Re: 5728 sayılı kanunun faydaları neler !!
arkadaslar sevinçliyim.ben bile inanamıyorum ama bakanlık mahkeme kararını beklemeksizin açığımı kaldırdı.göreve döndüm.bu kanundan faydalanabiliyorsunuz.Herkese hayırlısı olsun diyorum.
daha 1 hafta 10 gün önce bu forumda çareler ararken şimdi sizinle sevincimi paylaşıyorum
Alıntı:
blumex rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar sevinçliyim.ben bile inanamıyorum ama bakanlık mahkeme kararını beklemeksizin açığımı kaldırdı.göreve döndüm.bu kanundan faydalanabiliyorsunuz.Herkese hayırlısı olsun diyorum.
daha 1 hafta 10 gün önce bu forumda çareler ararken şimdi sizinle sevincimi paylaşıyorum
Hayırlı olsun.
ya nasıl mahkeme kararı olmadan bakanlık kaldırdı ben de sizin gibi müzdarip durumdayım hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile temyiz mahkemesi kararı bozdu. benim de ne yapmam gerekiyor
Alıntı:
samiyotsa rumuzlu üyeden alıntı
ya nasıl mahkeme kararı olmadan bakanlık kaldırdı ben de sizin gibi müzdarip durumdayım hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile temyiz mahkemesi kararı bozdu. benim de ne yapmam gerekiyor
Suçun ne olduğunu bilmeden birşey demek zor ama bağlı olduğunuz bakanlığa ya da açığa alan bakanlığa dilekçe ile başvurun.
ben uzman jandarmayım astının bir şeyini çalmak suçundan beş ay ceza ve bunun karşılığında paraya çevrilerek 3000 ytl para cezasına ve devamında TSK dan çıkarılması diye karar verilmiş ve bende temyize başvurdum. sanık ve sanık müdafiinin müşterek temyizlerine aften ve resen 353 sayılı kanunun 221/1 nci maddesi gereğince 5728 sayılı "temel ceza kanunlarına uyum sağlamak amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun" 562 nci maddesi ile değişik 5721 sayılı CMK nın 231 nci maddesi uyarınca değerlendirme yapılmak üzere sanık hakkında mahkümiyet hükmünün bozulmasına karar verilmesi görüş ve düşüncesiyle ilgili daireye gönderilmek üzere dava dosyası başkanlığa sunulur diye yazılmış. yani ben 1 mart 2008 den önce sucu işledim ve 1 mart 2008 den önce mahkemeye başvurdum. daha önce suçum yok. daha önceki atılma kararını veren mahkeme bile mahkemedeki iyi niyetime istinaden cezamda 1 aylık indirim yaptı. şu an kararın onanıp gelmesini bekliyorum. blumex in açığını hangi bakanlık kaldırmış askerler bakanlığa bağlı değil ki anca mahkeme kaldırabilir açığı diye biliyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Alıntı:
samiyotsa rumuzlu üyeden alıntı
Sen açığa alınırken mahkeme kararıylamı açığa alındın.Açığa alıp-açığı kaldırmayı MSB yapıyor biliyorsun.Ayrıca TSKpersonel kanunu 65.maddeyi okumanı tavsiye ediyorum.orada şöyle bir madde var ;
c) (Değişik: 26/3/1982 - 2642/10 md.) Bunlardan;
1. (Değişik:28/6/2001-4699/9 md.) Yargılama sonunda beraatlerine, haklarındaki
kamu davasının her ne sebeple olursa olsun ortadan kaldırılmasına veya
duruşmanın tatiline veya davanın düşmesine veya kamu davasının reddine veya
Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ilişiklerinin kesilmesini gerektirmeyecek şekilde
hükümlülüklerine karar verilenlerin açıkları, haklarındaki kararın kesinleşmesi
beklenmeksizin kaldırılır
diyor ki,haklarındaki kararın kesinleşmesi beklenmeksizin.
Kanun açık açık belirtmiş.olay bu.
yani benim sınıfım jandarma alaya geldi acığa alınıp alınmaması diye alay komutanında umrunda olmadığı için uygun gördü ve acığa alındım. yani benim milli savunma bakanlığı ile ilişkim yok.daha da açıklarsanız sevinirim
yani benim ne yapmam gerekiyor temyiz mahkemesinin üstünden yaklaşık 2 ay geçti dahale kararın onanmasını bekliyorum.
blumex sorularımı cevaplarsanız sevinirm beni umarım anlarsınız.
benim sınıfım jandarma milli savunma bakanlığı ile alakam yok. beni açığa mahkeme aldı. ve dahale temyiz kararının onanmasını bekliyorum. temyiz kararının üstünden 2 ay geçti dahale bekliyorum. benim açığımın kaldırılması için dilekçi mi yazmam gerekiyor. blumex