Cevap: Erken Tahliye nedeni
Sn. zinned1978,
Arkadaşım,Ben hukuçu değilim ama biraz araştırdım.Aşağıdaki alıntı ve bilgilerin yararı olurmu bilemem.
"Kiralananın ayıpları kiracının veya onunla birlikte yaşayanların sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturduğunda, kiracı sözleşmenin kurulması esnasında bu ayıpları biliyor olsa dahi sözleşmeyi feshedebilir."buna göre şayet durum dediğiniz kadar vahimse ve bu hükmün objektif olarak sizin koşullarınıza uyduğunu düşünüyorsanız; kiralayana bir ihtar çekin (noterden); bu maddeden ve sıkıntılarınızdan bahsedin ve akabinde sözleşmeden döndüğünüzü ve falanca tarihte kiralananı tahliye edeceğinizi belirtin. şayet bu hüküm sizin için geçerli ise kiralayan kişi bakiye kira bedellerini talep edemeyecektir. "[/I] sizin için geçerli olur mu?
Sayın Kimyacı Ahmet ilginize çok çok teşekkür ederim.
Basit bir mevzu nasıl bu kadar anlaşılmaz hale geldi şaşırdım doğrusu. Açık ve net olarak anlamadığınız hususları maddelermisiniz?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Basit bir mevzu nasıl bu kadar anlaşılmaz hale geldi şaşırdım doğrusu. Açık ve net olarak anlamadığınız hususları maddelermisiniz?
Sn oğuz ,
Ben hukukun üstünlüğüne inanan ,kiracının yada kiralıyanın kesinlikle mağdur olamsını ,haksızlığa uğramamasını dileyen bir vatandaşım.
Daha önce Sorularıma cevap getirmiştiniz. Verdiğiniz cevaplar çok net ve açıktı.
Ancak bir başka hukuçu üyenin aksi yorumu -ki sizinle de paylaşmıştım,
sonrası site yönetimi mükerer iletileri silince cevaplarınız silindi.Sonra Sn.Şehirlioğlu devreye girerek yorum farklılğına açıklık getirdi. Sonraki yazışmalar sonrası ,sizin tesbitleriniz le parelel tesbit te bulundu.
Ancak benzer sorunları olanların yararlanması ve bilgilendirme açısından, konuya bilerek derinlik kazandırdım.Daha önce ki konuyla ilgili daha önceki benzer konulu forumlarda ki görüşlerden alıntıları ve saklayabildiğm iletilerinizden de alıntıları foruma ekledim.Forumun tüm iletileri sırayla okunursa bütün soruların cevap bulduğu görülecektir.Tek açık kalan soru :
"bizim için 1 Aylık süre ihbar süresinin, tebligatın kiralayana ulaştığı tarihten sonra mı başlar,yoksa noterden ihbarnamenin çekildiği tarihten itibaren mi başlar?"
Bir de kopyasını almadiğım bir iletinizde de "sözleşme feshinde ihbar süresi konusunda,yasa ya da yasa koyucu emredici değildir" veya benzeri anlamında bir sözcüğe takıldım merak ta ediyorum.Yanlış aklımda kaldıysa düzeltirseniz mutlu olurum.Saygılarımla..
Alıntı:
"bizim için 1 Aylık süre ihbar süresinin, tebligatın kiralayana ulaştığı tarihten sonra mı başlar,yoksa noterden ihbarnamenin çekildiği tarihten itibaren mi başlar?"
Kural olarak ihtarnamenin usule uygun tebliği ile başlar.
Alıntı:
"sözleşme feshinde ihbar süresi konusunda,yasa ya da yasa koyucu emredici değildir"
Kiracı aleyhine olmamak şartı ile sürede değişiklik yapılabilir.
Teşekkürler Sn. Oğuz.
Dilerim ben ve benim konumumda olanlar mahkemelik olmadan uzlaşı ile çözüm bulmaları.Tebligat sonrası kiralayanın tutumu belli olmadığından,beklemedeyim.Yeni bir durum oluştuğunda rehberliğinize başvuracağım.Saygılarımla...