Cevap: 1 sözleşme ile 2 kurumun işlerini yaptırmak...
Alıntı:
cravit rumuzlu üyeden alıntı
Evet X bankası ile 2000 yılında personel sözleşmesi imzalandı.
Diğer grup şirketi 2007 yılı sonlarına doğru banka ile aynı işlemleri yapmaya başlayınca, 2007 yılından itibaren bir de o şirketin operasyonel işleri eklendi.
Yani 2000 yılında banka ile sözleşme imzalanırken bu durum ortada yoktu. 2007 yılından sonra ortaya çıktı. Hatta diğer şirketin işleri için 1 haftalık şehir dışı seyahat yapılması bile gerekti.
2007 den bu yana, işvereninize bu konudaki şikayetinizi sıkıntınızı yazılı olarak bildirdiniz, haberdar ettiniz mi peki?
Yani 5 yıldır zaten yapmakta olduğunuz o işler için hiç sesinizi çıkarmadıysanız, zaten örtülü kabul etmişsiniz demektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2007 den bu yana, işvereninize bu konudaki şikayetinizi sıkıntınızı yazılı olarak bildirdiniz, haberdar ettiniz mi peki?
Yani 5 yıldır zaten yapmakta olduğunuz o işler için hiç sesinizi çıkarmadıysanız, zaten örtülü kabul etmişsiniz demektir.
Çalışırken kabul etmekten başka çaresi yok maalesef çalışanların. İşten ayrıldıktan sonra işverene karşı hak aranabiliyor ülkemizde.
O yüzden geçmişe yönelik hizmet tesbit davalarında zaman aşımı 5 sene sanıyorum. Sizce mahkeme, çalışmak zorunda olan birisinin mecburiyetini örtülü kabul olarak mı görür gerçekten. Cidden bu konuda dava açmak istiyorum ama açıkçası doğru bir şey olur mu tereddütteyim..
Sigortasız çalışma konusunda hukukçuların bilgisini almak istiyorum ...
burada söz konusu olan başka bir şirketin işini yapmaksa eğer bu sigortasız çalışmaya girmiyor mu..?
eğer işten ayrılmayı göze alıp dava açıcaksanız bu konuyuda gündeme getirin..
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Sigortasız çalışma konusunda hukukçuların bilgisini almak istiyorum ...
burada söz konusu olan başka bir şirketin işini yapmaksa eğer bu sigortasız çalışmaya girmiyor mu..?
eğer işten ayrılmayı göze alıp dava açıcaksanız bu konuyuda gündeme getirin..
Sevgili meraklıüye, açıkçası bankada sigortam ödenirken diğer şirket için de sigorta girişi yapmaları gerekir mi bilmiyorum.
Bu konuda "yapılması gerekir" diye bir uzman cevabı olursa tabiki bunuda öne sürerim. Ama benim asıl sorunum o değil.
Haftalık 45 saati aşmasa dahi birkaç grup şirketinin işini yaptırdıkları için bu hizmetlerim karşılığı işini yaptığım diğer firmalardan ek bir ücret talep etme hakkım var mıdır?
Alıntı:
cravit rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili meraklıüye, açıkçası bankada sigortam ödenirken diğer şirket için de sigorta girişi yapmaları gerekir mi bilmiyorum.
Bu konuda "yapılması gerekir" diye bir uzman cevabı olursa tabiki bunuda öne sürerim. Ama benim asıl sorunum o değil.
Haftalık 45 saati aşmasa dahi birkaç grup şirketinin işini yaptırdıkları için bu hizmetlerim karşılığı işini yaptığım diğer firmalardan ek bir ücret talep etme hakkım var mıdır?
Yok.
Biresysel çalışmıyorsunuz, bir iş sözleşmesine bağlı olarak, iş tecrübeniz ve vasfınıza bağlı olarak işverenin verdiği görevi yerine getirmek üzere çalışıyorsunuz.
İlave olarak yüklenen işleri , en başta yapmayı kabul etmediğinizi açıkça beyan etmiş olsaydınız DA, diğer yerlerden bir ücret talep etme hakkınız olmazdı. Tam zamanlı olarak bir işverene bağlı çalıştığınız için.