-
Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Alıntı:
yanmışkireç rumuzlu üyeden alıntı
Katılıyorum.Bence fiyatları biraz abartmışlar gazeteler,bu nasıl rakamdır böyle!
-Selam arkadaşlar
Herkes bir gazete ile konuşsun fiyat alsın ben konuştuğum gazteyi buradan paylaşamıyorum.
Yönetime özel mesaj gönderdim kurallara aykırı degil ise burada paylaşacağım ama o açıklama gelene kadar msn de söyleyebilirim herkes arasın belki bir indirim yapılabilir bazı arkadaşlarımız aradı tanıdıklarının olduğunu söylediler gelişmeleri buradan paylaşacağız
-
Merhaba arkadaslar konu kilitlenmisti. O yuzden bir süredir yoktum. Selma hanım ne yapılacaksa ben elimden geldiği kadar yapmaya hazırım...
-
AKIM'in CEVABI
Moralinizi bozmak için yazmıyorum sadece daha çok çaba harcamamız gerektiğini göstermek için yazıyorum. Saygılarımla.
---------------------------
21.01.2009 Tarihinde Ak Parti İletişim Merkezi AKİM e yapmış olduğunuz XXXX numaralı başvurunuz ilgili Bakanlığa iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.
Ülkemizde döviz kuru oranları serbest piyasada belirlenmekte olup dalgalı kur rejimi uygulanmaktadır. Bu nedenle döviz kurlarının sabitlenmesi mümkün değildir.
Meclis Genel Kurulu gündemi ya da hukuki süreç ile ilgili konular Devlet Bakanlığımızın yetki alanı dışındadır.
Bilginize sunar sistemimizi kullandığınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla...
AK PARTİ GENEL MERKEZ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
AKİM
444 25 44
-
arkadaşlar sanırım her kafadan bir ses çıkıyor.meclisde dile getirebilecek bir kişi vekil olması gerek sanırım.derdimizi de anlatırken kur sabitlensin diye değil ortak bir noktada uzlaşalım kur sabitlemek olur vade uzatmak olur TL ye dönmek olur ilk kullanılan kurdan veya başka alternatifler.Zira serbest piyasa koşulları var deyip kestirip atarlar sonra.Ben BBP genel başkanına olayı ilettim sanırım meclis gündemine taşıyacak Sayın Muhsin Yazıcıoğlu.hakkımızda hayırlısı olur inş.msne adresim hasanyasar20hotmailcom eklerseniz gelişmelrden haberdar oluruz
-
Re: AKIM'in CEVABI
işte bunun için birlikte ve çok ses getirecek haberler yapmalıyız yeteri kadar zaman harcandı herkes bu işin ciddiyetinin farkına varmalı yapılabilecek her şeyi yapmalı hem gazete ilanı vermeli hem meydanlara çıkmalıyız zaman aleyhimize işliyor çünki
-
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum.Bende CHFmaduru bir vatandaşım.Bu başımıza gelen felaketi yen chf olarak değilde döviz olarak ele alabilirsek daha çok madur olmuş insanların bir araya gelebileceğini düşünüyorum.ve birlikte hareket halinde olmamızdan cevremizde ne kadar mağdur insanlar varsa gerek ticari gerekse breysel bu alanda toplana bilirsek inanıyorumki bu işe bir çözüm buluna bilecektir.Tabiki önümüzde zorlu bir süreç bizi bekliyor fakat yılmadan hareket edmemiz lazım. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum T.C kanunları bu ülkede yaşayanlara eşitlik ilkesini tanıyorsa bu ülkenin başında da bir Başbakan varsa eşitlik ilkesini ihlal edeceğini zannetmiyorum işverenlere krizden çıkmak için bazı fedakarlıklar yapılıyorsa bizlere neden yapılmadığının hesabını bal gibi sorabiliriz.BİZLERDE BU ÜLKENİN BİRER BİREYLERİYİZ UNUTMAMAK LAZIM.Yolumuz açık olacak inşallah.
