üzüldüm ! tahilsiz bir ifadede bulunmuşsunuz. personeli Sorunlu bir şekilde devir alan firma gösterin bana :)
ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI HAKKINDA KANUN"un 21. maddesine göre yorum yapılırsa daha sağılıklı olur düşüncesindeyim.
Printable View
İlgili kanun Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun mudur, İş Kanunu mu?
21.madde de çeşitli gerekçelerle sözleşmesi feshedilen-sona erenlerin hak kazanacağı iş kaybı tazminatından bahsedilmekte.Soru ise çalışma devam ederken, izne çıkmak istemeyip, izin ücretinin bu geçiş döneminde ödenip ödenemeyeceği.
İşveren sözleşmeyi feshetmezse, çalışma devam ettiği sürece kullanılmamış izin ücretleri ödenir mi ödenmez mi?
Sözleşme devam ederken ödenmez, sözleşme sona erdirildiğinde kim tarafından sona erdirildiğinin bir önemi yoktur, ödenir.
Erdoğan bey şimdi bizde iş güçlüğü -bakım tazminatı-seyyar görev -yemek parası -hafta sonu çalışmaları ve günlük yöğmiye üzerinden hesaplanıyor maaşımız izine çıktığımız zaman sadece yöğmiye tutarını alabiliyoruz diğer yanları alamıyoruz o yüzden maaşımız yarı yarıya farkediyor.
Erdoğan bey peki şimdi biz devlete bağlı bir kamu kuruluşuyuz özelleştirme yapıldığı zaman devlete bağlıyken ki şartlarla yani üçret ve diğer haklarımızın devam edeceğini düşünmüyorum bir çok hakkımız ve ücretlerimizde indirime gidilecek yani kazanılmış bir çok hakkımız alınacak bu sözleşmenin bittiği anlamına gelmezmi sonuçta bizi alacak şirket bizle yeni bir sözleşme yapacak anladığım kadarıyla benim sorum satış yapıldıktan sonra 6 aylık bir devir süresi var bu süreçte hukuki olarak kamu kurumundan bu izinlerin parasını talep edemezmiyim.
Çalışmaya devam ettiğiniz sürece izin ücretinizi talep edemezsiniz, daha doğrusu talep edebilirsiniz elbette ama alamazsınız.
Kazanılmış haklarınızda azaltmaya gidilmesi sizin açınızdan da haklı fesih sebebi olacaktır.
Siz öyle yapacaklar, böyle olacak düşüncenizle ( düşüncenizin yanlış olduğunu söylemiyorum kesinlikle) arayış içindesiniz.Ancak ortada henüz feshedilmiş bir sözleşme yok, hala çalışıyorsunuz.Çalışmaya devam ederken de izin ücreti ö den mez.