-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Herkese merhaba,
Şimdiden soruma cevap verecek olan kişi veya kişilere teşekkürlerimi sunarım. Bu sayfalarda arama yaptım, ama benim sorunumda olan veya sorunuma benzer bir rahatsızlık geçiren bir kişinin sorusuna cevap göremediğimden dolayı, sormak gereğini hissettim.
Benim rahatsızlığım şu;
-Sol böbreğimden rahatsızlığım var. Yapılan ilaçlı böbrek filmi (UPJ filmi) tetkikinde sonuç olarak;
"sol hidronefroz (görünüm sol üreteropelvik darlık ile uyumludur)" tanısı kondu. Sol tarafımda böbrek bölgelerimde ağrılarım olmakta ve önemli-önemsiz başka etkileride az çok var. (Eğer biraz daha detay istenirse diye ekleme yapıyorum, biraz ayrıntılı olarak. Sağ ve sol böbrekte ilacın problemsiz alındığı görüldü. Sağ böbrekte ilaç boşalımı gerçekleşmiş olup, sol böbrekte 240 dakika yani 4 saat sonucunda ilacın tamamen boşaltılmadığı görüldü.)
-Ek olarak, ultrasondaki sonucumuda iliştiriyorum buraya;
Sonuç: "Sol böbrekte kaliksiyel düzensizlik ve pelvikaliksiyel ektazi."
(Tıbbı terimlerden fazla anlamadığımdan ve hangisinin daha öncelikli problem olup olmadığını bilmediğimden dolayı; hem ilaçlı filmin sonucunu, hem de ultrasondaki sonucu kısaca yazdım.)
-----
Yönetmeliği okudum fakat tam emin olamadığımdan bu siteye üye oldum ve birazcıkta olsa bilir kişilerden veya benim problemime benzer sorunu olanlardan cevap almak, biraz da olsa görüş almak istedim.
Uzun dönem er olarak, son yoklamamı yaptırıp askerlik işlemlerimi yaptıracaktım. Benim durumumun ne olabileceğini ve ayrıca nasıl bir yol izlemem veya izleyecek olmamı açıklarsanız sevinirim.
-----
-
merhaba sevgili arkadaşlar benim sorunum diabetle ilgili. Fakat askerlikte muaf olabilecek hastalıklar listesinde diabet olmasına ragmen ismi gecen tür melusus olarak daha çok geçmektedir. Benimki ise insipitus. Bunun muafiyet kategorisinde olup olmadığını bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
-
"Dwain" arkadaşım öncelikle bizleri ve bu konuda problemi olan arkadaşları aydınlattığınız için tşkr ederim...Bende de aynı problem var yani "sol kulakta total işitme kaybı, sağ kulakta duyum normal sınırlarda". Ağustos celbinde silah altına alınacağım için askere gitmeden önce askeri hastaneye sevkimi istedim...2 gün içinde tüm işlemleri hallettim...Prosedür sizin yazdığınız gibi işledi...Yapılan muayene sırası yazdığınız gibi...Sonuç 19/B/F3=Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde askerlik yapar...Bugün itibari ile aldığım sonucu askerlik şubesine teslim edeceğim...Tekrar teşekkürler ...
-
Kafam Karişik
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
-
Alıntı:
dwain rumuzlu üyeden alıntı
Benim rahatsızlığım sol kulağımda total işitme kaybı olması.
Bu raporum ile askerlik şubesine gittim ve askeri hastaneye sevkimi istedim. (Birkaç nüfus cüzdan fotokopisi ve 20 kadar da vesikalık fotoğraf ile gidilmeli)
Bir sorum olacaktı. İşitme kaybınla ilgili rapor heyet raporu muydu? Yoksa odyometri bölümünden aldığın test sonucu muydu? Ben odyometriden test sonucunu aldım ama baştabip imzalı bir rapor ya da heyet raporum yok.
-
merhaba arkadaşlar Diabetes insupitus için suan çüörük raporu almak özereyim ama İskenderunda endokronloji olmadığından etimesgut ask hast sevk aldım. yarın orda işlemlerim başlayacak gelişmeler hakkında size bilgi verecem.
Askerlik sağlık kanunu hastalık ve arızalar kanununda 41. madde d bendinde diabetes insupitus hastalıkları "Askerlik yapmaya elverişli olmadığı" şekilde belirtilmiştir.