-
-Arkadaşlar bir şeyler yapalım diyorsunuz başlıyoruz ilan verelim diyoruz 3- kişiden ses çıkıyor toplanalım diyoruz gene aynı herkes böyle susup bekleyecekmi şunu bilmiş olunki katılım ve destek olmadıkça hiç bir şey yapılamaz her geçen gün aleyhimize çünki
-
Alıntı:
selma abla rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar
şu anda iki gazete ile tam sayfa ilan vermek için irtibat halindeyim ilan vermek için önce bir metin hazırlatmamız gerekiyor[bu konuda herkes fikrini beyan edebilir]hazırlamış olduğumuz metin hukuk bölümünden onay alıp geçtikten sonra gerkli [dizayn ]düzenleme;ler yapılarak fiyat,ı belirlenecek tüm gelişmeleri burada paylaşacağım herkesin onayından sonra ilan verilecek lütfen katılıyorum diyen arkadaşlar bu kısmı alıntı yaparak onaylıyorum desin
saygılar
Arkadaşlar bir şeyler yapalım diyorsunuz başlıyoruz ilan verelim diyoruz 3- kişiden ses çıkıyor toplanalım diyoruz gene aynı herkes böyle susup bekleyecekmi şunu bilmiş olunki katılım ve destek olmadıkça hiç bir şey yapılamaz her geçen gün aleyhimize çünki
-
[QUOTE=selma abla;253617]Arkadaşlar bir şeyler yapalım diyorsunuz başlıyoruz ilan verelim diyoruz 3- kişiden ses çıkıyor toplanalım diyoruz gene aynı herkes böyle susup bekleyecekmi şunu bilmiş olunki katılım ve destek olmadıkça hiç bir şey yapılamaz her geçen gün aleyhimize çünki[/QUOTE
Sayın selma abla;Malumunuz msn'de de bahsettiğim üzere üzülerek ve çaresizlikle bu oluşuma çok istememe rağmen katılamayacağım.Ancak Cumhurbaşkanlığı 'da dahil bakanlar kurulu irtibat maillerine yazmış olduğum demogoji yapmadan içinde bulunduğumuz durumları mail yoluyla ilettim .İnşallah olumlu haberlerle burada ilan ederiz.
Saygı ve sevgilerimle.
-
Tüderden açıklama var
DÖVİZE ENDEKSLİ KREDİ SÖZLEŞMESİ TARAFI TÜKETİCİ ÇARESİZLİKLERİNE ÇÖZÜM KAÇINILMAZDIR
Küresel krizden önce ekmekten-suya, ulaşımdan elektriğe yapılan zamlar, doğalgaza yapılan % 22’lik zamla vatandaşta “Travma” etkisi yapmış ve daha o tarihlerden sonra vatandaş, öz tedbirlerini almaya başlamış ve alışverişten elini-eteğini çekmiştir. Bu arada 1 (Bir) milyonun üzerinde sabit telefon kapatılmış ve ilk dört Bankada 1(Bir) milyon kredi kartı iptal ettirilmiştir(!). Bu zam krizinden sonra bir de küresel krizin etkisiyle karşılaşan vatandaşlar, sanayici, esnaf, tüccar zorunlu ihtiyaçları dışındaki taleplerini ertelemişler, bankalardan aldıkları kredilerin geri dönüşlerini, ödeyemedikleri kiralarını, çalıştırdıkları işçilerin ücretlerini kara kara düşünmeye ve önlem almaya başlamışlardır. Piyasada talep azalmıştır ve azalmaya devam edecektir. Kredi kartları limitleri dolmuştur, kredi borçları geri dönmekte zorlanmaktadır. Ancak bundan en çok Japon Yeni e benzeri cins dövizler ile borçlanmış ve ihtiyaçlarını finanse etmiş tüketiciler olumsuz etkilenmişler ve tksit artışlarını nasıl ödeyecekleri konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmışlardır. Son aylarda finans kesiminin medyada çok yer bulan “Stabil ve düşük faizli Japon Yeni” ile ilgili söylemleri, YTL ile kredi almış tüketicilerin çağrılarak düşük faizli, krizlerden etkilenmeyen Japon Yeni ile kredilerinin yeniden yapılanması önerileri sonucunda Japon Yeni ile kredi alanlar, şimdi çok büyük bir “Travma” daha yaşamaktadırlar.
Dünyada gözlerini para hırsı bürümüş finans kesiminin insafına terk edilen ekonomi düzeni, dünyayı sarsan ve para darlığı ile güven bunalımı olarak ortaya çıkan küresel kriz neticesinde Japon Yeni 1.1979.YTL’ den 1.6770. YTL’ ye yükselerek % 40 artış göstermiştir.
