7 Ocak çıkmadı umarım 7 Şubat çıkacak. Ben 17.11.2020 başvurdum herhalde en uzun bekleyenler arasındayım.
Printable View
sizin ki hangi aşamada 2020 de yaptıysanız bu zamanda kadar bitmiş olması lazım
Benim durumum da oyle (18.11.2020 tarihinde basvurdum), ve burda bircok kisinin durumu ayni.. Sizin durumunuz veya dusundugunuz sey farkli olabilir ama forumda kisa bir gezi yaparsaniz, anlarsiniz.
- - - Güncellendi - - -
7 aralikta onaylanma olmus diyenler var ama tek bir olaydan genelleme yapamayiz bence
Yo ben gezdim okudum hemen hemen yarısı onaylandığı zaman zaten haberin olur
Tahminimce listeye eklenenler yarın onaylanır içimde öyle bir hiss var inşallah doğrudur
Bide eğer başvuru .
Başvuru makamına gitdiyse onaylanır
Onaylanacak olan kişilerin başvurusu gider
Zaten bunu ben demiyorum kendi sitelerinde yazıyor
merhaba
30.04.2021 tarihinde genel yoldan türk vatandaşlığı başvurusu yaptım ve evrakları teslim ettim, 2022 nisan-eylül ayları arası Arşiv araştırma aşamasında bekledi, eylül ayından bugüne kadar da (4ay) Araştırma ve değerlendirme aşamasında beklemektedir, toplam süre 21 ay, herhangi bir eksik evrak talepleri de bulunmamıştır, bu normal mı?
konu ile ilgi iki kes Cimer dilekçesi verdim henüz bir gelişme olmadı.
Durumlarımız aynı ben Kasım 2021 dostlarımı teslim ettim Mayıs-Eylül Arşivt
29 Eylülden beri de araştırma ve değerlendirmede kaldı 4 aydır o aşamadayım
Listeye dahil edilip onaylanan var mı
4 gün oldu karar makamına gönderildi
[QUOTE=Hüseyin tike;650729]Listeye dahil edilip onaylanan var mı
4 gün oldu karar makamına gönderildi[/QUOTE
Benimki bir hafta önce 19.01.2023 de listeye dahil edilmiştir. 'karar makamına gönderildi' bir sonraki aşama mı? anlamadim
Son aşama aynı günde onaylanacak listeye dahil edilenler ve karar makamına gönderilenler
Eğer bugün onaylanmasa artık haftaya kalacak
Yabancıların vatandaşlık başvuruları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce değerlendirilir; milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek herhangi bir durumu bulunmayan kişilerin Türk Vatandaşlığını kazanmalarına ilişkin karar Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulur.
eğer bir engel yoksa karar makamına gönderilir ondan sonra onaylanır zaten bir sıkıntı varsa karar makanına gönderilmez red duyurusu alırsınız
arşiv araştırma sonrası karar makanına gönderilir süreç şöyle
vatandaşlık başvurunuz listeye eklenecek 1 üç aşamadan geçiyırsunuz
vatandaşlık başvurunuz listeye eklendi 2
vatandaşlık başvurunuz karar aşamasında 3
bu süreci görmeden şu mesajıda ala bilirsiniz
arşiv araştırma sonrası
vatandaşlık başvurunuz listeye eklenerek Karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir
bunu yaz
vatandaşlık başvurusu karar makamı
ilk sayfada yazıyor
ttps://www.nvi.gov.tr
- - - Güncellendi - - -
arşiv araştırması bittiği zaman listeye ve ya karar makanına gönderildi ibaresi çıkacak içiniz rahat olsun geçen sene 4 aydan beri arşivde hemen hemen bitmiş sayılır yine 2 ay sürer arşiv daha ondan sonra süreç çok hızlı şuan benim vatandaşlık başvurum karar alınmak üzere karar makamına gönderildi mesajı geldi 23.01.2023 tarihinde büyük ihtimalle bu hafta içi onaylanır
- - - Güncellendi - - -
kardeşim neden millete yanlış bilgi veriyorsun gözünden gördün mü
Süreci bilmeyen boş boş konuşan insanlar
Gelip burda
Eğer listeye dahil edilmediyse
Direk karar alınmak üzere karar makamına giddiyse red anlamıma gelir.
Kardeşim her kes senin gibi genel yolla başvuru yapmıyor evlilik yola ile başvurusu yüzde 98 listeye eklenmiyerek karar makamına gönderilmiş ve onaylanmış liste muhabbeti genel yolla başvuru yapanlar için
O zaman benim ki de red olsun ?
Arşiv araştırması süreci görmedim komisyon süreci görmedim parmak izi vb görmedim
Vatandaşlık başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış olup gerekli incemeler yapılacak
Ondan sonra arşiv vb bir şey olmadan karar makamına gönderildi tabii hemen gittim nüfusa neden arşiv komisyon parmak izi falan olmadı
Memur mümkün değil dedi
Başvuruya baktı babam Türk vadandaşı olduğu için 18 yaşını tamamladıktan sonra vatandaşlık başvurusu. Tabii başvuru için mahkeme kararı ve DNA tesi
Kısaca herkesin süreci farkli inşallah herkes alır.