-
Efenim bende 4 yıldır Hepatit B virüsü var. Çok düşük seviyelerde olsa da var. Askeri Hastanede doktor bana şikayetin var mı dediğinde bunu söyledim ve benden kan alındı.
Tahlil sonucunda Hepatit B virüsü çıktığında bana çürük raporu mu verecekler?
Çürük rapor verirlerse bu benim geleceğimi ne yönde etkiler?
Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde işe girmemi olumsuz yönde etkiler mi?
Sizlerin yardımlarını bekliyorum
-
Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Ben daha öncede yazdım ama pek ilgilenen olmadı arkadaşlar biraz daha dikkat etsek....
benim sorunun şaşılıktı bu yüzden iki kere ameliyat oldum ve şaşılık düzeldi ama körlükde degişen bişey olmadı ve şimdi muayene olacam ....
benim sag gözüm neredeyse 1,5/2 metre uzaklıgındaki bir cismi tam secemiyor aşırı bunanık görüyorum yazıları hiç okuyamıyorum ve güneşte gözümü açmam imkansız gibi birşey..sizce ben ne olurum...
LÜTFEN ÇEVAP YAZALIM BU İŞTEN ANLAYAN ARKADAŞLAR
-
sevgili Arkadaşlar Herseyin en detaylısı aslında hastanelere başurduktan sonra ortaya çıkmaktadır. En son durak GATAdır ve GATA da çok detaylı testler yapılmaktadır. Bu testler sonucunda TSK sağlık yönetmenliği esas olmaktadır.
En fazla 1 haftanızı alır. Tabi eger bilinçli olursanız aksi taktirde sizi sallarla. Örneğin Bana perşembe günü Git pazartesi gel demişti ama ısrarlarımla beraber aynı gün susuzluk testinden geçtim. Bu arada Diabet insipidus haastaları Askerlikten muavtırlar. Hemen başvurunuz. Ben başvurdum ve muaf oldum
-
Psikotik Bozukluk ve haklarım
Sivil hayatta rahatsızlığım yoktu.
1 ay önce Silah altındayken askerde Tek Hecme Halinde Geçirilmiş 6 Aydan Uzun süren Psikotik Bozukluk şeklinde rapor alarak elverişsiz oldum.Teşhis
( Bipolar Bozukluk (ek olarak İşitsel + Görsel Bozukluk) Tanı: Manik Depresif Atak )
Ne yapabilirim hiçbir yol yordam bilmiyorum haklarım nedir maaş alabilirim malulen emekli olabilirmiyim tazminat alabilirmiyim veya Ehliyet alabilirmiyim Fabrikalarda calısabilirmiyim ve niceleri haklarım nelerdir ne değildir neler yapabilirim Yardımcı olmanızı beni aydınlatmanızı bekliyorum.
-
Re: Psikotik Bozukluk ve haklarım
slm ben 2002 yılından itibaren böbrek hastasıyım sağ böbreğim sola göre küçük ve %27 çalışıyor buna bağlı olarak foksiyon bozukluğu var spor yürüş yaptığımda veya ağır bir iş yaptığımda vücudumda şişmeler oluyor halsiz bırakıyor ayrıca çok sayıda ilaç kullandığım içinde sürekli uyku hali oluyor buna bağlı olarak hiper tansiyon istemiik kalp hastalığı ve gut hastalığı rahatsızlıklarından dolayı heyet raporlu olarak günde toplam olarak 10 adet ilaç içmekteyim ve bu ilaçları ömrümün sonuna kadar içmem gerekiyor benim sorum şu ben ağustosun başında askerliğe başvuracam beni hastaneye sevk ettiklerinde bana çürük verme ihtimalleri varmı veya bu durumdan dolayı çürük alan arkadaşımız varmı teşekkürler
-
Alıntı:
bilge-08 rumuzlu üyeden alıntı
Efenim bende 4 yıldır Hepatit B virüsü var. Çok düşük seviyelerde olsa da var. Askeri Hastanede doktor bana şikayetin var mı dediğinde bunu söyledim ve benden kan alındı.
Tahlil sonucunda Hepatit B virüsü çıktığında bana çürük raporu mu verecekler?
Çürük rapor verirlerse bu benim geleceğimi ne yönde etkiler?
Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde işe girmemi olumsuz yönde etkiler mi?
Sizlerin yardımlarını bekliyorum
Arkadasım HEPATİT inmi Var Derdin VAr Askerde ... :mahcup:
buraya bir bak istersen TIKLA :)
-
Açık Safra kesesi Ameliyatı
merhaba arkadaşlar öncelikle bu siteyi faliyete geçiren arkadaşlara teşekkür ederim.
Ben 1buçuk yıl önce açık safra kesesi ameliyatı oldum ve bedenimin sağ tarafında sağ gögüs kafesimin altından başlayarak çapraz olarak belime doğru 30 cm uzunluğunda bir kesik var ve haliyle kalın bir dikiş. boyum 177 ve kilom 112 -113 kg . ben bu yıl kasım ayında güya asker olucam ancak.ben şınav mekik koşma gibi faliyetleri yapabileceğimi sanmıyorum. yaş 30 oldu. iş güç derken 1 dersten dolayıda okuldan da mezun olamıyacağım.4 yıllık açık öretim işletme son sınıftayım. yani kısa dönem de 1 derten dolayı sıkıntıda. ben en azından bu yıl askere gitmesen 1 dersi veririm en azından kısa dönem giderrim diye düşünüyorum. acaba kilomdan dolayı erteleme veya ameliyat kesiğimden dolayı çürük veya erteleme alabilirmiyim.. aslında bu kritik zamanda ertelemeye çok ihtiyacım var. soruma cevap verirseniz çok sevinirim.Hastaneye gitmedim itirazmı etmeliyim. askeri tabip veya gatadaki doktra durumu izah etsem nasıl bi yardımı olur.
Saygılar. ( güven tezcan
-
Merhaba arkadaşlar,
Bu sene aöf işletme bölümünden mezun oldum ve yoklama kaçağı olduğum için diplomayı alır almaz şubeme teslim oldum. Yedek subay aday adayı olarak muayeneye sevk edildim. Dahiliye hekime bir an önce askerlik görevimi yapmak istediğimi neredeyse yalvararak anlattım, araya tanıdıklar soktum ama maalesef heyetten 176cm boy 121 kg ile c-33 ertesi yıla bırakma kararı verdiler.
Şimdi benim sorum şu; bu ertesi yıla bırakmalar kaç sene sürecek acaba? 28 yaşındayım ve askerlikle ilişiği yoktur belgesini alamadan işe giremiyorum. Eğer 5 yıl bu şekilde süründürecekler ise mahvolurum. Bu süreyi kısaltmanın bir yolu yok mudur?
İlginiz için şimdiden çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
-
Alıntı:
monerd rumuzlu üyeden alıntı
Bir sorum olacaktı. İşitme kaybınla ilgili rapor heyet raporu muydu? Yoksa odyometri bölümünden aldığın test sonucu muydu? Ben odyometriden test sonucunu aldım ama baştabip imzalı bir rapor ya da heyet raporum yok.
Merhaba,
Benim elimde heyet raporu vardı. Hastaneye sevk ederken sonuçta gözle görülür bir rahatsızlık olmadığı için raporun olmasında fayda var. Ancak odyometri testini gösteren belge de belki yetebilir. Bu konuda sizi yanıltmayayım. Ben heyet kararı ve tanısının yazılı olduğu raporla sevk işlemlerimi yaptırdım.
-
Alıntı:
benkarali rumuzlu üyeden alıntı
"Dwain" arkadaşım öncelikle bizleri ve bu konuda problemi olan arkadaşları aydınlattığınız için tşkr ederim...Bende de aynı problem var yani "sol kulakta total işitme kaybı, sağ kulakta duyum normal sınırlarda". Ağustos celbinde silah altına alınacağım için askere gitmeden önce askeri hastaneye sevkimi istedim...2 gün içinde tüm işlemleri hallettim...Prosedür sizin yazdığınız gibi işledi...Yapılan muayene sırası yazdığınız gibi...Sonuç 19/B/F3=Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde askerlik yapar...Bugün itibari ile aldığım sonucu askerlik şubesine teslim edeceğim...Tekrar teşekkürler ...
Rica ederim. Geçmiş olsun. Hayırlı günler...