Bankaların “Uzun zamandan bu yana stabil olduğu ve 2001 yılı krizinde dahi aşırı artış göstermediği gerekçesiyle ikna ettikleri” Japon yeni ile borçlanmış olan tüketiciler, Eylül 2008’de 2 ay öncesine kadar % 40 civarında bir devalüasyon karşısında taksitlerini % 40 artış ile ödemeye başlamışlar ve Eylül ayında borçlanan tüketici 648.YTL aylık taksit ödemesi yaparken şimdi 908.YTL ödemek zorunda kalmıştır. Aylık taksit ödemesinde tam 260.YTL fazla ödemek zorunda kalmıştır.
Aylık taksitte kurdan dolayı ortaya çıkan bu artış haricinde yine tüketicinin cebinden çıkan başka bir masraf tüketicileri şok etmiş ve bankalar ile karşı karşıya getirmiştir. Bankaların kendi belirledikleri “Etik İlkeler” çerçevesinde ve 1985 yılında evrensel kabul görmüş “Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesinde” yer alan ve Tüketici Yasası ile yasal zorunluluk haline getirilen “ Tüketicinin doğru bilgilendirilmesi hakkı” yerine getirilmemiş ve finans bilincinden yoksun, kredi veren tarafından yalnızca olumlu tarafları öne çıkarılarak riskleri göz ardı edilen ve tam bilgilendirilmeyen tüketiciler, krizle birlikte artan kur ve faizlerle aşırı borçlanarak ciddi bir sıkıntıya düşmüşlerdir. Önceden tam bilgilendirilmediği için bugün bu konuda ciddi sorunlar yaşanmakta, gittikçe sosyal huzursuzluğa dönüşmektedir. Bu bağlamda,dövize endeksli kredilerde kullanılan tarihteki kur ile taksit ödeme tarihindeki kur arasında meydana gelen kur
artışı nedeniyle ortaya çıkan farklar faiz olarak kabul edildiğinden üzerinden fon ve vergi kesintisine tabi tutularak tüketicilerden tahsil edilmektedir.
Kredinin kalan anaparası üzerinden KKDF ve Kredinin taksit tutarı içindeki anapara tutarı üzerinden BSMV tahsil edilmiş ve neticede, sözleşmenin yapıldığı andan kur-faiz artışına kadar geçen süre içinde sözleşme şartlarına bağlı kalarak düzenli ödeme yapan tüketicilerin bu süreçten sonra şartların olağanüstü değişmesiyle ödeme olanakları bozulmuş, ceplerinden hayal edemeyecekleri kadar fazla bedeller çıkmaya başlamış ve katlanılamayacak (İfası güç)bir dereceye ulaşmıştır.
Bu bağlamda, kredi sözleşmelerinin, ekonomik kriz gibi öngörülemeyen hallerde ve yukarda belirtilen koşullarda, değişen yeni duruma göre uyarlanması zorunlu hale gelmiştir. Bu koşullarda finans bilincinden yoksun, kredi veren tarafından yalnızca olumlu tarafları öne çıkarılarak riskleri göz ardı edilen ve tam bilgilendirilmeyen tüketiciler ciddi mağduriyetler yaşamaktadırlar. Bu nedenle, özellikle uzun zamandan bu yana stabil olduğu ve 2001 yılı krizinde dahi aşırı artış göstermediği gerekçesiyle ikna edilerek Japon Yeni ile borçlandırılan tüketicilerin sözleşmelerinin yeniden tüketici lehine uyarlanması Bankaların görevi ve hükümetin sorumluluğundadır. Tam bağımsız bir gönüllü kuruluş olan TÜDER, ekonomik düzenin ve sosyal huzurun yeniden tesisi için çok önemli olan bu olayın sıkı takipçisidir ve her zaman olduğu gibi mağdur tüketicilerin yanında olacaktır.
Azalan ve gittikçe de azalmaya devam eden tüketim taleplerini yeniden canlandırmadan ve bunun için gerekli koşulları hazırlamadan alınacak hiçbir önlemin etkisi olmayacaktır. Talebi canlandırmanın yolu da her şeyden önce;
Elektrik ve doğalgaz zamlarının geriye alınması,
KDV oranlarının, benzin, GSM üzerindeki dolaylı vergilerin aşağı çekilmesi,
Dövizle alınan kredi- kredi kartları borçlarının ve faiz oranlarının yeniden yapılandırılmasından geçmektedir.
