-
Re: Aritmi
Aritmi test te gözükür o an olması önemli değil şekelleri belirlidir. Size teşhis koyan doktora neden dava açacağınızı anlayamadım.
-
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Aritmi test te gözükür o an olması önemli değil şekelleri belirlidir. Size teşhis koyan doktora neden dava açacağınızı anlayamadım.
Şimdi ben bunun devamlı özeline gittim. Tetkikleri hep ücretli yaptırdım. Maden benim MVP'em yok neden rahatsızlığımın altında yatan nedeni araştırmıyor ? Peki MVP varsa Askeri Hastane'nin kararına itiraz edebilirmiyim. Birde sizlere son bir soru sormak istiyorum.
A-Savaşta ve Barışta Askerlik Yapabilir.
B-Sadece Barışta Askerlik Yapabilir.
Bunlar ne anlama geliyor ?
Teşekkür Ederim.
-
Sorunuzun ilk bölümü öncelikle hukuktan çok tıbbi bir durumdur. Sizinle ilgili sağlık sorununuzda bir ihmal bir yanlış teşhiş veya gereksiz muayene edilip edilmediğiniz konusunda tabipler odasına yapacağınız şikayete bağlı olarak yapılacak inceleme sonucu doktorun hukuksal sorununun olup olmadığı ortaya çıkacaktır. İhmal / aldatma / yanlış tedavi tespiti durumunda olay hukuksal boyut kazanacağı için hali hazırda tıp alanının içerisinde bulunan bir durumdasınız.
Aritmi bozukluğunuzun sınırlarını bilmeden doktorun iki önerge vermesi bence yanlış. Ancak genede size şu kadarını söyleyeyim.
A-Savaşta ve Barışta Askerlik Yapabilir. TSK sağlık yönetmeliğinin A katagorisinde kabul edilen durumdur. Yani sağlıklı ve her koşulda görev yapabilir demektir ki anlatımınızdan sizin böyle olmadığınız anlaşılmaktadır.
B-Sadece Barışta Askerlik Yapabilir. TSK sağlık yönetmeliğinin A maddesine girenlerin C maddesinde yer alan kişileri zaman zaman doktor kontrolünde olmaları veya tıbbi bir atak geçirebilecekleri nedeni ile Barış zamanı geri hizmette ( Hastahane ordu evi karargah yazıcısı v.b ) görev yapabilecekleri anlamına gelir. Yani ani bir durumda müdahalenin yapılabileceği koşullarda askerlik yapabilecekleri anlamındadır. Komando olmazsınız denizin yüzer birliklerinde olamazsınız piyade v.b fiili görevde olamazsınız anlamındadır.
Ancak dediğim gibi tam durum tespiti yapılamadan böyle bir şey denmesi pek mantıklı değil. Belkide yılların tecrübesiyle söylemiştir.
Bence tüm testleriniz bittikten sonra ki çıkan duruma göre doktorunuz hakkında karar vermeniz en doğrusu olacaktır.
-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Herkese Merhaba,
Bana femur başı avasküler nekroz teşhisi kondu:( .Sol femur başında 8 mm'lik bir lezyon ve kemik iliği ödemi tespit edildi.Hastalık şu an evre 1 olarak nitelendirildi.Bu hastalık genelde progresif seyrediyormuş ve ileri evrelerde kalça protezine kadar gidebiliyormuş.Yakın bir zamanda decompression denilen kemiği rahatlamayı sağlayan kalça kemiğimden bir ameliyat yapılacak.
Askerliğimi yapmadığımdan dolayı Tsk sağlık yönetmeliğini inceledim ve aşağıdaki 3 maddeyi buldum.Bu maddeler Madde 58 B altında ;
6. (Değişik: 11/1/2000 - 2000/34 K.) Üst veya alt taraf eklemlerin parsiyel
ya da total protezle düzeltilmiş lezyonları.
7. Henüz sekel halini almamış, deformite yapmamış olmakla birlikte üst veya
alt taraf eklemlerin bir veya birden fazla sayıda tutmuş, kesin tedavisi olmayan
kronik, progressif enflamatuar, spesifik veya nonspesifik romatizmal hastalık-
lar.
