-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Raporunuzun geçerli olması için Ankarada yetkili kurum tarafından onaylanması gerekli.Şubeye bir dilekçe yazıp çabuklaştırılmasını isteyebilirsiniz.Malum bürokrasi.
-
Alıntı:
leejun rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
2002 askere elverişli değil raporu alarak çürüğe ayrıldım fakat askerliğimi yapmak istiyorum bunun için neler yapmam gerekir....
bu konuda dava açma tarihinde geçirmişsin demişsiniz... yapabileceğim hiç bir şey yokmu çünkü şuanda sağlık durumum gayet normal iyileştim.... asal ın bilgi endindirme servisine mail attım çok zaman geçtiği için böyle bişeyi kabul edemiyeceklerini söylediler... olaylar okadar garip bir hal aldıkı kimilerinin askerden firar ettiği kimlerinin yoklama kaçağı olduğu kimilerinin parayla çürük alıp zorla gittiği askere.... ben kendim isteyerek gidiyorum ve askeri beni almıyor... askere gitmek isteyen bi genci askere almıyorlar olaylar bu hale geldi mutlaka bişeyler olmalı bu konuda yapılabilecek bu arada şuan 25 yaşındayım... yani son çare artık gidip genel kurmayın önünde kamp kuracağım...
-
Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Öncelikle sitenizde insanlara faydalı bilgiler sağladığınız için teşekkürü borç bilirim. Ben 24 Yaşındayın 5 Aydır Aritmi ( Kalp Ritim Bozukluğu ) rahatsızlığı çekmekteyim. Geçen hafta üstüme takılan HORTEL denilen aletle var olan ritim bozukluğu kesinleşti. Tecilli olduğum için önümüzdeki haftalarda askerlik tecilimi kaldırmak istiyorum. Aritmi rahatsızlığı ( Kalbim dakikada 193'e kadar fırladı ) askerlik yapmaya engelmidir ?
-
Re: Aritmi
Kesin teşhis asker hastahanesinde de konulursa büyük ihtimalle askerliğe elverişsiz olursun.
-
Yasalar çerçevesinde yapılacak bir şey yok.Belki protestonuz sonuç verir.Üzgünüm.
-
gecirilen hava degisimlerinden sonra eger tabip askerlik yapabilir dogrultusunda bir karar verirse, acaba sınıf degisikligi ve gorev degisikligi icin bir yere basvurulabilir mi saglık durumu ve alınan hava degisimleri sunularak? bilgisi olan arkadaslara yardımları icin tesekkurler.
-
Alıntı:
isoguchi rumuzlu üyeden alıntı
gecirilen hava degisimlerinden sonra eger tabip askerlik yapabilir dogrultusunda bir karar verirse, acaba sınıf degisikligi ve gorev degisikligi icin bir yere basvurulabilir mi saglık durumu ve alınan hava degisimleri sunularak? bilgisi olan arkadaslara yardımları icin tesekkurler.
Erlerin böyle bir şansı yok ama ağır işlerde çalıştırılmaz,ağır spor yaptırılmaz.Buna kışla tabibi karar verir.
-
lütfen sorumu cevaplar mısınız?
b ve d dilimlerinin genel olarak açılımı nedir?b dilimi olanları da artık yolluyolar mı askere? + ve - olanları nedir anlamadım?
bir de boy kilo oransızlıklarında çürüğe ayrılmak için kaç sene bekletiyorlar?
saygılarımı sunarım
-
benim halim ne olcak?
meraba sorum şu? ben 13 aylık askerim?3 ay hava değişimi aldım toplam.askerliğimin bitmesine 55 gün kaldı.hastlığım kalp kapakcığı mitral kapak yetmezliği 1derece(en hafifi)hava değişimi alma sebebim cihazın bozukolması...şimdi 1haftam kaldı hava değişimimin bitmesine ve (smk)lı olduğum için tekrar hastahneye gitcem.hastahanede tedaviyi kabul etmeyeceğime dair bi dilekce yazsam zaten ameliyatlık bi durum söz konusu diğil BİRLİĞİME sevk alabilirmiyim.yada birliğime nasıl sevk alabilirim?
-
Re: benim halim ne olcak?
