Re: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)
Bir Türk erkeginin Alman kadini yada Almanya da dogmus bir kadin ile süre evli olarak beraber kalmasi düsünülemez. Bu nedenle Evleneceklere tavsiyem hala nikahi kiymadiysaniz bir defa daha akli selim olarak düsünün. Ne yasam tarzlariniz ne örfleriniz ne kültürünüz asla ve katta uyusmayacaktir. Ilk aydan sonra kavgalar gürültüler bas gösterecektir. Sonunda kadin nasil olsa benim sayemde buradasin diyerek seni sinirdisi ettirmenin yollarini arayacaktir. Iyisimi sen otur memleketinde az asim agrisiz basim de. Ne demisler yurdundan cikan dokuz derde ugrarmis en iyisi ölüm.
Alıntı:
merplex rumuzlu üyeden alıntı
Bir Türk erkeginin Alman kadini yada Almanya da dogmus bir kadin ile süre evli olarak beraber kalmasi düsünülemez. Bu nedenle Evleneceklere tavsiyem hala nikahi kiymadiysaniz bir defa daha akli selim olarak düsünün. Ne yasam tarzlariniz ne örfleriniz ne kültürünüz asla ve katta uyusmayacaktir. Ilk aydan sonra kavgalar gürültüler bas gösterecektir. Sonunda kadin nasil olsa benim sayemde buradasin diyerek seni sinirdisi ettirmenin yollarini arayacaktir. Iyisimi sen otur memleketinde az asim agrisiz basim de. Ne demisler yurdundan cikan dokuz derde ugrarmis en iyisi ölüm.
Bu, sizin basinizdan bu sekilde gecmis olabilir, ya da benzer vakalar görmüs, tanik olmus da olabilirsiniz. Ancak bu her evliligin bu sekilde gelisecegini, bahsettiginiz sekilde sonlanacagini da göstermez, zira bahsettiginizin tam tersi evlilikler de var.
Ayrica son cümlede söz ettiginiz atasözünün dogrusu "Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar."dir. Bahsettiginizi ilk defa sizden duyuyorum... :)
Alıntı:
merplex rumuzlu üyeden alıntı
Yazdiklariniza katilmak mümkün degil , tam 18 yildir Alman esimle cok mutlu bir evlilik sürdürüyoruz ve bugüne kadar bir kere dahi ciddi bir kavga ettigimizi hatirlamiyorum , tabii benim buraya uyum saglamamda Izmirli olusumun cok büyük faydasi oldu , eger gercekten severek evlenmis iseniz ve cidden buraya uyum saglamak istiyorsaniz örf adet veya dil problemleri sizi yildirmayacaktir.
merhaba,
uzun zamandir bakmaya vakit bulamiyordum. diger topic kapanmis, sebebi nedir? orda cevap yazmak istemistim ama mümkün degil maalesef.
esim tam 22 gün önce basvuru da bulundu, bana henüz bir haber gelmedi.
kardesim de türkiyeden evlendi, esi basvurduktan 4 hafta sonra mektup geldi kardesime. cuma günü ausländerbehörde ile görüsmesi var. umarim hersey cok olumlu gecer. bende hergün posta bekliyorum ama henüz birsey gelmedi.. umarim cok fazla sürmez. haftaya gelir diye düsünüyorum.
bu ara da sayin salpyilmaz siz nasilsiniz? hersey yolunda mi? umarim gelismeler hala cok olumludur :)
cok güzel ve cok yogun bir telasin icersindeyim... ev kurmak, cok calismak, dügün hazirliklari vb. gibi.. bi kac ay sonra bu günleri tebbesümle hatirlayacagiz biliyorum.. :)
ayrica insan nerde mutluysa orasi memleketidir, her ne türkiye kadar güzel olmasa da alternatifler... yeter ki saglikli olalim, asik olalim... :)
Düsüncelerinize katilmamak mümkün degil. Umarim hersey istediginiz gibi gerceklesir.
Ben beklemeniz yerine bagli bulundugunuz yabancilar dairesine bizzat gidip görüsmenizi öneririm. Cevap alabileceginiz gibi süreci hizlandirabilirsiniz de... :)
Merhaba...
esim vize basvurusun da bulunali bugün tam 6 hafta oldu.