Bu gerçekten hareketle, her şeyden önce bankalarımızı toplam kredi tutarı içinde fazla yer tutmayan Japon Yeni ile kredi alanlara karşı daha duyarlı olmaya, borçlarını uygun koşullarla yeniden yapılandırmaya davet ediyoruz. Ayrıca hükümet yetkililerini bu önemli sorumluluğu bizler kadar ciddiye almaya , acil önlem getirmeye çağırıyoruz ve sonuçta da Hukuk Dünyamızın ADALETİNE güveniyoruz.
kaynak için tıklayın
http://www.tuder.net/tuder/index.php...d=294&Itemid=1
-
JAPONYA'YA GÜVENEN TÜRK YATIRIMCI "YEN-ZEDE" OLDU-SABAH
Kriz öncesinin en gözde borçlanma yöntemlerinden biriydi
Japon
Yeni kredileri. Türkiye'de birçok yatırımcı, diğer
para birimlerine
göre daha düşük faizle borçlanabilme imkanı
sağlayan yenin büyüsüne
kapıldı. Bankalar da bu talebi
karşılıksız bırakmadı. Ancak, küresel
kriz herşeyi değiştirdi.
Uzun yıllar istikrarlı hareket eden yen,
krizle birlikte
fırladı. 2002 yılından krize kadar 1-1.5 bandında
hareket
eden Yen/TL kuru 1.88'e kadar yükseldi. Kurlar bu kadar hızlı
yükselince, kredilerini geri ödeyemeyenlerin sayısı da
her geçen gün
katlandı.
Sabah Gazetesi'nin haberine
göre, kendilerini krizin mağduru
olarak gören "Yen-zedeler"
şimdi seslerini yetkilileri duyurmaya
çalışıyor. Internette
organize olmaya başlayan "Yenzedeler",
Facebook'ta "japonyenizedeler"
adında bir grup oluşturdu, bir de
internet sitesi kurdu.
Tüketicileri koruma derneği, BDDK ve Maliye'ye
şikayette
bulunan "yen-zedeler", borçlarının yeniden
yapılandırılmasını
talep ediyor. Bankacılar ise bu taleplere şimdilik
sıcak
bakmıyor.
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen,"İyi
niyetli olunması
durumunda bankaların borçları yeniden
yapılandırmasi her zaman mümkün.
Yen kullanarak bugüne
kadar önemli avantajlar sağlandı. Kur riski kriz
olsa da
olmasa da vardı. Ama iyi hesap yapılmadı. Biz, iyi niyetli
olunması durumunda oturup konuşuruz. Borçların yeniden
yapılandırılması her zaman mümkün" dedi.
YKB Genel
Müdürü Tayfun Bayazıt,"Kur riskini yönetme konusunda
birikimi
olmayanlara, 'Kur riski almayın' dedik. Her zaman geliri
hangi
kurdansa ona göre kredi kullanmaları konusunda uyarılarda
bulunduk.
Bu dünyanın her yerinde görülebilir. Dalgalanma da ise
herşey tersine dönebilir. Tüm bu nedenlerle, müşterilerimize
Japon
yeni tavsiye etmedik, yine etmiyoruz." diye konuştu.
Foreks Haber Merkezi
kaynaağını yazmıyorum kopyalanmasın herkes buraya yönelsin buradan okusun diye kaynak bende kayıtlı bilginize
-
-
Alıntı:
Kolombo rumuzlu üyeden alıntı
"ONAY"LIYORUM
sayın kolombo size katılıyorum Allah yardımcımız olsun
-
Dövizle kredi kullananların canı yanmayacak!
Küresel kriz yasaya girdi kur artısına sınır geliyor...
‘Kart faizine sınır’ getiren teklifiyle gündeme gelen Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya bombayı patlattı. Küresel kriz yasaya giriyor. Kur ve faiz artışından zarar görenler korunacak.
Kredi kartına sınırlama getiren teklifiyle gündeme gelen Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, yaşanan küresel krizin etkisini telafi edecek yeni bir çalışmaya imza attı. Küresel krizin Türkiye’de yarattığı kur ve faiz artışına yasa tasarısıyla sınırlama geliyor. Krize karşı özellikle dövizle kira ödeyen borçluları korumak amacıyla, kur artışlarında sözleşmelerin yenilenebilmesi hükmü de getiriliyor. Borçlar Kanunu Tasarısı’na eklenen 137’nci maddeyle kira, konut kredisi, kredi kartı, tahvil gibi ikili sözleşmeler, doğa olayları, ekonomik kriz gibi olağanüstü durumlarda yeniden düzenlenebilecek. yeni koşulları ise mahkemeler belirleyecek. Meclis Adalet Komisyonu’nda haftaya görüşülecek olan tasarıya ‘Aşırı ifa güçlüğü’ başlığıyla tasarıya eklenen 137’nci maddeye göre sözleşmenin yapıldığı sırada taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi beklenmedik olağanüstü bir durumun ortaya çıkması sözleşmenin yapıldığı sıradaki mevcut olguları değiştirebilecek. Maddeyle yeni koşulların borçlu aleyhine bir durum yaratması halinde borçlunun hakimden yeni koşullara göre sözleşmenin uyarlanmasını isteme hakkına sahip olması gerektiği ifade edildi.