Alıntı:
tkocaaslan rumuzlu üyeden alıntı
meraba sorum şu? ben 13 aylık askerim?3 ay hava değişimi aldım toplam.askerliğimin bitmesine 55 gün kaldı.hastlığım kalp kapakcığı mitral kapak yetmezliği 1derece(en hafifi)hava değişimi alma sebebim cihazın bozukolması...şimdi 1haftam kaldı hava değişimimin bitmesine ve (smk)lı olduğum için tekrar hastahneye gitcem.hastahanede tedaviyi kabul etmeyeceğime dair bi dilekce yazsam zaten ameliyatlık bi durum söz konusu diğil BİRLİĞİME sevk alabilirmiyim.yada birliğime nasıl sevk alabilirim?
Aynı soru cevaplandı.
-
Sayın arkdaşlar bende askere 87-2 tertip olarak gittim jandarma bilecik ben trafik kazası gecirmiştim ve yaralarım vardı bana acemilikte ilk muayenede seni en yakın eskişehir askeri hastaneye sevk yaptık ordan durumun hakkında rapor alacaksın dediler ve tam 21 gün sanra sıra geldi ortapedi servisine sevkli gittim ordaki albay doktor baktı filim cekildi senin belin kırılmış sen askerlik yapamassın dedi agzını acma dedi cürügü verdi gönderdi ama bana bülük yazıcısı sen yemin töreninden sonra cürük alsaydın 15 milyar para alırdın şimdi 1.5 milyar para alırsın dedi ve bana 4. 5 sayfa mehmetcik vakfına diye sayfa imzalattı bende cıktım geldim şimdi ne yapmam gerkiyor bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum teşekkürler......
-
A R K A D A Ş L A R L Ü T F E N Y O R U M Y A P I N
BU YAZIYI ARKADAŞIMIN ÜYELİĞİ ADI ALTINDA YAZIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN YADA ELVERİŞSİZ RAPORU İLE İLGİLİ YAPMAM GEREKEN VARSA YAZIN TEŞEKKÜRLER...
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
-
Merhaba ,
Ben geçen sene çürük raporu aldım. İstanbul gatadan sağlam raporu verildi ve birliğime gönderildim. Orada biraz kaldıktan sonra beni Ankara gataya yolladılar. Bu arada 4 ay geçti. Ankara gatada çürük raporu verildi. Asıl sormak istediğim bu rapor yüzünden bir takım istediğim işlere giremiyorum. Askerlik şubesine iş için herhangi bir girişimde bulunabilirmiyim? Yada bana iş bulma imkanı sağlarmı? Kardeşim de çürük raporu aldı ve ona belirli bir tutar yardım yapacakalrını söylemişler. bana da bu yardım yapılabilir mi? Yapmaları gerekiyor mu ?
Şimdiden teşekkürler ,
Engin AD
-
Askerliğe elverişsizdir diye rapor alanlara ister yeminden önce olsun ister yeminden sonra olsun hiç bir zaman para ödenmez.Ancak budurum askerliğin sebep ve tesirinden olmuş ise(misal göreve giderken askeri aracın kaza yapması neticesinde yaralanma hali) bu durumda emekli sandığı maaş bağlar.
-
Alıntı:
esraavci rumuzlu üyeden alıntı
A R K A D A Ş L A R L Ü T F E N Y O R U M Y A P I N
BU YAZIYI ARKADAŞIMIN ÜYELİĞİ ADI ALTINDA YAZIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN YADA ELVERİŞSİZ RAPORU İLE İLGİLİ YAPMAM GEREKEN VARSA YAZIN TEŞEKKÜRLER...
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
Bu yazdıklarınızın askerliği etkileyeceğini sanmam ancak ağır himet ve spordan muaf tutulabilirsiniz.Yinede doktorları takdiri.Bu sadece benim görüşüm.
-
Curuk raporu alınınca girilemiyecek isler nelerdir? mesela memuriyette bir sorun cıkar mı? bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim. forumda bir arkadasta bu konuyla ilgili soru sormustu.