-
benimde çürük raporum var. karaciğer kistten dolayı 4 aylık askerken benide rapor verip gönderdiler.Şuan
10 yıl geçti ve sağlığımda bi sorun yok ve yeniden askere alınacaksın diyolar..Evlendim , borç altındayım, çocugum var, hayatımı düzene koymusum , yaşım 30 olmus nasıl askerlik yapacağım. 20 yaşındaki durumla şuan ki durum aynı değil.Bu askerlikten kaçtığım anlamına gelmez. Fazlasıyla milliyetci birisiyim. Bu durumdaki arkadaşlar lütfen yazsınlar.nasıl bi yol izlediler..lütfen yardımmm....
-
nasıl böyle bişe olabilir
-
Alıntı:
rahman.irmak rumuzlu üyeden alıntı
nasıl böyle bişe olabilir
Bende hala şoktayım, nasıl olabilir, bu kadar şanssızlık olabilirmi diye..
raporum şubeme gitmemis, iletişimsizlik olmus, onun günahını ben çekiyorum..
şuan sağlıklıyım,neden hasta değilmişim, askerlik yapabilirmişim.işime gücüme bakamıyorum,psikolojim bozuldu,sinir hastası ettiler beni...
-
Alıntı:
malkoc01 rumuzlu üyeden alıntı
Bende hala şoktayım, nasıl olabilir, bu kadar şanssızlık olabilirmi diye..
raporum şubeme gitmemis, iletişimsizlik olmus, onun günahını ben çekiyorum..
şuan sağlıklıyım,neden hasta değilmişim, askerlik yapabilirmişim.işime gücüme bakamıyorum,psikolojim bozuldu,sinir hastası ettiler beni...
Askere çağırır iseler Askeri Yüksek idare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması ve askere sevk işleminin iptali için dava açın.Mahkemenin internet sayfasıı inceleyin.
-
Herkese selamlar,
Askerlikle ilgili alınacak raporla ilgili bir sorum olacak.
Üniversite bittikten sonra askerliğimi 2 yıl ertelettim. Aralık ayında askere alınmam için askeri hastaneye sevk edecekler.
Bebekken geçirdiğim ateşli hastalık sebebiyle sol kulağımda %100 duyma kaybı var. Sinirsel olduğu için herhangi bir protez, pil ya da tedavi ile duyması mümkün değil. Duyma probleminin yanısıra sesin yönünü tayin edememe gibi bir durumum söz konusu.
Bu durumda askerlik yapmaya elverişli değildir raporu verirler mi?
-
Merhaba;
Ben bu yil acikogretim fakultesi 4 yillik isletme bolumunu bitirdim ve askerlik subeme basvurdum burada beni goz tembelligi ve hipertansiyon sikayetlerimi belirtmem uzerine subenin bagli bulundugu il hastanesine oradan da tibbi imkanlari daha iyi olan daha buyuk bir yakin il askeri hastanesine sevk ettiler.
Bu il hastanesinde pazartesiden cumaya yatan hasta olarak tansiyon takiplerim yapildi, tansiyonum orada maksimum 18.5/12 lere kadar cikti, en dusuk deger de (bu max tansiyonun ardindan idrar sokturucu igne sonrasi) 14/10 civari idi.
Tum bu takipler sonunda bana "42/c maddesi geregince ertesi yila birakma" karari verildi.
Simdi bu durumda ertesi yil da ayni tansiyon degerleri ve durumumun ayni oldugu saptanirsa bana nasil bir islem uygulanacak?
Yani bu "ertesi yila birakma" karari kac kez verilebiliyor maksimum? bir yil bu karar verildikten sonra ikinci yil da saglik durumum ayni cikarsa "askerlige elverissizdir" raporu mu veriliyor yoksa yine bir yil daha ertelenme durumu sozkonusu mu?
Yanitlayan herkese simdiden tesekkurler...
Saygilarimla...
-
Merhabalar..
Benimde askerlik dururumla ilgili bi sorunum var. arastirdim ama bi turlu tam bi cevap bulamadim.Yardimci olabilirseniz sevinirim..
Ben 15 yasindayken beyin kanaması gecirdim ve gazi universitesi hastanesinde beyin ameliyatı oldum.
Şu an da da hala beynimde 14 cm buyuklukte bir kist tasiyorum.
Hayati risk nedeniyle koşmam, güneşte bulunmam,uykusuz kalmam, yorulmam vs gibi bedenle ilgili bir cok seyi yapmamami soyluyor doktorlarim.
