-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
dealmasy rumuzlu üyeden alıntı
Danışmak istediğim bir kaç şey olacak;
1983 doğumluyum. 2007 senesine değin bir lisans programında öğrenim gördüğüm için tecilim otomatik olarak, okulum tarafından yapılıyordu. Daha sonra okulumu bitiremeden 2007 yılında üniverisite terk durumuna düştüm. Daha sonra da askerlik şubesine hiç uğramadım. nasıl olsa af gelir ve okuluma devam edebilirim diyerek ihmalkarlık ettim(oysa 2 sene tecil alabilirmişim, bilgisizlik işte, direkt askere alacaklar diye gereksiz bir korkuya kapılmıştım.) sonra af geldi ama maddi koşullarım bu iki senede çok bozulduğu için okuluma kaydımı yaptıramadım. Ve önümde şu an uzun dönem yapılması gereken askerlik görevim kaldı.
büyük ihtimalle yoklama kaçağı be bakaya olarak görülüyorum.(polis memleketimizdeki eve gitmiş) İlk sorum şu: şu an askerlik şubesine gidersem nasıl bir işlemle karşılaşırım. yargılanır mıyım, devre kaybı olarak hemen askere mi alınırım. askere alınırsam çavuş olma şansım kalmaz mı.
ikinci sorumsa şu şekilde, asker kaçağı durumuna daha düşmeden önce, tecilim otomatik olarak okulum tarafından yapılırken bir hastalık geçirmiştim; 2004 yılında. akciğerim su toplamıştı ve yapılan biyopside akciğer zarı tüberkülozu(plörezi deniliyordu galiba) tanısı koyulmuştu. 1 ay hastahanede tedavi görmüştüm. ama ne yazık ki doktorum biyopsi sırasında akciğer zarlarının arasına hava kaçırınca, bana tüp takılması istenmiş ve ben de bunu reddetmiştim. daha sonra tedavime özel bir doktor sayesinde 6 ay hap alarak tedavi ettim.
o günkü hastane raporları elimde var. tedaviyi reddederek hastaneden ayrıldığımın belgesi de ayrıca var. yapılan bütün tetkikler ayrıca gösteriliyor.
askerlik şubesine başvurduğumda, beni hemen sevk ederler mi hastaneye? (kaçak olduğum için alıkonulacağımı ve bana kötü davranılacağını düşünüyorum)
eğer ederlerse ve bir sekele de ciğerlerimde rastlanırsa; nihayetinde çürük verilirse; asker kaçağı olduğum için bir yargılama gene de gerçekleşir mi?
çok teşekkür ederim şimdiden yardımcı olacaklar için.
bildiğim kadarıyla senin durumunda asker kaçağı değil yoklama kaçağı olunuyor.hiç yoklama yaptırmadıysan ve askerlik tarihi vermedilerse mahkeme veya para cezası yok.
-
ilgi duyup yanıtladığınız için teşekkür ederim Hamza bey. İnşallah dediğiniz gibi, bir yargılama ile karşılaşmam.
-
Gata nın bana vermiş olduğu yazıda
TANI ICD :H52.1
karar: sağ göz yüksek miyopi hastaya bu haliyle hiç bir tetkike ihtiyaç duymadan işlemi yapılabilir kıtası hastanesinde işlemi uygundur
ne demek bu anlayamadım
-
Hayırlı teskereler demek. Askerlik sonunda terhis olacaksınız demek. Tedaviniz için GATA değil bulunduğunuz yer hastahanesi tedavi yapabilir demek.
-
Herkese selamlar arkadaslar. Ben daha bugun uye oldum, o yuzden egerki istemeyerek bi yanlis sorum veya tarzinda bir mesajim olursa simdiden af etmenizi ve buyuklukle karsiliycaginizi temenni ederim.
Benim sormak istedigim sorulara gecmeden once sunu belirtmek isterim.
Ben 2 yasindan berridir Ingilterede yasiyorum. Su an yasim 25.
Ancak benim abime kendisi 20 yasina bastigindan bellidir askerlik yoklamasi turkiyeye amcama amcamdan da bizlere ulasiyordu ve bir kac kez is nedeniyle tecil ettirmisti. Fakat benim anlamadigim benimkisi hic gelmedi.
