-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Selamlar arkadaslar,
Gecen yıl askeri hastaneden 1 yıl hastalıgımla ilgili tecil aldım. 1 yıl doldu. şimdi ne yapmam gerekiyor? Doktor 1 yıl sonra seni görücem demişti. Şubeye gidip askeri hastaneye sevk mi alıyorum? Yoksa direkt askeri hastaneyemi gidiyorum?
Lütfen detaylı cevap yazarmısınız. Ne yapacagımı bilmiyorum.
-
Sayın arctan,
Bir kulağınızda 100% duyma kaybı varsa çok büyük ihtimalle çürük raporu alırsınız.
Daha birkaç gün önce sol kulağında 98% işitme kaybı olan bir arkadaşım çürük raporu aldı. İlk önce ileri tetkikler için GATA'ya sevk edildi. GATA'dan da çürük raporu verildi.
Bilgilerinize.
-
Merhaba sıte sakınlerı, merak ettıgım bır konu soz konusu... Askere gıtme kararı aldım ve sube muayenemde kalp kapakcıklarımda cokme ve yuksek tansıyon hastalıklarım sebebıyle gataya sevk edıldım.. Şımdı ıkı sorum olacak;
Yapılması gereken fılm cekımı zar zor 23 ekıme alabıldım once 4 kasım dedıler ama dıl dokdum ve az erkene cekdırdım. Çunku aralık celbınde gıtmek ıstıyorum.. Bu sure (23 ekım) benım aralık ayında gıtmeme engel olurmu? Aralık celbınde mutlak gıtmem ıcın bısey yapmam gerekırmı ? İkıncı sorum ıse.. Şubedekı komutan bu hastalıkların eger kanıtlanırsa gıtmeme oranın yuksek dedı bu konu hakkında da bılgı verırsenız sevınırım?... Dedıgı dogrumu yani gıtmeme durumum varmı?...
Şımdıden yorumlarıyla yardımcı olabılecek herkese tesekkurler...
-
Sayın İlgililer,
Şu anda askerde askerliğimi kısa dönem olarak yapıyorum ve yaklaşık olarak 105 günüm daha var.
Ama ne yazık ki sivilde geçen Nisan ayında ortaya çıkan bir sorun tekrar ortaya çıkıyor.
TSK Sağlık tüzüğüne göre kardiyolojiyle ilgili olarak hava değişimi gerektiren maddelerinden A maddesine giren ''Seyrek Ekstrasistoller'' tekrar ortaya çıktı. Geçen ilkbahar ayında yaptırdığım kontrollerde sadece holter ile belirlenebilen bu tatsız durum bu aralar sıklaşarak tekrar başladı. TSK'daki konuyla ilgili madde aşağıdadır:
42. Madde A maddesi:
7. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/41. mad) Eko ve anjiografi çalışmaları sonucunda kalp hastalığı tespit edilemeyen seyrek gelen unifokal ventriküler prematüre atımlar, Wandering Atrial Pacemaker, seyrek gelen atrial ve nodal ekstrasistoller.
Yanlış anlamadıysam bu durumun tedavisi için hava değişimi gerekmektedir.
Ailemden ACIBADEM hastanesinden aldığım ve ekstrasistolleri belirten raporları istedim. Bİrkaç gün içerisinde elime geçecekler.
Sizlere sormak istediğim:
1. Buradaki askeri hastanede kardiyoloji bölümü yok. Böyle bir durumda ben kendi durumumu açıkladıktan sonra beni kardiyoloji bölümü olan en yakın askeri hastaneye mi yoksa hava değişimine girebilecek bir durum olduğu için GATA'ya mı yollarlar?
2. Bu da biraz zor bir soru olacak ama sivilde başıma gelen ekstrasistoller günde 30-40 adet gibi bir rakamdı. Şu anda da buna benzer bir rakam ya da biraz daha fazla olacak gibi hissediyorum. Hava değişimi alabilmek için bu ekstrasistollerin belirli bir sayının üstünde olması gerekiyor mu yoksa sadece ''seyrek ekstrasistoller'' olması yeterli midir? Hava değişiminin süresi de tedavi süreciyle mi orantılıdır yoksa başka bir şey mi söz konusudur?
