Cevap: Konuşmalarınızı "kalite standartları gereği" kaydettirmeyin, karşı çıkın. Neden mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Üzgünüm ama ben tam olarak böyle anlarım.
Ülkedeki ticaret ahlakı üzerine ironi yapmıyorsanız eğer algı probleminiz var demektir. Zira herkes benim anladığım gibi anladı. Firmaya göre 2 ay sonunda telefon açıp ben bunu istemiyorum demek gerekiyor herhalde. :) Bu arada şikayetvar.com da aynı firma ile ilgili şikayetlerin hepsinin altında "x tarihinde y kişisi ile görüşüldü" diye firma temsilcisinin mesajı var. Buda doğru değil, benimde şikayetim var orda ama ordaki isimle üyelik isimi farklı. Orda yazan ismin (benim adım) üzerine kayıt yok. Aramalarına imkan yok zaten ama otomasyona bağlamışlar gibi herkese benzer kalıp mesaj. Bu arada firma adı vermek yasak mı?
Cevap: Konuşmalarınızı "kalite standartları gereği" kaydettirmeyin, karşı çıkın. Neden mi?
İlk konuya istinaden yazıyorum. Böyle bi saçmalık bence olamaz. Çünkü eğer sizin konuşmanızdan sadece bir evet kısmını alıp sizin evet dediğiniz iddia ediliyorsa bu dolandırıcılıktır. Savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz ve savcılıkda o konuşmayı baştan sona dinler ve gerçekler ortaya çıkar. Bunu yapanlarda ceza alır.
Alıntı:
Paxmahnhob rumuzlu üyeden alıntı
Ülkedeki ticaret ahlakı üzerine ironi yapmıyorsanız eğer algı probleminiz var demektir.
Tabii ki herkes sizin anladığınız gibi anlayacak. Bakın, ben burada "öyle değil" dediğimde hemen "algı problemli" oluverdim :)
Alıntı:
... ve bişeyden şüphelendim; olası mahkeme durumlarında büyük ihtimal bu ses kayıtlarının sadece sonundaki evetleri falan delil olarak sunuyor bunlar. Mesela size, ilk 4 ay ücretsiz film paketi, sonra memnun kalırsanız üye olup kullanabileceğiniz bir teklif sunuyorlar. Siz buna evet diyorsunuz. O dediğiniz eveti istediği şekilde kullanabilirler, o kadar laf kalabalığı içinde, ve uzun kayıtta, neyin ne olduğu bile anlaşılmaz tam olarak.
Sadece bir şüphe üzerine geliştirilen bir teoriden ibaret bir durum.
Telefonda gerek banka gerek başka bir müşteri temsilcisi ile bir ürün hizmet satın alma işlemi yapıyorsanız, arada yapılan laf kalabalığının sonunda ,
'' işleminizi yapıyorum, onaylıyormusunuz'' diye sorarlar, o soruya verdiğiniz evet yanıtıyla da işlem yapılır.
Aradaki laf kalabalığının içeriğini, geçen zaman içinde net hatırlamayıp, büyük ihtimal böyle yapıyorlar düşüncesiyle yapılan bir paylaşım sadece.
En başta denmiş sonrasında ücretli olarak isterseniz devam edebilirsiniz diye,
ücretsiz kullanım süresi bitmiş, 1 ay daha kullanılmış sonra kullanılmak istenmemiş, iptal edilmesi istenmiş-iptal edilmiş. Bütün bunlarda , aradaki, bence-büyük ihtimal- olsa olsa böyle yapıyorlardır... şeklindeki '' teorilerden'' başka açık olmayan ne var?Hiç.
Başlıkta verilen mesaj hakkında ise,
en başta X yerden arıyorum, falanca filanca hizmetimiz ürünümüz hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum dediklerinde, teşekkür ediyorum, ilgilenmiyorum dediğinizde de aynı işi yapmış olursunuz, konuşmayı dinleyemeceksem istemiyorum a kadar uzatmanın gereği de yok ki.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sadece bir şüphe üzerine geliştirilen bir teoriden ibaret bir durum.
Telefonda gerek banka gerek başka bir müşteri temsilcisi ile bir ürün hizmet satın alma işlemi yapıyorsanız, arada yapılan laf kalabalığının sonunda ,
'' işleminizi yapıyorum, onaylıyormusunuz'' diye sorarlar, o soruya verdiğiniz evet yanıtıyla da işlem yapılır.
Aradaki laf kalabalığının içeriğini, geçen zaman içinde net hatırlamayıp, büyük ihtimal böyle yapıyorlar düşüncesiyle yapılan bir paylaşım sadece.