Benim sorum sudur: Oncelikle benim su saglik sebeblerim var ve bilgilenmek istiyorum. Bende asiri kronik sedef hastaligi var, Bu hem ciltte hemde gorme ve kemik eklem yerlerinde ariza yaratiyor. Bundan dolayi herhangi bir bilgisi olan varmi?
Ikincisi ben turkiyeye ingiliz pasaportumla giris yaptigim taktirde ne olur? Hemen askerlige mi alinirim yoksa 3 ay sure ile serbest miyim. Lutfen bu sorulari "Vatan haini vesaire gibi seyler le yanitlamayin cunku kimin ne cektigini yanliz allah bilir ve tabiki zamani gelince de pasa pasa askerligimizi yapicagiz. Bana bu sorularda yardimci olursaniz sevinirim. Turkiyede yetismedigim icin hukuku ve kanunu fazla bilmiyorum, ve okusamda bazi yerlerini anlamadigimdan bu siteyi buldum. aydinlatirsaniz tesekur ederim.
Herkese saygilar
-
Bİlen arkdaşlar bir baksın (Göz durumu ile ilgili)
bugün hastaneye gittim.
sağ gözün gözlüksüz görme oranı:%5 (0.05)
Sağ göz gölüklü görme oranı %50 (0.5)
sol göz gözlüksüz görme oranı %40 (0.4)
sol göz gözlüklü görme oranı %80 (0.8)
dedi doktor.. göz tembelliği var sağ gözümde..
gözlük numaralarım ise
sağ +6.50 hipermetrop ve 2.0 astigmat
sol göz +6.00 hipermetrop ve 1.50 astigmat
askere gitme konusunda nasıl bir işlem tesis edilir hakkımda...
bundan 6 sene önce er olamaz yedek subay adayıdır diye bir rapor vermişlerdi...şimdi doktora bitti ve askere gidecem..
şimdiden teşekkürler
-
slm arkadaşlar birşey danışacaktım
işyerine silüs verilmeden çürük raporu verilse işyerinden tazminat alınabilirmi?
-
1999 da devlet hastanesinden almış olduğum rapora göre %40 sol gözümde problem olduğuna dair rapor verdiler ..ve askerlikten muaf olmam için bu yeterli mi ..daha açık bi yazayım size..sol gözüm beyine giden damar kurumuş hiç görmüyorum diye bilirim size..ve bunun çaresi yok ..raporumda aynen şu yazıyor ..
sağ -1,50 180 derece ile 0,8 sol optik ATROFİ
raporumda aynen bu yazıyor..durum böyleyken benim çürük almam ne kadar şansım var..bilen lütfen cevap yazsın bu msjıma ..
-
Askerlik durumum ne olur..?
öncelikle herkese selamlar.
ben 2 yaşımda vsd den dolayı açık kalp ameliyatı oldum.çok şükür sağlığım yerinde.hiç bir sorunum yok.
ben lisans kimya mezunuyum.askerlik işlemleri için şubeme gittim.sağlık kontrolünde ameliyat veya sağlık sorunu olan var mı dedi ilgili tabip.bende ben ameliyat oldum dedim.ne ameliyatı dedi.açık kalp olduğunu söyledim.ne zaman dedi 1988 yılında dedim.Sağlamdır,askerliğe elverişli. yazdılar.
ben şimdi yedek subaylık sınavına girip askere gideceğim kısmetse.