YENİLENMEZSE FESİH HAKKI...
Borçlu, yenileme olmaması halinde fesih hakkını kullanma imkanına kavuşacak. Kredi ve mortgage sözleşmeleri ise yaşanan olağanüstü duruma göre yapılacak yorumla bu kapsama girebilecek. Bankaların bazı kredi sözleşmelerinde özel durumlarla düzenlenmiş hükümler varsa ve tüm şartlar belirlenmişse bu sözleşme hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağı hakim kararına bağlı olacak. Ahmet İyimaya, mağduru korumayı amaçladıklarını belirterek ‘Madde, geçici olaylar değil, şartların değişmesi, dengenin bozulması durumunda çözüm olacak’ dedi.
Fener kuru sabitledi perakendeci ise kira resti çekti
Kriz nedeniyle artan kurlar yüzünden fırlayan kiralara çözüm bulunamayınca Antares Alışveriş Merkezi’nde 30 mağaza sahibi mağazasını kapatmıştı. Ardından perakendeci mağazalar alışveriş merkezlerine rest çekerek kiraların ya sabitlenmesi ya da ciro üzerinden kira alınmasını talep etmişlerdi. Fenerbahçe ise borçlar için kurda son 12 ayın ortalamasını esas almayı kararlaştırmıştı.
iŞTE KRİZ MADDESİ
Madde 137: Sözleşme sırasında öngörülemeyen olağanüstü bir durum ortaya çıkar ve sözleşme yapıldığında mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına aykırı derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya ifanın aşırı ölçüde güçlenmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa borçlu, hakimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme hakkına sahiptir. Sürekli edimli sözleşmelerde borçlu, kural olarak dönme hakkının yerine fesih hakkını kullanır.
Devrim gibi değişiklikler
Kira sözleşmesi: Borçlar Kanunu’na eklenen maddeyle kira ve tahvil gibi her türlü ikili sözleşme kriz nedeniyle yenilenebilecek.
Mortgage: ABD’yi krize sokan mortgage ve kredi sözleşmelerinin yenilenmesi ise koşullara göre yoruma bırakılacak.
Kredi sözleşmesi: Bankalarla yapılan sözleşmede özel hükümler ve tüm şartlar açıkça belirtilmişse yenileme hakim kararına kalacak.
Star
-
Japonya resesyon silahını çıkardı
-
Alıntı:
ılgıt rumuzlu üyeden alıntı
Bankalar hala KKDF vergisi alıyorlar. Bahanede sistemden kaynaklanıyor deniliyor. Olmaz diyincede o zaman yatırmayın diye rest çekebiliyorlar.Bu ay 320 TL civarında KKDF ödedim. Artık birşeylerin olması ve biran önce olması şart.
Kanunda olmayan bir vergi ve fonu neden ödüyorsunuz ki?..
Normal taksit tutarınızı yatırın.. fon kısmını ödemeyin..
-
Öğleden sonra inşallah bir aksilik olmazsa Meclise gideceğim....
-
Alıntı:
frekans32 rumuzlu üyeden alıntı
Öğleden sonra inşallah bir aksilik olmazsa Meclise gideceğim....
iyi haberler veriyorsun hep arkadasım. artık içim iyice kararmıstı.. Birazcıkta olsa rahatladım şimdi...Şu 137. madde onaylansada kurtulsak artık şu beladan..
Allahın izni ile...
-
Selma hanım öncelikle merhaba. göstermiş olduğunuz bu mucadelede sizleri kutluyorum.Ben CHF maduru bir insanım siz cevapsız kaldığınızı sölediniz o yüzden yazma gereksimi duydum ilanla ilgili şahsım adına siza desdek veriyorum.Belki bizler bu sayfaya ulaşan insanlarız bir nebze olsun mucadele verşyoruz eminimki internet kullamamıyan bir çok mağdur var bunlarada ulaşmak lazım gerek görsel gerek gazete ile bunun için ne gerekiyorsa yağılması için ben şahsım adına varım.lütfae bana mail yolu ilede ulaşa bilirsiniz saygılarımla .