8. (ek: 30/1/1997-97/9106 K.) Üst ve alt taraf büyük eklemlerin beden hare-
ket ve vazifelerini bozan aseptik nekroz sekelleri ve geniş eklem yüzü harabi-
yetleri.
Bu durumda askerlikten muaf mı sayılacağım?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
-
Eğer sizin ameliyat sonrası rahatsızlığınız bu maddeye uyarsa elverişsiz olursunuz.
-
Verdiğin bilgiler için ve zamanını ayırdığın için teşekkür ederim abi. İnanın Orta okuldan lise sona kadar hep askerlik şubesine subaylık için başvurdum. Fakat yüzümdeki bazı izlerden dolayı askere alınamadım. İlk okuldan Lise sona kadar yapılan öğrenci anketlerinde geleceğiniz deki yapmak istediğiniz meslekler dalına hep ASKERİYE yazdım. Fakat şimdi yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle normal askerlik yapmaya bile gözüm kesmemektedir.
-
Tek Böbrekte Derecelendirme Olurmu?
Mrbb arkadaşlarr ya yakında ben hastaneye gidicem benim doğuştan bi böbreğim yok daha önce bununla ilgili bişiler sormuştum şimdi ankara gatadan biri ilişte görüşmüş bi arkadaşım ve onun bi derecesi var demiş yani tek böbrekli olması gitmesine engel değil gibi konuşmuşş bunun aslı nedirr yani bi derecelendirme varmıdır kanunda yoksa bi böbreği olmayanların direk çürüğe mi ayrılması gereklidir bilgisini benim paylaşan olursa çok mutlu olucam tşkk ederimmm...
-
Re: Kalp Romatizması Askerliğe Engel Mi?
Bu A Tipi B ve D Tipi Dilimler nelerdir? Yazabilirmisiniz?
-
Siz ne istediğinizin farkında mısınız ?
-
Alıntı:
eefraf rumuzlu üyeden alıntı
Bu A Tipi B ve D Tipi Dilimler nelerdir? Yazabilirmisiniz?
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğini aç ta oku bir zahmet anlamadığın yer varsa ondan sonra sor.
-
Re: Tek Böbrekte Derecelendirme Olurmu?
Tek böbrek askerliğe elverişli değildir.İster doğuştan ister ameliyat sonrası.
-
-
-
-
-
arkadaşlar tip 2 diabet konusunda bilgisi olan var mı listede tip 2 diabetle ilgili bir açıklama yok ütfen yardım ederseniz sevinirim
-
Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var bu konuda yardımlarınızı diliyorum.Ben şuan aöf 3.sınıf öğrencisiyim.Birinci sınıfta üst üste iki yıl kaldım ve üçüncü senemde geçtim bu yıl 3e geçtim.Bu yıl askerlik şubeme gittiğimde 2006 yılndan beri bakaya olduğumu öğrendim fakat ben her yıl düzenli olarak gider tecil belgemi alırdım yine benim bakaya olduğum 2006 yılındada gittim ve onlar yine bana tecil belgesi verdi.Ancak bu yıl söyledikleri o belgeyi biz sana yanlışlıkla vermişiz senin 2006 da muayane olman gerekiyordu tabi bende elimdeki belgeye güvenerek o yıl muayene olmadım ama onlarda bana verdiği belgeyi iptal etmiş ve ben bakaya duruma düştüm ama bunu bana bildirmediler.Konuyu askere alma daire başaknlığına bildirdim onların bana döndüğü cevap şöyleydi;iki yıl üst üste kalanlar askere alınır ancak muayene oldukdan sonra daha henüz askere alınmadan bir üst sınıfa geçtiğini belgelerse tecil işlemi yapılır(iki yıl kasa dahi).Ama ben elimdeki yasal olan belgenin iptal olduğunu bilmiyordum bundan dolayıda muayene olmadım,ki ben o dönemde bir üst sınıfa geçmiştim bunu belgeleyebiliyordum.Ancak son muayene dönemim geçtiği için artık bunu yapma imkanım kalmadı.Beni en çok üzen çok güvendiğimiz ordunun bana şu cevabı;evet siz haklısınız bizim hatamız yüzünden mağdur oldunuz git kaydını sil gel tecil yapalım yada geriye dönük işlem yapamayız.