Cevap: Apartman yöneticisi Tutmakla yükümlü olduğu defterleri dönem sonunda yeni yöneticiye devretmek zorundamı?
Alıntı:
AvSukran rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, meslektaşlarım ayrıntılı yazmış elbette defterler şahsa değil apartmana ait olduğu için yeni yönetime devredilmeli, anladığım kadarıyla sizin apartmanınızda tek bir yönetici yok ve siz de yönetimde halen yer alıyorsunuz. Defterlerin yeni yönetime devri gerekmekle birlikte zaten halen yeni yönetimde yer almanızın sizin için avantaj olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğiniz durumlar mevcutsa neden kat malikleri ivedi olarak toplanıp yöneticiyi görevinden almıyor ?
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Yöneticnin değişikliği için 29.madde hükümlerine göre süreyi bekliyoruz. Çünkü yeni bir olay.
Yönetici Denetçi olarak mantolama teklifini çok bulduğum için 22.05.2019 da beni görevden aldı.
Ancak dün yönetim kurulu sayısı eksik dedi. ve 3 kişiyi denetçi olarak görevlendirdi. fazla olsun göz çıkarmaz dedi
Bu gün ise siz bensiz toplanamazsınız polise şikayet ederim. dedi. Bizde kendisine haber verdik.
yaptığınız toplantı geçersiz dedi. bizde 29.maddeye göre çağrı ilanı yaptık. Gün sayıyoruz.
ondan işte ..
Cevap: Apartman yöneticisi Tutmakla yükümlü olduğu defterleri dönem sonunda yeni yöneticiye devretmek zorundamı?
Yönetici Denetçi olarak mantolama teklifini çok bulduğum için 22.05.2019 da beni görevden aldı. Ancak dün yönetim kurulu sayısı eksik dedi. ve 3 kişiyi denetçi olarak görevlendirdi. fazla olsun göz çıkarmaz dedi
1-) Yönetim ve Denetleme Kurullarında aynı anda görev alamazsınız. Yönetim Kurulunda mı? Denetleme Kurulunda mı görevlisiniz.? Yönetim ve Denetleme Kurullarınız kaç kişiden oluşmakta.? Yönetim Planınızda yönetici ve denetçi seçimi ile ilgi maddelerinde kurulların nasıl oluşturulması gerektiği yazmıyor mu.?
2-) Yönetici; hangi kurulda olursanız olun (Yönetici de olsanız Denetçi de olsanız) sizi görevden alamaz. Kendi kararı ile yönetim kuruluna veya denetleme kuruluna birilerine getiremez. Kat Malikleri Kurulu’nun yetkisini kullanamaz. Hangi gerekçe ile bunu yaptı ki… Yönetici bunu yazılı olarak size tebliğ etti mi.?
Sayın Yildiz17;
Her yazınızdan sonra iş daha da karmaşık hale geliyor. Yönetim Planınızı ayrıntılı inceleyin, inceletin. Size tavsiyem en kısa süre içerisinde hukuk bürosundan hukuki yardım alın. Aksi takdirde sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Saygılar...
Alıntı:
Aydın Develi rumuzlu üyeden alıntı
Yönetici Denetçi olarak mantolama teklifini çok bulduğum için 22.05.2019 da beni görevden aldı. Ancak dün yönetim kurulu sayısı eksik dedi. ve 3 kişiyi denetçi olarak görevlendirdi. fazla olsun göz çıkarmaz dedi
1-) Yönetim ve Denetleme Kurullarında aynı anda görev alamazsınız. Yönetim Kurulunda mı? Denetleme Kurulunda mı görevlisiniz.? Yönetim ve Denetleme Kurullarınız kaç kişiden oluşmakta.? Yönetim Planınızda yönetici ve denetçi seçimi ile ilgi maddelerinde kurulların nasıl oluşturulması gerektiği yazmıyor mu.?
2-) Yönetici; hangi kurulda olursanız olun (Yönetici de olsanız Denetçi de olsanız) sizi görevden alamaz. Kendi kararı ile yönetim kuruluna veya denetleme kuruluna birilerine getiremez. Kat Malikleri Kurulu’nun yetkisini kullanamaz. Hangi gerekçe ile bunu yaptı ki… Yönetici bunu yazılı olarak size tebliğ etti mi.?
Sayın Yildiz17;
Her yazınızdan sonra iş daha da karmaşık hale geliyor. Yönetim Planınızı ayrıntılı inceleyin, inceletin. Size tavsiyem en kısa süre içerisinde hukuk bürosundan hukuki yardım alın. Aksi takdirde sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Saygılar...
Genel kurul tutanağında Yönetim kurulu üyesi seçildiğime dair karar var Denetçi olduğuma dair bir karar yok
. Ayrıca benim yada diğer üyenin Denetçi olarak seçildiğine dair bir kayıt yok. Ancak kendi aramızda görev paylaşımında beni denetçi, diğer üyeyi Yönetici yardımcısı olarak takdis etti. Ama bununla ilgili bir karar yok.
Resmen evrak kaos yaşıyoruz. Şimdi de tutturmuş sizi mahkemeye vericem diyerek bizi korkutuyor. Daha önce hiç mahkemeye çıkmadım. Resmen korkuyorum. Dün kat malikleri değerlendirme toplantısı yaptık. Mevcut yönetimin usulsüz olduğunu ve 3/2 çoğunlukla yeniden seçim yapılması kararı aldık bu toplantıyada avukat vasıtası ile kendisini de davet ettik. Yönetimi ibra etmediği için kendisine yazılı ihtarda bulunduk.
15 gün içinde kat maliklerini "Yönetimin yeniden seçilmesi gündemi" ile toplantıya çağrı yaparak yapacağız. Eksik olan bir şey var mı?
