Re: Tahliye taahhütnamesi hakkında
Merhabalar,
Boş tarihli olan tahliye taahhüdüme ev sahibim 15.09.2008 tariihi yazmış. Taahhütnamenini geçerlilik süresi ne kadardır, ev sahibim hangi tarihten itibaren bu taahhüdü evden çıkarmak için kullanamaz. Ödemelerini düzgün yaptığım halde müsait olmadığım bir zamanda kapımı çaldığında açmadığım için bu uygulamayı başlattı. Cevap için teşekkürler.
Saygılarımla,
Alıntı:
ilkimyaren rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Boş tarihli olan tahliye taahhüdüme ev sahibim 15.09.2008 tariihi yazmış. Taahhütnamenini geçerlilik süresi ne kadardır, ev sahibim hangi tarihten itibaren bu taahhüdü evden çıkarmak için kullanamaz. Ödemelerini düzgün yaptığım halde müsait olmadığım bir zamanda kapımı çaldığında açmadığım için bu uygulamayı başlattı. Cevap için teşekkürler.
Saygılarımla,
Ev sahibinizden kaçmayın. Aranızdaki sorunları diyalogla halledin.
15 eylülden itibaren 1 ay içinde kullanabilir. Tarih yazdığına emin misiniz?
Re: Tahliye taahhutnamesi hakkinda
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Eklenebilir.
Ama geçerli sayılmaz.
Tahliye taahhütnamesi gibi işlem yapılamaz.
Çünkü kiralarken verilen tahliye taahhütnamesinin baskı altında verildiği kabul edildiği için yargıtay içtihatlarına göre ayrı taahhütname bile olsa geçersiz sayılmaktadır..
Taahhütname kira sözleşmesi yapılırken alınsa bile yapılış tarihi olarak en az 1 ay sonrasının tarihi atılmalı.
Sn. Sdt23;
Bu süre tam 1 aydan sonra olarak ayarlanırsa ozamanda kiracı bu belgeler arasındaki sürenin kasten böyle ayarlandığını söylerse ozaman bu durum kiraci lehine mi döner...? (meraktan soruyorum.)
Bir de merak ettiğim diğer konu şu kişilerin noter onaysız tahliye taahhütü yapması ile noter onaylı olması arasında (bir dava durumunda) ne tür farklar vardır.Çünkü bildiğim kadarıyla bu bedel az bir miktar değil ve genelde ev sahibi ödüyor.Açıklayabilirmisiniz?
Noterde yapılan tahliye taahhütnamesinin ne zaman yapıldığı bellidir, ayrıca kiracı imzaya itiraz edemez. Tahliye tarihi de belli bir tarih olarak verilir.
Noterde yapılmayan tahliye taahhüdüne kiracı imza yönünden itirazda bulunabilir. Bu işlemleri uzatır. (Ad soyadını kendisi yazdıktan sonra imza attırılması en azından tetkike gittiğinde imza sahibinin daha rahat açığa çıkması açısından önemlidir.)
Ancak noterde yapılmayan taahhütnamede tahliye tarihi veya yapılış tarihi boş bırakılabilir. Bu da ev sahibine avantaj sağlar.
Alıntı:
Noterde yapılan tahliye taahhütnamesinin ne zaman yapıldığı bellidir, ayrıca kiracı imzaya itiraz edemez. Tahliye tarihi de belli bir tarih olarak verilir.
Biz kendimiz istersek;bu kriterleri ekleyebiliyormuyuz...?
Bilgiler için teşekkür ederim.
Alıntı:
systemexp rumuzlu üyeden alıntı
Biz kendimiz istersek;bu kriterleri ekleyebiliyormuyuz...?
Bilgiler için teşekkür ederim.
Ev sahibiyle anlaştıktan sonra neden olmasın?
Siz kira sözleşmesine veya tahliye taahhütnamesine istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ev sahibi kabul etmezse evi kiralamaz.
Alıntı:
Ev sahibinizden kaçmayın. Aranızdaki sorunları diyalogla halledin.
15 eylülden itibaren 1 ay içinde kullanabilir. Tarih yazdığına emin misiniz?