Şimdi benim bu durumu temizlemem için 1 yıllık bir tecile ihtiyacım var zaten ondan sonra okulumun bitmesinnede bir yıl kalıyor onu tekrar öğrenci olarak bir yıl daha tecil ettirebilecem.Benim şuan kesin ameliyat olmam gereken menisküs rahatsızlığım var doktar %95 ameliyat olmalısın demişti birde benim insiyatifimde olan olmam gereken reflü ameliyatı var.Bu ameliyatlardan birini olursam 1 yıl tecil alabilirmiyim.Arkadaşlar bu konu benim için çok önemli işletme okuyorum çok zorlu dersleri verdim bi daha başa dönemem yüzüp yüzüp kuyruğuna yaklaştım artık derslerim hep sözel ağırlıklı okulumu bitirip öyle gitmek istiyorum.Konu hakkındaki görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum...
-
Merhabalar,
Benim sizlere birkaç sorum olacaktı. Benim sağ gözümde göz tembelliği var ve 10 / 1 görüyor.Sol gözüm ise 10 / 9 görüyor.Geçenlerde devlet hastanesine sağlık kurulana girdim ve % 30 özürlü olduğumun raporunu aldım. Acaba bu durumla askere alınırmıyım.Şimdiden teşekkürler.:(
-
Arkadaşlar hepinize merhaba. 2004 yılındaki askerlik muayenesinde 116 kg.dım. ve yedek subay aday adayı olarak askerliği yüksek lisans yapmam dolayısıyla tecil ettirdim. şu anda kasım 2007 döneminde sevke tabiyim.
Benim şu an kilo problemim var. boyum 194 cm. ve kilom 146 kg.
Ayrıca hipertansiyon hastasıyım ve Aralık 2006 tarihinden beri düzenli ilaç kullanmaktayım. Çanakkale'de ki askeri hastaneye gittim ve durumum hakkında bilgi almak istedim. bana ilk önce 6 ay erteleme vereceklerini daha sonra da 2. muayenede muaf olacağımdan bahsettiler.
1)ilk seferde muaf olma ihtimalim var mı?
2)Askerlik yönetmeliğine göre B ve D bendine giren rahatsızlıkları detaylı olarak açıklayabilirmisiniz?
3)istesem askere alınırmıyım?
Saygılarımla...herkese teşekkürler...
-
Alıntı:
cevahir1071 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar hepinize merhaba. 2004 yılındaki askerlik muayenesinde 116 kg.dım. ve yedek subay aday adayı olarak askerliği yüksek lisans yapmam dolayısıyla tecil ettirdim. şu anda kasım 2007 döneminde sevke tabiyim.
Benim şu an kilo problemim var. boyum 194 cm. ve kilom 146 kg.
Ayrıca hipertansiyon hastasıyım ve Aralık 2006 tarihinden beri düzenli ilaç kullanmaktayım. Çanakkale'de ki askeri hastaneye gittim ve durumum hakkında bilgi almak istedim. bana ilk önce 6 ay erteleme vereceklerini daha sonra da 2. muayenede muaf olacağımdan bahsettiler.
1)ilk seferde muaf olma ihtimalim var mı?
2)Askerlik yönetmeliğine göre B ve D bendine giren rahatsızlıkları detaylı olarak açıklayabilirmisiniz?
3)istesem askere alınırmıyım?
Saygılarımla...herkese teşekkürler...
Hayır,çürük anlamına gelir,biraz zor bu kilo ile.
-
nereye dayandırdığınızı da açıklarsanız memnun olurum. saygılar...