-
Alıntı:
Enginerad rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Ben geçen sene çürük raporu aldım. İstanbul gatadan sağlam raporu verildi ve birliğime gönderildim. Orada biraz kaldıktan sonra beni Ankara gataya yolladılar. Bu arada 4 ay geçti. Ankara gatada çürük raporu verildi. Asıl sormak istediğim bu rapor yüzünden bir takım istediğim işlere giremiyorum. Askerlik şubesine iş için herhangi bir girişimde bulunabilirmiyim? Yada bana iş bulma imkanı sağlarmı? Kardeşim de çürük raporu aldı ve ona belirli bir tutar yardım yapacakalrını söylemişler. bana da bu yardım yapılabilir mi? Yapmaları gerekiyor mu ?
Şimdiden teşekkürler ,
Engin AD
Ben geçen sene çürük raporu aldım. İstanbul gatadan sağlam raporu verildi ve birliğime gönderildim. Orada biraz kaldıktan sonra beni Ankara gataya yolladılar. Bu arada 4 ay geçti. Ankara gatada çürük raporu verildi. Asıl sormak istediğim bu rapor yüzünden bir takım istediğim işlere giremiyorum. Askerlik şubesine iş için herhangi bir girişimde bulunabilirmiyim? Yada bana iş bulma imkanı sağlarmı?
Cevap verebilecek birisi var mı ?
-
Askerlik şubesi iş bulma kurumu değilki.Size bu konuda bir yardımları olmaz.
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik şubesi iş bulma kurumu değilki.Size bu konuda bir yardımları olmaz.
MERHABA,
SAFRA KESESİ ALINMIŞ BİRİSİ ÇÜRÜK RAPORU ALIR MI? AYRICA BİR SORUM DAHA VAR. SOL GÖZÜM DE GÖRME ORANI 2/10 ÇIKIYOR ASKERİ HASTANELERDE , 1/10 OLSA ÇÜRÜK RAPORU VERİYORLAR. DEVLET HASTANESİ RAPORLARIM 1/10 OLMASINA RAĞMEN ASKERİ HASTANELER SINIRDA OLMASI İÇİN 2/10 YAZIYORLAR RAPORA. NE YAPMALIIM ? SORULARIMA CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM. SAYGILAR.
-
Safra kesesi alınan askerliğe elverişli.Rapora 2/10 yazılıt ise rapora yazılı olarak itiraz edilebilir.Sonuç yine değişmez ise Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde dava açılabilir.
-
merhaba. sayın yld19sm. ben göz muafiyeti hakkında bir soru sormak istiyorum.biraz forumu inceledim ve anladığım kadarı ile bu konularda oldukça bilgi sahibisiniz benim gözlerim sol:8 hipermetrop, 4 astigmat sag: 4.5 hipermetrop 2 astigmat. acaba bu numaralarla muaf olurmuyum. . cevap yazarsanız(mail de olabilir) çok sevinirim. iyi günler.
-
Alıntı:
ahmetos rumuzlu üyeden alıntı
merhaba. sayın yld19sm. ben göz muafiyeti hakkında bir soru sormak istiyorum.biraz forumu inceledim ve anladığım kadarı ile bu konularda oldukça bilgi sahibisiniz benim gözlerim sol:8 hipermetrop, 4 astigmat sag: 4.5 hipermetrop 2 astigmat. acaba bu numaralarla muaf olurmuyum. . cevap yazarsanız(mail de olabilir) çok sevinirim. iyi günler.
İki göz toplamının 15 ve yukarısı olması gerektiğini hatırlıyorum.Ama yinede yanıltmış olmayayım.
-
Arkadaşlar doğumdan kalan bir kalp hastalığım vardı Hastalığın adı PATENT DUKTUS ARTERİOSUS (PDA) .Dışarda kontrole gittim ve hala daha PDA'nın kapanmadığını ama önemlide bir sorun teşkil etmeyeceğini fakat askere de alınamayabileceğimi söyledi doktorum. Askerlikten muafmı (yani çürük) olur yoksa askere alınırmıyım bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı) Yakın bir zamanda askeri hastaneye gidicem verceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler....
-
Durumuna askeri doktorlar karar verecek.
