Cevap: Turizm acentesinden peşin aldığımız tatil iptal edildi ve ücret iadesi yapılmadı
Alıntı:
cemalgurler rumuzlu üyeden alıntı
firmanın iflas etmiş olması işi zora sokar malesef. bu arada önemli olan aracı kendisi mi iptal etti yoksa iflas ettiği için yaptıkları rezervasyonlar mı iptal oldu? son zamanlarda birçok firma konkordato olayını suistimal ediyor malesef.
Alıntı:
soruyu soran kişiye dönersek,
eğer kişi ödemeyi t.. ye yaptı ve bu site parayı alıp kendisi sonradan iptal etti ise, ilk ödeme esnasında t.. sitesi üzerinden ödeme yapılırken 3d olup olmaması durumu değiştirmez diyorum ben.
3d konusu davalarda genelde şu şekilde gündeme geliyor, kişinin hiç haberi olmadığı bir harcama oluyor diyor ki bu harcamayı ben yapmadım haberim yok. ama o harcamada 3d varsa (bazı tuzaklar ile olabildiği durumlar var) o durumda kişinin itirazı sonuçsuz kalıyor.
t.. jolly den kendisi mi iptal etti jolly belirli sebeplerden ötürü mü iptal etti burası t.. nin niyetini ortaya çıkarır t.. iptal etti ise direk dolandırıcılığa yönelik diye yorumlanabilir.
Orta da 3d secure ile işlem yok Biz yüzyüze görüşüp tatili belirledik ve kendi kartımdan kendi rızamla çektirdik. Meğerse Firma otellerle birebir anlaşmalı değilde 3. bir firma (jolly,booking.. ile) aracı ile işlem yapıyormuş ordan da bizlere pazarlıyormuş. "Firmanın bize anlattığı booking türkiyeyi kapattığı için bizim rezervasyonları iptal etmek zorundaydım" dedi ses kayıtları da mevcut. Ama bize iptal olduğunu bile sölemedi biz kendimiz öğrendik. 1 ay paramızı alma çabaları da sonuçsuz kaldı ,geri ödemeleri yapamayacağını belirtti ve iflasını verdi.
Cevap: Turizm acentesinden peşin aldığımız tatil iptal edildi ve ücret iadesi yapılmadı
Alıntı:
Dumanyack rumuzlu üyeden alıntı
Orta da 3d secure ile işlem yok Biz yüzyüze görüşüp tatili belirledik ve kendi kartımdan kendi rızamla çektirdik. Meğerse Firma otellerle birebir anlaşmalı değilde 3. bir firma (jolly,booking.. ile) aracı ile işlem yapıyormuş ordan da bizlere pazarlıyormuş. "Firmanın bize anlattığı booking türkiyeyi kapattığı için bizim rezervasyonları iptal etmek zorundaydım" dedi ses kayıtları da mevcut. Ama bize iptal olduğunu bile sölemedi biz kendimiz öğrendik. 1 ay paramızı alma çabaları da sonuçsuz kaldı ,geri ödemeleri yapamayacağını belirtti ve iflasını verdi.
Siz changeback dilekcenizi ne uzerinde verdiniz bankanin cevabi ne oldu?
sayın fmax detaylı yanıtınız için teşekkür ederim
sayın Dumanyack adam iyi sallamış booking kapanalı kaç yıl oldu
ben de bugün dispute (chargeback) dilekçesi verdim orada farklı farklı maddeler var
frmax ın dediği gibi dilekçede hangisini seçtiniz yanıt alabildiniz mi (almadıysanız uzun sürebiliyor dendi)
Alıntı:
sayın fmax detaylı yanıtınız için teşekkür ederim
sayın Dumanyack adam iyi sallamış booking kapanalı kaç yıl oldu
ben de bugün dispute (chargeback) dilekçesi verdim orada farklı farklı maddeler var
frmax ın dediği gibi dilekçede hangisini seçtiniz yanıt alabildiniz mi (almadıysanız uzun sürebiliyor dendi)
hizmet alamadığıma dair dilekçemi yazdım. 3-4 gün sonra mail olarak inceliyoruz firmadan gerekli bilgi belge talep ettiklerini yazmışlar. En kısa sürede beni bilgilendireceklerini belirttiler.
Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde 180 güne kadar sonuçlanma süresi varmış