Sayın Yildiz17;
Avukatınızın yönlendirmesine göre hareket etmeniz sizin ve diğer kat maliklerinin menfaatine olur. Şu aşamadan sonra sorularınıza yanıt aramanız kafanızı karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Siz tavsiyem Yönetim Planınızı satır satır incelemeniz olacaktır. Avukatınızla devamlı irtibat halinde olun.
Saygılar...
Alıntı:
Yildiz17 rumuzlu üyeden alıntı
Genel kurul tutanağında Yönetim kurulu üyesi seçildiğime dair karar var Denetçi olduğuma dair bir karar yok
. Ayrıca benim yada diğer üyenin Denetçi olarak seçildiğine dair bir kayıt yok. Ancak kendi aramızda görev paylaşımında beni denetçi, diğer üyeyi Yönetici yardımcısı olarak takdis etti. Ama bununla ilgili bir karar yok.
Resmen evrak kaos yaşıyoruz. Şimdi de tutturmuş sizi mahkemeye vericem diyerek bizi korkutuyor. Daha önce hiç mahkemeye çıkmadım. Resmen korkuyorum. Dün kat malikleri değerlendirme toplantısı yaptık. Mevcut yönetimin usulsüz olduğunu ve 3/2 çoğunlukla yeniden seçim yapılması kararı aldık bu toplantıyada avukat vasıtası ile kendisini de davet ettik. Yönetimi ibra etmediği için kendisine yazılı ihtarda bulunduk.
15 gün içinde kat maliklerini "Yönetimin yeniden seçilmesi gündemi" ile toplantıya çağrı yaparak yapacağız. Eksik olan bir şey var mı?
Gene sadece benzer durumlarla bizler de karşılaşabileceğimiz için öğrenmek adına sormak istiyorum;
Şu anki yönetici değiştiğinde yeni bir yonetici seçildiğinde, eski yöneticinizden bina yonetim defterini teslim etmesini isteyecekmisiniz incelemek için , yoksa onun tuttuğu defterler niye versin ki , o nedenle vermemesi de normal diyerek yapılan yanlışları incelemekten vaz mı geçeceksiniz?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Gene sadece benzer durumlarla bizler de karşılaşabileceğimiz için öğrenmek adına sormak istiyorum;
Şu anki yönetici değiştiğinde yeni bir yonetici seçildiğinde, eski yöneticinizden bina yonetim defterini teslim etmesini isteyecekmisiniz incelemek için , yoksa onun tuttuğu defterler niye versin ki , o nedenle vermemesi de normal diyerek yapılan yanlışları incelemekten vaz mı geçeceksiniz?
Bu işler güvene esastır. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz."
Bir defterin orjinalini inceledikten sonra isterse veririm.
Aslını inceler fotokopisini alırım. Bir yönetici denetçi raporu ile ibra edilmiş ise iş bitmişitir.
Zaten düm defterler devlete aittir. Bence bir defteri en iyi koruyacak olan o dönemden sorumlu olan dır.
Ben benden önceki defterleri çatıdan tavan arasından tek tek topladım. Böylede olmaması gerek.
Kaldı ki ben defterleri inceletmek için her zaman kat maliklerine ve devlete açığım. Etik olan budur.
Tıpkı deftere tabi mükellef gibi. Türkiyede Yargıyı en çok uğraştıran yasalardan biri KMK dır. 5711 eklentisi bile yasayı düzene sokamamıştır.
Gelişen şehircilik şartları ve hukuki sorunlar nedeniyle sürekli temyiz dosyaları ile Türkiye nin 1 numaralı kaosu olmuştur. olmaya da devam edecektir.
Örnek olarak Dünkü toplantıda 34. maddeyi 5 kişi farklı yorumladı. Bu portalda bile her kafadan bir içtihat çıkıyor. Gerisini siz düşünün.
Alıntı:
AvSukran rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, meslektaşlarım ayrıntılı yazmış elbette defterler şahsa değil apartmana ait olduğu için yeni yönetime devredilmeli, anladığım kadarıyla sizin apartmanınızda tek bir yönetici yok ve siz de yönetimde halen yer alıyorsunuz. Defterlerin yeni yönetime devri gerekmekle birlikte zaten halen yeni yönetimde yer almanızın sizin için avantaj olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğiniz durumlar mevcutsa neden kat malikleri ivedi olarak toplanıp yöneticiyi görevinden almıyor ?
Öncelikle konuyu takip ettiğiniz için teşekkür ederim. Kat malikleri mevcut yönetimin değişikliği için karar aldılar. Ancak bu toplantıya yönetici tebligat almasına rağmen katılmadı. Toplantı zamanı ve nisabı yasal olarak yapıldı . Ancak katılanlar 2 gruba ayrıldı. 10 kişi bina yönetimini dışarıdan yönetime vermek için 10 kullandılar 7 kişi ise çekimser kalıp oy kullanmadılar.
Toplantı Hazirun cetveline göre
Bölüm sayısı 26
Toplantıya katılan 17
Adaya oy kullanan 10
çekimser 7
Aday olan kişi kullanılan oy sayısını 34.maddeye göre butlan hükmünde görüp yeterli bulmadı. ve yöneticiliği üstlenmedi.
Ancak ben Asliye hukuk mahkemesine Yöneticinin (evrak ve belgede yaptığı sahteciliği de kapsayan) işlemiş olduğu 17 suçu savcılığa bildirip dava açtım ve kayyum talebinde bulundum.
Bu durumda Mahkeme defter ve belgeleri ısrar ile bu yöneticiye verecek mi.?
çok merak ediyorum. Üstelik Türk vatandaşı bile değil.