Konuyla ilgili olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,
-
Eklemem gereken diğer bir soru:
Benim rahatsızlığım A maddesine giriyor. Bu doğrultuda tedavi amacıyla hava değişimi almam söz konusu mudur acaba? Yoksa hiçbir A maddesine giren rahatsızlık için hava değişimi verilmez mi?
-
Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler,
-
Alıntı:
Marauder rumuzlu üyeden alıntı
Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler,
Kardiyoloji doktoru olan en yakın hastahaneye gidersin.Diğer sorunun cevabı beni aşar.
-
Alıntı:
Marauder rumuzlu üyeden alıntı
Sayın arctan,
Bir kulağınızda 100% duyma kaybı varsa çok büyük ihtimalle çürük raporu alırsınız.
Daha birkaç gün önce sol kulağında 98% işitme kaybı olan bir arkadaşım çürük raporu aldı. İlk önce ileri tetkikler için GATA'ya sevk edildi. GATA'dan da çürük raporu verildi.
Bilgilerinize.
İki kulaktaki durum araştırılır önce kulakların grafileri çekilir gerek görülür ise odiyometri (işitme) testi ile iki kulaktaki işitme kabı tespit edilir işitme sorunu kalıcı ise ve evvelce bu şekilde rapor alınmış ise devlet yada üni hst nelerinde bu raporlar askeri hst nedeki dr lara yol gösterici olur gecerli olmasa bile en azından iddianın doğru olduğuna delalettir.ayrıca sensorial işitme kaybı denmiş ise büyük ihtimal askerliğe elverişli değildir diye rapor sonucu gelir.saygılarımla.
-
herkese mrb.ben 1984 doğumluyum.2007 ocak ayında kadrolu memur olarak göreve başladım.açıköğretim 2. sınıfa geçtim bu yıl.askerliğim onun için tecilli.ben diyabet( şeker) hastasıyım araştırma hastanesi tip 2 diyabet dedi.ve ilaç kullanım raporlarım var. hem hap hem ünsilün kullanıyorum.ailemdede var .askerlik şubesine gitsem tecilimi bozdurup şeker hastalığım için çürük raporu verirlermi.benim gibi tanıdığm arkadaşlarım var.onlar aldı. ama onlar tip 1 şeker hastası sadece ünsilün kullanıyor.ben ise gündüzleri hap gece ise insülin kullanıyorum.şekerim çok yüksek değerlerde seyrediyor (200-350 arası) ne yapmam gerek bilgisi olan varsa cevaplarsa şimdiden teşekkür ederim....saygılar....
-
Arkadaşlar Merhaba;
Bi sorum olucak lütfen bana yardımcı olurmusunuz??
Bacaklarımda varis vardı aldırış etmedim zamanla ilerledi ve bacaklarımla 3-4 cm çapında yaralar oluşmaya başladı.geçtiğimiz gün doktora gittim benden ultrason istedi.Bugün ultrason çektirdiğimde olay daha da farklı çıktı.derin varislerle birlikte iki taraflı uzun safen vende venöz yetmezlik çıktı.er ve erbaş yönetmeliğine baktım fakat bişey anlamadım sizce ben askerlik yaparbilirmiyim?yoksa çürüğemi çıkarım merak ediyorum..
Yardımcı olursanız çok sevinicem...Tşk
-
Meraba arkadaşlar...
BEnim 2 kulağımdada işitme kaybım var.
Saf Ses ortalaması
Hava
sol=55
Sağ=48
EN rahat Ses Yüksekliği
Sol=100
Sağ=90
Acaba Çürük Raporu Alabilirmiyim??