sorum şu ; sınavda sağlık kontrolü veya hastahaneye sevk gibi işlemler var mı..? yada askere gittiğimde tekrar askeri hastahaneye sevk vb işlemler uygulanır mı..? vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
cevap verebilecek olan yok mu :(
-
merhabalar,
ben gecen sene c 50 diyafragma paralizisi diye bir kararla 1 yıl erteleme verdiler 1 yıl bitti,tekrar basvuracam da sizce sonuc ne olur? bir düzelme olur diye bu kararı verdiler ama düzelme yok
-
Selamun Aleyküm ben bir konuda hakkımı ararken sitenize rastladım ve aranıza katılmak durumunda kaldım ve derdimi sizinle paylaşmak istedim beni aydınlatırsanız çok makbule geçecektir
83/3 tertip askerim altı ay onbes gün askerlik yaptım bir takım taktiklerden geçirdiler hepatip be virüsü teşhisi koydular altı ay hava değişimi aldım hava değişimi bittikten sonra bir takım tektikten sonra kronik olarak teşhis koyup askerliten muaf raporu verip çürük diye terhis ettiler bu süreç aşağı yukarı beş altı sene geçti üstünden aradığım hak ise öncelikle muafım diye bu hastalıktan hiç bir devlet kamu işinde bana iş verilmemesi ve çürük diye insanların pisikolojik baskı yapması ve herşeyden öte ne bana yol parası ne hava değişim parası neden çürük tazminatı verilmedi ben aradan geçen altı seneden sonra nasıl bir hak talep edebilirim saygılarımla fırat hazir
-
Testis Kanseri
Merhaba,
Günümüzde özellikle 20-40 yas arasi erkekleri Testis Kanseri tehdit etmektedir. Her ne kadar tedavisi olan bir kanser türü de olsa, tümörün yayilma ihtimalinden dolayi netice itibariyle her kanser gibi bu da tehlike arzetmektedir. Buna yakalanan her erkegin tedavi sonrasi belirli bir süre kontrol altinda tutulmasi gerekir (ayrintilar internet sitelerinde mevcuttur).
Soracagim soru her ne kadar Testis Kanseri durumunda askerlikten muafiyet hususuyla ilgili de olsa, yukaridaki bilgiyi kendim de bu kanseri yasadigim icin ve her erkegin zaman zaman bazi basit kontrollerden gecmesinde fayda olacagini düsündügüm icin öncelikle verdim. Sorum su: Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde bu hastalikla ilgili gecen madde söyle:
Madde 55 - Dilim D - Fikra 4) Kötü huylu testis tümörleri
Ben aynen böyle bir hastalik gecirdim ve ameliyatla sol testisim tamamen alindi. Tedavi olarak kisa süreli bir radyoterapi verildi ve önümüzdeki 10 yili doktor kontrolü altinda gecirmem gerektigi söylendi (yayilma veya sag tarafa sicrama riskine karsi). Böyle bir durumda askerlikten muafiyet gecerli mi oluyor yoksa hastalik tedavi edilmis mi sayiliyor?? Yukarida verilen maddede ayrintilar yazilmadigi icin bu soruyu bir bilene yöneltmek istedim.
Yanit icin simdiden cok tesekkürler...
-
Öncelikle Merhaba
Sizden Elimdeki Rapora Göre Askerlik Yapabilirmiyim yapamazmıyım Bu durumda olanların bana yardımcı olmalarını istiyorum.
Saf Ses OIrtalaması (500-2000Hz)
Sağ Hava = 42Db Kemik =20Db
Sol Hava =47Db Kemik=35DB
Konuşmayı Alma Eşiği(SRT)
Sağ =45Db
Sol =55Db
Kelime Ayırt Etme Skoru(WDS)
Sağ = %92
Sol = %84
Rahasızlık Seviyesi UCL
Sağ = 100Db
Sol = 100Db
Bu Konuda Bilgisi ve Tecrübesi olan Arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
-
selamlar
nisan 2009 tarihinde kısa dönem olarak askere gittim. Yaklaşık 2.5 aylık askerlikten sonra gözlerimdeki ileri derecedeki miyop yüzünden çürük raporu alarak döndüm(bu zaman kadar herhangi bir muayeneye girmemiştim çünkü çürük almak istemiyordum fakat sevk edildiğim askeri hastane kurul karşısına çıkararak raporu verdiler benim bu raporu herhangi bir şekilde itiraz etme şansım varmıydı ve bu çürük raporu benim özellikle iş yaşantımı kamu yada özel sektörde nasıl etkiler.
