkladı köprü yapılmasın kanal ist. iptal hava alanı olmasın enerji dıştan alınsın kadın hakları.
ABD, İSRAİL, ve ALMANYA dahi bu talepleri daha açık dillendiremezdi
Vatandaş tencere tava ile çıktı banka müd. bende çapulcuyum diye fırladı.
Memleket ekonomisi şahane vatandaş kredi kartı faizlerinden memnun gelir dağılımı on numara medya harika
:'(
:DD :( :alala
-
Türkiye'nin Gösterge Panelini Doğru Okumak.
Değerli TÜRKİYE Halkı,
Ülkemizin Gösterge Panelini doğru okumalıyız. Unutmayın size verilenler büyük puntolarla yazılırken alacakları hep dip notlardadır.
Bu link işte o küçük dip notlardan biridir. Bu günlerde bu ziyaretin amacı hikmeti dikkatimi çekti.
http://m.hurriyet.com.tr/Haber#!id=23453727
Saygılarımla .
-
Cevap: Gezİ parki protestosu
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaş tencere tava ile çıktı banka müd. bende çapulcuyum diye fırladı.
"Çapulcu" marka oluyor aşağıda verdiğim link eylemcilere destek veren gazeteden haber. Soruyorum sizce patent Erdoğan'a mı ait gazetede belirtildiği gibi eylemcilere mi ait? One minute de marka oldu İsrail patent almak için heves etmedi :)
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gunde...or-h36194.html
-
Dünyanın en büyük partisi AKP'dir. Yaşasın Padişahım Recep Tayyip Erdoğan. Çok yaşa hünkarlım, berhüdar ol devletlüm. Yüce Rabbim seni bu ülkeyi Müslüman yapmak için göndermiş. Sen gelmeden bu ülkede Camii bile yoktu. Öl de ölelim.
Ben naçiz kulun çapulcu köle...
-
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Dünyanın en büyük partisi AKP'dir. Yaşasın Padişahım Recep Tayyip Erdoğan. Çok yaşa hünkarlım, berhüdar ol devletlüm. Yüce Rabbim seni bu ülkeyi Müslüman yapmak için göndermiş. Sen gelmeden bu ülkede Camii bile yoktu. Öl de ölelim.
Merhaba,
Bu biat karşısında sanırım ERDOĞANda yumuşar. Bakarsınız REİNA Taksim olur.
Üstad,
Rahat ol. Alışmak sevmekten daha zordur. Önce aşılır sonra seversin.
:)
-
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Hımm o vakit söz dinle yakmak yıkmak yok :)
-
Onlarca avukat çağlayan adliyesinde yaka paça gözaltına alındı.
Hukuki.net acaba bu konuda ne düşünüyor, tepkisi nedir ? Bu kanunsuz uygulamalar hakkında ne söyler diye girip bakayım dedim. Gördüğüm kadarıyla hiç böyle birşey yaşanmamış gibi.
Son söz: Beni almaya geldiklerinde itiraz edecek kimse kalmamıştı.
-
Alıntı:
akbuluti rumuzlu üyeden alıntı
Onlarca avukat çağlayan adliyesinde yaka paça gözaltına alındı.
Hukuki.net acaba bu konuda ne düşünüyor, tepkisi nedir ? Bu kanunsuz uygulamalar hakkında ne söyler diye girip bakayım dedim. Gördüğüm kadarıyla hiç böyle birşey yaşanmamış gibi.
Son söz: Beni almaya geldiklerinde itiraz edecek kimse kalmamıştı.
Merhaba;
Et kokarsa tuz. Siz bu ülkenin adliyesinde yaşananlar karşısında TUZ KOKUYOR diyorsunuz.
Üzülmeye gerek yok o zaman hukuksuzluk konusunda ne yapmışsanız birlikte yapmışsınızdır.
GEÇMİŞOLSUN. Dilerim tez zamanda yargılanır varsa cezanızı çeker ve salıverilirsiniz.
SON NOT: Avukat da olsanız bir Ceza Avukatından Hukuki Destek alın derim. ;)
-
Alıntı:
"Çapulcu" marka oluyor aşağıda verdiğim link eylemcilere destek veren gazeteden haber. Soruyorum sizce patent Erdoğan'a mı ait gazetede belirtildiği gibi eylemcilere mi ait? One minute de marka oldu İsrail patent almak için heves etmedi :)
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gunde...or-h36194.html
Sayın OĞUZ,yemin ediyorum ki patenti bana ait.:) "Çapulcu" yu ilk ben söyledim,ertesi gün Başbakanımız kullandı :)