arkadaşım inşallah dediğin gibidir olaylar.ama o tarihten sonrada kredi kartından sorunsuz bir şekilde para yatırılıyordu.umarım temmuz 2005 ten sonrasına ceza gelmez.bir kabahatin bu kadar büyük bir cezası olmamalı
Printable View
arkadaşım inşallah dediğin gibidir olaylar.ama o tarihten sonrada kredi kartından sorunsuz bir şekilde para yatırılıyordu.umarım temmuz 2005 ten sonrasına ceza gelmez.bir kabahatin bu kadar büyük bir cezası olmamalı
Ayrıca 46000 kere yatırıldığı söyleniyo.1.5 ay için çok büyük bir rakam.
Konuyu biraz daha araştırdım, yorumsuz olarak topladığım bilgileri ekliyorum. Genel bir özet olarak kabul edin, belki birilerinin işine yarayabilir.
31 Mart 2005 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 25772 (Mükerrer)
KABAHATLER KANUNU
Kanun No: 5326
Kabul Tarihi: 30.3.2005
MADDE 5.- (1) 26.9.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun zaman bakımından uygulamaya ilişkin hükümleri kabahatler bakımından da uygulanır. Ancak, kabahatler karşılığında öngörülen idarî yaptırımlara ilişkin kararların yerine getirilmesi bakımından derhal uygulama kuralı geçerlidir.
(2) Kabahat, failin icraî veya ihmali davranışı gerçekleştirdiği zaman işlenmiş sayılır. Neticenin oluştuğu zaman, bu bakımdan dikkate alınmaz.
Soruşturma zamanaşımı
MADDE 20.- (1) Soruşturma zamanaşımının dolması halinde kabahatten dolayı kişi hakkında idarî para cezasına karar verilemez.
(2) Soruşturma zamanaşımı süresi;
a) Yüzbin Türk Lirası veya daha fazla idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde beş,
b) Ellibin Türk Lirası veya daha fazla idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde dört,
c) Yirmibin Türk Lirası veya daha fazla idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde üç,
d) Yirmibin Türk Lirasına kadar idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde iki,
Yıldır.
(3) Nispî idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde zamanaşımı süresi sekiz yıldır.
(4) Zamanaşımı süresi, kabahate ilişkin tanımdaki fiilin işlenmesiyle veya neticenin gerçekleşmesiyle işlemeye başlar.
(5) Kabahati oluşturan fiilin aynı zamanda suç oluşturması halinde suça ilişkin dava zamanaşımı hükümleri uygulanır.
Kumar
MADDE 34.- (1) Kumar oynayan kişiye, yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Ayrıca, kumardan elde edilen gelire elkonularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir.
(2) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına ve elkoymaya kolluk görevlileri, mülkiyetin kamuya geçirilmesine mülkî amir karar verir.
Yürürlük
MADDE 44.- (1) Bu Kanun 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 45.- (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür
YERİNE GETİRME ZAMANAŞIMI
Madde 21 - (1) Yerine getirme zamanaşımının dolması halinde idari para cezasına veya mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin karar artık yerine getirilemez.
(2) Yerine getirme zamanaşımı süresi;
a) Ellibin Türk Lirası veya daha fazla idari para cezasına karar verilmesi halinde yedi,
b) Yirmibin Türk Lirası veya daha fazla idari para cezasına karar verilmesi halinde beş,
c) Onbin Türk Lirası veya daha fazla idari para cezasına karar verilmesi halinde dört,
d) Onbin Türk Lirasından az idari para cezasına karar verilmesi halinde üç,
Yıldır.
(3) Mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin zamanaşımı süresi on yıldır.
(4) Zamanaşımı süresi, kararın kesinleşmesi tarihinden itibaren işlemeye başlar.
(5) Kanun hükmü gereği olarak idari yaptırımın yerine getirilmesine başlanamaması veya yerine getirilememesi halinde zamanaşımı işlemez.
(8) Mahkeme, son karar olarak idari yaptırım kararının;
a) Hukuka uygun olması nedeniyle, "başvurunun reddine",
b) Hukuka aykırı olması nedeniyle, "idari yaptırım kararının kaldırılmasına",
Karar verir.