-
8 derece miyop gözler artı gece görme zaıflığıyla 18 ay askerlik yaptım, boyum 180 cm kilom da 55'ti askerlik sırasında.18 aylık askerlik süresince toplam 2 ay operasyonlara katıldım, 14 kez birliğimden askeri hastaneye sevk almama rağmen gönderilmedim hastaneye. en sonunda askerliğimin bitimine 3 ay kala gözlüklerimin kaza sonucu kırılmasıyla askeri hastaneye gidebildim ve bir anda geri hizmet sınıfına düşürülüp silah kullanmaktan ve operasyonlardan men edildim, yani anlayacağınız 15 ay çürük vaziyette askerlik yaptım, 2 aylık operasyon boyunca da şükür bir sakarlık yapıp arkadaşlarımı tehlikeye sokmadım:) (kimse benimle aynı mevziye girmek istemezdi karanlıkta gözlüklerim parlıyor diye) her şeye rağmen güzeldi.ha bir de askerlik bittikten sonra üniversite bitirip filolog oldum hem de kapalı öğretim:))
-
Merhaba ben 2007 nin kasım ayında askerliğe elverişsiz raporu aldım.nedeni yüksek miyop ve astigmat(7.50).bu sene gözümdeki miyop ilerlemesi durdu ve bende lazer amaliyatı oldum.sorum şu beni yeniden askere alırlarmı veya ne yapmam gerekir bu durumda teşekürler.
-
mitral valv prolapsusu askerlık ıcın ne derece teskıl edıyor.. gatadakı fılm cekımlerınde bu sonuc cıktı.. daha once de cekılmıs fılmlerım var .. pazartesı gunu raporlarımı gostercem gatada doktorlara ama o zamana kadar sızlerden bılgı alabılırsem sevınırım... yardımcı olursanız cıdden cokk saolun....
-
öncelikle Bu Diabetes Insipidus Ile Ilgili Hangi şikayetler Olduğunu öğrenebilirmiyim.
Endokrinoloji Olmayan Askeri Hastaneden Etimesgut Veya Gataya Mi Sevk Olunuyor ? Diabetes Insipidus Ile Ilgili Hastanede Kaç Gün Yattiniz ?
-
Alıntı:
M. Emre Özer rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Avukat62,
Sağlık Yönetmeliğiyle ilgili dosyaları indiremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
Emre
Ben de aynı şekilde dosyaları indiremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
(https://www.hukuki.net/pop_download.a...ukat62&file=39 adresindeki dosyalar)
-
Bu hastalıklar için belirtilen A, B, D .... kategorilerinin tam olarak nasıl belirlendiğini gösterir bir kriterler listesi var mı ? Teşekkürler...
-
10 adet mesaj göndermeyince gerekli dosyaları indiremiyorum. Tek çare mesaj yazmak!
-
Bu başlık altında bahsedilen hastalıklar için belirtilen A, B, D .... kategorilerinin tam olarak nasıl belirlendiğini gösterir bir kriterler listesi var mı ? Teşekkürler...
-
resmi gazetede yönlendirilen adresten Kara, Hava, Deniz kuvvetleri için listeler var ama bahsedilen 1. ve 2. hastalıklar ve arızalar listesini bulamadım. Ayrıca A, B ..... kategorileri sadece ismen geçiyor. Hangi durumlarda Bu kategorilerden hangisine yerleşilmiş olunuyor. Kaynak gösterebilen olursa memnun olurum...... Teşekkürler..
-
Bazı dosyaları indirebilmek için mesaj sayısı barajı aslında kaldırılsa fena olmaz gibi ?
-
Mesaj 7; 10. mesaja az kaldı.
-
mesaj 8; 10. mesaja çok az kaldı.
-
mesaj 9 ; 10. mesaja çok çok az kaldı.
-
-
Arkadaşlar !
https://www.hukuki.net/pop_download.a...ukat62&file=39
adresindeki dosyaları hala indiremiyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?
-
Arkadaşlar !
dosya indirmeye neden yetkim yok.
Acaba yöneticiler bu noktada yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler....
-
Elektrofizyolojik çalışma ve kateter ablasyonu ile başarıyla komplikasyonsuz ve nüks görülmeden tedavi edilmiş olan çeşitli aritmiler.
Adında bi operasyon geçirdim askerlik yapmama engelmidir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
Alıntı:
Beyhanoglu rumuzlu üyeden alıntı
link yanlış yazılmış bu yüzden indiremezsiniz..