Bana hala haber gelmedi... Iki hafta önce en az 20 kere yabancilar dairesini aradim, kimse telefona cikmadi, sonra Mail yazdim. Mail´e cevap gelmeyince yeniden aradim, Telefona cikan Kadin hic bir bilgi vermemekle kalmadi, bir de azarladi, Mail yaziyorsam madem, neden ariyorum da cevap beklemiyorum diye... Bu da yetmedi, yazdigim Mail´de Istanbul Konsoloslugu yerine Münih Konsoloslugu yazmisim.. Bir Münih sirketin de calisiyorum, gün de 50 kez münih diyip, 100 kere Münih´li Mailler yaziyorum. Ordan kalmis olmali.. Mailime cevap veren Kadin uzun uzun Münih de basvurmus olamayacagini anlatmis.. Yok aklimi yitirecegim artik. Farkindayim Münih de basvurmadiginin, bir yazim hatasi, veya düsünce hatasi, dalginlik, insanlik olarak farzedilip kisa kesilse? Hayir.. Asil neden haber gelmedigine degil de bu konuya deginmis uzun uzun.. Akabinde bi Mail daha yazdim, özür diledim, tabi ki Istanbul´u kastettigimi yazdim. Esimin ismini ve dogum tarihini istemisti bakabilmek icin. Onlari bildirdim... Iki hafta gecti, yeni bir Mail daha yok... Noldu? Neden yazmadi? Yeniden ararsam yine ariza cikaracaklar, Mail´in cevabini bekle diyecekler.. Ama beni unuttu mu? Ya da bi sorun mu var? Neden yazmadi tekrar?
Artik gücüm kalmadi. Huzurum da kalmadi, bu iliskime de yansiyor. Sayelerin de psikolojik destek almak zorunda kalacagim. Öyle bitkim ki bu mevzudan, vize lafindan, beklemekten. En kötüsü de belirsizlik. Geldi mi evraklar, gelmedi mi henüz, geldi yeniden mi gönderdiler... Hic bir bilgim, bir fikrim yok.
Moralim cok bozuk. Artik kendimi teselli edemiyorum. Birbucuk ay sonra dügünüm var. Görünülüse bakilirsa dügünden sonra yalniz dönmek zorunda kalacagim.
Sorun nerde anlamiyorum hakikatten; isim, okulum, sicilim, herseyim apacik orta da. Nerede takiliyor?
Iki hafta önce gerekli bütün evraklari toparladim, Krankenkasse, Is yerin den onay vs. Onlardan haber gelince artik bu belgeler eskimis derler yeniden cikartmami isterler. Oysa dosyami hazirladim Mektup bekliyorum.
Kadin yazdigi Mail de esimin bilgilerini istemisti kontrol etmek icin, birseyler geldi mi diye bakabilmek icin. Bir de bana mektup gelecegini, o mektup gelene kadar sabretmem gerektigini yazmis. En azindan o cümleyi yazmasaydi, bana mektup gelmeden belki onay cikar diye umud ederdim.
Neyse... Hakkimiz da hayirlisi. Gec olsun güc olmasin.. Bu da son tesellim. :)
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba TheLife,
Hislerinizi ve yasadiklarinizi cok iyi anliyorum. Inanin cok daha zor sartlarda gecen dönemler de vakidir. O yüzden öncelikle umutsuzluga kapilmamanizi, endiseye de düsmemenizi öneriyorum. Merak ettigim kücük bir husus var: Poccistraße'deki yabancilar dairesine bizzat giderek durumunuzu ögrenmeye calistiniz mi? Yüzyüze yapilan görüsmeler inanin cok daha etkilidir. Mail yoluyla bugüne kadar kimsenin dogru cevap alamadigini unutmamak gerekir. Isinizden firsat buldugunuz bir gün U3'e ya da U6'ya binip yabancilar dairesine gidin derim. :)
Umarim en kisa sürede beklentilerinize kavusursunuz.
Bu arada, Augsburg'da oturdugunuzu unutmustum, simdi animsadim tekrar. Zannediyorum ikametiniz de Augsburg'da, sadece Münih'te calisiyorsunuz. Ayni sekilde Augsburg'daki yabancilar dairesine de bizzat basvurmayi deneyin. Gittiginizde güler yüzlü ve sevecen olmayi da ihmal etmeyin. Bu tür seyler malesef biraz politika yapmayi gerektiriyor. :)
Evet, Augsburg´da yasiyorum. Bir Münih sirketi icin calisiyorum, ama Augsburg´da, yani calistigim yer de Münih degil.
Sorun, eger gidersem, Information´da ki Kadin yine bilgi vermeyecektir, Sachberater´lerle görüsebilmek icin de randevu almaliyim, randevuyu hangi sifatla alicam ki? Yani evraklar geldi mi diye randevu talebi olur mu? Bir sebep isteyeceklerdir...
Ama yine de tesekkür ederim. Bir sekilde haletmeliyim..
Evraklar geldi mi diye degil elbette. Sürecin ne asamada olduguyla ilgili bilgi almak icin geldiginizi söyleyebilirsiniz mesela. Belirli bir süre gectigini, haliyle meraklandiginizi, bu yüzden geldiginizi söylerseniz bence yeterli bir neden olur görsebilmeniz icin. Yine de karar sizin elbette...