En başta denmiş sonrasında ücretli olarak isterseniz devam edebilirsiniz diye,
ücretsiz kullanım süresi bitmiş, 1 ay daha kullanılmış sonra kullanılmak istenmemiş, iptal edilmesi istenmiş-iptal edilmiş. Bütün bunlarda , aradaki, bence-büyük ihtimal- olsa olsa böyle yapıyorlardır... şeklindeki '' teorilerden'' başka açık olmayan ne var?Hiç.
Başlıkta verilen mesaj hakkında ise,
en başta X yerden arıyorum, falanca filanca hizmetimiz ürünümüz hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum dediklerinde, teşekkür ediyorum, ilgilenmiyorum dediğinizde de aynı işi yapmış olursunuz, konuşmayı dinleyemeceksem istemiyorum a kadar uzatmanın gereği de yok ki.
Konunun özü konuşmaların kaydedilip, size dinletilmemesi olayıdır. Diğerleri düşüncedir evet. Bireysel düşünce değildir ama şikayet sitelerinden okuduklarımdan yola çıkarak herkesin düştüğü durum üzerine olan düşüncelerdir. Birkaç mesaj sonra kendi sesimi dinlemek istememden dolayı ben suçlanacam herhalde :) hatta firmaların kayıtları dinletmiyip, bizim yerimize çalışanlarına dinletmesini de haklı bulacaksınız.. Neyse bu kadar koyun halk bunu hakediyor sanırım, benim 3-5 kişinin karşı çıkması yetmiyor, diğerleri her önüne konulanı kabul ettiği müddetçe zor.. Yarın öbür gün kanal değil bankada daha önemli bir işlem hatanız olduğunda, karşıdakinin pişkin pişkin "biz dinledik kayıtları sen haksızsın :)" diyip, sizde dinlemek istediğinizde, gidin savcılığa verin dediğinde sinirden sakın telefondakine küfür etmeyin. "Kalite standartları gereği" kayıt ediliyor zira :)
Alıntı:
Konunun özü konuşmaların kaydedilip, size dinletilmemesi olayıdır. Diğerleri düşüncedir evet. Bireysel düşünce değildir ama şikayet sitelerinden okuduklarımdan yola çıkarak herkesin düştüğü durum üzerine olan düşüncelerdir. Birkaç mesaj sonra kendi sesimi dinlemek istememden dolayı ben suçlanacam herhalde :) hatta firmaların kayıtları dinletmiyip, bizim yerimize çalışanlarına dinletmesini de haklı bulacaksınız.. Neyse bu kadar koyun halk bunu hakediyor sanırım, benim 3-5 kişinin karşı çıkması yetmiyor, diğerleri her önüne konulanı kabul ettiği müddetçe zor.. Yarın öbür gün kanal değil bankada daha önemli bir işlem hatanız olduğunda, karşıdakinin pişkin pişkin "biz dinledik kayıtları sen haksızsın :)" diyip, sizde dinlemek istediğinizde, gidin savcılığa verin dediğinde sinirden sakın telefondakine küfür etmeyin. "Kalite standartları gereği" kayıt ediliyor zira :)
Sizdeki problem şu siz karşı tarafın kayıtları nasıl kullanacağını kendi kafanıza göre kurgulayarak varsayımlar üzerine hareket ediyorsunuz.
Size siz haksızsınız denmiş, sizde haklı olduğunuzdan emin olduğunuz halde teslim olmuşsunuz. daha önceki tavsiyelerimi uygularsanız Tshh heyetine başvurursanız, evetmi hayırmı dediğinizi anlayacaksınız ses kaydına falan gerek kalmayacak.
Her yıl bir banka benim kredi kartı ekstreme aidat bedeli yansıtıyor. iptal ettirmek için aradığımda, önce bana bunu yasal olarak ödemelisiniz bunu kabül ediyormusunuz diye soruyor bende etmiyorum diyorum. hemen 2. öneriye geçiyor belirli harcama karşılığında hesanınıza bonus yükleyelim diyor. Bunuda kabül etmeyince aidatı iptal ediyor. Banka çağrı merkezi görevliside bende biliyoruzki daha önceden 10 yıllık aidatlarımı Tshh kararı ile geri aldım. Bankayı icraya verdim vs vs. hani yasal olarak ödemem gerekiyordu? Teslimiyetçi olmazsanız.cesur olursanız hakkınızı alabilirsiniz. Bu kadar koyun halk bunu hakediyor demişsiniz; Peki siz ne oluyorsunuz bu durumda?