Ayrıca benim askerlik şubem başka şehirde tüm işlemlerimi oturduğum şehirdeki yabancı şubeden yaptım yerli şubemi aradım herhangi bişey yapmam gerekirmi diye hayır kıtan bize gönderir raporu dedi bizde 6 ay sonra sana terhis belgesi gelicek dediler. Şimdi bana gelicek olan belge terhis belgesi mi olacak yoksa çürük belgesi mi bu olay moralimi bozdu her nekadar elimde olan birşey değilsede tamamlayıp gelmek isterdim
saygılarımla
-
askerden firar
slm benim bu sorunumda yardımcı olursanız sevinirim.Ben 2008-4 tertipli deniz erim ben şubat ayında 5 gün gölcük askeri hastanesinde psikayatride 5 gün yatıp 1 hava değişimi aldım.hava değişiminden sonra birliğime geri dönmeye korktuğum için ailem tarafından 5gün gecikmeli olarak birliğime teslim oldum.daha sonra birliğim beni psikaytriye tekrar sevk etti.gölcük askeri hastaneside beni istanbul gata ya sevk etti.Orda da 4 gün yattım ve geçirilmiş anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu ve sonra birliğime gönderildim.geldiğimde bölük komutanı beni eskisi gibi sürekli tehdit etmeye devam etti.ve beni yine psikaytriye sevk ve ordaki psikayatri ile konuşurken hiç bir sebep yokken bana tokat attı.ben de o sinirle birliğime dönmeyip kaçtım.2 aydır firardayım.dönmeyi düşünüyorum ama korkuyorum.eğer kendim teslim olursam ne kadar ceza alırım.teslim olmayıp yakalanırsam ne kadar ceza alırım.bana cevap yazarsınız sevinirim teşekkür ederim
-
Selam benimde kötü huylu testis tümörü sorunum var ameliyat oldum sağ testisim alında batına ve ak çiğerlerimede sıçramıştı iki kere ameliyat oldum kemoterapi gördüm,hala kontrollere gidiyorum bunun yanında sağ ayak bileğimin ligament bağları koptu ve yanlış tedaviden iyileşmiyo sekerek yürüyorum mide fıtığı reflü ve ünser hastasıyım uzun yıllardır ileri derecede migren ağrıları çekiyorum migrenim başladığı zaman gözlerim görmüyor iki dizimde menüsküs var kalp sıpazmı geçirdim boyum 1,78 kilom 110 bu durum askerliğe elverişlimidir cevap için şimdide teşekkürler
-
ACİL ..
Mrhba bn 4 yıllık Fen Fakültesi Matematik Bölümü mezunuyum ,bu senede yüksek lisansımı bitirip MATEMATİK ÖĞRETMENİ oldum fakat henüz mezun olduğum için hiçbir yerde çalışmıyorum. . ağustos 2009 da olmak üzere askerliğim belli oldu. . Fakat küçük yaşta 2 defa sağ ayağımdan ameliyat geçirdim, şimdi sağ ayağım sol ayağıma göre daha zayıf ve ayak sinirlerimde iletme yönünden zayıflık var, mesela parmklarımı çekemiyorum ve sağ ayak numaram sol ayak numaramdan 2 cm kısa. . herneyse şu anda çürük alma durumum söz konusu fakat bu benim ileridee İŞ BULMAMI etkilermi ? ben matematikçiyim, ya DEVLETTE veya özel kurumda öğretmen olucam ya da BANKADA yönetici olucam, çürük raporu olduğunda bu işlere alınmama durumum söz konusu mu? lütfen yardımcı olun ,teşekkür ederim. . .
-
toroscanavarı hocam acaba göz dereceleriniz kaçtı?
-
Cevap: ACİL ..
Alıntı:
rsnhsknk rumuzlu üyeden alıntı
Mrhba bn 4 yıllık Fen Fakültesi Matematik Bölümü mezunuyum ,bu senede yüksek lisansımı bitirip MATEMATİK ÖĞRETMENİ oldum fakat henüz mezun olduğum için hiçbir yerde çalışmıyorum. . ağustos 2009 da olmak üzere askerliğim belli oldu. . Fakat küçük yaşta 2 defa sağ ayağımdan ameliyat geçirdim, şimdi sağ ayağım sol ayağıma göre daha zayıf ve ayak sinirlerimde iletme yönünden zayıflık var, mesela parmklarımı çekemiyorum ve sağ ayak numaram sol ayak numaramdan 2 cm kısa. . herneyse şu anda çürük alma durumum söz konusu fakat bu benim ileridee İŞ BULMAMI etkilermi ? ben matematikçiyim, ya DEVLETTE veya özel kurumda öğretmen olucam ya da BANKADA yönetici olucam, çürük raporu olduğunda bu işlere alınmama durumum söz konusu mu? lütfen yardımcı olun ,teşekkür ederim. . .
kardeşim bildiğim kadarıyla kamu kurumunda çalışmana engel olacak çürük raporları psikolojik yönden alınan çürükler...yani psikoloji dışında herhangi bi durumdan dolayı çürük aldığında kaamu klurumlarına girbiliyosun...