(9) İkibin Türk Lirası dahil idari para cezalarına karşı başvuru üzerine verilen kararlar kesindir
Hergün para yatırmakla hergün oynadığn ispatlanamaz. Ben hergün para yatırabilirim. Ancak, kafama göre oyuncu bulamadığımdan, ya da pot miktarı bana uygun olmadığımdan, ya da inernete bağlanamadığımdan, ya da ogün canım çekmediğinden oynamamış olabilirim. Ne kadar oynadığımı ispat edemezler. O nedenle mahkemede bu yönde itiraz ettiğimizde ceza bir adete düşebilir. yani 100 ytl ile kurtulma ümidi de var
İTİRAZ YOLU
Madde 29 - (1) Mahkemenin verdiği son karara karşı, yargı çevresinde yer aldığı ağır ceza mahkemesine itiraz edilebilir. Bu itiraz, kararın tebliği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yapılır.
(2) İtirazla ilgili karar, dosya üzerinden inceleme yapılarak verilir.
(3) Mahkeme, her bir itirazla ilgili olarak "itirazın kabulüne" veya "itirazın reddine" karar verir.
(4) Mahkemenin verdiği karar taraflara tebliğ edilir. Vekil olarak avukatla temsil edilme halinde ayrıca taraflara tebligat yapılmaz.
(5) İdari yaptırım kararının ağır ceza mahkemesi tarafından verilmesi halinde bu karara karşı itiraz mercii en yakın ağır ceza mahkemesidir
Ceza kanuna göre: 1-kazanma amacı olacak 2- şans ve talih faktörü olacak
Özellikle "Soruşturma Zaman Aşımı" konusu aklıma takıldı, olayın üzerin 2 yıldan uzun bir süre geçti, acaba mahkeme kararı verdiğinde soruşturma zaman aşımına uğramış mıydı?
Lütfen yazılanları okuyup ona göre yazalım fazla işgalden dolayı önemli yazılanlar gözden kaçıyor.Cezayı emniyet bu siteye opearasyon yaptıktan sonra sadece şirketin hesabını buldu ve bankalar birliği ile görüşerek kimlerin bu hesaba para yatırdığını öğrendi.Ellerinde oynadığımıza dair ispat yok.Sadece bankadan para aktardığımız konusunda var.
Biraz önce bilgi aldım tüketiciler birliği ilgilenecekmiş bu konuyla araştırmalarımı sürdürüyorum.Sizde tüketiciler birliği çok olduğu için ulaşabildikelrinize ulaşın ve olumlu yanıt alan yazsın.
Yazılanları okuyup ona göre yazalım!
Haklısınız.Neler yazılmış bakarmısınız sn.ariffb!https://www.hukuki.net/forum/showthre...260#post151260
Bu olayda en büyük haklı yanımız internet ve eğer suçun işlendiği yerin neresi olduğunu öğrenirsek yırtma ihtimalimiz arta.Eğer şirket almanyada olduğu için suç işlenen yer almanyaysa devlet Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışına karışamaz.ayrıca betsondaki yazıyı yazan arkadaşa tşk.site erişimi yasaklanmış ama betson haklı.Yasada internette oynamak yasak diye bişey demiyor.sadece oynatan kişi şukadar ceza alır diyor.benim araştırmalarım devam ediyor 2000 kişi en az itiraz edecek ve ozman zaten 1 olumlu hakim bile diğerlerimizin kurtuluşu demektir.Eğer cezadan kurtulursam devlete yüklü miktar tazminat davası açacağım.
Arkadaşlar banada 400 ytl para cezası geldi..Emniyete gittiğimde bana hemen ödenmesi konusunda uyardılar..ve cezanın indiriminden bahsetmediler..Bende bu işlerden pek anlamadığım için gittim 400 lira mal müdürlüğüne ödedim..Bana süre tanımadılar arkadaşlardan borç alarak ödedim. İndirim olmayacağından bahsettiler..İndirimsiz cezanın kesildği gün ödedim..Ne olacak bu iş.?