-
Tüm mağdur arkadaşların DİKKATİNE.. Şimdi tüm banka müdürleri ve maliya bakanı şu kelimenin altına sığınıyorlar neymiş efendim onlar bizlere demişlerki gelir cinsine göre borçlanın .Şimdi bende onlara diyorumki madem oleydi demekki bu ülke bir kriz bekliyordu neden insanlardana krizin olcağını sakladınız.Biz yaşadığımız ülke yönaticilerine güvenmemizmi gerekiyor.
-
Alıntı:
frekans32 rumuzlu üyeden alıntı
Dövizle kredi kullananların canı yanmayacak!
iŞTE KRİZ MADDESİ
Madde 137: Sözleşme sırasında öngörülemeyen olağanüstü bir durum ortaya çıkar ve sözleşme yapıldığında mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına aykırı derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya ifanın aşırı ölçüde güçlenmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa borçlu, hakimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme hakkına sahiptir. Sürekli edimli sözleşmelerde borçlu, kural olarak dönme hakkının yerine fesih hakkını kullanır.
Star
Merhabalar, ben de Ağustos ayında yen 1.07 iken 8 yıllık 12 milyon JPY kredi kullanan ve bir süredir maaşından fazla ödeme yapmak zorunda kalan bir mağdurum. Bu krizin boyutu anlaşılıyor ki kimse (bankalar dahil) tarafından öngörülebilmiş değilmiş ancak faturasını ödemek bize düştü.
Şimdi benim merak ettiğim bu maddenin ne anlama gelebileceğidir. "sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını" derken kasıt nedir? zira şu anki kurdan (yeterince yükselmiş olan) borcumuzu tl'ye çevirmek bu zararı sabitlemek anlamına gelir. Kaldı ki krizin ardından bu kurların düşmesini ve bir yılı kaybetsem bile daha ödeyeceğim sonraki 7 yılda kara geçeceğimi ümit ediyorum.
Kriz çıkmadan önceki son kurdan sabitlemek bizim dışımızdaki insanlar açısından hakkaniyet duygusuna aykırı algılanabilir. zaten bankalar da "biz kur riski almayın demiştik" diyor. buradan birşey çıkmasından fazla ümidim yok.
Borcu o sırada sanki ytl'den almışız gibi hesaplanması da ödemelerin yüksekliği gözönüne alındığında (örneğin ben sadece bu ay başında YTL ile almış olsaydım ödeyeceğim aylık ödemenin biraz üzerinde bir ödeme yaptım, önceki aylar hep daha düşüktü) ve tüm ödeme yılları gözönüne alındığında şu anki durumdan daha karlı olmayacaktır.
Ama mesela şirketler bir giderleri, harcamaları oldu mu onu vergiden düşüyorlar. biz şirket olmadığımız için bunu düşemiyoruz. Belki bu harcamalarımızı vergi meblağımızdan düşmemiz hem hakkaniyete uygun olur, hem de bizi rahatlatır. Böyle bir şey geldi aklıma, onu paylaşayım dedim.
İyi günler hepinize.
-
Star kaynaklı verilen haber'in yayın tarihi:
29.10.2008
O yüzden evet bu yasa çıksa çok işimize yarayabilir ama henüz bir gelişme yok.
O nedenle yelkenleri suya indirmemek lazım.
-
Alıntı:
izmitli rumuzlu üyeden alıntı
Tüm mağdur arkadaşların DİKKATİNE.. Şimdi tüm banka müdürleri ve maliya bakanı şu kelimenin altına sığınıyorlar neymiş efendim onlar bizlere demişlerki gelir cinsine göre borçlanın .Şimdi bende onlara diyorumki madem oleydi demekki bu ülke bir kriz bekliyordu neden insanlardana krizin olcağını sakladınız.Biz yaşadığımız ülke yönaticilerine güvenmemizmi gerekiyor.
Kimsenin bize öyle birşey söylediği yok. Ancak ekranlara öyle konuşuyorlar. Halbuki kredi almaya gittiğiniz zaman yen kredi kullandırtmak için atmadıkları takla yok. Ben şahsen TL kullanacağım diye yola çıktım, kendimi YENde buldum.