-
Cevap: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Merhabalar,
Doğuştan Bronşiyal Astım hastasıyım. Sürekli doktor kontolündeyim ve sürekli ilac alıyorum. Günlük astım nobetlerim oluyor bu yuzden yanımdada surekli ilac tasıyorum.
Saglık kontrolüne girdigim zaman heyete cıkmak istedigimi mi soylemeliyim yoksa baska bir prosedür varmı ?
Agır astım hastalarına 1 senelik tecil veriyorlarmıs bu sene oss ye hazırlanıyorum hastalıgımdan dolayı tecil verirlermi ?
Saygılar.
-
herkese merhabalar,
sorunum diz kapağı ile ilgili. arada sırada kemik yerinden çıkıyor. ben yurt dışında oturuyorum (dövizle askerlik). askerliği yapmam mı lazım? çürük raporu verirler mi? teşekkürler.
-
Sayın DRYAVUZSC
2000-2002 yılları areasında Askerde iken ,askerliğin neden ve etkisi ile Lomber Disk Herni başladı.Fakat Heyet Raporu verilmeden taburcu edildim.İtiraz etmeme rağmen.Askerlik bitti ve 2006 yılında bağlı olduğum Askerlik Şubesinden éAskerliğin neden ve etkisi ile başlayan rahatsızlık için Sağlam veya Değildir" Heyet Raporu alınmak üzere en yakın askeri hastaneye sevk edildim.Kayseriden çıktım yola son olarak Ankara G.A.T.A 'da aldım soluğu.
Fakat orasıda Heyet Raporu vermedi.Bırakın Sakatlık veya özür durumumu sağlam olduğuma dair bile Heyet RaPORU VERİLMEDİ.Hastalığım ilerliyor.
Sosyal Hayattan bile uzak kalmak durumunda kalıyorum.
Maddi durumu çok iyi değilim
Felç olursam ne olacak ?
Bu durumda benim,Başvuru olarak veya Hukuksal olarak ne yapmamı önerirsiniz?
-
Gilbert sendromu ve askerlik yapamaz raporu
Arkadaşlar 14 yıldır gilbert ile yaşıyorum bu hastalıkla askere giden gelen veya rapor alıp muaf olan varsa yardımcı olursanız sevinirim malum yorulunca ve streste çöküyoruz,
Ayrıca tsk sağlık yönetmeliğinde sindirim sistemi hastalıkları B. f.12 deki koşullara göre askerlik yapamaz gibi bi ibare yer alıyor,bu koşullarda benim hastalığım o maddeye denk geliyor. Ancak yedek subay adayları deniyor, şimdi ben 4 yıllık mezunu yedek subay aday adayıyım bende mi bu maddeye giriyorum
Bazı arkadaşlar başka rahatsızlıklardan kısa dönem veya er olarak "askerlik yapamaz;ancak yedek subay olur" raporlarından bahsetmişler bugün şubeme gittim ve komutan ben 25 yıllık meslek hayatımda böyle birşey duymadım dedi.
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim bir an önce askere gitmek yada nasıl oluyorsa sonuçlandırmak istiyorum.
Saygılar
-
Cevap: Gilbert sendromu ve askerlik yapamaz raporu
mrworld, dediğiniz husus 2004 yılındaki yönetmelik değişikliğinden bu yana uygulanmamaktadır. Yani, b veya d dilimlerine giren rahatsızlıklarda yedek subay veya er olmazsınız.
-
Cevap: Gilbert sendromu ve askerlik yapamaz raporu
Alıntı:
skipper99 rumuzlu üyeden alıntı
mrworld, dediğiniz husus 2004 yılındaki yönetmelik değişikliğinden bu yana uygulanmamaktadır. Yani, b veya d dilimlerine giren rahatsızlıklarda yedek subay veya er olmazsınız.
