Cevap: bodrum kat tavan yalıtımı
Sn eker Eski yapılarda genelde çatı ısı izolasyon malzemesi konduğunu biliyorum ama Zorunluluk varmıydı bilmiyorum.
Soruyu soranın binası 5 yllıkmış ama buranın ruhsatı eski olabilir. Isı yalıtımı yönetmeliğine tabimi bilemiyorum. Tabi ise ve ısı yalıtım projesinde varda yapmadılarsa bilemem.
Yeter sayı sizin belirttiğiniz gibi.
c) Çok katlı olarak inşa edilecek ve bağımsız veya merkezi sistemle ısıtılacak olan binalardaki bağımsız bölümlerin ara döşemeleri ile komşu duvarları; ısıtılmayan iç hacimlere bitişik taban ve duvar gibi düşünülerek, Isı geçirgenlik direnci en az R=0,8 m2K/ W olacak şekilde hesaplanır ve yalıtılır. Bu hesaplama, binanın iç ısı alışverişi kapsamında değerlendirileceğinden ısıtma enerjisi ihtiyacı (Q) hesaplamalarında dikkate alınmaz.
Yeni yapılarda artık su ve ısı yalıtımı zorunlu.
sayın ceceli41 şöyle demişsiniz çatı yapılmasaydı sizin aklınıza gelirmiydi diye tabiki bir nevi haklısınız...
yalnız şöyle bir düşünceye sahibim.
bana yönetici şu şekilde gelse arkadaşım çatıyı tadilat yapacağız bu sırada bodrumlarıda yapalım diğer daire sakinlerine 2000 tl düşüyor siz giriş katta olduğunuz dan ve ekstra işcilik olduğundan sizden 2500 tl alalım gibi bir fikirler gelse vallahi itiraz etmem...
ama bana gelip çatıya 2000 tl vereceksiniz sizin bodruma karışammayız derse buna itiraz ederim..
inanın çatının çektiği sıkıntıları giriş katta oturan bizler daha çok çekiyoruz..
birisi bir forumda demişki giriş katı ucuz aldın katlanacaksın...iyide ucuz aldım ucuz satıcam .. karım ne....
Alıntı:
demir önder rumuzlu üyeden alıntı
sayın ceceli41 şöyle demişsiniz çatı yapılmasaydı sizin aklınıza gelirmiydi diye tabiki bir nevi haklısınız...
yalnız şöyle bir düşünceye sahibim.
bana yönetici şu şekilde gelse arkadaşım çatıyı tadilat yapacağız bu sırada bodrumlarıda yapalım diğer daire sakinlerine 2000 tl düşüyor siz giriş katta olduğunuz dan ve ekstra işcilik olduğundan sizden 2500 tl alalım gibi bir fikirler gelse vallahi itiraz etmem...
ama bana gelip çatıya 2000 tl vereceksiniz sizin bodruma karışammayız derse buna itiraz ederim..
inanın çatının çektiği sıkıntıları giriş katta oturan bizler daha çok çekiyoruz..
birisi bir forumda demişki giriş katı ucuz aldın katlanacaksın...iyide ucuz aldım ucuz satıcam .. karım ne....
Ben olsaydım alttaki 4 daire olarak ortak bir yazı yazar her daire kapısına bırakırdım. Bu yazıda yapılan haksızlıktan bahseder. kat maliklerinin daha duyarlı davranarak sizin talebinizinde karşılanması yönünde karar alınmasını nazik ama etkileyici bir yazı olurdu. Başka şekilde gider paylaşımınıda açık olduğunuzuda ekleyebilirsiniz.
Aslında Isı ayalıtım levhalarını yapıştırmak çok basit bir işlem özelliklede kullanılmayan ve görünmeyen bölgelerde üstüne sıva yapılmasınada gerek yok. Bu yapıştırma işini siz bile yapabilirsiniz. yada sadece sıva malzemesini alır yine inşaat işinden anlayan herhangi birine yevmiye hesabı ile bile yapıştıttırabilirsiniz. Sıva işini yevmiye ile birini çağırır yaptırırsınız.
Isı yalıtım işini yapan birine ihale ettiğinizde m2 hesabı olarak yapıyorlar ve çok maliyetli oluyor. Dış duvarlar için gerekli ama sizin dediğiniz yerler için gerekli değil.
Ben evimin kuzeye bakan ve soğuk olan bir odasını kendim bir günde köpükle kapladım. Üstelik yalıtım yapanlar gibi dübelledim. Bir alçı ustası bir günde üzerindeki saten alçısıda dahil yapıp bitirdi. Sadece eps köpük yaptırmak isterseniz. Eps fiyatları özelliğine göre göre m2 si 3-5 Tl arasında bulabilirsiniz. her yöre için farklı ps kullanılır siz sadece Kocaeli nde kaç santim ve kaç dansite eps alacağınızı öğrenmeniz yeterli. bunuda yukarıya izalasyon yapan firmadan öğrenebilirsiniz. + yapıştırma sıvası.