-
Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
LÜTFEN YARDIMCI OLUN
Merhaba arkadaşlarım abilerim benim bir sorum olacak yanıtını alırsam cok iyi olur ..!!
TEŞHİŞ:
yetmzlik yapmış mitral valv prolapsusu ( İKİNCİ DERECEDE MİTRAL YETERSİZLİĞİ )
KARAR:
B/42 F-6 Askerliğe Elverişli Değildir.
YETKİLİ ÜST MAKAM ONAYLARI:
Sağlık Kurulu Tarafından Verilen Karar B.K. Yönetmeliği B/42 F-6 Maddelerine - Fıkralarına Uygundur.
bunun anlamı nedir ve en merak ettiğim konu ise % de kaçlık bir çürük olayına sahibim..!! lütfen cvp vere bilecek abilerimden bunun yanıtını en kısa şekilde ala bilirmiyim benim için önemli sayılacak derecede..!!
ve cevabı vere bilecek kişilerin bana bu maille atmalarını rica ediyorum..!!
leblebi_____@hotmail.com
BANA YARDIMCI OLACABİLECEK TELEFONDA ACABİLİR HATTA HATTA MESAJ ATARSA BEN ARARIM..!! 0544 698 71 06 ADIM : CAN
-
Merhaba
Ben 1.5 ay önce sağ ses telinde 1cm sol ses telinde 4 mm nodülden dolayı amaliyat oldum fakat sesim hala düzelmedi kısık ve catallı ses le konuşabiliyorum bir kaç dk konuşmadan sonra yoruluyorum ve nefes darlığı çekiyorum gittiğim dr.lar sesimin ya böle kalacağını yada zaman a bağlı olarak takip edilip terapi görebileceğimi veya yeniden opresyon geçireceğimi söylediler.ssk dan aldığım raporda en az 3 ay ses istirahati yapmam gerektiği yazıyor.
şuan ki durumu ses telleri arasında boşluk var birbir lerini karşılamadığı için ses kısıklığı olmaktadır ayrıca granüler(ileşme dokusu)dedikleri bir kitle mevcut pataloji sonucu iyi huylu nodüller fakat tekrar layan cinsten
ben 19 kasım 2007 de askere alınacağımdan g.suyuna muayeneye gittim oradaki dr. ses tellerime bile bakmadan komanda olamaz askerliğe elverişlidir yazdı.bu durumda ne yapmalıyım rapor yada çürük verilme durumu nedir
tsk syy de ilgili bölüme baktım fakat tam olarak bişe anlamadım acil olarak bir cevap dönerseniz sevinirim
-
Arkadaş ben hebatit b taşıyıcısıyım. Kasımpaşa Asker Hastanesi "Askere elverişlidir.Komando olamaz. 3 ayda sonra kıtasında kontrole gidecektir." kararı verdi. Ve ben 19/11/2007 tarihinde bu belgeleri askerlik şubesine vereceğim. 30 yaşında olmam nedeniyle devre kaybı olarak askere alınacağım. Bilgin olsun.
-
Bel fıtığı ile ilgili askerlik durumu
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2 sene önce bel fıtığı hastalığına yakalandım. Sivilde gittiğim hastanedeki ortopedist bana 3 farklı noktada fıtık olduğunu, beyin cerrahı prof. dr. da bana amelyatın riskli ve zor olduğunu bu nedenle amelyat olmamı tavsiye etmediğini söyledi.
Son yoklamamdan sonra askeri hastaneye gittim (eskişehir) ordaki tabip albay beyin cerrahı bana askerliğe elverişli raporu verdi hemde fıtıklarımın MR'ını çekmeden sadece rutin bir muayeneden sonra elverişlidir yazdı. Fıtıklarımı söylediğim zaman da bana şöyle dedi:
"Ya sivilde amelyat olup öyle geleceksin, ya da bu şekilde askere gidip rahatsızlandığında askerde iken seni amelyat edecekler.."
Burdaki sorun şu ki benim amelyatım riskli bir amelyat. birdaha ayağa kalkmamın zor olacağı bir amelyat sivildeki prof. dr. bana böyle dedi. bu nedenle ben amelyat olmak istemiyorum ne sivilde nede askerde.