-
Alıntı:
izmitli rumuzlu üyeden alıntı
Selma hanım öncelikle merhaba. göstermiş olduğunuz bu mucadelede sizleri kutluyorum.Ben CHF maduru bir insanım siz cevapsız kaldığınızı sölediniz o yüzden yazma gereksimi duydum ilanla ilgili şahsım adına siza desdek veriyorum.Belki bizler bu sayfaya ulaşan insanlarız bir nebze olsun mucadele verşyoruz eminimki internet kullamamıyan bir çok mağdur var bunlarada ulaşmak lazım gerek görsel gerek gazete ile bunun için ne gerekiyorsa yağılması için ben şahsım adına varım.lütfae bana mail yolu ilede ulaşa bilirsiniz saygılarımla .
Selam
İzmitli öncelikle hoş geldiniz size yürekten katılıyorum mağdurların kredi faizlerini ödeyememiş olmaları bir yana insanların internet telefon gibi ulaşım araçlarıda tek tek kesilmekte bizlere yakınlarının telefonlarını bırakmaya başladılar bir gazete ilanı teklifi yaptık burada buda çok yavaş gidiyor böyle giderse 6 ayda toplayamayız bu miktarı herkes elini taşın altına koymalı çünki her gün biraz daha kayıbımız var iken umutlarımız biraz daha tükenmekte tellefon ve msn adresimi size özel mesajla gönderdim destekleriniz için çok teşekkür ederim
not:Gazete ilanının%50 indirimli olması için sosyal yardım kurumlarının bizi desteklemesi gerekiyor benim önerim tüder,den telefon ve maillerle destek olmasını istemeliyiz
saygılarımla
-
Gazeteye ilan teklifi cok iyi bir fikirdi ama cikan mebla cok yüksek ve bunu 10-20 kisinin hele bu durumda kaldirmasi cok zor! Bunu ödemektense en azindan bir kredi taksiti daha öderim diye düsünürüm sahsi fikrim olarak...
-
Merhaba
Arkadaşlar az önce kanal D-14.00 -haberlerinde Merkez bankası başkanı nın konuşmasına denk geldim konusu konut kredisi alanlar idi dinlediklerim aynen şu
bankaların kredi sistemleri dondurulsun acil yasa çıkarılmalı konut kredisi alanlar bizleri telefon ve fax yağmuruna tuttu lütfen bizi telefon etmesin ve fax göndermesinler bu konunun muhatabı bizler degiliz herkes kanal D.yi arasın haberin tekrarını isteyelim hem haberi detaylı dinlemiş olurur hemde haber içinde konumuz sorunumuz gündeme gelir
-
Alıntı:
Merhaba
Arkadaşlar az önce kanal D-14.00 -haberlerinde Merkez bankası başkanı nın konuşmasına denk geldim konusu konut kredisi alanlar idi dinlediklerim aynen şu
bankaların kredi sistemleri dondurulsun acil yasa çıkarılmalı konut kredisi alanlar bizleri telefon ve fax yağmuruna tuttu lütfen bizi telefon etmesin ve fax göndermesinler bu konunun muhatabı bizler degiliz herkes kanal D.yi arasın haberin tekrarını isteyelim hem haberi detaylı dinlemiş olurur hemde haber içinde konumuz sorunumuz gündeme gelir
tamam abla hemen.. tel no kaç kanal d nin....
-
Alıntı:
stylememo rumuzlu üyeden alıntı
tamam abla hemen.. tel no kaç kanal d nin....
Alo D Hattı:
0 (212) 478 00 88
Kanal D ile ilgili her türlü görüş, öneri ve eleştirilerinizi
0 (212) 478 00 88 Alo D Hattı'na yöneltebilirsiniz...
Kanal D Merkez
Doğan Tv Center
34204/Bağcılar / İstanbul
Telefon : (212) 413 51 11
Faks : (212) 413 55 50
-
slm arkadaşlar size iyi bi haberim var en kısa zamanda konut kredileri 1 yıl sureyle dondurulacakişimdi bu yasa içerisine japonzedeleride eklemek için tamam zamanı kimse bu ay bankalara ödeme yapmasın biraz daha baskı yapmalıyız cevrenızede bıldırın lutfen bu fıkrımı dıkkate alıp uygulayalım.başarıyı elde etmeye az kaldı bıraz daha guvenın bıze beraber hareket edersen sonuç elde edeceğiz.tekrar diyorum lutfen kımse kredılerı odemesın zaten 3 ay odemem hakkına sahıpsınız kanunen...