Bu durumum askerlik konusunda askerlik yapamaz belgesi almam mümkün mü ?Çünku daha henuz universiteyi bitirmedim. dolayisiyla yedek subay adayi olarak gorünmüyorum. Bunun icin nasil bi prosedur izlemem gerekiyor. bir turlu bulamadim.
2. ci durumumda 2005 yilindaki ogrenci affindan sonra okula geri dondum.
bu kanunda eskilerinden farkli olarak askerlikten tecil edilir diye yaziyor.
ancak 3. kez kutugumun bulundugu askerlik subesi polise benim bulunmam icin haber gonderiyor.
3 kere okulda okuduguma dair derslerin devam zorunlulugu olduguna dair belge aldim yolladim ancak gene yakalanmam icin polise bildirmisler
okulda ogrenci kagidi vermiyor. af'dan dönenler ögrenci sayilmiyomus.Oysa kanunda 33 yasina kadar tecilli sayilir diyo. Bu durumu nasil cozebilirim?
Yardimci olabilirseniz sevinirim.
Tesekkürler
-
Alıntı:
arctan rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar,
Askerlikle ilgili alınacak raporla ilgili bir sorum olacak.
Üniversite bittikten sonra askerliğimi 2 yıl ertelettim. Aralık ayında askere alınmam için askeri hastaneye sevk edecekler.
Bebekken geçirdiğim ateşli hastalık sebebiyle sol kulağımda %100 duyma kaybı var. Sinirsel olduğu için herhangi bir protez, pil ya da tedavi ile duyması mümkün değil. Duyma probleminin yanısıra sesin yönünü tayin edememe gibi bir durumum söz konusu.
Bu durumda askerlik yapmaya elverişli değildir raporu verirler mi?
arkadasm oncelıkle gecmıs olsun . ısıtme kaybı ve duyma problemın varsa elınde buna aıt rapor ve odyo test sonucları varsa askerı doktora bunları goster. o zman hıc bı zorluk cıkarmıyorlar ısler yolunda oluyo rahatlıkla halledılıyor.
-
iyi akşamlar arkadaşlar.bende renk körlüğü var.acaba askerlikte bi sorunla karşılaşırmıyım.tşkkrlr
-
iyi akşamlar arkadaşlar.bende renk körlüğü var.acaba askerlikte bi sorunla karşılaşırmıyım.cvbnz için şimdiden tşkkrlr.
-
Alıntı:
berkay_26 rumuzlu üyeden alıntı
iyi akşamlar arkadaşlar.bende renk körlüğü var.acaba askerlikte bi sorunla karşılaşırmıyım.cvbnz için şimdiden tşkkrlr.
goz olayında oranlar bellıdr ıleri derece mıyop hıpermetrop ve astıgmat olmasi gerekır . renk koru gormeye engel olmadıgı ıcın ASKERLIGE ELVERISLIDİR. dıye biliyorum .(bunu bılgıye de bugun tsk saglık yonetmelıgı kıtabını ıncelerken gordum )ama askerı okullar ve polıs okullarına gırmek renk korlugunde engeldır
-
peki renk körlüğü asteğmenlikte bir sorun çıkarırmı.benim son senem. okulumu bitirince hemen askere gitmek istiyorum.acaba kısa dönememi ayırırlar.tşkkrlr
-
Merhaba Arkadaşlar
Bende İşitme kaybi var ben gata'ya ve kasimpaşa asker hastanesine gittim testlerı yaptim.
Testler
(Saf Ses Ortalaması 500 - 200 Hz)
Hava : Sol 102 Db Sağ 45 Db
Kemik : Sol 65 Db Sağ 43 Db
(Saf Ses Eşik Odyogramı)
Biri 50'de
diğerı 100 - 110
Şimdi arkadaşlar bu nedemek ???
Lütfen Acilen cevap yazin
-
Alıntı:
Ömer21 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar
Bende İşitme kaybi var ben gata'ya ve kasimpaşa asker hastanesine gittim testlerı yaptim.