Cevabın için teşekkürler fakat bu olay başına gelip de askere giden veya gitmeyen biri yokmu aranızda yapmayın gilbert türkiyede görülme sıklığı %2-5 arasında 70 milyon olsak 35 milyon erkek olsa 1.75 milyon insan gilbertli demek oluyor ama adı anılmıyor ya millet hastalığını bilmeden askere gidiyor veya gizliyorlar
-
Merhabalar.
Öncelikle 24 Yaşında Bir Gencim..Psikolojik sebeblerim nedeniyle öncelikle askere gitmedim.İzmir askeri hastanesinde 6ay sevk verdiler ilk gittiğimde daha sonrada ege unv hastanesinde kronik psikoz rahatsızlığım nedeniyle tedavi görüyorum..6ay sonra gittim tekrar izmir askeri hastanesine ve ankara gataya sevk ettiler ankara gatayada gittim ve Psikotik bozukluk sebebinle ertesi yıla sevk verdiler durumum ne olucak bilgi verirseniz sevinirim.
-
geçirmiş olduğum bir kaza sebebi ile üst çenede tüm dişleri ve alt çenede 12 dişimi kaybettim tsk sağlık yönetmeliğinde bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.(protez var ancak sabit değil)
-
Sevgili Arkadaşlar diş noksanlıkları ile ilgili bir mesaj attım...
TSK sağlık yönetmeliğinde net olarak hangi dilimde bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar.
-
merhaba arkadaşlar,
ben 1 yıllık ülseratif kolit hastasıyım, hastalığı bilenler biliyodur zaten durumumu, bilmeyenler içinde geçmeyen ve geçirme amaçlı tedavisi olmayan (bağırsağı almaktan başka) bir hastalık. her gece lavman ve günde 4 kez olmak üzere yüksek dozaj ilaç alıyorum. tuvalete çıktığımda kanamalar vs. ve çok sıkı bir diyet gerektiriyor. ülseratif kolit hastaları ile ilgili durum nedir onu sormak istiyodum bilgisi olan varsa?
-
Asker Olabilir Miyim Bu Kiloyla
Merhaba Arkdaşalar iyi Forumlar;
Benim boyum :1.65cm
Kilom:47-49 bu fark basküllerden kaynaklanıyor...
Endüstüri Meslek Lisesi Elektrik bölümü mezunuyum
Turkcell Call Center da bir Yıl kadar görev aldım
Önlisans Endüstriyel elektronik Bölümü Ögrencisiyim ama şu askerlik olayını ortadan kaldırmak istiyorum artık kpss sınavına girmek istiyorum bu yıl hep önümde askerlik bir duvar gibi engel şu hali hazırda ögrenim durumum ve boy kilomla er olarak askere gidebilir miyim
/cevap veren arkdaşlar kaynak belirtirlerse çok sevinirim/
Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim
-
iyi günler kilodan dolayı çürük aldıgımızda özürlü sıtatüsündemi bulunuyoruz devlet dairesine filan özürlü kısmındanmı girebiliyoruz tşk şimddien
-
Tek kulağın duymaması çürük sebebi midir?
Merhaba, çocuk yaşta geçirdiğim yüksek ateşli bir hastalık sebebi ile bir kulağımda tamamen duyma kaybı oluştu, yani bir kulağım sağır. Diğeri ise normal düzeyde duyuyor. Askerlik sağlık yönetmeliğine göre rahatsızlığım çürüğe ayrılma sebebi midir?
-
Kronik böbrek yetmezliğim var.Kreatinin 3.70, kreatinin klirensi 29.80."Askerliğe elverişli değildir" raporunu almam mümkünmüdür
-
Geçen sene 4 yıllık lisans mezunu olarak son yoklama ve son muayenemi yaptırıp 2 yıllık tecil hakkımı kullandım.Ve bundan 6 ay öncede tip 1 diabet hastalığına yakalandım, dolayısıyla son muayenemi yaptırırken bu hastalığım mevcut değildi. Bu hastalığımsa askerliğe muafiyet sebebi TSK kanunlarına göre. Fakat ben son muayenemide olmuştum bu hastalığım yokken. Ve tecilim eylül 2010 da sona eriyor. Bu hastalığım sebebiyle sevk tarihime kadar tekrar askeri hastaneye sevk isteyerek muayene olma hakkım var mıdır (ki olmalıdır diye düşünüyorum) ve bu ne şekilde olacaktır.."Ve ayrıca bu hastaneye sevk talebimi askerlik şubesine tecilim bittikten sonramı belirtmem gerekiyor".. Tecil eylül 2010da sona eriyor sevk tarihimse aralık 2010.. Beni bilgilendirir ve yardımcı olursanız çok sevinirim.. Teşekkürler..
