sanırım biz yanlış anladık özür dilerim :O)
Yapamam deme yapan senden iyi değildir
Printable View
sanırım biz yanlış anladık özür dilerim :O)
Yapamam deme yapan senden iyi değildir
Toplum içinde "Avukat" ya da "Hukukçu" olarak tanınan kişilerin bir başkalarının aktarımları çercevesinde yorumlarda bulunarak birbirlerini zorlamanın sebebini anlamakta inannın güçlük çekiyorum.
Bırakın o gazete böyle demiş bu gazete şöyle demişi.
Türkiye Laik ve Demokratik bir ülke.
İsteyen şalvarıyla girer denize öyle ölür isteyen bikinisiyle. Bu bir tercih meselesidir.
Bizler bu tür formlarda bilgi, beceri ve deneyimlerimizi paylaşarak daha da tecrübe sahibi olmak adına burada bulunmuyor muyuz?
Düşüncesini suça dönüştürmediği müddetçe her türlü fikire saygım sonsuz. O kişinin hayata bakış açısıdır ve saygı duyulmalıdır. Eğer kişinin ya da kişilerin yaptıkları suç ise memleketin jandarması var polisi var.
Bizler yorumlarımızı (eğer yapmamız gerekiyor ise) Kabul edilebilir her türlü bilgi ve belge üzerine yapalım ki henüz mesleğinin baharındaki arkadaşlarımız ile "Hukuksever" olupta bu tür siteleri takip eden insanlarımıza bir şeyler verebilelim derim.
Saygılarımla....
saltuk
Sayın Saltuk,
dersin dersin de boş dersin.Burası mahkeme değil , bana göre tecrübe kazanma yeri hiç değil, kimseyi yargılamıyoruz da. Burada biz bir tartışma platformu oluşturduk, sebebini anlarsınız veya anlamazsınız, size basit gelir veya gelmez , düzeyli veya düzeysiz olduğunu da düşünebilirsiniz . İstediğiniz konulara istediğiniz gibi iştirak edebilirsiniz. Bırakın bizde istediğimizi tartışalım. Ama bu da tartışılacak şey mi yav! o şunu dedi bu bunu dedi tartışması yapmayın cinsinden şeyler yazacaksanız bende yazdıklarınızı laf olsun forum dolsun diye yorumlarım.
https://www.hukuki.net
Sayın Av.G.A. öncelikle bikini hakkında vermiş olduğunuz engin bilgiden! dolayı teşekkür ediyorum.Aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz ,bizde böylece kullandığımız kelimenin ddağ başında kışın giyilen bir elbiseye ait olmadığını öğrenmiş olduk! Newden anlamkta zorluk çekiyorsunuz anlamıyorum.Ben havada bulut var diyorum siz bana ördek dediniz gibi bir tavır içerisine giriyorsunuz.Bir kez objektif olarak oku yazımı lütfen.Nereden çıkarıyorsunuz benim ayrımcılığa dair düşünceler taşıdığımı.Beynimin içini okuyan bir kahin olsaydın keşke.Böylelikle yaptığın yakıştırmanın sizi ne kadar utandırdığını görmüş olurduk.Veya keşke gelip görseniz ve her düşüncedn insana sorsanız.Sevgili Av.G.A. lütfen hala eski şartlı bakışları bir kenara koy.Ülkemizin hepimize ihtiyacaı var.Olyın hukuki boyutu zaten artık mahkemeye ulaştığına göre mahkemeyi ilgilendir.Saygı ve sevgilerim hepiniz için...
Raskolnikov
Bu konuyu ben baslattigim icin, yazilanlari okuyup, sorulariniza cevap bulmaya calisacagim. Yazimin butunu (son paragraf haric) radikal.com.tr'dan alinma ama ben bir tek AB'li diplomatin soylediklerini tirnak icine almisim. Yazima da kaynak gostermemisim. Ozur dilerim.
Yaziya kelimesi kelimesine katiliyorum. Ayni fikirde oldugum icin buraya aldim zaten.
"Laik" kelimesinin bu haber de yeri olmadigini yaziyorsunuz. Bu kelime cikarilsa da yazinin amaci korunur ama engelleme varsa, olmussa, laik cumhuriyeti referans etmek yersiz degil.. Neden mi?... Su yuzden:
Demokrasilerde laikligin yasatilabilinmesi icin o ulkenin vatandaslarinin, cogunlukla buna riza gostermesi gerekli. Birakin 5 kiz bogulsun, yeter ki erkek eli degmesin seklinde, barbarca ve insanlik disi dusunebilen kisilerin, laik bir devlet ve demokrasi olusturabilmelerinin imkansizligi, bu kelimeyle vurgulaniyor.