Ama gittiğim askeri hastane bana sağlam raporu verdi. Şimdi ne yapabilirim? ne yapmalıyım bana yardımcı olan sevaba girer..
-
Re: Bel fıtığı ile ilgili askerlik durumu
Günümüzde ameliyat olamıyacak fıtık hemen hemen yok gibidir. tsk saglık yetenegi yönetmeliğinde çok açık olarak ameliyat ile tedavi olmamış fıtıkların kaç seviyede olursa olsun askere elverişli oldugu yazar.
Alıntı:
bunker rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2 sene önce bel fıtığı hastalığına yakalandım. Sivilde gittiğim hastanedeki ortopedist bana 3 farklı noktada fıtık olduğunu, beyin cerrahı prof. dr. da bana amelyatın riskli ve zor olduğunu bu nedenle amelyat olmamı tavsiye etmediğini söyledi.
Son yoklamamdan sonra askeri hastaneye gittim (eskişehir) ordaki tabip albay beyin cerrahı bana askerliğe elverişli raporu verdi hemde fıtıklarımın MR'ını çekmeden sadece rutin bir muayeneden sonra elverişlidir yazdı. Fıtıklarımı söylediğim zaman da bana şöyle dedi:
"Ya sivilde amelyat olup öyle geleceksin, ya da bu şekilde askere gidip rahatsızlandığında askerde iken seni amelyat edecekler.."
Burdaki sorun şu ki benim amelyatım riskli bir amelyat. birdaha ayağa kalkmamın zor olacağı bir amelyat sivildeki prof. dr. bana böyle dedi. bu nedenle ben amelyat olmak istemiyorum ne sivilde nede askerde.
Ama gittiğim askeri hastane bana sağlam raporu verdi. Şimdi ne yapabilirim? ne yapmalıyım bana yardımcı olan sevaba girer..
-
Re: Bel fıtığı ile ilgili askerlik durumu
Ya ameliyat olup sonucuna katlanacaksın ya da paşa paşa askerliğini yapacaksın.
-
Merhaba Hukuk severler,
Soracağım soruyu daha önce de sordum ama tam bir cevap alamadım. Şu an TSK' da bu durumda olan yüzlerce belki binlerce asker var. Durum kısaca aşağıdaki gibidir:
1- Acemi birliğine devam ederken 42. günde 6 ay SMK hava değişimi aldım(Boy kilo uyumsuzluğu).
2- Melekete döndüm ve 6 ay dolduktan sonra yaşadığım ildeki askeri hava kv. hastanesine gittim ki gitmemle 3 ay hava değişimi almam bir oldu.(9 ay etti hd.)
3- Bu 3 ay doltuktan sonra tekrar gittim. Bu gittiğimde hipertansiyon rahatsızlığım iyiden iyiye belli etti kendini ama kimse ilgilenmedi. Tansiyonum 19-20lere çıkıyor ama sadece basit tansiyon düşürücü ilaçlarla geçiştiriliyorum ki bazen git yat geçer diye söylemlerde bile rahatça diyebiliyorlar. Kimisi diyo sıkıntı yapma. Nasıl yapmaz insan! 4 duvar arasına tıkıyorlar, herşey yasak. İnsan ister istemez sıkılıyor. Neyse, bu farklı konu.
Bu rahatsızlığım hiçbir rapora işlenmedi ve boy kilo uyumsuzluğundan 3 ay hd. aldım.(Toplam 12 ay Hd. süresi aldım.)
Bu konuyu doktorlara soruyorum birşey söylemiyorlar, şubeye soruyorum biz bilmeyiz doktorlar bilir diyorlar. Eşe dosta soruyorum kimi diyor bi 5 yıl kalırsın bu şekilde 3 ay' da bir kontrole gidersin. Kimisi diyor 12 ay Hd. aldıktan sonraki gidişte elverişsizdir verirler. Bu konunun netliği hakkında bir bilgi bulamadım forumda. Bu konuya netlik kazandırırsan ben dahil yüzlerce arkadaşımıza kesinlik kazandırmış olacağız.
