Forumu açan değerli Milo dahil sayın Gecem 1970 hariç kimse bir şey yazmamış. Ne biçim forum bu . Gerçi böyle insanlık dışı bir olaya ne yazılabilir derseniz o da ayrı bir konu tabiiki...
Haberi ilk duyduğumda anlamakta güçlük çektim. Daha açığı algılayamadım. Gece mece demedim tvleri açtım ve inanamadım nutkum tutuldu hafif bir spazm geçirdim dersem yeridir. Bir şey olmuşta ne olmuş? Neden olmuş nasıl olmuş anlayabilmek İNSAN OLARAK MÜMKÜN DEĞİL bende o yüzden algılayamadım sanırım. Sonradan anladığımda midemi bulandırdı.... Hele hele üç kadının da hamile olduğunu öğrenince iyice bunaldım.
Bu olayın izah tarzı yoktur bana göre. Sadece saptırma yolları olabilir ki onu görüyoruz bazı köşe yazarlarında burada ki iletilerde. Olayların açıklaması olabilmesi için baştan insan faktörü olması gerekir ki sosyolojik psikolojik cart curt faktörleri değerlendirerek bir sonuç bulalım. Bunu yapana İNSAN diyecek birisi çıkabilir mi? Bunlar hatalı üretim. nasıl hatalı üretimdeki eşyalar imha ediliyorsa bu tip hatalı üretimlerde imha edilmeli. Bakınız idam edilmeli demiyorum! İmha edilmeli hatalı üretimden dolayı diyorum. Çünkü idam insana işlediği suçtan verilen yaşam fonksiyonunun izolesi cezasıdır. Bunlar İNSAN olamayacağına göre böyle bir ceza olsada düşünülemez. SAVAŞ dahil hiç bir gerekçe bu vahşeti haklı gösteremez. Bunu vahşi hayvan dediğiniz hayvanlar bile yapmaz. Bunu yapanlardan birisi sözde ''şıh''mış. Yani üst düzey DİNİ KİŞİLİK kendini öyle lanse etmiş bir zavallı bir hayvan... (Pardon hayvana hakaret oldu bir aşağılık yaratık) Şimdi bu İNSAN OLMAYANLARIN DİNİ OLUR MU? VARSA ACABA HANGİSİ? İşte işin acısı bu aşağılık yaratıklar ve başındaki şıh denen mahlukat emin olun din hakkında üçgün öncesine kadar büyük adamdı... İşte hep anlatmaya çalıştığım dinci dediğim tipler varya onlara tipik örnektir bu aşağılık kişilik...
Konuyu sapıttırmak isteyenlere asla taviz vermeyiniz ve saptırılmasına yol açan yazılara eleştiri yazınız. Bu sorunun temeli EĞİTİMSİZLİK VE FEODAL YAPININ KIRILMAK İSTENMEMESİDİR. Yani 2004 ten beri yazdığım bu tip yazılarda en çok değindiğim konu çağdaş eğitim ve uygar insan yetiştirememe sorunumuzdur. Rahmetli Ecevit hariç bir çok politikacımız DOĞUNUN bu feodal derbeylik aşiret yapısından oy uğruna yararlanmıştır. Aşiret reislerini eğitim durumuna bile bakmadan meclise taşıyan bundan dolayıda bu çağdışı yapıya göz yuman siyasetin sorumluluğudur aslında bu birazda...
Bu forumda yazılmış linklerde verilmiş özellikle siyaset eksenli olarak ''koruculuğa'' suç bindirilmeye çalışılmış... Ha koruculuğu savunduğum filan yok çok ciddi tartışılması kademeli olarak azaltılması ama o kişilerede iş bulunması gereken bir yapıdır koruculuk. Hiç bir güvenceleri olmadan belli bir para karşılığı işin acısı eğitim ve psikolojik konumlarına da bakılmadan yapılan bir görevlendirmedir koruculuk. Daha acısı bazı çıkar çevreleri aşiret ve ağalara bağlıdır koruculuk.... Bu yüzden çok ciddi değerlendirilmeli masaya yatırılmalı bir formül bulunmalıdır. AMMA BU OLAYDA ASLA VE KATA KORUCU FAKTÖRÜ YOKTUR. VAR DİYEN SADECE KONUYU BAŞKA YERE ÇEKMEYE ÇALIŞANLARDIR. KANMAYIN.
Şimdi diyorlarki silahlar devletin di koruculuk bu yüzden kötü!!! Sanırsın ki ülkede başka silah yok... Ulan PKK nın elinde ki silah ne ? O da mı devletin verdiği silah? 10 gün önce ki Bostancı'da ki rezalet ne ? Tek başına adamdan çıkan onca silah ve ölenlerin sorumlusu damı devletin silahı ? ( Ölenlerin sorumluluğu devletin dangalaklığı o ayrı orada vali ve Emniyet Müdürü de konu mankeni devleti temsil ettikleri yok... 1 Mayıs ta gaz sıktırma görevlisi muhteşem ikili...) Uyduruk maçlardan sonra savaş yerine dönen istanbulda atılan silahlarda mı devletin silahı ? Bu ülkede silah bulmak ekmek bulmaktan kolay be... Ha ülkede silah hiç olmaz tek devlette vardır o zaman bu sözün anlamı olur ama böyle bir ülkede olamaz. nereye dokunsan silah dökülüyor... Sanırsın ki eski SSCB silahları burada.... O zaman şunu kabul edeceğiz bu kişiler bu vahşeti zaten yapacaklardı ve planını yapmışlar. Namaza kadar ayarlamışlar silah teferruat burada.... Bu olay korucu devlet silahı filan değil insanllık eğitim feodalite sorunudur.
Bu sorun doğuyu başı boş bırakarak şeyhlere şıhlara teslim eden aşiret reislerini adam yerine koyan feodaliteye hoşgörü gösteren 12 yaşında ki kızın evlenmesine ses çıkarmayıp görmeze yatan dört eş alanı yok sayan devletin sorunudur... Köydeki tüm çocukların Kur'an bilmesi ( Bilmesinler diyen yok ) ama buna karşılık türkçe matematik bilmemesidir . Kur'an kursunun açık Okulun kapalı olmasıdır... Özetle devletin olmamasıdır... Ha devlet olmazsa ne olur ? İşte böyle mahlukatlar fink atar...