-
Çürük raporu
8sene bronşiyal astım tedavisi gördüm akciğerimde leke var.tıkanıyorum.bu askerliğe elverişsiz raporu almamı sağlaabilirmi?bu rapor için normal hastaneyemi yoksa askeri hastaneyemi gitmem gerekli
-
arkadaşlar tip2 diabetüs mellitus hakkında bilgis olan var mı forumu araştırdım bu konuda bir bilgiye ulaşamadım yönetmeliği inceledim net bir şey yok elinde a-b-c-d hastalıklarını gösteren liste olan arkadaş varsa bana gönderebilirmi. benim hem diabetim hemde hiperlipidemim var bir türlü cevap bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
-
Alıntı:
mak66 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar tip2 diabetüs mellitus hakkında bilgis olan var mı forumu araştırdım bu konuda bir bilgiye ulaşamadım yönetmeliği inceledim net bir şey yok elinde a-b-c-d hastalıklarını gösteren liste olan arkadaş varsa bana gönderebilirmi. benim hem diabetim hemde hiperlipidemim var bir türlü cevap bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşlar cevap verebiecek kimse yokmu
-
Merhaba arkadaşlar benim sorum biraz uzun ama umarım anlatabilirim.
Ben Kasım 79 doğumluyum 4 yıllık üniversiteden kaydım silindiğinden bugüne kadar tecil işlemlerimi yaptırdım.Bu sene 4 yıllık bir fakülte kazandım bu fakülteye kayıt için askerlik şubesinden kağıt gerekiyor.Şubeye gitsen bu kağıdı bana verirler mi? Yani 2008 in sonuna kadar tecil yaparlar mı?.
Bu arada son yoklamamı da yaptırmıştım o sırada kilo problemim yoktu şimdi boyum 175 kilom 110 yani sınırların dışında kalıyorum.Son yoklamam yapıldığına göre tekrar muayene isteme hakkım var mı..Ya da durumum üzerine yapmam gerekenleri ve başıma gelebilecekleri ayrıntılı olarak bi arkadaşımız yanıtlarsa çok sevineceğim.
-
79 dogumlusun yani 28 yasindasin, sifirdan 4 yillik bir yere kayit yaptiracaksin, ama lisans icin en fazla 29 yasina kadar tecil verilir, sen okulu 2 senede bitiremeyecegine gore, 2.siniftan itibaren sorun olmaya baslayacak. hatta belki ilk kagit istemeye gittiginde de sorun cikabilir. en iyisi sube ile konus.
-
Sağ elimde 90 derece eğrilik var.Elimi 180 derece kendime doğru çevirdiğimde kolumla aynı izaya geliyor.Fakat sağ elim çevirdiğim zaman 90 derece dönebiliyor.Elimi rahat kullanabiliyorum fakat silah kullanmam da engel olabilir.Muafta olmak istiyorum.Sizce muaf olabilir miyim.Bilekte eğrilik var sanırım
-
Alıntı:
arkadaşlar cevap verebiecek kimse yokmu
arkadaşlar kimsenin bu konuda bir bilgisii yok mu
-
Alıntı:
arkadaşlar kimsenin bu konuda bir bilgisii yok mu
ilac tedavisi surekli olması gereken hastalar icin askerlik muaf diye biliyorum fakat bayagı uzun sure ertelemeden sora bir karar cıkabilir, kesin bir sey soyleyemiyorum cunku askeri hastanece diabet oldugunun raporla belgelenmesi lazım Devlet hastanesinin raporlarının bir degeri yok askeriye icin,sadece bir referans niteligi tasıyor, kendileri tanıyı koymalı.
