Tedbir Nafakası ödemesi hk.
devam eden bir davam var ve ilk duruşmada tedbir nafakası ödenmesine karar verildi. tedbir nafakasının ödenmesi için karşı taraf avukatı icraya başvurmuştur. bende elime gelen teblig ile avukat masrafı ve iki aylık nafakayı ödedim. daha sonra maddi durumum iyi olmadığı için ödeme biraz aksadı ve bir daha ödeyemedim. avukat ödemeleri yapmam için bana telefon ediyor ve evine haciz gönderirim diyor. Böyle bir şey söz konusu olabilirmi. Nafakayı dava bitimine kadar ödeyeceğimi biliyorum. Bir dilekçe ile dava sonunda ödeyeceğimi bildire bilirmiyim veya bu durumda avukatın dediği gibi bir durum oluşurmu.
Re: Tedbir Nafakası ödemesi hk.
Ödeme konusunda karşı tarafla anlaşmadığınız takdirde haciz gönderebilirler.
Ödemeyi ertelemeniz ancak karşı tarafın kabul edeceği bir ödeme planıyla mümkün. Mahkemeye başvurup dava sonuna ertelemeniz mümkün değil.
Tedbir nafakasında şöyle bir durum daha var. Diyelim ki talebin dördüncü ayında, geçen mayısta nafaka kararı çıktı. Yani, 4 aylık birikmiş nafaka var. Mayıs, haziran ve temmuz da işledi. Mayıs, haziran temmuzu ve sonra gelecek ayları ödemediğiniz için hapis cezası bile sözkonusu olabilir. ama birikmiş borcu ödememe nedeniyle hapis cezası yok.
Ayrıca hacizle tahsil ederlerse mayıstan itibaren birikmiş nafakaya ve her ayın başından itibaren ödemediğiniz aylık nafakalar için faiz işler.
Re: Tedbir Nafakası ödemesi hk.
Aynı soruları 30 nisan tarihinde de sormuşsunuz. 3 aydır kanunlar değişmedi.
Aşağıdaki adresteki sorunuza da benzer cevaplar vermişim:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=21827
Alıntı:
drtaydin rumuzlu üyeden alıntı
devam eden bir davam var ve ilk duruşmada tedbir nafakası ödenmesine karar verildi. tedbir nafakasının ödenmesi için karşı taraf avukatı icraya başvurmuştur. bende elime gelen teblig ile avukat masrafı ve iki aylık nafakayı ödedim. daha sonra maddi durumum iyi olmadığı için ödeme biraz aksadı ve bir daha ödeyemedim. avukat ödemeleri yapmam için bana telefon ediyor ve evine haciz gönderirim diyor. Böyle bir şey söz konusu olabilirmi. Nafakayı dava bitimine kadar ödeyeceğimi biliyorum. Bir dilekçe ile dava sonunda ödeyeceğimi bildire bilirmiyim veya bu durumda avukatın dediği gibi bir durum oluşurmu.