S1 - Bu durum ne kadar sürüyor?
S2 - Kaç kere daha hava değişimi alacağım?
S3 - Ay akşamdan ışık mıdır, yüküm şimşir kaşık mıdır ? Yaylalar oy yaylalar :)
- İmla hataları olduysa ki olmuştur özür dilerim.
-
Merhaba arkadaşlar. Ben şu anda doktora yapıyorum. 31 .12.2007 de yani 1 hafta sonra sevk tehirim bitiyor (33 yaşını doldurdugum için). Doktoramı yarıda bırakıp askere gideceğim. Kilo problemim var. Boy 177 kilo 125. 2002 deki son yoklamamda kilom 103 müş ve A+ yazmışlar. sorularım şunlar:
1. Askeri hastaneye sevkimi hangi aşamada isteyeceğim.
2. Eger kilo problemimden dolayı sevk tehiri vermezlerse rapor alamak istiyorum. yani önce askeri hastaneye sevkimi isteyeceğim kilo tutmazsa sınav tarihinde rapor alıp bir sonraki sevk dönemine atmaya çalışacağım. bu mümkünmü.
yanıtlarınızı bekliyorum.
-
merhaba
Eşim 13 gün önce askere gitti(kütahya hava er kısa dönem)
kilo fazlalığı nedeniyle kurula sevk etmişler ve hava değişimi alabilirsin demişler.Ancak o askerliğini bitirmek istiyor zaten 13 günde de 5-6 kilo vermiş.Eğer kilo verdiğini ispat edip ısrarla kalmak isterse kabul edilebilir mi?kendisi kimya mühendisi 31 yaşında.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.Çok teşekkürler
-
Herkese merhaba
Benim soyle birkac sorunum var
Benim yuksek tansyon ve ritim bozuklugum var
Ayni zamanda duztabanim fazla ayakta duramiyorum ve uzun sureli yuruyusler yapamiyorum
Dizim gencken cikmisti fakat su an ne zaman kosmaya calissam sisiyor
Belimde de kireclenme + fitik var
Curuk alir miyim
veya nasil bir prosedur uygulamam lazim
Yardim ederseniz sevinirim
Simdiden tessekurler
-
B-52 F/5 kararı alan yedek subay askere gider.Yönetmelik madde 79.
-
Kanun tekrar mı degisti, cunki son degisiklik ile b gruplari da alinmiyordu.
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
B-52 F/5 kararı alan yedek subay askere gider.Yönetmelik madde 79.
bu cevabı kimin için yazdınız?
-
merhaba arkadaşlar
bir konu hakkında yardıma ihtiyacım ben durumumu kısaca anlatayım öncelikle
benim 4 yaşında gerçirdiğim bir kaza sonucu sağ elimdeki işaret parmağımı yani tetik parmağımı kaybettim ve bunun yanında orda ve yanındaki parmağımda çok kötü zarar gördü ve yerlerine dikildi. aÖğrenmek istediğim cevap ise ben 88 doğumluyum 2007 eylül ayında askelik şubeside muayene oldum doktorlar incelediler kitap açıp birşeyler yazdılar durumumu tamamen anlattım hastaneden rapor vermişlerdi bu durum için bana ameliyattan sonra onuda gösterdim ama bana askere elverişlisin yada değilsin gibi birşey söylemediler beni askere alırlarmı yoksa çürük raporumu vericekler bunu ne zaman verirler nasıl öğrenirim yada benim bu konu hakkında yapabileceğim birşey varmı.
lütfen cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
-
2005 yılında
B/58 F1 Er olarak askerliğe elverişli değildir, Yedek subay adayı olarak tsk syy nin iki numaralı çizelgesindeki (+) işaretli sınıflarda görev yapar kararlı raporumu aldım.