Sayın sdt23, ihtarnamede 19.09.2007 tarihli tahliye taahhüdüne istinaden 15.09.2008 tarihinde tahliye etmem gerektiği yazıyor. Ancak ben imza attığımda tarih yoktu kendileri bu şekilde işleme almışlar. Birde ben kiraları zamanında ödediğim halde 2 aylık kira ödenmemiştir 30 gün içinde ödenmesi... yazıyor. Ödediğime dair elimde makbuzlarım mevcut Ayrıca ev sahibim kendi gelip evi geziyor, ailesini getiriyor evi gezdirmek istiyor ve moralimi bozuyor cahil insanlarla muhatab olmak, onlara birşey anlatamamak çok zor. Bu durumda benim yapabileceklerim neler? Çünkü nafaka davam için bir avukatla çalışmaktayım. Tekrar avukat tutamayacağım için vede barodan talep etmem halinde zaman alacağı için sizden gelecek bilgiye çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımı sunar, başarılar dilerim.
Not: Noterden gelen ihtarnameye cevap vermem gerekli mi? Cevap verme hakkımın süresi ne kadardır?
Alıntı:
ilkimyaren rumuzlu üyeden alıntı
Sayın sdt23, ihtarnamede 19.09.2007 tarihli tahliye taahhüdüne istinaden 15.09.2008 tarihinde tahliye etmem gerektiği yazıyor. Ancak ben imza attığımda tarih yoktu kendileri bu şekilde işleme almışlar. Birde ben kiraları zamanında ödediğim halde 2 aylık kira ödenmemiştir 30 gün içinde ödenmesi... yazıyor. Ödediğime dair elimde makbuzlarım mevcut Ayrıca ev sahibim kendi gelip evi geziyor, ailesini getiriyor evi gezdirmek istiyor ve moralimi bozuyor cahil insanlarla muhatab olmak, onlara birşey anlatamamak çok zor. Bu durumda benim yapabileceklerim neler? Çünkü nafaka davam için bir avukatla çalışmaktayım. Tekrar avukat tutamayacağım için vede barodan talep etmem halinde zaman alacağı için sizden gelecek bilgiye çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımı sunar, başarılar dilerim.
Not: Noterden gelen ihtarnameye cevap vermem gerekli mi? Cevap verme hakkımın süresi ne kadardır?
Noterden gelen ihtara ne süre içinde nasıl cevap verileceğini bilmiyorum.
Ama bu icra takibi olsaydı, aldıktan sonra 7 gün içinde icra dairesine itiraz etmeniz, aksi takdirde 30 gün içinde ödemeniz gerektiği yazılı olacaktı.
İhtarnamede ne yazıyor?
İtiraz sırasında makbuz veya yazılı belge sunmak gerekmez. Sadece "ödedim, borcum yoktur" denebilir. Karşı taraf alacak konusunda ısrar ederse "itirazın kaldırılması" davası açar, ve %40 inkar tazminatıyla alacağını talep eder. Bu noktada ödeme yaptığınızı yazılı belgeyle ispatınız gerekir.
Tahliye taahhütnamesi konusunda yapabileceğiniz bir şey yok.
Tahliye taahhüdünün sonradan doldurulmuş olduğunun ispatı bile size fayda sağlamaz.
Eğer 15.09.2008 tarihinden itibaren 1 ay içinde işleme konursa tahliye süreci başlar.
Alıntı:
Noterden gelen ihtara ne süre içinde nasıl cevap verileceğini bilmiyorum.
Ama bu icra takibi olsaydı, aldıktan sonra 7 gün içinde icra dairesine itiraz etmeniz, aksi takdirde 30 gün içinde ödemeniz gerektiği yazılı olacaktı.
İhtarnamede ne yazıyor?
İtiraz sırasında makbuz veya yazılı belge sunmak gerekmez. Sadece "ödedim, borcum yoktur" denebilir. Karşı taraf alacak konusunda ısrar ederse "itirazın kaldırılması" davası açar, ve %40 inkar tazminatıyla alacağını talep eder. Bu noktada ödeme yaptığınızı yazılı belgeyle ispatınız gerekir.
Tahliye taahhütnamesi konusunda yapabileceğiniz bir şey yok.
Tahliye taahhüdünün sonradan doldurulmuş olduğunun ispatı bile size fayda sağlamaz.
Eğer 15.09.2008 tarihinden itibaren 1 ay içinde işleme konursa tahliye süreci başlar.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. İhtarnamede de 30 gün içinde ödenmesi gerektiği yazmakta fakat ben bu konuda makbuzlarım olduğu için rahatım.
Taahhüdü imzalayarak hata yaptım. Ancak daireyi ekim ayında
zaten tahliye edeceğim (böyle bir ev sahibiyle muhatab olmamak için.)
Yoksa ev sahibi şimdi uzlaşmaya çalışıyor.
Çok yardımcı oldunuz. tekrar teşekkürler.
Saygılarımla,
aynı durumdan bende yakınıyorum lüfen bir yol gösterin