Testler
(Saf Ses Eşik Odyogramı)
Biri 50'de
diğerı 100 - 110
sol kulagın 100 db uzerınde oldugu ıcın total kayıp ve cok ileri derece işitme kaybı sınıfına girıyo.
askerlıkte alınacak test sonucu hava ve kemık olcumlerıdir. ben sol 110 db ve sag 75 db işitme kaybı ıle bugun askerlık yapmaya elverıslı degıldır raporu aldım.
kesın bı sonuc olmamakla beraber sizin durumunuz tahmınen BARİSDA ASKERLIGE ELVERISLI SAVASTA YAPAMAZ YADA TAMAMEN ASKERLIGE ELVESRISLI DEGILDIR. OLABILIR.
bu bırazda senın doktorların gozunde nasıl gozuktugune baglı
SAYGILAR GECMIS OLSUN
-
Merhabalar,
Askeri Sağlık Mevzuatında ismi geçmesine rağmen muaf olunup olunamayacağını anlamadığım ve muzdarip olduğum bir hastalık var: Narkolepsi. Sinir Sistemi Hastalıkları başlığı altında bulunan narkolepsi hastalığının askere engel olup olmaycağını açıkça anlamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürker.
-
Alıntı:
emretilki19826 rumuzlu üyeden alıntı
sol kulagın 100 db uzerınde oldugu ıcın total kayıp ve cok ileri derece işitme kaybı sınıfına girıyo.
askerlıkte alınacak test sonucu hava ve kemık olcumlerıdir. ben sol 110 db ve sag 75 db işitme kaybı ıle bugun askerlık yapmaya elverıslı degıldır raporu aldım.
kesın bı sonuc olmamakla beraber sizin durumunuz tahmınen BARİSDA ASKERLIGE ELVERISLI SAVASTA YAPAMAZ YADA TAMAMEN ASKERLIGE ELVESRISLI DEGILDIR. OLABILIR.
bu bırazda senın doktorların gozunde nasıl gozuktugune baglı
SAYGILAR GECMIS OLSUN
Ben Gümüşsuyu Asker Hastanesi'ne gittim bana rapor verdiler orda yaziyor 1Yil Sevk Geciktirmesi.
Şimdi ben gelecek Yil yine mı hastaneye gidecem ve muayene olacam mı ??
-
Alıntı:
Ben Gümüşsuyu Asker Hastanesi'ne gittim bana rapor verdiler orda yaziyor 1Yil Sevk Geciktirmesi.
Şimdi ben gelecek Yil yine mı hastaneye gidecem ve muayene olacam mı ??
Şubeye müracat edilecek.Yine hastahaneye sevk .İyileşme olmamışsa yeniden erteleme.5 yıl sonunda elverişsiz raporu verilir diye biliyorum.
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Şubeye müracat edilecek.Yine hastahaneye sevk .İyileşme olmamışsa yeniden erteleme.5 yıl sonunda elverişsiz raporu verilir diye biliyorum.
yardimlarınız icin sağol
-
Alıntı:
yardimlarınız icin sağol
Bir şey değil.
-
1978 doğumluyum 2005 yılında son yoklamamı yaptırırken boyum ve kilom uyumsuz çıkmıştı beni askeri hastaneye sevk edeceklerdi bende kilomu az yazdırdım ve şimdi askerlik geldi ve yerim belli oldu bir hafta içinde askere gidicem gecen zaman zarfında dahada kilo aldım boyum 167 kilomda 96 şimdi beni askere gidince tekrar boyuma kiloma bakarlarmı ve 15 ay işten ayrılacağım ve bir kızım var ve eşim çalışmıyor ben askere gittiğim için zor durumda kalacaklar ve benim bir takım sağlık sorunlarımda var karacigerimin enzimleri çok yüksek çıkıyor ve antistaminik diye bir ilaç kullanıyorum 7 yıldır kadar onu içmediğim zaman vücudum kabarıyor içimden acayip derecede kaşınmak geliyor çıldırtıcı bir sıcaklık oluyor vücudumda içmesem sanki çatlayacağım sıkıntıdan geceleri hap olmasa sabahı zor ederim kiloya bağlı olarak ayak bileklerim de ağrı var az yürüsem ağrısından duramıyorum karacigerimin bağışıklık sistemi olmadığını söylemişti doktorlar düzenli sıksık hepatit testi yaptırmamı söylediler bende yılda bir kez yaptırıyorum çünkü hepatit kapma olasılığım karacigerim iyi çalışmadığından çok yüksek demişti doktor ben bu durumda hem zor durumdayım hemde sağlık açısından pekde elverişli değilim migren de var baş ağrısı zaten o gün başım ağrıdımı neredeyse beni yatıracak çok kötü bir ağrı bilenler bilir bu şartlarda bana ne olur beni çürük e ayırırlarmı?
