Cevap: Askerlik dönüşü işe alınmama hakkında

Metin Bey,
Öncelikle askere gitmem nedeniyle istifa ediyorum dilekçesi vermeniz nedeniyle, iş yerinden kıdem tazminatı harici bir meblağ almadan ayrılmanız gayet normal. İhbar tazminatı gibi bir meblağ söz konusu ne yazık ki değil. Ayrıca 1 seneniz dolmadığı için normalde kıdem tazminatı da alamamanız gerekmekte.
Sonuç olarak askere giderken istifa dilekçesi vermenizin, normal istifadan tek farkı kıdem tazminatı alabilmeniz, tabi bir de ileride başka işe girecekken istifaya sebep uydurabilmeniz.
Hal böyle iken, yapabileceğiniz tek şey, şirkette açık pozisyon olursa başvurmak. Eğer ayrılırken istifa etmeseydiniz durum farklı olabilirdi demek isterdim ama uzun dönem askerlikte bu geçerli değil; şirket en fazla 6 ay ücretsiz izin gibi saydırabiliyor; ki ben kısa dönem yaptığım halde benim de istifa etmem gerekmişti.
Ne yazık ki durumunuz böyle. Eğer size haber vermede,n sizin pozisyonunuza bir çalışan alınırsa ( askerlik vazifeniz bitmesinden itibaren) o zaman dava açabilirsiniz.

Cevap: Askerlik dönüşü işe alınmama hakkında

Alıntı:

metintarikahya rumuzlu üyeden alıntı

merhaba,
Yaklaşık 15 gün önce sorduğum soruma maalesef hala yanıt alabilmiş değilim... acaba burda cevap yazanlar için bir potansiyel müşteri olsaydım bu şekilde yanıtsız kalırmıydım merak ediyorum... burda şimdi telefon numaramı verip desem ki bu konuyu ustlenecek avukata gelecek olan parayı vericem eminim ki o zaman aramayan kalmaz... yazık valla çok yazık şu portal bile menfaat, çıkar meselesi haline gelmiş ya ne diyim... neyse ben kendi konumu kendim çözücem sizlerden bana fayda yok anlaşılan... size bu potansiyel müşteri portalında iyi avlar.....

O şekilde yazsaydınız, hiç bir cevap alamadan açtığınız konu kilitlenecekti sn.metintarikahya.