-
merhaba ben yaklasik 3 aydir sitenizi takip ediyor böyle bir calisma icin sizlere tesekkur ediyorum benim sorum su
ben gecen sene yani 21.12.2005 tarihinde askeri hastanede 52-c uyarinca bir yillik sevk ertelemesi aldim
erteleme aldiktan sonra yasa degismis ve duruma göre askere aliniyormusum gecen sene yapilan tahlillerimde hbsag pozitif kan degerleri normal simdi disarida kendim tahlil yaptim yine hbsag pozitif degerler yine normal ama sonuc olarak ben kronik hepatit b tasiyicisiyim ve bunu anneden almisim yani bebekligimden beri var benim tekrar askeri hastaneye gitmem lazimdi ama gitmedim korkudan cunku yazilanlara göre askere aliniyormusum yardimci olurmusunuz simdiden tesekuurler
-
Madde 52 #8211; (Değişik: 6/12/2004-2004/8202 K.)
A)
3. Hepatit B (inaktif HBsAg taşıyıcısı ile), Hepatit C (Anti-HCV pozitif, HCV-RNA negatifliği ile) ve serolojik olarak gösterilmiş diğer kronikleşme özelliğindeki primer ve sekonder hepatotrop virüslerin neden olduğu biyokimyasal bozukluk yapmamış hepatitler
Buradan gözüken, senin A alacağın. Aktif değil ve zararı yok gibi durum söz konusu ise A maddesi alır diyor.
İsteseler B maddesi de verebilirler ama, şu sıralar herkes kendinden korktuğundan çokca önyargı var. Sonuç da sana A maddesi verirler bu da askere gidersin demek.
-
1999 yılında askeri hastahanede muayenemde Hepatit B taşıyıcısı olduguma dair raporum var.
31/12/1974 dogumluyum yaş olarak 32 görünüyorum.Şu anda yüksek lisans yapıyorum.Haziranda bittigi zaman tekrar erteleme alamayacağım.33 yaş sınırına kadar kasımda askerlik şubesine gitsem hepatit B taşıyıcılığı yüzünden 1 yıllık erteleme alabilirmiyim?
-
Arkadaşım sana tavsiyem raporlarını al ve askerlik şubesine hiç uğramadan gayriresmi şekilde sevk olacağın asker hastanesine git gastroentereloji bölümüne sonuçlarını göster.Hangi sınıfa girdiğini sor.(A,B,D) her üçüde olabilirsin.B veya D sınıfına giriyorsan problem yok askerlik şubesine gidip hastaneye sevk alabilirsin.Ama A sınıfına giriyorsan askerliğe elverişlisin demektir, eğer bide yoklama kaçağı isen hemen askere alırlar ne olduğunu bile anlayamazsın benim gibi
-
Çürük raporu
Merhaba,
Benim sağ dizimin ön çapraz bağı kopuk. Doktor vurmalı, zıplamalı ve fazla koşmayı gerektiren sporları yasaklamıştı. Ters hareketler yaptığımda dizimde kayma oluyor ve menisküs oluşma olasılığı var.
Bu şartlar altında ben çürük mü oluyorum, askerlik durumum nedir...?
Teşekkürler,
cvp için = midosi@gmail.com
-
Karar yetkisi askeri hastanededir
-
Arkadaşın dediği gibi kararı askeri mahkemeler vericetir.
Ayrıca 'spor yapamaz' raporu da verebilirler, o zaman askerlik yaparsın ama spora-eğitime çıkmaz masabaşı bir iş yaparsın sanırım.
Kararı onlar vericek.
-
Cevaplarınız için teşekkürler...
Konu üzerine başka bilgiler öğrenirseniz lütfen haberdar edin...
-
İYİ ÇALIŞMLAR BEN GECEN SENE 84/4 ASKERE GİTTİM 127 KİLO OLDUĞUM İÇİN 1 AY SONRA 6 AY HAVA DEĞİŞİMİ ALDIM DAHA SONRA 10.06.2005 DE BİDAHA 6 AY HAVADEĞİŞİ ALDIM 10.12.2005DE BİDAHA 6 AY HAVA DEĞİŞİMİ ALDIM ŞİMDİ HAZIRANDA BİDAHA MUHAYNEYE GİDECEM HALA 128 KİLOYUM YİNE HAVA DEĞİŞİMİMİ ALIRIM YOKSA ELVERİŞLİ DEĞİLDİR Mİ? ÇÜNKÜ NE İŞE GİREBİLİYORUM NEDE ÇALIŞABİLİYORUM ASKER OLDUĞUM İÇİN !!!
1. İŞLEM = 10.12.2004
2. İŞLEM = 10.06.2005
3. İŞLEM = 10.12.2005
HEPSİDE 6'ŞAR AYLIK TOPLAM 18 AY VE SİLAH ALTINDAYIM 35GÜN BİRLİĞİMDE KALDIM, BU HAVADEĞİŞİMLERİ NEZAMANA KADAR SÜRCEK ?
-
sevgili anilmen, senin askerlik bitecek zaten haziranda, hava değişimleri askerlikten sayılmıyor mu, gününü doldurduğunda terhis olmalısın.
tabi seni 127 kilo ile hangi sağlık kurulu asker yaptıysa onlara da helal olsun