-
Ben aradım ilgili birimlere iletilecekmiş tel ve isim alıyorlar,çok arayan varmış arkadaşlar
-
3 ay ödeme yapılmazsa faiz işlemiyor mu ?
-
-
Alıntı:
Merhaba
Dun aksam eve dönüşte radyodan soyle bir haber duydum. CHP li bir milletvekili 1 yıl boyunca(öyle hatırlıyorum) işten çıkanlar için geçerli olmak üzere konut kredilerinin dondurulmasını içeren bir teklif hazırlıyormuş. Buna göre bankalara dondurulan tutarların faizleri işsizlik fonundan ödenecek. Haberde bu şekilde 200.000 konut kredisinden etkilenecek işsizin mağduriyetinin biraz giderilebileceği yazıyordu.
Tabi eksik bir tasarı ama yinede temel olarak alınabilir. Zira boyle bir tasarı kanunlaşırsa doğrudan kendimi kovdururum. 200.000 beklenen işsiz sayısı birden dövizzedelerin işten ayrılmasıyla 400.000 e cıkabilir.
-
Alıntı:
yıldıray alyanak rumuzlu üyeden alıntı
slm arkadaşlar size iyi bi haberim var en kısa zamanda konut kredileri 1 yıl sureyle dondurulacakişimdi bu yasa içerisine japonzedeleride eklemek için tamam zamanı kimse bu ay bankalara ödeme yapmasın biraz daha baskı yapmalıyız cevrenızede bıldırın lutfen bu fıkrımı dıkkate alıp uygulayalım.başarıyı elde etmeye az kaldı bıraz daha guvenın bıze beraber hareket edersen sonuç elde edeceğiz.tekrar diyorum lutfen kımse kredılerı odemesın zaten 3 ay odemem hakkına sahıpsınız kanunen...
Bu tip bilgilerle milleti galeyana getirmeyin.
3 ay ödemeyebilirsiniz ama banka faiziyle bu parayı tahsil eder.
3 ay sonunda hala ödemelerin düzene girmediyle dogrudan kapına haciz gelir.
Burdaki 3 ay hacizden önceki 3 aydır. Bu paranın faizini catır catır alır banka.
-
ödemeyi Aksatmayin
ödeme Yapmadiniz Diye Aradiğinizda Bile Ihbar Parasi Aliyorlar. Faizinde Aliyorlar.
-
örneğin aylık taksit tutarınız 1000 tl ise bır ay geç öderseniz taksidinizi verceğiniz faiz mıktarı 10 ile 15 tl arası olur bız japon zedeler olarak 10 ile 15 tl bızım ıcın buyuk mıktar degıl cunku kur bır gunde bazen 100 kuruş yukselıyor dıkkatınız cekerım yuzde 80 bır aytıs var son bes ayda japon yenınde artık sız hesabını yapın.o kadar buyuk faız almıyorlar benım uyarımı dıkkate alın cözum ıstıyosanız arkadaslar.saygılar.
-
örneğin aylık taksit tutarınız 1000 tl ise bır ay geç öderseniz taksidinizi verceğiniz faiz mıktarı 10 ile 15 tl arası olur bız japon zedeler olarak 10 ile 15 tl bızım ıcın buyuk mıktar degıl cunku kur bır gunde bazen 100 kuruş yukselıyor dıkkatınız cekerım yuzde 80 bır aytıs var son bes ayda japon yenınde artık sız hesabını yapın.o kadar buyuk faız almıyorlar benım uyarımı dıkkate alın cözum ıstıyosanız arkadaslar.saygılar.
-
Selam arkadaşlar
Kredi kartı mağdurlarına çözüm bulan
Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV),
Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Beyhan Aslan a ulaşmanın tam zamanı lütfen hemen işe koyulalım herkes bu fax ve telefonlarını kilitlemeli gece ve gündüz defalarca arayalım lütfen bu bir şans olabilir ve tam zamanı
Cinnah Caddesi 98/5 06460 Çankaya/Ankara
Tel : +90 312 4419500-99
Faks : +90 312 4419908
Tükçev
-
Alıntı:
Selam arkadaşlar
Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Beyhan Aslan a ulaşmanın tam zamanı lütfen hemen işe koyulalım herkes bu fax ve telefonlarını kilitlemeli gece ve gündüz defalarca arayalım lütfen bu bir şans olabilir ve tam zamanı
Tükçev
Tamamdır Selma abla hemen fax çekeceğim...
-
Selam arkadaşlar
Tükçev
http://www.tukcev.org.tr/ fax çekemeyenler mail atın lütfen