-
Öncelikle yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ederim size bir sorum olacak benim için çok önemli bilgisayardanda fazla anlamam eger bana bır yardımcı olursanız cok sevınırım ben 1998 yılında askere gıttım yalnız askere gıtmeden once psıkoljık tedavı goruyordum ve bunu askere alındıgımda belırttım tedavı gordugum hastahane doktoru bakırköy klınık sefıydı yalnız ben bakırkoy hastanesıne gıtmekten rahatsız oldugum ıcın benı ozel muayene edıyordu ve askere gıderkende bır rapor verdı ama ozel muayenesınden verdıgı raporda paranoıd teshısı koymustu askere gıttikten sonra raporum ozel oldugu ıcın pek kaale alınmadı yalnız benı gerı hızmete verdıler ama yınede sılah verılıyordu askere usta bırlıgıne gıdınce 1 hafta sonra fırar eylemı gerceklestırdım 7 gun sonra teslım oldum ceza aldım ve tekrar tekrar fırar ettım askerı cezaevlerınde 4 kere yattım bu fırarlar aralıklı oldugu ıcın askerlıgımde bıtmek uzereydı son fırardan sonra komutan benı askerı hastaneye tekrar sevk ettı bu sefer askerı doktorlar benı heyete sokup bana 47-C raporu yanı kronık asosyal verıldı ve askerden cürük aldım yalnız askerlıgımın 18 ayını doldurmama 4 ay kalmıstı ve ben curuk alıp askerıyeden ayrıldıktan 1 ay sonra askerlık 15 aya dustu artık yapacak bısey yoktu bu raporu aldıgım ıcın pısmanlık duymuyorum yalnız sımdı tedavı gorup duzeldıgıme ınanıyorum tabı doktorların kanatıde bu sımdıkı problemım ıse hıcbır ısyerı benı kabullenmıyor cunkı ıse gırerken terhıs belgesı ıstendıgınde benım terhıs belgemın ustunde a sosyal tedavı edılemez yazısı var askerlıge elverıssızdır yazıyo bunun ıcın bı yasam hakkı kımse tanımıyor bundan dolayı ıllegal hayat surduruyorum yanı benı kabullenen cevrelere gırıyorum ve bundanda hoslanmıyorum sıze sorum acaba bana emeklı sandıgı veya askerıye bır maas baglarmı veya tazmınat hakkım varmı okadar ceza yatıp ıskence gorduk veya curuk raporumu bozabılırlermı kalan askerlıgımı yapmaya razıyım bana bu konuda bısekılde yardımcı olursanız mınnettar kalırım bıraz uzun oldu kusura bakmayın eger bu konu hakkında bılgınız yoksa benı nereye yonlendırebılırsınız hersey ıcın cok saolun kolay gelsın
-
benim sol kulagım sağır hiç duymuyor sizce ne olur bilenler vardır mutlaka?
-
Alıntı:
korex rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ederim size bir sorum olacak benim için çok önemli bilgisayardanda fazla anlamam eger bana bır yardımcı olursanız cok sevınırım ben 1998 yılında askere gıttım yalnız askere gıtmeden once psıkoljık tedavı goruyordum ve bunu askere alındıgımda belırttım tedavı gordugum hastahane doktoru bakırköy klınık sefıydı yalnız ben bakırkoy hastanesıne gıtmekten rahatsız oldugum ıcın benı ozel muayene edıyordu ve askere gıderkende bır rapor verdı ama ozel muayenesınden verdıgı raporda paranoıd teshısı koymustu askere gıttikten sonra raporum ozel oldugu ıcın pek kaale alınmadı yalnız benı gerı hızmete verdıler ama yınede sılah verılıyordu askere usta bırlıgıne gıdınce 1 hafta sonra fırar eylemı gerceklestırdım 7 gun sonra teslım oldum ceza aldım ve tekrar tekrar fırar ettım askerı cezaevlerınde 4 kere yattım bu fırarlar aralıklı oldugu ıcın askerlıgımde bıtmek uzereydı son fırardan sonra komutan benı askerı hastaneye tekrar sevk ettı bu sefer askerı doktorlar benı heyete sokup bana 47-C raporu yanı kronık asosyal verıldı ve askerden cürük aldım yalnız askerlıgımın 18 ayını doldurmama 4 ay kalmıstı ve ben curuk alıp askerıyeden ayrıldıktan 1 ay sonra askerlık 15 aya dustu artık yapacak bısey yoktu bu raporu aldıgım ıcın pısmanlık duymuyorum yalnız sımdı tedavı gorup duzeldıgıme ınanıyorum tabı doktorların kanatıde bu sımdıkı problemım ıse hıcbır ısyerı benı kabullenmıyor cunkı ıse gırerken terhıs belgesı ıstendıgınde benım terhıs belgemın ustunde a sosyal tedavı edılemez yazısı var askerlıge elverıssızdır yazıyo bunun ıcın bı yasam hakkı kımse tanımıyor bundan dolayı ıllegal hayat surduruyorum yanı benı kabullenen cevrelere gırıyorum ve bundanda hoslanmıyorum sıze sorum acaba bana emeklı sandıgı veya askerıye bır maas baglarmı veya tazmınat hakkım varmı okadar ceza yatıp ıskence gorduk veya curuk raporumu bozabılırlermı kalan askerlıgımı yapmaya razıyım bana bu konuda bısekılde yardımcı olursanız mınnettar kalırım bıraz uzun oldu kusura bakmayın eger bu konu hakkında bılgınız yoksa benı nereye yonlendırebılırsınız hersey ıcın cok saolun kolay gelsın
nasıl olur hocam oyle yazar? benim bildiim ve gorduum cevreden rahatsızlıın kodu , savasta askerlik yapabilir barısta yapamaz yazıyor. nasıl olurda tedavi edilemez falan yazıo??