Bir kez daha altını çizmek istiyorum
(Eğer karar makamına gönderildiyse içiniz rahat olsun) irtibata olmak için instagram baristike
á àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá à - best crypto pumps on telegram
Make 1000% and more within 1 day, join channel á àá àá àá àá àá àá àá àá à !
merhaba karar makanına gidipde onaylanan var mı hala karar makanına gönderildi diyor bir sonuc yok
- - - Güncellendi - - -
hocam var mı bir gelişme bizde bekliyoruz karar makanına gönderildi diyor mesaj gelmedi hala
- - - Güncellendi - - -
hocam var mı bir gelişme bizde bekliyoruz karar makanına gönderildi diyor mesaj gelmedi hala
bana şöyle mesaj gelmedi listeye dahil edilecek listeye eklenecek gibi direk vatandaşlık başvrunuz listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makanına gönderildi
sizin ki hangi aşamada
- - - Güncellendi - - -
sizde bir gelişme var mı hocam herkese aynı anda mı karar çıkacak
arkadaşlar bana şöyle bir mesaj geldi Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
QUOTE=gsasktir;650765]bana şöyle mesaj gelmedi listeye dahil edilecek listeye eklenecek gibi direk vatandaşlık başvrunuz listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makanına gönderildi
sizin ki hangi aşamada
- - - Güncellendi - - -
sizde bir gelişme var mı hocam herkese aynı anda mı karar çıkacak[/QUOTE]
hocam mesaj size ne zaman geldi bugün mü geldi bana ayın 23 de geldi
- - - Güncellendi - - -
[QUOTE=yuliya.kvk;650766]arkadaşlar bana şöyle bir mesaj geldi Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
QUOTE=gsasktir;650765]bana şöyle mesaj gelmedi listeye dahil edilecek listeye eklenecek gibi direk vatandaşlık başvrunuz listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makanına gönderildi
sizin ki hangi aşamada
- - - Güncellendi - - -
mesaj size ne zaman geldi bugün mü geldi bana ayın 23 de geldi
bana bugün mesajlar ve g ekliyor şimdide nüfusa işleniyor diye mesaj geldi
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
şimdi nüfusa işleniyor diye mesaj geldi [QUOTE=gsasktir;650767]hocam mesaj size ne zaman geldi bugün mü geldi bana ayın 23 de geldi
- - - Güncellendi - - -
Sizin süreç hızlı olmuş bize daha mesaj gelmedi karar makamında bekliyor hala
[QUOTE=yuliya.kvk;650768]bana bugün mesajlar ve g ekliyor şimdide nüfusa işleniyor diye mesaj geldi
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
şimdi nüfusa işleniyor diye mesaj geldi Merhaba, hayırlı olsun sizinki bitmek üzeri. Genellikle(forumda okuduğum kadarıyla) evlenme yolu ile başvuranları adı listeye gitmeden direk karar makamına gidiyor.
Başka onaylanan var mı grubda herkese ayrı ayrı gün mü onaylanıyor ?
Tekrardan selamlar, Şubat 2022 de evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunda bulundum. dün akşam itibari ile link geldi ve kimlik numaram göründü. öğlen PTT den kimlik kartı ve e devlet şifresi için ödeme yapicam. MERNİS e kayıt yapicam. sonrasında çarşamba günü kimlik kartı için nüfusa randevu aldım oraya gidicem. darısı herkesin başına.
tebrikler sizin adınıza sevindim süreç sizde çok güzel ilerlemiş
- - - Güncellendi - - -
selam başka onaylanan var mı arkadaşlar istanbuldan başvuru yapıp 23.01.2023 den bu yana karar makanına gönderildi diyor 1 hafdatı beklyor karar makamında veya karar makanına gönderilen varsa buraya yazarsa seviniirm
başvuru tarihi 15.04.2022
Her şey o kadar yavaş ilerliyor ki bıktım artık. 2020 Kasım ayında başvurdum hala bekliyorum. 6 hafta önce listeye dahil edildi diyor. Bu nasıl bir liste arkadaş 6 hafta bekletilir mi ya?
eve arkadaşar an itabari ile onaylandı vatandaşlık başvurum herkese teşekkürler süreç toplam 8 ay sürdü
Bende Aralık 2020 den bekliyorum, aslında evlenme yada yatırım yoluyla başvurular hızlı sonuçlanıyorlar. Genel başvuruların sürecç fazla oluyor ama listeye ekledikten sonra fazla sürmez bence.
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
Tebrik ediyorum size, hayırlı olusun. Genel yolla me başvurdunuz acaba
teşekkür ederim evlilik genel yolla değil biraz durum karışık diğer hesapa giriş yapamadım oradan yazmışdım
18 yaşını tamamladıkdan sonra doğuma ilişgin yurd dışından yapılan başvuru 2 saat önce gelen mesjada tebliğ edile bilmesiiçin müracad etmesin gerekmededir sistemde tescil aşamasada yazıyor 2 saat gecdi hala tescil aşamasında yazıyor gitmem lazımı yoksa bekleyim
Herkese teşekkürler duyuru belgesi barkod olarak gönderildi yarına ehliyet kimlik için randevu aldım PTT den yatıra bilirsiniz süreç kolay nvıden tç numaranızı yazarak randevu ala bilirsiniz ehliyeti Türkiye’den aldığım için ekstra bir evrak istemiyorlar 13 TL bir harcı oluyor değişim kimlikte 83 TL
Yok bende gitmedim bir yere bekledim 3 saat sonra mesaj tekrar geldi linke tıklıyarak duyuru belgesini çıktısını aldım yarına randevum var kimlik için
Liste muhabbeti boş herkes diyordu listeye eklenmeyip direk karar makamına giddiyse red olur öyle bir şey yok bende listeye eklenmedi direk karar makamına gitti inşallah herkes kısa zamanda alır o kadar mutluyum çok uğraştım 1sene mahkeme sürdü babam olduğunu ispatladım DNA testi ile sonra vatandaşlık başvuru hakkı kazandım süreç 8 ay sürdü sonunda bitti 1 sende mahkeme 1 yıl 8 ay
Annem Azerbaycan vatandaşydı bende Azerbaycan vatandaşıydım annemden ayrılmıştılar 2015 de buldum babam 2020 de dava açtım davayı kazandım sonrada vatandaşlığı teşekkürler