Ayrica, bu olayin laik cumhuriyete ragmen oldugu da ima edilmis olabilir. Yazar, "laik Turkiye'de" olanlara inanamiyor. Demek istiyor ki, devlet laik olmasa ne hale gelecegiz, daha neler olacak?
Hakli...
Bazi arkadaslari kizdiran ikinci kelime, "Tesettur" ve Lawless'in neden bu kelimeyi highlight ettigi. Tesettur burada onemli, cunki kiyafet, zihniyeti de anlatiyor. Habere gore kizlar yardim istemisler, ama grubun oncusu kadinlar, erkeklere engel olmus. Sizler de diyorsunuz ki, aman Lawless, din ozgurlugu var, saygi goster. Ben de sizlere tekrarliyorum, eger haber dogruysa, 16 yasindaki 5 hemcinsimin olumunu seyreden zihniyete, ben saygi gosteremem. Cunki bu kizlardan biri ben olabilirdim.
Neticede gercegi gorgu taniklari biliyor, biz uzaktan fikir yurutuyoruz. Bence akraba kadinlarin jandarmayla baslarinin belaya girmemeleri icin bu olay da ort bas var. Aslinda cankurtaran olarak egitilmemis kisilerin, erkek olsun, kadin olsun, bir baskasini denizde bogulmaktan kurtarmasi diye bir sartta yok, cunki kendi hayatlari da tehlikeye girebilir. Ama olay beni insanlik acisindan cok rahatsiz etti. O bolgedeki denizin nitelikleri (Karadeniz'e benzemez), bogulan kizlarin yaslari, olayin ort bas kokmasi cok dusundurucu. Tartisma konusu olmasi gereken de bunlar.
Denize elbise ile girmeye gelince, etek giymeyen erkekler bilmedikleri ve anlamadiklari bir konuda fikir yurutmesin derim. Tavsiye etmem, cunki su etegi sisiriyor, o da, basinizin ustune cikiyor. Netice itibariyle daha kotu sonuc alirsiniz! Bir de ustune yuzme bilmiyorsaniz, hayatinizi tehlikeye sokabilirsiniz.
Saygıdeğer Lawless,
Benim ilk başataki tepkim belki siznde kastedmediğiniz fakat sürekli gündeme getirilerek insanları sınıflara ayırmaya çalışan bir anlayışın göstergesi olarak gördüğüm bir kavramın kullnılması yani yine laik kelimesini araya sıkıştırmanızdan kaynaklandı ....,</span id='hl'>." Bu cümle kime ait.
Sayın idealist ;
Öncelikle sayın lawless' ı eleştirmeniz yanlış, çünkü haberi kendisi yazmamış gazeteden almış ve ibretlik bir olay diye bizlerle paylaşmış, sizde aynı haberi başka bir gazeteden okumuşsunuz ona göre yazmışsınız. Aslında bu olay hangi yönüyle bakarsanız bakın Türkiye'nin yüzünün batıya dönük olarak geri geri yürümeye çalışmasından başka birşey değildir.
Konu içerisindeki 'laik' ve 'tesettür' kavramlarına atıfta bulunarak 'trejediye varan bu kepazeliği' yok etmeye çalışmayalım. 16 yaşında beş can 'gerizekalılık' uğruna heba olmuştur, olayın özeti budur. Şimdi bu yok olan beş canın giyimleri değil nasıl bir yaklaşım sonucu kurtarılmadıklarının araştırılması ve eğer gerçekten 'erkekler dokunmasın mahrem caiz değil ' gibi ilkel bir yaklaşım sonucu oluştu ise bu kişilerin cinayete varan suçlamalarla yargılanması gerekir. Gerçi benim pek umudum yok çünkü bozacı şıracı ilişkisi çok ciddi varsa savcılığında eli kolu bağlı kalacaktır.