Daha sonra evime Tsk dan bir çağrı geldi, askerlik şubesine raporumla gittim. İşlemlere başladılar. En son zannedersem Yarbay yada üst rütbeli bir asker tarafından raporum onaylanarak, şubedeki memura gönderildim. Şubedeki memur raporu bir dosyaya koyarak arşiv odası gibi bir yere gönderdi. Tüm bu olaylar karşısından durumumuun tam olarak ne olduğunu sordum memura, dosyanız kapandı ifadesini kullandı.
Yani muaf mıyım dedim evet dedi. Bu arada üniversite mezunu olarak ben yukarıdaki ifade den yedek subayı oalrak gideceğim yargısın varmıştım. Bu sonuç karşısında çok şaşırdım.
Bir kaç gün sonra evime bir mektup geldi Tsk dan. Mektupta askerlik karar maddesinde geçen ifade 28.Mad. Sağlık Durumu YDSB. olur er olamaz. Anacak yukarıda geçen 1. nolu maddede geçen ifade ise Aşağıda kimliği yaılı yükümlünün 30/11/2005 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur. Şimdi bu ifade beni hep terettüt içinde bıraktı.
Benim durumum hakkında tam bir bilgi verebilecek varsa minnettar kalıcam. Askerlik şubesine 11/2005 tarihinden sonra tekrar uğramam gereklimiydi. Yoksa dosyamın kapatıldı ifadesi başka bir işlem yapılmayacağı anlamına mı geliyor.Bu konuda adresime herhangi bir tebligat yapılmadı. Ve askerlikten muafiyet te belirli dönemlerde yoklamaya katılınıyormu. Bu konular hakkında bilgi rica ediyorum.
-
uzun zamndır cevap bekliyorum ama artık foruma bilgili arkadaşlar pek girmiyor galiba
-
B-43/10 Pulmoner Emboli(Akciğer Embolisi)
1 Nisandaki yedeksubaylık sınavımdan 4 ay önce akciğer embolisi denilen rahatsızlığa yakalandım.Askerlik şubesinden celp belgemin gelmesini beklemem gerektiğini söylediler.Bu da Mart ayının sonlarına denk geliyor.Bu tarihte beni askeri hastaneye,büyük bir olasılıkla GATA'ya sevk edecekler.
*Şu anda hastalığım ile ilgili herhangi bir bulgu yok iyileştim.Fakat üniversite hastanesinden alınan,bu hastalığı geçirdiğime dair heyet raporum var.
-Askerlik şubesindeki memurun dediği gibi celbi beklemem gerekir mi?
-Rahatsızlığım yönetmeliğin B-43/10 fıkrasında yer almasına rağmen beni askere alabilirler mi?
-Ertelemeden sonra yine herhangi bir bulgu çıkmayacak fakat ben bu hastalığı geçirdim elimde üniversite raporu var ve bu hastalık kanunun B maddesinde yer alıyor.sizce doktorun ne karar vermesi gerekir?
-
Arkadaşlar benimde bi sorum olacak; boy 1.93 kilo 65 ayrıca pectus excavatum (kunduracı göğsü) denilen rahatsızlığım var. Askerliğim tehlikede mi şimdi?:(
-
Merhaba;
benim durumum biraz karışık.Üniversiteden 2006 yılında mezun oldum ve şu an doktora yapmaktayken kullandığım ilaçların konsantrasyon kaybı yapması nedeniyle okulu bıraktım ancak kaydımı almadım.Yani şu an için öğrenciyim ve tecilliyim.Askere gitmek için tecil bozdurup bir sonraki sevk döneminde(nisan) askere gitmek istemekteyim.
Sormak istediğim şu: atipik psikotik bozukluk ve sosyal fobi tanısıyla yaklaşık 9 aydır(2 mayıs 2007'den beri) tedavi görmekteyim.Ancak heyet raporu almadım;sigortam olmadığı için hastaneye değil özel bir psikiyatriste gitmekteyim.Hastalıklar ve arızalar listesine baktım ve durumumun 15. maddenin B ve C şıklarına uyduğunu gördüm.Askere alınır mıyım diye merak etmekteyim.
Yardımlarınız için teşekkürler