-
Merhabalar,
Benim gözlerimdeki kusur aşağıdaki tablodadır.Bu tabloya göre askerliğe elverişli olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı esirgememenizi ümit ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim..
http://img361.imageshack.us/img361/4200/gozed0.jpg
SPH = Miyop
CYL = Astigmatizma
AXE = Görme derecesi
Benim kafam iyice karıştı acaba yukardaki bilgilere göre her iki gözün ;
Miyop dereceleri toplamı : 9,25
Astigmatizma toplamları : 7,00
Bu neticlere göre Muafiyet durumu var mı yok mu? Varsa hangi sebepten olabilir? Açıklarsanız sevinirim
NOT: B7 F4 e uyar mı ?? (B7 F4 : her iki gözün refraksiyon değerleri toplamı 14 ün üzerinde olması)
-
Slm arkadaslar,
Bayramdan sonra askerlik icin Turkiye'ye donecegim. 3 haftadir Bangkok'ta hastaneye gidiyorum. Benim yakalsik 3 yildir bas donmesi hastaligim var. Yolda yururken, araba kullanirken veya gece uyurken bir anda uyaniyorum absim cok hizli bir sekilde donuyor. Hastanede koyduklari teshis Meniere's Disease hastaligi . ( Meniere Hastalığı: Meniere hastalığı iç kulakta bulunan ve dengeden sorumlu sıvılardaki basınç artışının neden olduğu ve en önemli bulgusunun ataklar halinde baş dönmesi olduğu bir hastalıktır. İç kulak sıvılarındaki bu basınç artışının sebebi genellikle belli değildir.) Yani bu bas donmelerinin ne zaman olacagi ne siklikta olacagini bilmek imkansiz.
Sizlere sormak istedigim, Turkiye' ye dondugumde askerlik subesine bu hastaligimdan bahsedeyim mi? eger bahsedersem ne gibi bir prosedur islenir? bu hastalikla tecil veya curuk olma ihtimali var mi?
Simdiden hepinize tesekkur eder,
Kurban Bayrami' nizi tebrik ederim.
Selim ( Bangkok, Tayland)
-
merhaba arkadasşlar
yaklaşık 3 ay önce bir motor kazası geçirdim kaval arka baldır ve dizim kırldı damarlarım koptu ve 12.ayda tecil sürem doluyor ayagımda su anda fiksatör demir bulunuyor yaklaşık 2 ay kadar hastanede ve 10 günde yoğun bakımda kaldım tecilim bittiği için bu şekilde askere almayacakları kesin ama şunu öğrenmek istiyorum çürük verme ihtimalleri var mıdır yoksa sağlık sorunları nedeniyle 1 sene falan ertelerler mi bilginiz var mı bu konuda
-
Hipertansiyon + Kilo Elverişsiz raporu
--------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar ben 1. 83 boyunda 110 kilodayım. İleri derecede hipertansiyonum var. Tansiyon değerlerim ortalama 160/100 ve 180/112 arasında ve düşmüyor. Bu rahatsızlıkla ilgili çürük raporu veriliyormu herhangi bir bilgiye rastlayamadım araştırmalarımda. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
merhabalar.bir yıl önce teşhisi konulan iki rahatsızlığım var.çektirdiğim eko sonucunda;kapak yapısı;fibrotik kalsifik,mpv. mitral yetmezlik;minimal. kapak alanı;3.6 cm sonuç kısmında;mitral kapak fibrotik,açılımı iyi,mpv gözlendi.minimal mitral yetmezliği minimal aort yetmezliği yazıyor.bu rahatsızlıktan dolayı 50 mg. beloc başlandı.şuan 3 aylık askerim.ve burda çarpıntılarım sıklaştı.ayrıca bilateral alt ekstremite venöz sistem renkli dopler incelemesindede sol yüzeyel femoral vende valsalva ile minimal venöz geri kaçış,bilateral krural bölgelerde derin yerleşimli venöz yapılarda varikoz genişlemeler yazıyor.bundan dolayıda bacaklarımda ağrılar oluyor.bu raporlarımı askerlik müracatımdada gösterdim komando olamaz yazıldı o kadar.sizden ricam bu rahatsızlıklarım askerliğime engel teşkil edermi yada tekrar revire başvursam bundan dolayı spor istirahati verilirmi ? ilginize şimdiden teşekkürler.