-
Re: Aritmi
Merhabalar.
Merzifon askerli hastaneye memleketimden sevk verdiler. Devlet hastanesinden MVP (kalp kapakçığı eğrisi ) ve Taşikardi (Ritim Bozukluğu ) Raporumu aldım ve Merzifon Hava hastanesine gittim. Oradaki doktor rapora ve tahlil sonuçlarıma baktı. Derecelerinin belirtilmediğini söyledi.Ankara Etimesgut Askeri Hastanesine Sevk etti. Sevk etmeden önce bir engel teşkil etmediğini sadece 2 gruba ayrıldığını A- Savaşta ve Barışta Askerlik Yapabilir. B- Sadece Barışta Askerlik Yapabilir. diye maddeleri söyledi.
Ankara Etimesguta gittim. MVP tahlili yaptılar. Eko denilen bir alate soktular. Orada MVP tespit edilemedi. (Nasıl oluyor anlamadım gitti Buradaki doktor monitörde bana bizzat gösterdi ) Ritim bozukluğu testi için bir sonraki aya randevu verdiler. Şimdi bu durumda Ritim bozukluğu herzaman çıkan bir durum değil. O gün ritim bozukluğu çıkmazsa raporlarım ve burda yaptırdığım tahliller hiçe sayılıp askere alınacakmıyım ???? Eğer alınırsam 6 Aydır tahlil sonuçlarımı yapan doktor hakkında dava açabilirmiyim. Bu rahatsızlıktan dolayı masa başı memurluğumu yapamadım. 1 Ay memurluk yaptım ve sözleşmeyi tek taraflı feshettim. Okulumu bırakmak zorunda kaldım. O değil oradaki doktorlara rahatsızlığınıda anlatamıyorsun tersliyorlar. Sizce benim durumum ne olacak bir birlgisi olan büyüklerim varsa bana bilgilerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden Teşekkürlerimi Sunarım.
-
Merhabalar...
Ben 14 yaşımda kalp romatizması hastalığı geçirdim. Kalbimde aort yetmezliği var orta derecede. Romatizmadan da kaynaklanan ağrılarım oluyor eklem yerlerimde. Dizlerimi tam anlamıyla bükemiyorum maalesef. Ömür boyu da penisilin tedavisi aldım. 3 haftada bir penisilin iğnesi vuruluyorum. Çürüğe mi ayrılırım yoksa geri hizmette mi yer alırım acaba?
-
Kalp Romatizması Askerliğe Engel Mi?
Merhabalar...
Ben 14 yaşımda kalp romatizması hastalığı geçirdim. Kalbimde aort yetmezliği var orta derecede. Yani kalp kanı tam pompalayamıyor. Romatizmadan da kaynaklanan ağrılarım oluyor eklem yerlerimde. Dizlerimi tam anlamıyla bükemiyorum maalesef. Ömür boyu da penisilin tedavisi aldım. 3 haftada bir penisilin iğnesi vuruluyorum. Çürüğe mi ayrılırım yoksa geri hizmette mi yer alırım acaba?
-
Re: Kalp Romatizması Askerliğe Engel Mi?
Askeri hastahane de bıu konuda yapılacak muayene sonucunda TSK sağlık yönetmeliğinin B veya D dilimine girerseniz askerliğe elverişli olmadığınız yönünde karar verilecektir. Ancak A dilimi hastalıklardan kabul edilirse geri hizmette görevlendirililirsiniz. Tıbbi değerlendirmeyi bu anlatımla ve bizim tıbbi bilgi yetersizliğimizle çözmemiz ve dolayısıyla net yanıt vermemiz mümkün değildir.
-
sorunuza yanıt verilmiştir aynı soruyu sorup durmayın.