İşletim sistemindeki sorunlardan satıcı firma sorumludur, size lisanslı satan sonuçta onlar,size bilgisayarı çalışır halde sunmak zorundalar.
Ama asıl sorun, 2 yıllık garanti sürenizin dolmuş olması?
Printable View
Tşk nikon.satıcı firmayı(bimeks) aradım işletim sisteminin garanti süresi 1 yılmış :( ..bu arada garanti süresi serviste kalan günleride ekleyince 2010 ocak 26 oluyormus,aradım sordum.sanırım servis parasını benim vermem gerekecek.bu arada ben 3. kez servise verdigimde sorunlar ;donma,kitlenme ve hata sesleriydi;sorunun ana karttan oldugu söylendi ve ana kart değişti.ama sorunlar devam etti,4.kez verişimdede sorun işletim sistemindeymiş denildi.işletim sistemi değişse bile sorun devam edebilir.değişim veya para iadesi talep etme hakkım var mı acaba.tşk
Miktar yasal karar verme sınırını aşsada hakem heyetine başvurun.Tavsiye niteliğinde verecekleri karar karşı tarafı ikna edebilir.Aksi durumda burdan alacağınız kararı mahkemeye delil olarak sunarsınız.
Kendi isteğinizle keyfi olarak bir üst model değişimi veya iade yaparsanız kullanım bedeli ödersiniz. Kısaca sizden ücret isteyemezler.
hepinize çok teşşekür ediyorum;yardımcı oldunuz,yol gösterdiniz :) bu arada 4. kez servise verdigimde ekranın yüzeyinde vidaları kapamak için kullanılan silikonlardan 2 si eksikti;bugun onları almak için servise gittim ama servise bırakmam gerektıgını soylediler,bende mecbur bırakmak zorunda kaldım;pazartesi alacak mışım.pazartesi ilk işim hakem heyetine ve tüketici mahkemelerine gitmek olacak.. hepinize tekrar tşk...
GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
Ücretsiz Tamir Yükümlülüğü
Madde 13- Satıcı, malın; garanti süresi içinde, gerek malzeme ve işçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamirini yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.
Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığı servis istasyonları, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; bu malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisi tarafından düzenlenen raporla belirlenir.
Tüketiciler, bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen rapora ilişkin olarak bilirkişi tarafından tespit yapılması talebiyle ilgili tüketici sorunları hakem heyetine başvurabilir.
Madde 14- Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;
a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altından fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanmamayı sürekli kılması,
...
durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.
...Satıcı, tüketicinin bu Yönetmeliğin 13 ve 14 üncü maddelerinde belirtilen taleplerini reddedemez. Tüketicinin bu taleplerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı - üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludurlar.
İyi Günler x marka bilgisayar aldım.yaklaşık 16 ay oldu son 4 ayda 3. kez arızalandı.
1. Arızada Anakart ,Klavye değişti ve fun bakımı yapıldı.
2. Arızada Klavyenin fişinin çıkmış olduğunu kusurun giderildiğini belirttiler.
3. Arıza yine şu anda klavye ile ilgili bazen çalışmıyor.
Klavyenin fişinin çıkması arızaya girermi ve şu anda benim ürün değişim hakkım varmıdır.bütün bu arızalar 4 ay gibi kısa sürede gerçekleştiği için ürünü zaten kullanamama gibi bir unsur da var cevaplarınız için teşekkürler..
Değişim hakkını kullanmanız için aynı arızanın en az üç kez tekrarlanması gerekiyor. Sizin söylediğinize göre her seferinde farklı arıza söz konusu. Bu nedenle onarım hakkını kullanabilirsiniz.
Bu arada yönetmelikte geçen "bir yıl" ifadesi ile bazı düşüncelerimi açıklamak istiyorum:
Uygulamada, yönetmeliğin 14. maddesinin (a) bendinde yer alan "bir yıl içinde" ifadesinden genellikle malın tesliminden itibaren geçen ilk bir yıl şeklinde bir anlam çıkıyor. Ancak, bana göre, buradaki "bir yıl" ifadesini yorumlamak için cümlenin tamamını birlikte okumak lazım. Bu nedenle bu ifadeden kasıt, garanti süresi içinde her hangi bir dönemdeki bir yıllık süre olmalı.
Şöyle bir örnek verebiliriz: Diyelim sizin ürününüz malın teslim tarihinden sonra 5. ayda ilk arızasını yaptı. Daha sonra 8. ayda aynı arızayı bir kez daha yaptı. Malın teslim tarihinden 14 ay sonra aynı arızayı bir kez daha yaptı. Görüldüğü gibi son arıza bir yıllık süre geçtikten sonra oluyor ama ilk arıza ile arada 9 aylık bir süre var. Burada önemli olan değişim hakkının geçerli olabilmesi için, 14/a'nın son bölümünde yer alan, "(...) unsurlarının yanı sıra bu arızaların maldan yararlanmamayı sürekli kılması." da gerekiyor.
Yani arıza sayısı tek başına yeterli değil. Dolayısıyla yönetmelikte belirtildiği gibi, asgari arıza sayısının gerçekleşmesi ve bu arızaların maldan yararlanmayı sürekli olarak engellemesi gerekiyor.
Saygılar.