-
merhabalar.. benim doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığım var. daha bebekten ameliyat olmuşum. şimdi 27 yaşımdayım ve sağ kalçamdaki hareket kabiliyetim epey sınırlı ve yürürken bile sürekli ağrı çekiyorum ve gene bu rahatsızlıktan dolayı sağ bacağım sol bacağımdan daha kısa..
böyle bir durumda askere gitmemek için çürük raporu alabilir miyim? bunu umut ediyorum çünkü çalışmam lazım..
teşekkürler..
-
herkese merhaba
yaklaşık 7 yıl önce bir rahatsızlık geçirdim.konulan tanı psikotik bozukluk.o dönemde öğrenciydim.okuluma devam ettim ve okulumu bitirdim.ardından önemli işlerin altına imza attım.bir dönem ilaçları kullandıktan sonra ilaç kullanmayı bıraktım.ama tekrardan kullanmaya devam etme kararı aldım.ve bir fiil kullanıyorum.askeri hastanede muayene edildim ve bir yıl sevk tehiri aldım.ama test falan uygulanmadı.ilkin doktor benimle konuşunca biraz bocaladı.yan kapıyı açıp ordaki doktora1hocam bu normal konuşuyor , ne yapayım"dedi.o doktor"bana gönder "dedi.orda sadece klasik muayene soruları sordu doktor.kullandığım miligramın ne kadar düşük olduğunu söyledi.ve sonucunda bir rapor.sonraki sene farklı bir hastaneye sevk ettiler.ordaki doktor çok detaya inme gereği görmedi.ilaç kullanıyor musun,dozajı nedir gibi sorulardan sonra.durumun gayet iyi dedi ve bir yıl sevk tehiri verdi.tanı kısmi remisyonda psikotik bozukluk.şimdi bu sene tekrar gittiğimde muhtemel ilaç kullanmayı da bırakmış olcam.doktor önerisiyle.bu yıl gittiğimde yeniden sevk tehiri mi verilir?ben artık hayatımı kurma aşamasındayım.artık bir netlik kazanmasını istiyorum.çürük verme durumları nedir ve ya beni alır çiçek mi sulatırlar.çok iyi derecede ingilizce ve ileri düzey bilgisayar programları kullanma bilgim var.
-
Arkadaşım bir hastalığının olduğunu nasıl anlarsın çürük raporu alman için. Bana birşeyin varmı dediler. Yok dedim. Çevreme bakıyorum birkaç kişi askere gidince curuk raporu alarak döndü.
Nasıl bir testten geçmemiz lazım. Check-up yaptırmak mı gerekli ?
-
Alıntı:
yardımamuhtac rumuzlu üyeden alıntı
herkese merhaba
yaklaşık 7 yıl önce bir rahatsızlık geçirdim.konulan tanı psikotik bozukluk.o dönemde öğrenciydim.okuluma devam ettim ve okulumu bitirdim.ardından önemli işlerin altına imza attım.bir dönem ilaçları kullandıktan sonra ilaç kullanmayı bıraktım.ama tekrardan kullanmaya devam etme kararı aldım.ve bir fiil kullanıyorum.askeri hastanede muayene edildim ve bir yıl sevk tehiri aldım.ama test falan uygulanmadı.ilkin doktor benimle konuşunca biraz bocaladı.yan kapıyı açıp ordaki doktora1hocam bu normal konuşuyor , ne yapayım"dedi.o doktor"bana gönder "dedi.orda sadece klasik muayene soruları sordu doktor.kullandığım miligramın ne kadar düşük olduğunu söyledi.ve sonucunda bir rapor.sonraki sene farklı bir hastaneye sevk ettiler.ordaki doktor çok detaya inme gereği görmedi.ilaç kullanıyor musun,dozajı nedir gibi sorulardan sonra.durumun gayet iyi dedi ve bir yıl sevk tehiri verdi.tanı kısmi remisyonda psikotik bozukluk.şimdi bu sene tekrar gittiğimde muhtemel ilaç kullanmayı da bırakmış olcam.doktor önerisiyle.bu yıl gittiğimde yeniden sevk tehiri mi verilir?ben artık hayatımı kurma aşamasındayım.artık bir netlik kazanmasını istiyorum.çürük verme durumları nedir ve ya beni alır çiçek mi sulatırlar.çok iyi derecede ingilizce ve ileri düzey bilgisayar programları kullanma bilgim var.