-
Merhaba arkadaşlar. Adım OĞUZHAN... Bilgisi olan arkadaşlara bir sualim olacaktı;cevaplayabilen olursa çok müteşekkir olurum.^^^Ben türk hava kurumu serbest paraşüt kursundaki bir atlayışımda ayağımı 3 yerinden sakatladım ''bilek,topuk,kaval kemiği'' ayağımda şuan 10-15cm lik bir PLATİN ile dolaşıyrum ve uzun süre ayakta durduğumda yada uzun süre yürüdüğümde ağrı yapıyor...^^^ ACABA: ASKERLİK BAŞVURUSU yaptığımda askerlik yapamaz raporu alma olasılığım nedir?
TEŞEKKÜRLER
-
FMF hastasıyım ve Hepatit B hastalığım var, elimde tahlil rapolarım fmf ve hepatit b olduğumu gösteren raporlarım dar var. Bu durumda ne gibi işlemler yapmam lazım? Forumda heryere baktım hepatit b için alınıyorlar denilmiş, fmf için ise 1 yada 2 kere erteleme veriyorlar sonrası için muaf veriyorlar diye okudum. Bu durum en başta iken verilse olmuyormu bu kadar yıl bekletilip alınırsak ne olacak? Bu yüzden ne işe girebiliyorum nede rahat olabiliyorum hep engel. Yardımlarınız için teşekkürler.
-
Sevgili arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var yaşadığım psikolojik sorunlardan ötürü yaklaşık 4 aylık askerken firar ettim 9 sene sonra gidip kendim teslim oldum sonrasında yine 9 günlük bir firar olayım daha oldu toplam 2 firar suçum var ancak psikolojik sorunlarımdan dolayı önce kıta hastanesinde yattım ve fayda görmeyince GATA ya gönderildim bunun sonucunda da "B 16 F 1 DEN ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" raporu aldım GATA dan.. sizlere sorum acaba Firar dan dolayı ceza yatar mıyım çünkü Askerliğe Elverişli Değildir raporu aldım lütfen yardımcı olun çünkü rahatsızlığım zaten psikolojik ve belirsizlik durumlarında daha da alevlenen bir hastalık böyle bir olay kendisi veya tanıdığı bir insanın başından geçmiş olan veya bu konuda bilgisi olan değerli hukukçu üyelerinde fikir ve bilgilerine ihtiyacım var teşekürler ...
-
Arkadaşlar ben yeni üye oldum size bir yakınımla ilgili sorularım olacak:
Kendisi 1983 doğumlu hem okb hastası hemde major depresyon.
1,5 yıl faverin hap ve atarax şurup kullanmış şimdi ise Risperdal kullanıyor ağır nöbet ve ağır atak yaşıyor.
Bu hastalıktan bıktığından ve sık sık intihardan bahsediyor.
Şiddetli sıkıntılarından dolayı işini 6 ay evvel bıraktı,aöf öğrencisi sık sık sınıf tekrarı yaptı 2005 te girdi halen 2. sınıfta.
Askerlik şubesine gitmedi hastalığından dolayı(herhalde yoklama kaçağı şu an 21 şubattan sonra ne olur bilmiyorlar?)
Ailesi maddi yönden çok sıkıntıda (baba şeker hastası,annede dolaşım yolu sorunu var çalışan yok !)
Muaf olurmu nasıl muaf olur hastalığı için belge gerekirmi devlet hastanesinden
Bana değil bu kardeşimize bi yardım ederseniz seviniriz.
-
Arkadaşlar bu başlık altında sorunlarımızı yazıp konu hakkında cevap bekliyoruz fakat cevap verecek arkadaşlar başlığa pek uğramıyorlar sanırım, bütün sorular cevapsız kalmış durumda.