-
merhaba arkadaşlar
kalbinde ritim bozukluğu olan kişiler çürüğe çıkıyor mu ?
bu konu ile ilgili mevzuatı çok inceledim ama bir sonuca varamadım. Ritim holter ve Eko sonucunda yüksek tansiyon ve Ritim bozukluğu raporu var iki farklı hastaneden tansiyona bakıyorum mevzuatta 16/10 olarak geciyor fakat şu an tansiyon 14/9 ile 15/9 arasında değişiyor ara sıra 17/11 oluyor ama genelde iyi ...
Fakat birde Ritim Bozukluğu sonucu var Bununla ilgili mevzuattan bir şey anlayamadım
Yardımcı olup bilgi verirseniz sevinirim.
-
Alıntı:
ufukatlamaz rumuzlu üyeden alıntı
1978 doğumluyum 2005 yılında son yoklamamı yaptırırken boyum ve kilom uyumsuz çıkmıştı beni askeri hastaneye sevk edeceklerdi bende kilomu az yazdırdım ve şimdi askerlik geldi ve yerim belli oldu bir hafta içinde askere gidicem gecen zaman zarfında dahada kilo aldım boyum 167 kilomda 96 şimdi beni askere gidince tekrar boyuma kiloma bakarlarmı ve 15 ay işten ayrılacağım ve bir kızım var ve eşim çalışmıyor ben askere gittiğim için zor durumda kalacaklar ve benim bir takım sağlık sorunlarımda var karacigerimin enzimleri çok yüksek çıkıyor ve antistaminik diye bir ilaç kullanıyorum 7 yıldır kadar onu içmediğim zaman vücudum kabarıyor içimden acayip derecede kaşınmak geliyor çıldırtıcı bir sıcaklık oluyor vücudumda içmesem sanki çatlayacağım sıkıntıdan geceleri hap olmasa sabahı zor ederim kiloya bağlı olarak ayak bileklerim de ağrı var az yürüsem ağrısından duramıyorum karacigerimin bağışıklık sistemi olmadığını söylemişti doktorlar düzenli sıksık hepatit testi yaptırmamı söylediler bende yılda bir kez yaptırıyorum çünkü hepatit kapma olasılığım karacigerim iyi çalışmadığından çok yüksek demişti doktor ben bu durumda hem zor durumdayım hemde sağlık açısından pekde elverişli değilim migren de var baş ağrısı zaten o gün başım ağrıdımı neredeyse beni yatıracak çok kötü bir ağrı bilenler bilir bu şartlarda bana ne olur beni çürük e ayırırlarmı?
keske sevk yerınız bellı olmadan askerlık subenıze gidiı askerı hastaneye sevkınızı ısteyeseydınız . bence vakıt gecırmeden askerı hastaneye sevk ısteyınız. benım de 25 agustos da teslım olmam gerekıyordu celp elıme 13 agustos da gectı ve 14-19 agustos arası askeri hastanede saglık kontrolumu yaptrdım .
-
Selam Arkadaşlar benim hastalığım kan rahatsızlığı tıpdaki adı hemofili anlamı herhangi bi yerimden kan aktımı durmuyo geçen yıl muayeneye gittim şube askeri hastaneye sevk etti onlarda ankara gata ya tetikler sonucunda bana bir yıl erteleme verildi.Bu yıl tekrar gideceğim sizce sonuç ne olur.Not:4 kuzenimde de bu hastalık var onlar rapor aldılar...ilginiz için şimdiden tşkler...
-
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Testler
(Saf Ses Eşik Odyogramı)
Biri 50'de
diğerı 100 - 110
İki ay önce askere elverişli değildir raporu aldım.
Bu test sonucunu doktorunuza gösterince muhtemelen haydarpaşa gata ya sevk olacaksınız. Orada ABR testi yapılacak. Bu testten eğer cevap alınamazsa askere gitmeyeceksiniz. Zaten test sonuçlarınız total işitme kaybını gösteriyor. ABR'de muhtemelen cevap alınmayacaktır.
Geçmiş olsun.