İtalya'da bir kasaba aşırı yağmur yüzünden sualtında kalma tehlikesi geçiriyor ve halk başka yerlere kaçıyormuş. İnsanlar gelmiş kiliseye papaza 'Yağmur artıyor bak zemini su kapladı hadi bizimle gelin demişler' Papaz ' Ben allahın sadık kuluyum allah beni kurtarır ' diyerek reddetmiş, insanlar gitmiş. Sular yükselmiş birisi kayıkla gelmiş ' papaz efendi sular bayağı yükseldi atla kayığada gidelim' demiş. Papazın tepkisi aynı 'ben allahın sadık kuluyum allah beni kurtarır' sular yükseliyor papaz kilisede yukarılara tırmanıyor. Sonra bir deniz motoru gelmiş, ' papaz efendi sular çok yükseldi hadi inat etme gel ' demişler , papaz gene aynı yanıtı vermiş. Sular yükselmiş yükselmiş kilisenin çatısına kaçmış papaz ona rağmen sular ayaklarına değmeye başlamış. Birden bir helikopter gelmiş ' Papaz efendi gel hadi öleceksin' demişler, papaz gene ' Ben allahın sadık kuluyum allah beni kurtarır ' demiş. Sonra sular iyice yükselmiş papazı sürüklemiş papaz ölmüş. Fıkra bu ya burada bitmiyor öbür tarafıda var. Papaz Allahın huzuruna çıkmış 'Allahım benki ssenin sadık bir kulundum yolundan ayrılmadım sen beni kurtarmadın sana kırgınım' diyerek sitem etmiş. Allah kuluna bakmış bakmış 'Sana insanları gönderdim onlarla gitmedin, sana kayık yolladım içine binmedin, sana motor yolladım gene kabul etmedin en son çare olarak helikopter yolladım gene binmedin Ben ne yapayım ?' diyerek papaza yanıt vermiş..
Şimdi buradan papazı alın yerine bazılarını koyun ve uyarlayın bakalım içimizde ne papazlar var ....
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Küçük insanlar, Kişilerle
Vasat insanlar, Olaylarla
Ama, Büyük insanlar DÜŞÜNCELERLE UĞRAŞIR.
"Bilgi paylaşınca güzeldir" Sanırım bazı kişiler şu yazıları okuduğu sitenin adının ne anlama geldiğini kavrayamamış. Vah vah vah.
Hiç kimse en değerli serveti olan ZAMAN'ını "kısır çekişme" içindeki tartışmaları araştırmak için NET'te harcamıyor.
Saygılarımla.
saltuk
Böyle tartışma ortamlarında HİÇ KİMSE KİMSENİN FİKRİNE KATILMAK zorunda değildir. Tek görev ( bu görev kelimesini özellikle kullandım, tartışmaya katılmakla insanların bir görev, bir misyon, bir tebliğ görevi yerine getirdiklerini düşünüyorum) o fikre saygı duymaktır, katılmasanız bile.
Yazılanlar, okuyucuları tarafından yanlış veya çok farklı boyutlarda anlaşılabilir, kavranabilir, yorumlanabilir. Bundan dolayı da kimseye kızmaya, kırılmaya, kariındakini rencide edecek tarzda eleştirmeye, veya hor görmeye, aşağılamaya HİÇ KİMSENİN HAKKI YOKTUR.
neden millet olarak öfkemiz bunumuzda, neden bizim gibi düşünmeyenlere hemen veryansın ediyoruz. neden yazılarımızda uslubumuza hiç dikkat etmiyoruz?NEDEN HEMEN GEMİLERİ YAKIYORUZ?Başka alternatifi yok mu bu işin?
ve hatta bazen iki - üç tartışmacı da AKBANK' a gittiği halde neden birbirleri ile atışma halinde yazıyorlar.
Biraz düşünün, yazılanları tekrar okuyun iğneyi önce kandinize batırın ve sonra tartışma forumu kaldığı yerden GEREKTİĞİ GİBİ devam etsin lütfen.
Tartışmanız ve tartışma konusunda herhangi bir yorum yapmaksızın sayın Saltuk'un görüşlerine katıldığımı ifade etmek istiyorum.
Kişi hak ve özgürlükleri, laiklik hukukun içinde olan kavramlardır. Bunun dışındaki hukuki kavramlara DA ağırlık vermemiz en azından site üyeleri tarafından beklenen bir tutumdur.
Kesinlikle bunları Tartışmayalım demiyorum ama bu nevi tarışmaların Avrupa için Rönesans döneminde kaldığını, dünya için çok gerilerde kalmış tartışmaları daha yeni yeni yapmanın ezikliğini duyuyorum.
Saygılarımla.