-
ALPOS KARDEŞ, SENİN ASKERLİKTEN HABERİN YOOK NEKADAR HAVADEĞİŞİMİ ALIRSAN AL SADECE 3 AYI ASKERLİKTEN SAYILMIYOR BEN 18 AY HAVA DEĞİŞİMİ ALDIM AMA BENİM DAHA 10 AY ASKERLİĞİM VAR EGER GİDERSEM 1,5 AYI BİRLİKTEYDİM 3AYIDA HAVADEĞİŞİMİ, ANLADIN DİMİ,
-
arkadaşım, bana anladın di mi gibi azar çekmeye yelteneceksen ben hiç uğraşmayayım sana cevap yazmaya
o zaman 3 defa hava değişimi alana kadar sen de hava değişimi veren sağlık kurulu ya da doktor her neyse, ona ya hastaneye sevkini istediğini söyle ya da kendisine sor ne olacak diye, bu işin normali, ya en başta sağlık kuruluna çıkılır ki bu kiloyla aslında askere gitmeden önce erteleme alınırdı, 2. 3. erteleme sonrasında da terhis olunurdu sağlık kurulu raporu ile, ya da askere alındıktan sonra hastaneye sevk istenirdi.
neyse, hakkında hayırlısı olsun
-
alpos kardeşim azarlamıyorum ben seni, sadece iş baya uzadı askere almayı bırak ben Yeni Foçaya düştüm komando birliğine orda 1,5 ay kaldım, ama işte bu işin nekadar süreciğini bilmiyorum doktorlarada soramıyorum malum askersin karşılarında hazır olda duruyorsun, eger daha aydınlatıcı TSK Saglık Yönetmeliğinden biligi verirsen konuyla ilgili sevinirim, kendine iyi bak . . .
-
tsk sağlık yeteneği yönetmeliğine göre çürükraporu almanız biraz zor.bu konuda son kararı sevkedileceğiniz herhangi bir askeri hastahane karar verecektir.geçmiş olsun.
-
Herkese merhaba,
Nisan 2006 celbinde yd.subay aday adayı olarak sevke tabiyim.
Gözlerimde -7,25 derece bilateral miyopi var (ismi kulağa değişik gelse de bildiğiniz sıradan miyopluk durumu). İki gözümdeki kırma kusuru eşit ve toplamı -14,5 derece ediyor.
Bu durumun askerliğime engel oluşturabileceği üzerine bolca rivayet duyduğum için gitmeden önce askerlik şubemden hastaneye sevkimi istedim ve bugün Kasımpaşa'daki Asker Hastanesinde muayene oldum.
Muayene sonucunda doktor aslında 7,25 olan bozukluğu 6,75 olarak rapor edip A7F1 (Askerliğe elverişlidir, komando olamaz) kararı verdi.
Oysa TSK sağlık yeterliliği yönetmeliğini incelediğimde toplam 14,5 derece miyopi ile askerliğe elverişli olunamayacağına dair bir izlenim edinmiştim.
Bu aşamadan sonra birliğime teslim olduğumda veya daha öncesinde yapabileceğim bir şey var mı?
Bu konuda beni aydınlatabilecek kimse var mı?
Zamanını ayıran ve yanıt yazan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
-
hepatit b hastalarının askere alınmadığı için ben hepatit hastası olduğum için evlilik yaptım fakat evlendikten sonra hepatitlilerin askere alınacağı kararı çıkınca hayatım alt üst oldu mahkeme açarsak bu konun değişmez mi
-
Merhaba arkadaşlar.Ben askerlik hizmetimi kısa dönem er olarak yerine getiriyorum.Ancak şu anda kilo problemim nedeniyle bana 45 günlük hava değişimi verdiler. Bağzı arkadaşlarım ve komutanlarım benim 2. kere 45 günlük hava değişimi alabileceğimi ve bunun da askerlik süresinden sayılacağını söylüyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırlarsa sevinirim. SAYGILAR.
-
Merhaba arkadaşlar.Ben askerlik hizmetimi kısa dönem er olarak yerine getiriyorum.Ancak şu anda kilo problemim nedeniyle bana 45 günlük hava değişimi verdiler. Bağzı arkadaşlarım ve komutanlarım benim 2. kere 45 günlük hava değişimi alabileceğimi ve bunun da askerlik süresinden sayılacağını söylüyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırlarsa sevinirim. SAYGILAR.
-
arkadaslar merhaba.ben nisan döneminde kısa dönem olarak askerlik hizmetime basladım.ancak kilo problemi nedeniyle 15 gün sonunda 6 ay hava değişimi aldım.eğer askerlik yapabileceğim kiloya 6 aydan önce düşersem,askerlik görevime devam edebilirmiyim?yani verilen rapor bozulabilir mi 6 aydan önce?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
arkadaslar merhaba.ben nisan döneminde kısa dönem olarak askerlik hizmetime basladım.ancak kilo problemi nedeniyle 15 gün sonunda 6 ay hava değişimi aldım.eğer askerlik yapabileceğim kiloya 6 aydan önce düşersem,askerlik görevime devam edebilirmiyim?yani verilen rapor bozulabilir mi 6 aydan önce?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.