Size sevindirici bir şey söyleyim: Psikotik bozukluklarda eğer hastalığınız 6 aydan uzun sürmüş ve şu anda tamamen geçmiş olsa bile askere alınmıyorsunuz. Birden çürük vermezler ama 1 yıl 1 yıl tecil vere vere giderler, bu şekilde 5.yılın sonunda yönetmelik diyor ki; 6. seneye tecil veremezsin, e hastalık da 6 aydan uzun sürmüş, o zaman ne olacak çürük alacaksınız. Psikotik bozukluk o derece ileri bir vakadır, şizofreniden biraz daha iyicedir, içiniz rahat olsun. Bakın TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin sizi ilgilendiren kısmını da aşağıda aktarıyorum, içiniz rahat etsin diye, bunu yönetmelik söylüyor ben söylemiyorum, sizinki madde 15'in B dilimine girer, eğer hala hastaysanız da C'ye girer, her ikisi de askerlikten muafiyet sebebidir. Rahatsızlığınız ağır, ciddi bir hastalık; geçmiş olsun.
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI
Madde 15 - (Değişik madde: 30/1/1997 - 97/9106 K.;Değişik madde: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/34. mad)
A) (Değişik dilim: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/33.mad) 1. Şizoid, şizotipal, paranoid ve borderline kişilik.
2. Tek hecme hâlinde geçirilmiş ve tamamen iyileşmiş, altı aydan kısa süren psikotik bozukluklar.
3. Tedavi ile düzelmiş ya da tek hecme halinde geçirilmiş bipolar bozukluklar.
B) 1. Altı aydan uzun süren tek hecme halinde geçirilmiş psikotik bozukluklar.
2. Bir hecmeden fazla tekrarlayan psikotik bozukluklar.
AÇIKLAMA : Bu fıkraya gireceklerin hastalıklarının süreklilik göstermemesi, rezidüel bulgular taşımaması, çalışma güç ve verimliliklerinin azalmamış olması gerekir.
3. (Ek fıkra: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/33.mad) Bir hecmeden fazla tekrar eden bipolar bozukluklar.
AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin uygun tedaviler uygulanmasına karşın mani, depresyon ya da karma epizodlar geçirmesi gerekmektedir.
C) 15 inci maddenin A, B, ve D dilimine giren bozuklukların tedavi ve nekahet hâlleri.
D) 1. Kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluklar.
(Değişik paragraf: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/33.mad) AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin tedavilerden yararlanmamış olması ya da tedaviye rağmen rezidüel bulgular taşıması gerekir.
-
Alıntı:
Renaissance rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım bir hastalığının olduğunu nasıl anlarsın çürük raporu alman için. Bana birşeyin varmı dediler. Yok dedim. Çevreme bakıyorum birkaç kişi askere gidince curuk raporu alarak döndü.
Nasıl bir testten geçmemiz lazım. Check-up yaptırmak mı gerekli ?
Eğer şüphelendiğiniz bir şey varsa yani rahatsız olabilirim diyorsanız mutlaka ilgili hekime danışın, gerekirse check-up yaptırın ama çoğu zaman check-up gerekmiyor. Daha önce geçirdiğiniz rahatsızlıklar varsa tamamen iyileşmiş de olsa kontrolden geçin.
-
merhaba arkadaşlar
Size bir sey sormak istiyorum gecen hafta cuma subemden sevk alıp muayneye
gittim tansiyon hastasi olduğumu söyledim ve beni askeri hastaneye sevk etiller dokor tansiyonumu ölcükten sonra 150 / 90 cıktı sonra ilacları kesmemi söyleyip 5 gün sonra gelmemi söyledi 5 gün sonra tekrar gittiğimde yine tansiyonum 150 / 90 cıktı akibetinde yatırmaya karar verdiler ve 8 gün hastanede kaldım tansiyonum en yüksek 155 / 10 cıktı tabi bu değerler sadece sabah 9 ve akşam 9 da ölcülen değerler. bir sürü tetkik yapıldı en son 24 saatlık idrar toplandı ve 20 gün sonra tekrar sevk alıp gelmem istendi . bu arada kap atışım 110 ve 130 arası cıktı hep . sizce bundan sonraki durum ne olur ??? 20 gün sonra tekrar beni yatıracaklarmı ???
tşkler